ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

 

                     ” ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ”,ΛΑΦΑΖΑΝΗ; 

 
(Να ανοχή για τις προσωπικές αναφορές. Eίναι απαραίτητες , όμως, για την πληρέστερη κατανόηση όσων αναπτύσουμε  στο θέμα).

΄Εχουμε ,λοιπόν,  και λέμε. Για να συντηρηθεί οικονομικά  ένα απλό σάιτ, όπως το δικό μας εδώ, “φτύνουμε αίμα”  στην κυριολεξία. Χωρίς καμιά οικονομική υποστήριξη, με δικά μας αποκλειστικά έξοδα, χωρίς διαφήμιση (απορρίπτουμε κάθε πρόταση), χωρίς σύγχρονα τεχνολογικά  μέσα, προσπαθούμε  8 χρόνια τώρα, να σταθούμε και να επιβιώσουμε ανάμεσα σε “εκδοτικά” θηρία. Αυτά για μας.

Και ξαφνικά,  βλέπουμε να ξεπετάγονται στην κομματική αρένα κάτι “λαφαζάνια”  και “΄Ησυχοι” (που δεν είναι καθόλου , βέβαια, όπως ακούγονται…ήσυχοι), κάνουν τζέρτζελο, θόρυβο πρωτοφανή, συγκροτούν κομματική ένωση, είναι κάθε μέρα στα κανάλια, βρίζουν, προκαλούν,  συκοφαντούν, το παίζουν παλικαράδες , αποφασίζουν και αποφαίνονται περί παντός πολιτικού και μη επιστητού. (Προπαντός…συνταγματικού!)

Και το ερώτημα, ημών των αφελών είναι τούτο: Πώς στα κομμάτια γίνεται όλοι αυτοί οι πολιτικοί απατεώνες σαν τους Λαφαζάνηδες , όχι  απλά να ακούγονται, αλλά να επιβάλονται, να μιλούν μέσα κι έξω από τη χώρα  για δαύτους, να είναι κάθε ώρα και στιγμή στις οθόνες και τα φύλλα της βιομηχανίας παραπληροφόρησης;  Μόνο και μόνο για να σε “παίξουν” ένα λεπτό στις ειδήσεις τους οι “Χατζηνικολάου”,να καταδεχτούν να ασχοληθούν μαζι σου οι Ψυχάρηδες, πρέπει να τους “ταϊσεις του σκασμού”. Αλλιώς,  σε αγνοούν επιδεικτικά και …πατόκορφα.(Δείτε για παράδειγμα το Βασίλη  Λεβέντη. Αφού επί τόσες δεκαετίες το εκδοτικό – δημοσογραφικό κατεστημένο τον  αγνόησε, τον τσαλαπάτησε, τον γελοιοποίησε, σήμερα τον ανέσυρε ο Χατζηνικολάου από την αφάνεια, την “αποστρατεία”,  για να το χρησμοποιήσει καταλλήλως  και στην ώρα του  αυτός  ο … διάττων  αστέρας της ελληνικής δημοσιογραφίας. Δε λέμε πως ο ίδιος ο  Β.Λεβέντης συμμετέχει συνειδητά σ΄αυτό το παιχνίδι. Τον χρησιμοποιούν.  Ηλίου φαεινότερο.).

Για το Λαφαζάνη ,όμως,  όλα του ήρθαν εύκολα. ΄Ανετη, άκοπη αναγνώριση,  διαφήμιση και  ισοπεδωτική επικράτηση στα προϊόντα της εμπορικής δημοσιογραφίας,  όπως άλλωστε ήταν όλη του η ζωή. Αδούλευτη, ανεπάγγελτη, αεριτζίδικη,   (γνωστός επαγγελματίας,  κρατικοδίαιτος πολιτικός).

Αν είσαι εκδότης βιβλίων,  έχεις πάντα στις περισσότερες εφημερίδες ή στα κανάλια ένα δικό σου δημοσιογράφο, που επιμελείται  της στήλης του βιβλίου και έναντι μιας κανονισμένης (καλής πάντα) αμοιβής,  σου κάνει την κριτική που θέλεις για το νέο μυθιστόρημα,το οποίο κυκλοφόρησε από τις  εκδόσεις σου. Συνεντεύξεις και κόντρα συνεντεύξεις  με το συγγραφέα και διαφήμιση μέχρι σκασμού και “τί φοβερό και τρομερό το βιβλίο που συνέγραψε ο τύπος”…Τέτοια. Παντού στο εμπόριο τα ίδια συμβαίνουν ,βέβαια.  Λίγο πολύ η ίδια ιστορία.

