ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ,ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

 

 

Τρία νέα σκίτσα του Αρκά για το δημοψήφισμα

Τρία νέα σκίτσα του Αρκά για το δημοψήφισμα [εικόνες]
 
 

Μια νέα σειρά που τιτλοφόρησε «Θηρία ανήμερα» κυκλοφορεί ο Αρκάς για το δημοψήφισμα.

 

Αυτά είναι τα τρία τελευταία σκίτσα της σειράς που ο διάσημος σκιτσογράφος δημοσιοποιεί μέσω Facebook:

Κι ένα λίγο παλιότερο:

 

                      ΑΡΚΑΣ και πάσης Ελλάδος!

 

1. ΤΣΙΠΡΑΣ.  ΕΝΑΣ….ΠΑΡΟΙΜΙΩΔΗΣ  ΨΕΥΤΗΣ.
2. ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΣΩ  ΕΞΑΓΟΡΑΣΜΕΝΩΝ ” “ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ”
3. ΤΟ ΛΟΜΠΙ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑ …ΜΑΛΑΜΑ.

_______________________________________________________________________

 
1. Χούγκο Ντίξον: Ο Τσίπρας λέει κραυγαλέα ψέματα
Dimitri Messinis / SOOC 

 

Ο γνωστός δημοσιογράφος του Reuters Χούγκο Ντίξον ασκεί δριμεία κριτική στον Ελληνα Πρωθυπουργό τον οποίο κατηγορεί ότι ψεύδεται κραυγαλέα.

Με αφορμή την έκθεση του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος, την οποία επικαλείται ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι δικαιώνει την στάση του, ο Ντίξον παραθέτει δύο σχετικά αποσπάσματα.

Στο πρώτο, σχολιάζει στο twitter πως «ο Αλέξης Τσίπρας λέει κραυγαλέα ψέματα. Το ΔΝΤ δεν υποστηρίζει ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο ΜΟΝΟ με 30% κούρεμα.

Στο δεύτερο «τιτίβισμά» του, ο Ντίξον σχολιάζει: «Ο Τσίπρας δεν ξέρει και μαθηματικά. Σε ένα από τα σενάρια του ΔΝΤ, που περιλαμβάνει κούρεμα, είναι 17% και όχι 30% (53 δισ. ευρώ/313 δισ.ευρώ)

Τέλος, σχολιάζοντας την δήλωση Σόιμπλε, σύμφωνα με την οποία δεν πρόκειται να επανεκκινήσουν οι συνομιλίες με την Ελλάδα αν δεν το εγκρίνει η γερμανική Βουλή, ο δημοσιογράφος του Reuters υποστηρίζει: «Σύμφωνα με την δική μου άποψη, αυτό βασικά σημαίνει, καμία συμφωνία με την Ελλάδα, όσο είναι Πρωθυπουργός ο Τσίπρας».

Εμείς εδώ στην Ελλάδα,   Ντίξον,  λέμε πως “ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται” Και ο Τσίπρας δε θα προφτάσει  να κλείσει χρόνο. “Τελειώσαν  τα ψωμιά” του στους έξι (6) μήνες μέσα!

 
___________________________________________________________________

2. ΤΙ ΔΙΝΟΥΝ GPO, PUBLIC ISSUE, ALCO
Δημοσκοπήσεις: Μάχη στήθος με στήθος το «Nαι» και το «Oχι»
Credit: Nikos Libertas / SOOC
Credit: Nikos Libertas / SOOC
 

Τον απόλυτο διχασμό του εκλογικού σώματος αποτυπώνουν οι μετρήσεις κοινής γνώμης, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για το δημοψήφισμα.

Το «Ναι» και το «Οχι» δίνουν μάχη στήθος με στήθος, στην πιο κρίσιμη ψηφοφορία για το μέλλον της χώρας εδώ και δεκαετίες. 

Στην δημοσκόπηση της GPO για το Mega το «Ναι» έχει οριακό προβάδισμα με 0,4%.

