ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

 _______________________________________________________________________

Τσίπρας: Ξεχάστε τις εκλογές -Βιώσιμη συμφωνία, αλλιώς θα πούμε «όχι»

(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) 

 

Τέλος στα σενάρια για προσφυγή στις κάλπες θέλησε να βάλει ο πρωθυπουργός μιλώντας σε συνεργάτες του, στέλνοντας διπλό μήνυμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι ο λαός εμπιστεύτηκε την κυβέρνηση για να πάρει τις κρίσιμες αποφάσεις και τόνισε ότι αν είναι βιώσιμη η συμφωνία, τότε θα σηκώσουν το βάρος όσο δύσκολος κι αν είναι ο συμβιβασμός. Αλλά σε διαφορετική περίπτωση, διεμήνυσε, η Αθήνα θα πει «το μεγάλο όχι».
«Ξεχάστε κάθε σκέψη για εκλογές και δημοψήφισμα. Η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή, τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού μαζί της και άνετη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο», ανέφερε ο πρωθυπουργός στους συνεργάτες του, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
« Ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύθηκε για να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις και να διαχειριστούμε τα δύσκολα. Κανείς δεν πίστευε ότι θα ήταν μια εύκολη υπόθεση. Οι αποφάσεις και η διαχείριση τους ανήκουν αποκλειστικά σε εμάς, όσο δύσκολες και να είναι», σημείωσε ακόμη ο κ. Τσίπρας, στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου την Παρασκευή.
«Αν έχουμε μια βιώσιμη συμφωνία, όσο και αν είναι δύσκολος ο συμβιβασμός θα σηκώσουμε το βάρος γιατί μόνο μας κριτήριο είναι η έξοδος από την κρίση και από τα μνημόνια της υποτέλειας», τόνισε ο πρωθυπουργός, ωστόσο συμπλήρωσε: «Αν είναι όμως η Ευρώπη να επιθυμεί το διχασμό και τη συνέχεια της υποτέλειας, πάλι εμείς, θα πάρουμε τη μεγάλη απόφαση να αρνηθούμε, θα πούμε το μεγάλο όχι και θα δώσουμε τη μάχη για την αξιοπρέπεια του λαού και την εθνική μας κυριαρχία».
Το τελευταίο μήνυμα έρχεται λίγες ώρες πριν ξεκινήσουν εκ νέου, σήμερα το απόγευμα, οι κρίσιμες συζητήσεις στις Βρυξέλλες, μεταξύ της Αθήνας και των Θεσμών, με τις ελληνικές προτάσεις που θα παρουσιάσει η αντιπροσωπεία της κυβέρνησης να πέφτουν στο τραπέζι. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, από ευρωπαϊκές πηγές, στη συνάντηση θα είναι παρόντες εκπρόσωποι από όλους τους θεσμούς, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Οι ίδιες πηγές δε θέλησαν να υπεισέλθουν σε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τη συνάντηση.

Τί λέει ο  «αλητάκος» ;  (Η νέα… προσωνυμία του Τσίπρα από τους εταίρους!). Για ποια  «μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού», μιλάει ο τύπος;  Δυο  εκατομμύρια ψήφοι, σε σύνολο σχεδόν 10 εκατομμυρίων εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους,  είναι η…μεγάλη πλειοψηφία;

΄Εχουν εθιστεί τόσο πολύ στο ψέμα, είναι τόσο άρρωστοι με την υποκρισία και την απάτη, που δεν αντιλαμβάνονται πια τις έννοιες των λέξεων.  Το ένα είναι αυτό. Το άλλο τώρα.