Και στην κομματική ζωή του τόπου; Κι εδώ τα αυτά . Και μάλιστα ακόμα χειρότερα από τους υπόλοιπους τομείς και κλάδους της… Αγοράς. Εδώ και αν σφάζονται οι χορηγοί, για να καταθέσουν στο κομματικό ταμείο τον οβολό τους (συνήθως παχυλός), για να τον εξαργυρώσουν αργότερα είτε το κόμμα ,που συνέδραμαν, γίνει κυβέρνηση ,είτε αντιπολίτευση (αξιωματική ή  όχι,  δεν έχει σημσία).  Γνωστά αυτά και κουραστική η επανάληψή τους. Εν κατακλείδι, όμως,  να θυμίσουμε πως δεν υπήρξε στην ελληνική πολιτική ζωή κόμμα, που να μην “τα πήρε” από την ντόπια (αλλα και την ξένη) οικονομική ολιγαρχία. 

 Ο Λαφαζάνης, όμως; Ποιοι και γιατί χρηματοδότησαν το κομματικό του εγχείρημα και ξαφνικά έναν κομματικός “νάνος”  ξεπετάχτηκε σε  ανάστημα γίγαντα;  Ποιος έχει ανάγκη να χρηματοδοτήσει  και γιατί μια…Λαϊκή Ενότητα αυτές τις ημέρες και υπό τέτοιες συνθήκες στην Ευρώπη;

 ” Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ”  γνωρίζουν.  Τα ρούβλια του δικτάτορα Πούτιν έρρεαν άφθονα, τόσο στον κομματικό κορβανά του παλιού ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στο νέο ταμείο της Λ.Ε των λαφαζανικών. Ο  αρχηγός της Λ.Ε με την παρέα του δούλεψαν για τον δικτάτορα της Ρωσίας. Επί μήνες συνωμοτούσαν και απεργάζονταν σχέδια στα άδυτα των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών με στόχο στην αποσταθεροποίση της Ε.Ε.  Κι αυτά γνωστά και χιλιοαναλυμένα. Τα ζήσαμε στο πρόσφατο παρελθόν με το λόμπι της δραχμής και τις κρυμμένες…μήτρες κοπής του νεοπαλαιού νομίσματος, που ανέσυραν εν μια νυκτί, για να κάνουν…επανάσταση!

Και όταν το εγχείρημα της διάσπασης της Ε.Ε απέτυχε από τη στροφή 180 μοιρών του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος , έστω και την τελευταία στιγμή , έστριψε το τμόνι και σώθηκε το σκάφος από την πρόσκρουση στην ξέρα, το “χαρτί” που απόμεινε  στο δικτάτορα Πούτιν για το σχέδιο  της νέας φάσης του Αν. Ζητήματος , είναι ο Λαφαζάνη και η παρέα του. Ρωσωδοσίλογοι, πολιτικοί απατεώνες, λαϊκιστές και δημαγωγοί από τους λίγους, το χειρότερο βαρίδι του ΣΥΡΙΖΑ, αποβράσμα της πολιτικής ζωής του τόπου, ήταν εύκολο να τους προσεγγίσουν οι χρηματοδότες τους   και εκείνοι να ενδώσουν στις “σειρήνες” του ρώσικου  “Μαμωνά”.

ΜΕ ΡΟΥΒΛΙΑ έφτιαξε κόμμα και πορεύεται ο Λαφαζάνης. Ουδείς στην κομματική “πιάτσα” ξεφεύγει από  την ανωνυμία η τη μετριότητα ,αν δεν έχει χρήμα να εξαγοράσει σελίδες και “παράθυρα” στην  βιομηχανία παραπληροφόρησης. Και ο Λαφαζάνης “τα πήρε”  κανονικά… και  με το νόμο (νομίζει) από τον “τσάρο” της Ρωσίας.

΄Ολοι τούτοι  είναι ένοχοι εσχάτης προδοσίας. Μόνο και μόνο γιατί  συνωμότησαν, βυσσοδόμησαν σε ξένα μυστικά κέντρα, προετοιμάζοντας μια εθνική κατάρρευση, για να οδηγήσουν τον ελληνικό λαό στον εμφύλιο.

Αυτός και μόνο  είναι λόγος να τελειώσουν τη ζωή τους στη Φυλακή. Να κάνουν παρέα στους έτερους  φρικαλέους θιασώτες  της βίας, της εγκληματικότητας, τους εθνικούς συνωμότες-πραξικοπηματίες, τους αρχιτέκτονες    της εμφυλιακής σύρραξης.  Τους Ναζί.  Σταλινικοί και Ναζιστές, το αίσχος και το όνειδος της  Ιστορίας, ας έχουν τουλάχιστον στην Ελλάδα την τύχη που τους αξίζει.

Εκεί είναι η θέση των Λαφαζάνηδων  και όχι στη Βουλή. Και αργά ή γρήγορα θα  βρουν το  δρόμο για το…σπίτι τους. Η ιστορία μας το διαβεβαιώνει με χιλιάδες παραδείγματα από την τεράστια εμπειρία της. Ας την εμπιστευτούμε.

___________________________________________________ 

 

 1. ΛΑΦΑΖΑΝΙΚΑ ΟΝΕΙΡΑ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ
 2    ΛΑΦΑΖΑΝΗΔΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ .ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΔΙΚΟΙ.

3. ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ.  ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΩΣ  ΣΕ ΡΟΛΟ ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟΥ.