Η μέτρηση της Public Issue για λογαριασμό της «Αυγής» δείχνει πολύ μικρό προβάδισμα 0,5% του «Οχι» (43%) στην πρόθεση ψήφου έναντι του «Ναι» (42,5%). Ωστόσο, αν συνεκτιμηθεί στην πρόθεση ψήφου η πιθανή ψήφος των αναποφάσιστων, τα αποτελέσματα μεταβάλλονται οριακά μεν, αλλά αρκετά για να αλλάξει ο νικητής, καθώς το «Ναι» φαίνεται να προηγείται με 0,5%.

Τέλος, στην μέτρηση της ALCO για το «Πρώτο Θέμα» το «Ναι» έχει οριακό προβάδισμα της τάξης του 0,6%.

GPO: Οριακό προβάδισμα του «Ναι» με 0,4%

Οριακό προβάδισμα του «Ναι» σε δημοσκόπηση της GPO, με ποσοστό 44,1% συγκριτικά με το 43,7% του «Οχι».

Πιο συγκεκριμένα, το 41,0% των ερωτηθέντων απάντησε πως θα «σταυρώσει» το «Ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, ενώ στη θετική απάντηση τείνει και το 3,1%.

Αντίθετα, υπέρ της κυβέρνησης τάσσεται το 41,8%, το οποίο είναι σίγουρο πως θα ψηφίσει «Οχι». Το ποσοστό υπέρ του «Οχι» συμπληρώνει το 1,9% που απαντά «μάλλον όχι».

Το ποσοστού του λευκού ή του άκυρου αγγίζει το 2,5%, ενώ το ΔΞ/ΔΑ το 9,7%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ποσοστά που αποκαλύπτουν την πρόθεση ψήφου κάθε ηλικίας. Οι νέοι 18-29 ετών υποστηρίζουν το «Οχι» σε ποσοστό 59,3%, ενώ οι άνω των 60 ετών ψηφίζουν κατά 56,6% το «Ναι».

Οσον αφορά το πραγματικό ερώτημα του δημοψηφίσματος, εάν είναι το ναι ή όχι στο ευρώ, το ποσοστό των ψηφοφόρων που πιστεύουν ότι το ερώτημα είναι «ναι ή όχι στο ευρώ» φτάνει το 44,4%, ενώ αντίθετη άποψη έχει το 49,7%. Την επιλογή δεν ξέρω/δεν απαντώ έκανε το 5,9%.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων τάσσεται υπέρ της παραμονής στην Ευρωζώνη σε ποσοστό 75,2%, ενώ το «Οχι» επιλέγει το 23,5%.

Alco: Μπροστά το «Ναι» με 0,6%

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Alco που έγινε για λογαριασμό του «Πρώτου Θέματος» δείχνει μάχη στήθος με στήθος ανάμεσα στο «Ναι» και το «Οχι».

Σε δείγμα 1.400 ψηφοφόρων από την 1η έως τις 3 Ιουλίου καταγράφει οριακή πρωτιά στο «Ναι» με 0,6%, το οποίο συγκεντρώνει 41,7%, ενώ το «Οχι» έχει 41,1%.

Στο 10,7% είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων, ενώ το 4,1% δηλώνει ότι θα απέχει από την κάλπη και το 2,4% ότι θα προτιμήσει το λευκό.

Οι ψηφοφόροι ανά κόμμα δείχνουν ότι επιλέγουν τη γραμμή του κάθε κόμματος, με το «Ναι» να είναι περίπου στο 77-78% για ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ. Αντιστοίχως, φανατικότεροι υπέρ του «Οχι» είναι οι οπαδοί των ΑΝΕΛ, που το επιλέγουν σε ποσοστό 72%, ενώ ακολουθούν εκείνοι του ΣΥΡΙΖΑ με 69% και της Χρυσής Αυγής με 62%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι μισοί ψηφοφόροι του ΚΚΕ εμφανίζονται να μην ακολουθούν τη γραμμή του άκυρου ή της αποχής που πρότεινε η ηγεσία του κόμματος και στρέφονται κατά 39% προς το «Όχι» και κατά 13% προς το «Ναι».

Πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι 3 στους 4 ψηφοφόρους θέλουν το ευρώ, ενώ το 14% θέλει δραχμή. Πλειοψηφικό είναι το αίτημα παραμονής στο ευρώ σε όλους τους πολιτικούς χώρους, με πιο φανατικούς τους ψηφοφόρους του Ποταμιού, που θέλουν το κοινό νόμισμα σε ποσοστό 94%, και λιγότερο θερμούς τους οπαδούς του ΚΚΕ, που το προτιμούν σε ποσοστό 40%, έναντι του 38% που θέλουν την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.

Public Issue: Μπροστά το «όχι» με 0,5% αλλά…

Τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue για λογαριασμό της ιστοσελίδας της εφημερίδας «Αυγή» δείχνει πολύ μικρό προβάδισμα 0,5% του «Ναι» (43%) στην πρόθεση ψήφου έναντι του «Ναι» (42,5%).

Όπως όμως παρατηρεί η εφημερίδα, «αν συνεκτιμηθεί στην πρόθεση ψήφου η πιθανή ψήφος των αναποφάσιστων, τα αποτελέσματα μεταβάλλονται οριακά μεν, αλλά αρκετά για να αλλάξει ο νικητής, καθώς το Ναι φαίνεται να προηγείται με 0,5%».

Στην πρόθεση ψήφου, το «Ναι» συγκεντρώνει 42,5%, το «Οχι» 43%, οι αναποφάσιστοι είναι 9%, ενώ 3,5% δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν, το λευκό – άκυρο είναι 1%, ενώ 1% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Στην πρόθεση ψήφου με πιθανή ψήφο των αδιευκρίνιστων το «όχι» συγκεντρώνει 45%, το «ναι» 45,5%, οι αναποφάσιστοι είναι 3,5%, το 4% δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει, το 1,5% είναι λευκό/άκυρο ενώ 0,5% δεν γνωρίζουν/δεν απαντούν.

Στην παράσταση νίκης (σ.σ. το ερώτημα είναι «ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσετε την Κυριακή, ποιο πιστεύετε ότι θα κερδίσει το δημοψήφισμα; Το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ; ποσοστό 39% συγκεντρώνει το «όχι», ποσοστό 50% συγκεντρώνει το «ναι», χωρίς γνώμη είναι το 11%.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 54% διαφωνεί με την απόφαση να γίνει δημοψήφισμα, το 42% συμφωνεί, το 1% είναι χωρίς γνώμη, το 2% ούτε συμφωνούν/ούτε διαφωνούν.

Ως προς τα ποιοτικά στοιχεία, η έρευνα δείχνει ότι οι άνδρες σε ποσοστό 44% θα ψηφίσουν «ναι» και επίσης 44% θα ψηφίσουν «όχι». Οι γυναίκες θα ψηφίσουν «ναι» σε ποσοστό 41% και «όχι» σε ποσοστό 42%.

Οι ηλικίες 18 – 24 στηρίζουν το «όχι» σε ποσοστό 71% και το «ναι» σε ποσοστό 20%. Στις ηλικίες 25 – 34, το «όχι» έχει 59%, το «ναι» 26%. Στις ηλικίες 35 – 44 το «όχι» έχει 34%, το «ναι» έχει 53%. Στις ηλικίες 45 – 54, το «όχι» έχει 48% και το «ναι» 36%. Στις ηλικίες 55 – 64 το «όχι» συγκεντρώνει 44%, το «ναι» 47%. Στις ηλικίες από 65 και άνω, το «όχι» έχει 26% και το «ναι» έχει 56%.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα ανά περιοχές. Στην Αθήνα, το 45% τάσσεται υπέρ του «ναι» και το 40% υπέρ του «όχι». Στη Θεσσαλονίκη το 39% τάσσεται υπέρ του «ναι» και το 44% υπέρ του «όχι». Στη Λοιπή Ελλάδα το 42% τάσσεται υπέρ του «ναι» και το 45% υπέρ του «όχι».

Η δημοσκόπηση της Public Issue διενεργήθηκε στο διάστημα από 30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου σε δείγμα 1.053.