Τα πράγματα είναι απλά, πολύ απλά για τους έχοντες «κουκούτσι μυαλό». Μόνο οι εθνικιστές δεν εννοούν να το καταλάβουν. Συγκεκριμένα:

Ουδείς θα κάνει πίσω. Αν οι  δανειστές και η Ε.Ε  υποχωρήσουν στον Τσίπρα, αυτό δε θα είναι μόνο το τέλος της Ε.Ε. Οι χώρες, η μια μετά την άλλη, θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ελλάδας. Οι θριαμβολογίες  των εθνικιστών, ο τσαμπουκάς ,η αλαζονεία τους θα συμπαρασύρουν στη νέα μορφή  διακυβέρνησης μιας χώρας και άλλους λαούς.  «Διαχρονικές» και «ύψιστες» πλέον αξίες της νέα πολτικής θα θεωρούνται η μπαμπεσιά, η δημαγωγία, το ψεύδος, η απάτη, η προκλητική αδιαφορία στους διεθνείς κανόνες δικαίου και τη νομιμότητα. Η νέα βέρσιον του …αριστεροφασίστα «πολίτη» που εκκολάπτουν  οι εθνικιστές της Ελλάδας.

Αν δεν υποχωρήσουν οι άλλοι στην Ευρώπη (είπαμε πως δε θα υποχωρήσουν), ούτε οι εθνικιστές θα κάνουν πίσω. Αν κάνουν, αν περάσουν όλες τις “κόκινες γραμμές» τους, είναι τελειωμένοι.  Δεν υπάρχουν  ψηφοφόροι με ιδεολογία στο ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν μόνο οπαδοί-πελάτες.΄Οχι μόνο θα λακήσουν από το κομματικό μόρφωμα ,αλλά θα ξεσπάσουν ακόμα και βίαιες ενέργειες εναντίον των δημαγωγών,που  δε θα ξέρουν πλέον από πού να φύγουν πια. «Ο σώζων εαυτόν σωθήτω»!

Τί σημαίνει αυτό; Δεν υποχωρούν ούτε οι μεν ούτε οι δε. Οπότε οι λύσεις είναι συγκεκριμένες:

1. Συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, εθνικής σωτηρίας (ή όπως αλλιώς την πουν) με την οποία θα ξεκινήσει η πραγματική διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Θα είναι η κυβέρνηση που θα προσπαθήσει να βγάλει τη χώρα από την κρίση και θα  ξαναβάλει το εκτροχιασμένο  τρένο στις ράγες.

2. Εκλογές.  Ο Τσίπρας θα αναγκατεί να πάει σε εκλογές, τις οποίες φυσικά θα χάσει και με μεγάλη διαφορά από τους ευρωπαϊστές, οι οποίοι θα αναγκαστούν πλέον να κατέβουν ενωμένοι  με μια  νέα ευρωπαϊκή επωνυμία κόμματος και νέα πρόσωπα.

΄Αλλη λύση δεν υπάρχει. Ούτε έξοδος της χώρας από την Ε.Ε, ούτε αποχώρηση από το ευρώ ,ούτε χρεοκοπία.Αν όμως, για οποινδήποτε λόγο εγκαταλειφθούν και δεν επαληθευτούν τα δύο αυτά «σενάρια», οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες και τραγικές. Κανείς δε θέλει να τις συλλογιστεί, ούτε να τις περιγράψει. Επλίζουμε να επικρατήσει η λογική και να μη φτάσουμε εκεί.

___________________________________________________________________________

__________________________________________________

1. Γιούχαραν τον Κατρούγκαλο έξω από τη Βουλή -Τα άκουσε για τα καλά από τους πρώην 
Γιούχαραν τον Κατρούγκαλο έξω από τη Βουλή -Τα άκουσε για τα καλά από τους πρώην συμβασιούχους του ΟΑΕΕ
 

Με φωνές και γιουχαρίσματα αποχώρησε από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, καθώς το οργισμένο πλήθος των πρώην συμβασιούχων του ΟΑΕΕ που βρισκόταν έξω από κτίριο, τού ζητούσε να υλοποιήσει η κυβέρνηση τις προεκλογικές της εξαγγελίες, για επαναπρόσληψή τους.  