____________________________________________________________

1. Σφαγή στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός 16 που σάρωσαν σε σταυρούς

Σφαγή στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός 16 που σάρωσαν σε σταυρούς

 

 

Οι πρόωρες εκλογές και η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ίδρυση της «Λαϊκής Ενότητας» θα αφαιμάξει το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα από μεγάλες δεξαμενές ψήφων καθώς 16 βουλευτές που σάρωσαν σε σταυρούς στις 25/1 θα είναι εκτός ψηφοδελτίων.

 

Οι σοβαρές απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ στην επιρροή βουλευτών στις τοπικές κοινωνίες είναι ένα μείζον θέμα για τον Αλέξη Τσίπρα. Το γεγονός ότι οι πρόωρες εκλογές θα γίνουν με λίστα, στην οποία δεν θα συμπεριλαμβάνονται όσοι καταψήφισαν το 3ο Μνημόνιο στη Βουλή, μπορεί να λύνει εσωκομματικά τα χέρια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το κόμμα στερείται πολύτιμων ψήφων.

Σύμφωνα με την καταγραφή που έκανε η aftodioikisi.gr με την κοινοβουλευτική ομάδα της Λαϊκής Ενότητας «αποσκίρτησαν» οι πρώτοι σε σταυρούς σε:

•    Βοιωτία (Γιάννης Σταθάς),
•    Ευρυτανίας (Θωμάς Κωτσιάς),
•    Ημαθίας (Κώστας Λαπαβίτσας),
•    Β’ Θεσσαλονίκης (Λίτσα Αμανατίδου),
•    Καστοριάς (Βαγγέλης Διαμαντόπουλος),
•    Κέρκυρας (Στέφανος Σαμοΐλης),
•    Κοζάνης (Ραχήλ Μακρή),
•    Λέσβου (Γιάννης Ζερδελής),
•    Μεσσηνίας (Θανάσης Πετράκος),
•    Β’ Πειραιώς (Παναγιώτης Λαφαζάνης),
•    Πιερίας (Ζήσης Ζάννας),
•    Φθιώτιδας (Βασίλης Κυριακάκης).

Ακόμα δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να βρεθεί στα ψηφοδέλτια, η –πρακτικά- πρώτη στην Α’ Αθήνας Ζωή Κωνσταντοπούλου Το ίδιο ισχύει και για τους Δημήτρη Κοδέλα και Βασίλη Χατζηλάμπρου, που πρώτευσαν σε Αργολίδα και Αχαΐα αντίστοιχα, ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης (πρώτος σε ψήφους στην Β’ Αθήνας και ως εκ τούτου και πανελλαδικά) έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να βρίσκεται στα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος.

Ενδεικτικά, ο Γιάνης Βαρουφάκης στην Β΄ Αθήνας πήρε 135.638 ψήφους, η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Α’ Αθήνας 42.945, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην Β’ Πειραιά 33.379 και ο Βασίλης Χατζηλάμπρου στην Αχαΐα 25.318.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η αποχή από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος είχε πρωτεύσει σε ψήφους στις ευρωεκλογές, καθώς είχε βρεθεί τόσο στην πρώτη εκδήλωση της Αριστερής Πλατφόρμας στον Πανελλήνιο, ενώ πλέον διαχωρίζει ανοιχτά την θέση του από αυτήν της κυβέρνησης.

Ακόμα σίγουρη δεν θα πρέπει να θεωρείται ούτε η συμμετοχή και άλλων σημαντικών στελεχών που βγήκαν πρώτα σε ψήφους στις εκλογικές τους περιφέρειες, έχουν όμως αναφορά στους «53».

Υπολογισμοί και μπλα- μπλα για  τα αυτονόητα. Ελάτε να κάνουμε μερικές πράξεις τις απλής αριθμητικής και θα έχουμε την απάντηση.

Βρείτε στα επίσημα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών   τις ψήφους που πήραν οι παραπάνω 16 στις τελευταίες εκλογές. Κάντε την πρόσθεση και θα διαπιστώσετε πως όλοι αυτοί οι… πρωτεύσατες δε μαζεύουν περισσότερες από 300.000 ψήφους. Κι αν σκεφτεί κανείς πως ο κόσμος συνήθως δεν ψηφίζει πρόσωπα, αλλά κόμματα (αν για παράδειγμα κατέβαινε μόνος του ο Βαρουφάκης ζήτημα αν έπαιρνε τις ψήφους της οικογένειάς του), τότε οι σοβαρές  απώλειες που τάχα θα υποστεί στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνο στο κεφάλι και την επιθυμία του  προχειρολόγου αναλυτή παραπάνω.

Με τα νυν δεδομένα οι Λαφαζανικοί δεν πρόκειται να συγκεντρώσουν υψηλά ποσοστά στις  προσεχείς εκλογές. Θα είναι μετρημένες και με συγκεκριμένη ταυτότητα ψήφοι. Κάτι άεργα λαμόγια, λογής αεριτζήδες και τελμπεχανάδες, που ζουν παρασιτικά, αλλά και σκουριασμένα, μισοπάλαβα μυαλά,που σώσει και καλά θέλουν να γυρίσουν την ιστορία σε εποχές  σταλινσιμού, εμφυλίου, μαύρου πολιτικού Μεσαίωνα.