 

“Τον απόλυτο διχασμό του εκλογικού σώματος αποτυπώνουν οι μετρήσεις κοινής γνώμης, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για το δημοψήφισμα.
Το «Ναι» και το «Οχι» δίνουν μάχη στήθος με στήθος, στην πιο κρίσιμη ψηφοφορία για το μέλλον της χώρας εδώ και δεκαετίες. 
Στην δημοσκόπηση της GPO για το Mega το «Ναι» έχει οριακό προβάδισμα με 0,4%.”

 

GPO, PUBLIC ISSUE, ALCO .Οι πιο αισχρές και  χωρίς ίχνος επαγγελματισμού και δεοντολογίας   «δημοσκοπικές» εταιρίες σε παγκόσμιο επίπεδο. Μαζί με το πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια δίνουν παραμονές εκλογών,  εντυπωσιακά ψεύτικα-παραπλανητικά αποτελέσματα, που διαψεύδονται φυσικά λίγο μετά από  τα πραγματικά εκλογικά αποτελέσματα.  Και δεν έχουν  πέτσα, δεν αισχύνονται, δεν…κωλώνουν. Αρκεί να εισπράττουν ζεστό και άφθονο  χρήμα  από τον πελάτη  που παρήγγειλε το αποτέλεσμα.

Φυσικά, ούτε εισαγγελέας υπάρχει στη χώρα. Αλλιώς, εδώ και πολύ καιρό  θα  είχει «τραβήξει το αυτί»  σ΄αυτές τις επιχειρήσεις της απάτης και της κοροϊδίας. ΄Οπως θα συνέβαινε σε οποιαδήποτε, έστω και κατ΄επίφαση δημοκρατική χώρα. Αλλά,εδώ είναι… Τσιπριστάν. Δεν υπάρχει όμοιό του.

΄Εχουμε καταγγείλει άπειρες φορές  αυτά τα «πέτσινα» αποτελέσματα. Αν κανείς παρακολουθήσει  τις σελίδες του αρχείου μας , θα φρίξει. Μιλάμε για τεράστιες, καραμπινάτες  διαφορές. Οι καταγγελίες επίσης αναρίθμητες και από άλλες πηγές.

Αύριο πάλι θα πέσουν έξω και με το κεφάλι προς …τα κάτω.   Αλλά, δεν τους νοιάζει. Εισέπραξαν τα  «ρούβλια» από τα ταμεία των κομματικών μορφωμάτων, που υπο-στηρίζουν την καταβαράθρωση , την αλβανοποίηση-και τη βενεζουελοποίηση- ζωοτροφοεπιβίωση  μιας  χώρας, που μέχρι χτες , πριν έρθουν οι βαρβαροι εισβολείς, στεκόταν περήφανη, ανάμεσα στις υπόλοιπες «κυρίες» της Ευρώπης.

΄Ομως, έτσι κι αλλιώς γνωρίζουν τα αφεντικά των επιχειρήσεων της  δημοσκοπικής απάτης πως  πάντα θα  υπάρχει   μια ακένωτη δεξαμενή ηλιθιότητας, φανατισμού, κρετινισμού και φυσικά πελατειακών σχέσεων στη χώρα.  Εκεί ποντάρουν. Δεν τα χάνουν ποτέ τα λεφτά τους, ούτε και τους πελάτες τους, όσο παραμένουν  στη χώρα  «Μαμελούκοι» .  Μόνο  ο «Αυγείας» της Ευρώπης μπορεί να  καθαρίσει αυτή την κόπρο.

Αύριο οι εταιρίες που πλήρωσε η κυβερνητική  Χούντα, για να παραπλανήσουν, να ψευστούν,να  φοβίσουν,  θα υποστούν συντριβή. Όπως πάντα. Κρατήστε τα σημερινά αποτελέσματα, που δημοσιεύσαμε.΄Οσο κι αν νοθεύσουν τα πραγματικά ( και είναι σίγουρο πως θα το κάνουν), δε θα καταφέρουν και πάλι να αποκρύψουν την αλήθεια. Μη σας  τρομοκρατούν. “Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες”!

