Τί ήταν να το πούμε; ΄Ηρθαν  αυθωρεί και παραχρήμα  …επικαιροποίηση και  ταυτοποίηση .  Εκεί  στην Κουμουνδούρου , κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους  για να έχει ο Σεφερλής δουλειά τα επόμενα 4, ολόκληρα χρόνια.   Ω, ρε γέλιο!

Αλέξη Τσίπρα, αν είναι να επιστρέψεις, που θα το κάνεις  εκ των πραγμάτων και των καταστάσεων (Ελλάδα είναι αυτή).  άρπαξε βίτσα σαν  ο  Χριστός το φραγγέλιο  και κάνε το όπως τότε,  με την  άλλη , ανεκδιήγητη τρελοπαρέα   Βαρουφάκη,  Ζωής και Λαφαζάνη.΄ Και τούτοι  έβγαλαν  πολύ γέλιο επί των ημερών τους.

Τώρα,  σειρά  έχουν να φύγουν κλωτσηδόν από το  (σωστά τούτη τη φορά) επανιδρυμένο   κόμμα,    πλην της εθνικής… χωροφύλακος ΄Ελενας και  η   αστεία … vegan   Ευτυχούλα ,  πακέτο  με τον Οξφορδιανό  Ευκλείδη και  τις  λοιπές  καλαμοκαβαλημένες  μούρες. Παρέλαση  καρναβαλιού   γίνεται πια  στην Κουμουνδούρου.

Και να θυμάσαι. Νέο κρασί σε παλιό ασκί δεν μπαίνει . Παλιατζούρα για πέταμα πια   η επίπλωση  στο  παλιό, υπό κατεδάφιση  σπίτι του ΣΥΡΙΖΑ.      .

****

Έφη Αχτσιόγλου

O Ευκλείδης Τσακαλώτος και το «κόκκινο σακίδιο»… σήμερα στα ...

Την Έφη Αχτσιόγλου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει η βουλευτής επικρατείας του κόμματος, Έλενα Ακρίτα.

Η ίδια, με ένα μακροσκελές κείμενό της, ανέφερε τους λόγους για τους οποίους της δίνει την… ψήφο της. Όπως υποστηρίζει, δεν τη στηρίζει επειδή είναι γυναίκα, αλλά επειδή είναι «νέα, βίγκαν, όμορφη και όχι άπλυτη ζαία όπως επιτάσσει ο αστικός μύθος», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και εξηγεί.

Αρχικά, υποστηρίζει ότι η κ. Αχτιόγλου έχει ένα εντυπωσιακό βιογραφικό, με επιτυχημένες σπουδές και εργαστεί σε καίριες θέσεις που της έχουν εξασφαλίσει εμπειρία.

Ο δεύτερος λόγος είναι η πολιτική της διαδρομή στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και στο κόμμα γενικότερα.

Ο τρίτος λόγος είναι το «ιδεολογικό της στίγμα» και η θέση της στο δίλημμα «αριστερά η κέντρο».

Την Έφη Αχτσιόγλου στηρίζει για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ η Έλενα Ακρίτα / Φωτογραφία Eurokinissi (Τατιάνα Μπόλαρη)

Ένας άλλος κύριος λόγος κατά την κυρία Ακρίτα είναι το γεγονός ότι η Έφη Αχτιόγλου είναι vegan, έμπρακτη απόδειξη της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ζώων.

Δύο άλλοι ακόμα λόγοι είναι ότι μιλάει καλά ελληνικά και ότι επιτάχυνε τις διαδικασίες στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογική ήττα.

Τέλος, όπως επισημαίνει η κ. Ακρίτα, είναι μια νέα γυναίκα που μπορεί να έχει ένα σπουδαίο μέλλον στην πολιτική.

Το κείμενο της κ. Ακρίτα δημοσιεύτηκε στο News247.