Πολύ σύντομα η φούσκα Λαφαζάνη θα ξεφουσκώσει. Να μην ξεχνάμε αυτό που είπαμε: Οι περισσότεροι  οπαδοί της Λ.Ε δεν έχουν πολιτικό προσανατολισμό. Στην ουσία είναι απολιτίκ όχλος “Αγανακτισμένων» , μια «κινούμενη άμμος»,που συνήθως κυλάει σε όποιον τάξει περισσότερο και ευκολότερο  χρήμα. 

 ________________________________________________________________

2. “ΙΔΟΥ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ. ΑΣΥΓΚΡΑΤΗΤΟΙ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΚΙΝΔΥΝΟΙ”
Με αποδείξεις: Ιδού τα ψέμματα της Πλατφόρμας – Ασυγκράτητοι λαϊκιστές και επικίνδυνοι!
 
 

Σε πρωτοφανές παραλήρημα ψεμμάτων και κακώς εννοούμενης ρωσοφιλίας (και μάλιστα με τη Ρωσία του εθνικιστή Πούτιν, όχι την «αριστερή» ΕΣΣΔ) επιδόθηκε ο Κώστας Ήσυχος μιλώντας στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο «Σπούτνικ».

Ο Κώστας Ήσυχος, ισχυρίστηκε αναληθώς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πολλές εναλλακτικές λύσεις πέραν του τρίτου πακέτου οικονομικής βοήθειας από την ΕΕ, όμως δεν διάλεξε ούτε μία από αυτές.

«Δεν ανήκουμε στο δογματικό κόσμο, όπου μπορεί να βρεθεί μόνο μία λύση. Είχαμε πολλές εκδοχές, αλλά δεν επιλέχθηκε ούτε μία από αυτές» δήλωσε ο Κώστας Ήσυχος, υποστηρίζοντας ότι κάποιες από τις άλλες εκδοχές λύσης του ελληνικού προβλήματος «συμπεριελάμβαναν τις πολυμερείς και διμερείς σχέσεις με τις χώρες των BRICS, τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Ν. Αφρική και την επανεξέταση των σχέσεων της Ελλάδας με την ΕΕ και την Ευρωζώνη».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του στελέχους της Λαϊκής Ενότητας, που αναμεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, το τρίτο μνημόνιο μπορεί να ακυρωθεί, ενώ στόχος του νέου κόμματος στις εκλογές θα είναι «να υπερασπιστεί το γνήσιο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υπέστη μια πλήρη μετάλλαξη τους τελευταίους μήνες».

Κατά τον Κώστα Ήσυχο, η Λαϊκή Ενότητα διακήρυξε την ετοιμότητά της να σχηματίσει συνασπισμό με τις πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες απαιτούν την ακύρωση της συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης και των διεθνών δανειστών.

«Θα εργαστούμε με οποιεσδήποτε πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν κύρος στο λαό και επιθυμούν να καταργήσουν το τρίτο πακέτο οικονομικής βοήθειας, που επιβλήθηκε στον ελληνικό λαό» δήλωσε ο Κώστας Ήσυχος, χαρακτηρίζοντας το 3ο μνημόνιο «αποικιακή πολιτική» και «άρνηση μεγάλου μέρους της κυριαρχίας, η οποία παραδόθηκε στους πιστωτές».

Και τώρα η απόδειξη των ψεμμάτων του Κώστα Ήσυχου, που δεν ντρέπεται όχι απλά να είναι ψεύτης αλλά και πολιτικός απατεώνας.

Ισχυρίστηκε ότι υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις αντί για το τρίτο μνημόνιο για οικονομική βοήθεια. Αναφέρθηκε στους BRICS, τη Ρωσία την Κίνα και τους υπολοίπους της εν λόγω παρέας.

Για να δούμε. Η Κίνα ήταν κάποια εναλλακτική;

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2014: Η Κίνα ανησυχεί και θέλει να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη

H κινεζική κυβέρνηση «επιθυμεί η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη» και να επιτευχθεί μία συμφωνία (δηλαδή μνημόνιο) μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις Βρυξέλλες.

«Αυτό που εύχεται η Κίνα, είναι να δει μία Ευρώπη ενωμένη, μία Ευρώπη ευημερούσα και ένα ισχυρό ευρώ» υπογράμμισε ο ίδιος, καθώς «αυτό δεν εξυπηρετεί μονάχα τα συμφέροντα της Ευρώπης αλλά επίσης εκείνα της Κίνας» και του υπόλοιπου κόσμου.