Την Κυρική  το βράδυ θα κρυφτούν για λίγο. Θα κάνουν πως δεν κατάλαβαν το «φτύσιμο»  και θα λένε κάτι για τη…βροχή που τους μούσκεψε.  Τέτοια θα ισχυρίζονται  για ένα διάστημα. Μέχρι  την επόμενη φορά  που θα παρουσιαστεί ο άλλος πελάτης,  για να του  υπογράψουν κάποια νέα,  καλοπληρωμένη «δημοσκόπηση». Θα ζήσουμε, όμως, κι εμείς κι εκείνοι και θα δούμε το τέλος  της βασιλείας του Τσιπριστάν.

 «Μπορείτε να κοροϊδεύετε όλους τους ανθρώπους  μερικές φορές. Μερικούς όλες τις φορές.΄Ομως ,όλους τους ανθρώπους όλες τις φορές, αποκλείεται να τους δουλεύετε»,λέει η σοφή ρήση. Ας το θυμάται   η κυβερνητική χούντα αυτό  ΑΥΡΙΟ.

_________________________________________________________________

3.ΤΥΧΑΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ Η’ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ;
Με τη «δραχμή» του Μάλαμα έκλεισε την ομιλία του ο Τσίπρας στο Σύνταγμα
(EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) 

 

Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να μιλήσει στην μεγάλη συγκέντρωση του «όχι» στην πλατεία Συντάγματος, χθες το βράδυ, και έστειλε πολλά μηνύματα εντός και εκτός Ελλάδος.

Ο Πρωθυπουργός έκλεισε την ομιλία του μέσα σε αποθέωση και ακολούθησε τραγούδι που έχει στίχο για «δραχμή». Τυχαία επιλογή ή με… σκοπό, το τραγούδι του Σωκράτη Μάλαμα «Τα παιδιά στην πλατεία» έκλεισε την ομιλία Τσίπρα με τους στίχους να λένε «Όσα κοστίζει μια δραχμή, για άλλους κοστίζει μια ζωή».

Μετά τον Τσίπρα στην σκηνή ανέβηκε ο Πάνος Μάλαμας για να συνεχίσει την συναυλία της συγκέντρωσης του «όχι».

Oι στίχοι του τραγουδιού:

Πιάνω να ζωγραφίσω
τα παιδιά μες στην πλατεία
σα να `ταν όπως πρώτα
κι όπως θά `θελα

Mα όλα αλλάζουν
και το χέρι μου αρπάζουν
αλλάξανε τα χρώματα
τα λόγια και τα στόματα.
Tα μάτια μείναν ίδια
στα φώτα στα παιχνίδια.

Kάνω να ζωγραφίσω το φεγγάρι που γυρίζει
ζεστό και σκονισμένο από ταξίδι μακρινό
τα μάτια μου θολώνουν, κι ο αέρας π’ αρμενίζει
μου λέει τραγούδι ξένο, τραγούδι αλλοπαρμένο.

Aμα δεν είναι όπως τα θες
δεν έχεις λόγους κι αφορμές,
δεν κάνεις βήμα.
Oσα κοστίζουν μια δραχμή
γι’ άλλους κοστίζουν μια ζωή.
Δεν είναι κρίμα; Δεν είναι κρίμα;

Kάνω ν’ αποφασίσω σκαλοπάτι να πατήσω
θολές και σκονισμένες μνήμες μου ζωντανές.
θεριά μου διψασμένα με κορμιά παραδεισένια
το δρόμο σας κοιτάζω ξυπνάω κι ανατριχιάζω.

Aμα δεν είναι όπως τα θες
δεν έχεις λόγους κι αφορμές,
δεν κάνεις βήμα.
Oσα κοστίζουν μια δραχμή
γι’ άλλους κοστίζουν μια ζωή.

 

Στήριξη του ΟΧΙ από  ανθρώπους του…πολιτισμού, λέγανε χτες.  Σωκράτης Μάλαμας, Χάρρυ Κλυνν,  Βασίλης Παπακωνσταντίνου  μεταξύ αυτών!

Μπόχα μούχλας, μπάφου και βωμολοχίας.  Το κακό χτες της Ελλάδας παρελαύνει με τους “σημαιοφόρους και τους (Συν)παραστάστες του”. Αλλά μοιάζουν πια με τσίρκο και κλόουν.  Τα ζόμπι του …πολιτισμού. Ξεψυχάνε.