ΕΙΝΑΙ ΓΑΛΑΖΙΟΣ Ο ΓΙΑΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΄Η ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ;

Star.gr

Εκλογές 2023: Γαλάζιος Ο Χάρτης (*)

 

 

 

 

Λίγες εβδομάδες πριν ανεβάσαμε εδώ το παρακάτω κείμενο που εξηγεί αναλυτικά και τεκμηριωμένα γιατί πάλι σήμερα, αντί να κυβερνά τη χώρα η πλειοψηφία των 7, 5 εκατομμυρίων,  θα κυβερνήσει πάλι η ψευδεπίγραφη…πλειοψηφία της …μειοψηφίας των 2, 5 εκατομμυρίων.

Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΕΞΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕΣΑ AΠO THΝ ΗΤΤΑ TOY KKE ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΜΑΤΩΝ

Το σημερινό ΚΚΕ  δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης.  Ούτε, ασφαλώς, υπάρχει  κάποια ουσιαστική  ιδεολογική σχέση με  το ιστορικό ΚΚΕ. Εκείνο εξεμέτρησε το ζην εδώ και  δεκαετίες.

Συσπείρωσε ό,τι καλύτερο διέθετε η τότε ελληνική κοινωνία σε διανόηση, ιδεολογία, αγωνιστικότητα, παλικαριά, ενσυναίσθηση  και δράση. Πάλεψε να ανατρέψει με ένοπλο αγώνα  ένα βρώμικο σύστημα.  Δεξιό πάντα,  που κουβαλούσε  αποκλειστικά, όσα δεινά υπέστη η χώρα από  συστάσεως ελληνικού κράτους.

Η σταγόνα που ξεχείλισε εκείνη την εποχή το ποτήρι, ήταν  η εγκληματική συνεργασία της παράταξης των δωσίλογων, των κουκουλοφόρων .των ταγματασφαλιτών  με τους Ναζί της Κατοχής. Και μάλιστα,  ενάντια σε  εκείνους που  αγωνίστηκαν κατά των κατακτητών.  Η πλειοψηφία τους  από την Αριστερά, φυσικά.

΄Ετσι,  ξέσπασε εκείνη η ηρωική επανάσταση, που  ναι, μεν, οι πρωταγωνιστές της  ηττήθηκαν  στο πεδίο της μάχης, αλλά στην ουσία αυτός  ο ξεσηκωμός κι αυτές οι θυσίες  υπήρξαν  η μήτρα που γέννησε ό,τι (επίσης) καλύτερο σε διανόηση, ιδεολογία και δράση, έδωσαν οι εποχές μετά το Αντάρτικό. Η σύγχρονη Ελλάδα της προόδου του πολιτισμού και πρωτίστως  του ανθρωπισμού και του κοινωνικού κράτους (όσο και στην έκταση που υπήρξε),, σηματοδοτήθηκε από εδώ. Και οφείλει  τα πάντα σε  εκείνους τους προπομπούς, τους σκαπανείς, τους ήρωες των κοινωνικών αγώνων στο Αντάρτικο. Από την εποχής της Ελληνικής επανάστασης του ΄21, δεν είχε δει όμοιο  ξεσηκωμό ο ελληνικός λαός.

Το σημερινό ΚΚΕ είναι το φάντασμα του παλιού. Η ντροπή και ο εξευτελισμός  εκείνου του ιστορικού κινήματος. ΄Ανευρο  και ασυνεπές ιδεολογικά, αδίστακτο, καιροσκοπικό, αρτηριοσκληρωτικό, εν τέλει …σταλινικό, αν ομνύει κάπου, είναι  στη μακιαβελική  αρχή πως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα .

Να μην ξεχνάμε πως αυτό, ακριβώς,  το συστημικό σταλινικό κόμμα, μετά τη  νομοποίησή του, έφτασε στο σημείο να συμπράξει πάμπολλες φορές πολιτικά με την παράταξη την οποία εξ ορισμού υποτίθεται πως αντιμάχεται και με την οποία έχει χαώδεις ιδεολογικές διαφορές .  Εξ  ου  και λόγω αυτής , ακριβώς , της αντιιδεολογικής του  συμπεριφοράς,  η  φθορά και όχι μόνο εκλογική, που έχει υποστεί  ως τις ημέρες μας, είναι τρομακτική.

Αν το ιστορικό ΚΚΕ ητήθη το 1949 στα τελευταία πεδία των μαχών,  αυτό οφείλετε στην ιστορική πεποίθηση της  τότε αμερικάνικης και  αγγλικής  συντήρησης πως στη Ελλάδα η Αριστερά πρέπει πάση θυσία να εξαφανιστεί  από προσώπου  χώρας  για ένα  και μοναδικό λόγο. Εκείνον ακριβώς που είχαν νωρίς συνειδητοποιήσει και   οι ηγέτες της Αμερικής και της Αγγλίας στη Γιάλτα. Αλλά και ο  ίδιος ο Στάλιν,ο οποίος,  αν μισούσε κάτι υπερβολικά,  ήταν η. ιδεολογική ανυπακοή και η μη συμμόρφωση  των  απανταχού  ξεσηκωμένων, κολασμένων της γης στις εφετμές του κόμματος. Και οι ΄Ελληνες  Αντάρτες, αν όχι σε επίπεδο ηγεσίας, αλλά στον ιδεολογικό κόσμο του   απλού Κομμουνιστή – Αντάρτη, ήταν και ανυπάκουοι  και ανυποχώρητοι.