Πάει η Κίνα! Σωστά ψεύτη και πολιτικέ απατεώνα Κώστα Ήσυχε;

Για να δούμε. Οι BRICS, όλοι μαζί, ήταν εναλλακτική;

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2014: BRICS: Ποτέ δεν τέθηκε θέμα βοήθειας της Ελλάδας

Για συμπάθεια των χωρών BRICS στην Ελλάδα έκανε λόγο σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα l’Humanité ο Τζέρεμι Κρόνιν, υπουργός Δημοσίων Έργων της Νότιας Αφρικής και ένθερμος υποστηρικτής των συνεργασιών Nότου – Nότου, μιλώντας για τα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν.

Ο ίδιος εκτιμά ότι κάθε προσπάθεια να χαραχτεί μια εθνική πορεία σχετικά κυρίαρχη που να βασίζεται σε μια δημοκρατική εντολή, πρέπει να τιμωρείται ως προεκλογική προειδοποίηση προς την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και παντού όπου δρουν αντικαπιταλιστικά κόμματα.

Ερωτηθείς για το αν η Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα (NDB) των χωρών BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) έχει προσφέρει επίσημα τη στήριξή της στην Ελλάδα ο Κρόνιν απαντά πως πριν από το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, γινόταν λόγος η νεοσύστατη τράπεζα των BRICS να μπορεί να προσφέρει μια εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης.

«Απ “όσο γνωρίζω, το θέμα αυτό ουδέποτε τέθηκε επίσημα από τις BRICS, ούτε μεμονωμένα, από έναν από τους εταίρους. Υπάρχει βέβαια μια συμπάθεια για την Ελλάδα εκ μέρους των μελών της BRICS, αυτό είναι ένα βασικό κίνητρο για την εμπλοκή τους και για να μπορεί έγκαιρα αυτή η τράπεζα ανάπτυξης να επιτρέπει στα μέλη και σε τρίτες χώρες να διαφεύγουν από τον ασφυκτικό κλοιό των θεσμικών οργάνων του Bretton Woods και των ιμπεριαλιστικών χρηματοπιστωτικών ολιγοπωλίων. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να υπερβάλουμε την ικανότητα ενός μόνου οργάνου, που ιδρύθηκε πολύ πρόσφατα» ανέφερε.

Στην ερώτηση αν η Ελλάδα μπορεί ακόμη να βρει υποστήριξη εκτός Ευρώπης ο Κρόνιν τόνισε ότι «από πολλές απόψεις, η σημερινή πραγματικότητα της ΕΕ αντανακλά την παγκόσμια πραγματικότητα, με οικονομίες του κέντρου (κυρίως τη Γερμανία), ημιπεριφερειακές οικονομίες (Ελλάδα, Ιρλανδία) και περιφέρειες (ένα μεγάλο μέρος της ανατολικής Ευρώπης). Αυτό υπογραμμίζει την ανάγκη για μια παγκόσμια αντικαπιταλιστική αλληλεγγύη και μια προάσπιση της εθνικής και δημοκρατικής κυριαρχίας».

Πρόσθεσε πως «η συνέργεια των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών (και άλλων κεντροαριστερών ευρωπαϊκών κομμάτων) στην υποστήριξη του προγράμματος των μέτρων λιτότητας για την Ελλάδα είναι ιδιαίτερα διδακτική, όπως είναι, εξάλλου, η ιστορική ευθύνη του ΠΑΣΟΚ για ένα μεγάλο μέρος της σημερινής κρίσης».

Όταν ρωτήθηκε για το πώς βλέπουν οι χώρες του νότου τις κρίσεις δημοσίου χρέους στην Ευρώπη, ο Τζέρεμι Κρόνιν εξέφρασε την εκτίμηση ότι ένα σχέδιο Β ήταν και παραμένει ο μόνος δρόμος διεξόδου, παρότι τέτοιες επιλογές μπορεί ν΄αποδειχθούν δύσκολες.

Πάνε και οι BRICS! Σωστά ψεύτη και πολιτικέ απατεώνα Κώστα Ήσυχε;

Για να δούμε. Η Ρωσία ήταν εναλλακτική;

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015: Τα λέγαμε εμείς! Οι Ρώσοι μας (ξανα)πούλησαν!

Για μια ακόμη φορά στην ελληνική ιστορία οι Ρώσοι, αφού πρώτα «έπαιξαν» μαζί μας, στην πιο κρίσιμη στιγμή μας πούλησαν.

Η εξεύρεση λύσης για την κρίση χρέους της Ελλάδας δεν είναι θέμα της Ρωσίας αλλά της Αθήνας και των πιστωτών της, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Είναι πρόβλημα της Ελλάδας. Είναι θέμα των σχέσεων της Ελλάδας με τους πιστωτές της, δεν είναι δικό μας θέμα», δήλωσε ο Ρώσος κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δημοσιογράφους.

Πάνε και οι Ρώσοι! Σωστά ψεύτη και πολιτικέ απατεώνα Κώστα Ήσυχε;

Και για να τελειώνουμε με τις μυθοπλασίες Λαφαζάνη και λοιπών «καθαρών αριστερών» σχετικά με τη Ρωσία.