Ο αναπληρωτής υπουργός τα άκουσε για τα καλά από τους πρώην συμβασιούχους μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν το πρωί του Σαββάτου στη Βουλή, στην οποία συμμετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης. 
«Τα παιδιά μας πεινάνε κύριε Κατρούγκαλε. Πώς θα ζήσουμε χωρίς δουλειά; προσλαμβάνετε τις καθαρίστριες, ανοίγετε την  ΕΡΤ και εμάς μας ξεχάσατε;» φώναζαν οι συμβασιούχοι στον υπουργό. Μάλιστα, μια γυναίκα απευθυνόμενη στον αναπληρωτή υπουργό είπε: «Εγώ είμαι μάνα. Έλεος! Τα δικά μας τα παιδιά είναι το πρόβλημά σας; Υπάρχει και η αυτοκτονία, το καταλαβαίνετε;», ενώ άλλοι εκείνοι τη στιγμή του έλεγαν «ήσασταν η αριστερή κυβέρνηση». 

Οι πρώην συμβασιούχοι του ΟΑΕΕ ζητούσαν από τον αναπληρωτή υπουργό να τους εξηγήσει γιατί δεν ισχύει για τους ίδιους κάτι που έγινε τον περασμένο Απρίλιο με άλλους συμβασιούχους. Ωστόσο, τα «πενιχρά» επιχειρήματα του Γιώργου Κατρούγκαλου δεν τους έπεισαν και έτσι ο αναπληρωτής υπουργός έφυγε τροχάδην από τα γιουχαρίσματα του πλήθους. Μετά την αποχώρησή του από το πεζοδρόμιο έξω από τη Βουλή, όπου τα άκουσε για τα καλά, οι πρώην συμβασιούχοι του ΟΑΕΕ άρχισαν να φωνάζουν το σύνθημα: «Κατρούγκαλε Στρατούλη, ακούστε το καλά, θέλουμε δικαίωση, θέλουμε δουλειά!». 

Σημειώνεται ότι οι πρώην συμβασιούχοι του ΟΑΕΕ ζητούν την επαναπρόσληψη τους μετά από δικαστική απόφαση, όπως έχει συμβεί και με άλλους εργαζόμενους σε άλλους δημόσιους οργανισμούς.  Άλλωστε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επισημαίνουν τους είχε υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα τους επαναπροσλάβει και θα εφαρμόσει το νόμο. 

Χθες περίπου 70 απολυμένοι συμβασιούχοι του ΟAEE εισέβαλαν στο υπουργείο Εργασίας και έφτασαν μέχρι τον 7ο όροφο, όπου βρίσκεται το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη με στόχο να τον συναντήσουν. Μάλιστα, για πολλές ώρες είχαν υπό κατάληψη όλον τον όροφο του υπουργείου, ενώ έστησαν και σκηνές τονίζοντας ότι δεν θα φύγουν από εκεί, αν δεν τους δεχτεί ο αναπληρωτής υπουργός. Τελικά, έφυγα λίγο αργότερα όταν τελικά έγινε δεκτό το αίτημά τους για συνάντηση με εκπροσώπους της κυβέρνησης. 

Ο εκπρόσωπος των πρώην συμβασιούχων του ΟΑΕΕ Γιάννης Σφυράκης, μετά τη σημερινή συνάντηση, ανέφερε ότι κατατέθηκε βελτιωμένη πρόταση, η οποία, όμως, δεν τους ικανοποιεί γιατί θεωρούν ότι δεν δίνει λύση στο πρόβλημά τους και τόνισε ότι θα συνεδριάσουν τις επόμενες ημέρες για το πώς θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. 

Θα τους ξεσκίσουν οι “Αγανακτισμένοι “οπαδοί τους. Τους ψήφισαν, γιατί οι δημαγωγοί-λαϊκστές  τους υποσχέθηκαν τα πάντα. Πελατειακή  είναι η ψήφος τους , εμπορικό αλισβερίσι. Τώρα δεν μπορούν να κάνουν πίσω. Θα τους φάνε ζωντανούς!

“Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του μέρα”.