Και η ιστορική  αυτή αλήθεια ήταν τούτη.  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΩΣ ΛΑΟΣ,  ΑΠΟ ΙΣΤΟΡΙΑ  ΚΑΙ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΔΕΞΙΟΙ . ΕΤΣΙ, ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ  Η ΓΙΑΛΤΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΑΦΗΣΕΙ  ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ  ΣΤΟ «ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΜΠΛΟΚ».  ΕΠΟΜΕΝΩΣ,  Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ, ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ,  ΕΠΡΕΠΕ  ΝΑ ΞΕΡΙΖΩΘΕΙ, ΝΑ ΕΚΔΙΩΧΘΕΙ ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΝΑ  ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ,  ΧΩΡΑ.  ΄ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΓΙΝΕ.

Και η απόδειξη (και δικαίωση των Αμερικανο-Εγγλέζων)  ήρθε λίγα χρόνια μετά. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο σφοδρότερος αντικομμουνιστής  που  υπήρξε  στη  χώρα ως κομματική  και   κυβερνητική ηγεσία,  επί ΕΡΕ, χρειάστηκε σε μια αντιδεξιά, ακριβώς,  Ελλάδα και με τους πρωτεργάτες της  Αριστεράς στην πολιτική προσφυγιά , για να κερδίσει τις εκλογές ,  να βάζει να ψηφίσουν …δέντρα  και πεθαμένοι!

Το παλάτι, επίσης. Στην αντιδεξιά (και αντιβασιλική)  Ελλάδα,  αναγκάστηκε να εξαγοράσει με πακτωλό δολαρίων  τον πατέρα του σημερινού, επίσης  διεφθαρμένου  υιού, τον Κων. Μητσοτάκη, για να αποστατήσει και να   στερήσει  τη νίκη από την αριστερή συμμαχία με επικεφαλής την  τότε Ε.Κ του Γεωργίου Παπανδρέου.

Και  αμέσως μετά,  η ίδια  η Χούντα. Τροχοπέδησε την αλλαγή που διέθετε    η λαϊκή ισχύς-υπεροχή , ως εκλογική εντολή διακυβέρνησης,  μέχρι το 1981 με τη νίκη του ΠΑΚ-ΠΑΣΟΚ σε κείνη την ιστορική   εκλογική αναμέτρηση.

Το συστημικό  ΚΚΕ, δεν μπόρεσε ούτε τότε, ούτε σήμερα  να χωνέψει, να συνειδητοποιήσει την αλήθεια πως το Αριστερό,  δεν είναι σε καμιά περίπτωση και σταλινικό. Το αντίθετο. Ο  ΑΝΤΙΔΕΞΙΟΣ  κόσμος στην Ελλάδα δεν έχει τέτοια άποψη για μια  αριστερή κυβέρνηση. Τη θέλει προοδευτική, κοινωνική,  αντιδεξιά . Σε καμιά περίπτωση σταλινική.

Κι αυτός είναι ο λόγος που έστειλε στην εξουσία το Γεώργιο  Παπανδρέου, σφοδρό αντισταλινικό.  Αλλά και τον Ανδρέα Παπανδρέου, αργότερα, που ούτε εκείνος ήθελε να δει στα μάτια του τους Σταλίνες. ΄Ηταν  ο μόνος,  όμως, ως σοσιαλιστής ηγέτης,  που έκανε πράξη το όραμα ενός αντιδεξιού λαού. Και μάλιστα ,  το πέτυχε,   όχι  μόνο χωρίς τη συμμετοχή  της κομμουνιστικής (και όχι μόνο της σταλινικής)  Αριστεράς, αλλά  με αντίπαλο κι εκείνη!

Η αντιδεξιά  απογραφή της Ελλάδας, τα τελευταία 80 , τουλάχιστον,  χρόνια,  δεν έχει αλλάξει σε ποσοστά. Η σημερινή πραγματικότητα είναι αψευδής μάρτυρας αυτής της διαπίστωσης.  Και μόνο οι τελευταίες  εκλογές  του 2019,  το αποδεικνύουν   με αριθμούς.

10  εκατομμύρια ήταν  το  εκλογικό  σώμα τότε. ΑΠΕΙΧΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ κοντά στα  4 εκατομμύρια ΄Ελληνες.  Η συντριπτική πλειοψηφία, συνειδητά ,αντικομματική και ασφαλώς,  αντιδεξιά ως ΑΠΟΧΗ.

Η  Δεξιά σε όλης τη… μεγαλοπρέπεια και της  Ακροδεξιάς και της Ναζιστικής της  έκτασης , που έδωσαν  την ψήφο τους στον Κυριάκο  Μητσοτάκη, δεν ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια  . (Στην υπεροβλή του  κι αυτό  το νούμερο) . Μια εικόνα -χαρτογράφηση καθαρή , που ουδείς μπορεί να την αμφισβητήσει,  εκτός αν εθελοτυφλεί.

Αν,  επομένως, στις επικείμενες   εκλογές, η ΑΝΤΙΔΕΞΙΑ  Ελλάδα  με σχεδόν 7 εκατομμύρια Αντιδεξιό λαό, δεν τις κερδίσει , τότε ο Κουτσούμπας  και η  τυφλωμένη , ανεγκέφαλη τριάδα της ΝΕΑΣ  ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ, Βαρουφάκης, Λαφαζάνης, Κωνσταντοπουλου,  ας   βάλουν μια πέτρα στους «χοντρόπετσους»  λαιμούς τους και ας  κατηφορίσουν στο Φάληρο. Ελπίζουμε, να μη χρειαστεί να κάνει το ίδιο  και ο Ανδρουλάκης)*).

(*) Επικράτεια

 

Τελευταία ενημέρωση
23/5/2023, 14:52
Ενσωμάτωση
99,97 
Συμμετοχή
60,94
40,79
2.407.361

 

20,07
1.184.278
11,45
676.052
7,23
426.674
4,45
262.503
2,92
172.192
2,89
170.280
2,63
155.048