Διαβάστε το άρθρο που έγραψε στο Tribune, ο Πρόεδρος του Ελληνορωσικού Συνδέσμου Θοδωρής Ψαλιδόπουλος:

Καμία συνεργασία με τη Ρωσία δεν θα έβαζε τέλος στη λιτότητα και τα μνημόνια

Οι ελληνορωσικές σχέσεις βρέθηκαν τον τελευταίο καιρό πολύ κοντά στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Κυβέρνησης και των διεθνών δανειστών, όπως και της εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης σχετικά με τις επιπτώσεις της νέας δανειακής σύμβασης στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.

Ένας αντικειμενικός παρατηρητής θα διαπιστώσει, ωστόσο, ότι το πολιτικό περιεχόμενο αυτής της επίμονης επικαιρότητας δεν έχει αποβεί προς όφελος της συνεργασίας μεταξύ Αθηνών και Μόσχας.

Η εκλογή της νέας Κυβέρνησης αναθέρμανε τις ρωσικές διαθέσεις έναντι της Ελλάδας.

Αλλά, η ρωσική πολιτική διακρινόταν από καθαρό ρεαλισμό.

Διευκρίνιζε σε όλους τους τόνους ότι ο κύριος όρος εποικοδομητικών εξελίξεων στις σχέσεις με την Ελλάδα ήταν ακριβώς η θέση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προσδιορισμένη ασφαλώς από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και τους δύσκαμπτους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς και κανόνες.

Τους φιλόφρονες λόγους προς τη νέα ελληνική ηγεσία δεν καθοδήγησε ποτέ η απόπειρα να προσχωρήσει η Αθήνα σε μιαν άλλη στρατηγική, εναλλακτική του προσανατολισμού και της θέσης της στην ΕΕ.

Αντιθέτως, το «κοινό μυστικό» ήταν εξαρχής ότι η Ρωσία θα συζητούσε για τη βοήθεια προς την Ελλάδα μόνο μετά από την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές της.

Όλα τα προηγούμενα ήσαν απολύτως γνωστά και καμίαν «αποκάλυψη» δεν συνιστούν.

Για ποιο συνεπώς λόγο ορισμένα στελέχη της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν θέλησαν να κατανοήσουν την υπεύθυνη ρωσική στάση είναι θέμα, το οποίο πρέπει να εξηγήσουν.

Πρόκειται για την αξιολόγηση των ταξικών χαρακτηριστικών της ευρωπαϊκής συνεργασίας, η οποία ίσως οδηγεί σε ένα άλλο σχέδιο για τη μορφή του κοινωνικού καθεστώτος;

Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί κάποιος να μη παρατηρήσει ότι αυτό, το οποίο καθ’ όλη τη διάρκεια των εκτάκτων συνθηκών της ελληνικής οικονομικής κρίσης έκανε τους Ρώσους πρεσβευτές στην Αθήνα να παραπονούνται δεν ήταν ποτέ το ταξικό περιεχόμενο των ελληνικών ιδιωτικοποιήσεων, όσο ακριβώς το γεγονός ότι οι πολιτικοί συσχετισμοί και οι εξαιτίας τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απέτρεπαν τη ρωσική συμμετοχή σ’ αυτές.

Κακή υπηρεσία στη διεθνή θέση της χώρας προσέφεραν όσοι, ιδίως υπό το δριμύ καθεστώς των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους, περιέγραψαν τις ελληνορωσικές σχέσεις ως απειλή για την πορεία και τη συνοχή της ευρωπαϊκής συνεργασίας.

Όσοι άφησαν να εννοηθεί ότι ο δανεισμός από τη Ρωσία, χωρίς τους σκληρούς όρους της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου, θα αντιπροσώπευε σχεδόν ακόπως την ήττα ολόκληρης της συντηρητικής γερμανικής πολιτικής για την Ευρώπη.

Όσοι άφησαν να διαδοθεί σχεδόν συνωμοτικά ο υπαινιγμός ότι η ελληνορωσική ενεργειακή συνεργασία θα ήταν η αρχή του τέλους για τους παρόντες γεωπολιτικούς όρους στην Ευρώπη, η αρχή του τέλους για τη λιτότητα και τα μνημόνια στην Ελλάδα.

Όσοι πίστεψαν ότι με την προσφυγή στα ρωσικά κεφάλαια οι μεταρρυθμίσεις στο Κράτος και την οικονομία δεν θα ήσαν απαραίτητες και οι σκληρές δανειακές συμβάσεις θα μπορούσαν ευχερώς να ακυρωθούν.

Κακή υπηρεσία προσέφεραν όσοι θέλησαν να δουν τις ελληνορωσικές σχέσεις σαν μια δήθεν αυτόνομη από τον υπόλοιπο κόσμο ευκαιρία για να διασκεδαστούν τρέχουσες δυσκολίες ή να επιδειχθεί η ευφυΐα τους.

Η μεγάλη δύναμη των ελληνορωσικών σχέσεων είναι η κοινωνία των δύο χωρών, είναι η ευρωπαϊκή τους σημασία.

Αυτές τις δυνάμεις προσβάλλουν όσοι μεταχειρίζονται την ελληνορωσική φιλία με τον αμοραλισμό, ο οποίος μοιραίως εναπομένει σε πεποιθήσεις περαιωμένης αποστολής.

Οι ελληνορωσικές σχέσεις απαιτούν σοβαρότητα, ιδίως όταν η χώρα και ο κόσμος δοκιμάζονται τόσο σκληρά.

Θεωρούμε ότι η πολιτική απάτη, τα ψέμματα και οι μυθοπλασίες της Αριστερής Πλατφόρμας – Λαϊκής Ενότητας έχουν αποκαλυφθεί και αποδειχθεί. Ο Κώστας Ήσυχος και η παρέα του, που παριστάνουν το αντιμνημονιακό κόμμα, οφείλουν να απολογηθούν στον ελληνικό λαό για τα ψέμματα που συνεχίζουν και λένε, προσπαθώντας να εμφανίσουν τον Αλέξη Τσίπρα ως «προδότη» και τους εαυτούς τους ως δήθεν «καθαρούς» αριστερούς που έχουν μάλιστα και κάποιο «εναλλακτικό σχέδιο». Κανένα εναλλακτικό σχέδιο δεν έχουν, είναι λαϊκιστές, δημαγωγοί, ψεύτες, πολιτικοί απατεώνες, κήρυκες της πολιτικής δεισιδαιμονίας, επικίνδυνοι για τον λαό και τον τόπο”

     Από :

Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr
 

Εμπεριέχει καθαρές και αυταπόδεικτες αλήθειες η ανάλυση του  ιστότοπου τις οποίες μόνο   σκοτεισμένα ή  στρατευμένα μυαλά   δε θα μπορούσαν να ξεδιακρίνουν. ΄Εχουμε, όμως, να παρατηρήσουμε πως δεν είναι,όπως αναφέρει η ανάλυση,  απλά λαϊκιστές, ψεύτες και πολιτικοί απατεώνες  οι Λαφαζανικοί.  Να ήταν μόνο αυτό;

Είναι ένοχοι εσχάτης προδοσίας,αφού ,όπως άπειρες φορές έχουμε εδώ αναλύσει, βυσσοδομούσαν-συνωμοτούσαν  επί μηνες εναντίον της χώρας, κρυμμένοι στα άδυτα των  ρώσικων,μυστικών  υπηρεσιών με  εντολή (και με χρήματα) του δικτάτορα Πούτιν να απισταθεροποιήσουν και να διαλύσουν την Ε.Ε και ο ΝΑΤΟ. Στο σχέδιο, που λίγο έλειψε να λάβει σάρκα και οστά, προέβλεπε και την όξυνση των πολτικών-κομματικών αντιθέσεων στην Ελλάδα και τη δημιουργία εμφυλιακού κλίματος,ως αποτέλεσμα της εξόδου της χώρας από το ευρώ,την προετοιμαζόμενη  επιστροφή στη δραχμή και τα άλλα “επίορκα” μέτρα, που οι ρωσωδοσίλογοι  δούλευαν πυρετωδως στη Μόσχα.

Η θέση τους είναι στη φυλακή,όχι στη Βουλή. 

 ________________________________________________________

3. Η Ζωή με 7 βουλευτές κρατά ανοιχτή τη βουλή και απειλεί
Η Ζωή με 7 βουλευτές κρατά ανοιχτή τη βουλή και απειλεί
 

Το’πε και το’κανε η πρόεδρος της Βουλής, η οποία είναι αποφασισμένη να κρατήσει το «οχυρό» της βουλής ανοιχτό προκειμένου να εξαπολύει από εκεί μύδρους κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ και να κάνει έντονη την δική της παρουσία.

Βρήκε απαρτία στη Διάσκεψη
Αν και ήταν προγραμματισμένη για τις 20:00, η Διάσκεψη των Προέδρων που αναβλήθηκε το Σάββατο λόγω έλλειψης απαρτίας, ξεκίνησε σχεδόν στις 21:00 το βράδυ της Κυριακής, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να επικαλείται άρθρα του Κανονισμού της Βουλής για να βγάλει… απαρτία. 
Στη Διάσκεψη δεν εμφανίστηκε εκπρόσωπος από κανένα κόμμα, πλην της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Σήμερα προστέθηκε και ο Μιχάλης Κριτσωτάκης, ανεβάζοντας τον αριθμό των συμμετεχόντων σε επτά από τους 22 που συμμετέχουν κανονικά αφού ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, Χρυσή Αυγή, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΑΝΕΛ, έχουν αποφασίσει να απέχουν από τις συνεδριάσεις, λόγω προεκλογικής περιόδου.  

Συμβόλαιο θανάτου του ΣΥΡΙΖΑ
Η Πρόεδρος της Βουλής, μάλιστα, επιτέθηκε στο κόμμα από το οποίο προέρχεται όταν αναφέρθηκε στην απουσία της Μαρίας Κανελλοπούλου, στην οποία όπως είπε τηλεφώνησε και της αποκάλυψε ότι ξέχασαν να της πουν να μην παραβρεθεί το Σάββατο. 

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, η Ζωή Κωνσταντοπούλου βρήκε ευκαιρία να επιτεθεί για άλλη μια φορά στον ΣΥΡΙΖΑ και χωρίς να τον κατονομάσει στον Αλέξη Τσίπρα. 
«Κάποιοι με την υπογραφή της συμφωνίας, υπέγραψαν το συμβόλαιο θανάτου του ΣΥΡΙΖΑ και της δημοκρατίας. Τα συμβόλαια αυτά δεν θα εκτελεστούν χωρίς αντίσταση» είπε. 

Ξεκινάει ολομέλεια την Τρίτη, χωρίς βουλευτές

Αφού προανήγγειλε ότι οι διερευνητικές επαφές θα διαρκέσουν ως την Πέμπτη, η κ. Κωνσταντοπούλου πρότεινε την Τρίτη το απόγευμα να συνέλθει η Ολομέλεια για να συζητήσει για τις γερμανικές αποζημιώσεις και την Τετάρτη να συνεδριάσει για το θέμα του χρέους. 

Νέα επίθεση στον Παυλόπουλο
Για άλλη μια φορά, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διαβάζοντας την επιστολή που της απέστειλε αργά το βράδυ του Σαββάτου απαντώντας σε δική της προηγούμενη επιστολή.
Συνεχίζοντας την θεσμική της βεντέτα με τον ΠτΔ τον κάλεσε να μην «δυστροπεί» και να διαβιβάσει άμεσα στη Βουλή τα πρακτικά των συσκέψεων των πολιτικών αρχηγών που πραγματοποιήθηκαν μετά το δημοψήφισμα και δεν δίστασε να πει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην Ιστορία και την κοινωνία.

Διέταξε τον Στουρνάρα να παρουσιαστεί
Με προηγούμενη απόφασή της «διατάσσει» τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας να εμφανιστεί στην επιτροπή θεσμών και για να απολογηθεί για την υπόθεση Siemens την Τρίτη.
«Δεν θα κλείσει αυτή η Βουλή αν δεν έρθει ο Στουρνάρας στην Επιτροπή Θεσμών της Διαφάνειας για την υπόθεση Siemens» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, σημειώνοντας ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας έχει κληθεί ως μάρτυρας στην Επιτροπή που έχει και ανακριτικό χαρακτήρα και βάσει αυτών είναι υποχρεωμένος να προσέλθει! 
«Ελπίζω τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να είναι σε διακοπές να μην είναι αληθή», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Στουρνάρας δεν πρόκειται να προσέλθει στην επιτροπή της βουλής την Τρίτη και βρίσκεται πράγματι σε διακοπές.

Και οι επιθέσεις θα συνεχιστούν

Πάντως, η κ. Κωνσταντοπούλου ήδη στη συνεδρίαση του Σαββάτου δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στον πρωθυπουργό και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με βαρύτατους χαρακτηρισμούς, ενώ μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου αντάλλασσε επιστολές με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους.
Όλα δείχνουν ότι θα κινηθεί στο ίδιο μήκος κύματος και την επόμενη εβδομάδα αφού ο κανονισμός προβλέπει ότι παραμένει Πρόεδρος της βουλής ακόμη και αν προκηρυχθούν εκλογές, έως ότου εκλεγεί άλλος πρόεδρος στη θέση της.

 

Συνήθως, κάθε χωριό έχει τον παλαβό του που ,εκτός των άλλων,  βγάζει και πολύ γέλιο με τα καμώματα και τα σκέρτσα του. Είναι σαν ένας, μη επαγγελματίας  γελωτοποιός στα παλιά χρόνια. 

Η Αθήνα έχει κι αυτή τους δικούς της τρελούς. Αλλά, ως μεγάλο χωριό που είναι,  διαθέτει περισσότερους από οπουδήποτε αλλού.

 Εδώ και κάτι μήνες, προστέθηκε στην ομήγυρη των γελωτοποιών  της πρωτεύουσας και η Ζωή, η περίφημη θυγατέρα του Νίκου Κωνσταντόπουλου και της  Λίνας Αλεξίου .Και θα έβγαζε ,βέβαια, πολύ και ανέξοδο  γέλιο με όλα αυτά τα ανεκδιήγητα  (σαν το παραπάνω)  στα οποία πρωταγωνιστεί, αν δεν κάνανε το λάθος να την τοποθετήσουν στη θέση του προέδρου της Βουλής. Οπότε, τώρα είναι για γέλια, αλλά  και για κλάματα η όλη υπόθεση.   

Ας κρατήσει πάντως, λίγο ακόμα το τσίρκο, το τζέρτζελο  της  Ζωής. Πριν τη μαζέψουν για κανένα άσυλο, ας γελάσει το πικραμένο  χειλάκι μας λίγο ακόμα.