ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΣΤΑ ΣΠΑΡΓΑΝΑ

1.Η Δήμητρα Λιάνη ανακοίνωσε σήμερα την ίδρυση κόμματος …«Αμιγώς ανδρεϊκό»!

Δήμητρα Λιάνη: Ανακοινώνει σήμερα την ίδρυση κόμματος

Είμαστε λαός ηλιθίων. Ιδιαίτερα οι γενιές  που, αν και καταναλώναμε ,ως παιδιά,  μετά μανίας και κατά απαίτηση των μεγαλύτερων,  τόνους… μυαλό από  τα   κεφαλάκια των εριφίων, τελικά βγήκαμε άμυαλοι και καθυστερημένοι. Από πίσω και οι νεότεροι  κι ας κόψαν τούτοι να τρώνε “μυαλά από καφαλάκια”.

Δε μας φτάνανε οι  υιοί ,οι θυγατέρες και   οι ανιψιοί, έχουμε τώρα και συζύγους. Καληώρα η Δήμητρα!  Να μην ηγηθεί   και τούτη κόμματος; Να μην την ψηφίσουν χαχόλοι; Να μην την  αποκαλούν  κι ελόγου της ισοβίως …κυρία  πρόεδρε;

Τώρα, με ποια προσόντα θα κατέβη  η σύζυγος του αείμνηστου Ανδρέα στην  εκλογική κονίστρα, μη ρωτάτε. Θα σας πουν: “Γιατί, δηλαδή,  ο Κυριάκος, Ο Κωστάκης ,ο Γιωργάκης,η Ζωή Κωνσταντοπούλου  και πλήθος άλλων από την ελληνική λίστα της συγγενοκρατίας ,είναι καλύτεροι;”.Και θα έχουν δίκιο.

« Θου Κύριε», να λες ! Και ησύχασε. Δεν ωφελεί  . Τα εγκεφαλικά παραμονεύουν…

2.Kακοκαιρία: Aντιδράσεις στα social media για την πρόβλεψη Καλλιάνου- «Να ζητήσεις συγγνώμη από τον Μαρουσάκη»

Kακοκαιρία: Aντιδράσεις στα social media για την πρόβλεψη ...

Σε σχέση με τις θεωρητικές επιστήμες, οι θετικές είναι η ημέρα με τη νύχτα. Δείτε, για παράδειγμα τα ύψη που κατέκτησαν στο πέρασμα των αιώνων η Φιλοσοφία, που σχεδόν «άγγιξε το θεό», η επιστήμη του Δικαίου ,επίσης,  με εξαιρετικές κατακτήσεις στη νομοθετική της διάσταση και την απονομή της, ακόμα και η θεωρία στις ίδιες τις θετικές επιστήμες, που απέχει παρασάγγας από την πρακτική εφαρμογή τους.

Σε χειρότερη θέση από όλες τις «βραδύνουσες» και αργοπορημένες,  ιδιαίτερα επείγουσα, θεωρείται η ανάπτυξη και η πρόοδος της  ιατρικής στην όντως τεράστια έκτασή της, η  σεισμολογία και  η μετεωρολογία. Και μένουμε σε αυτές, λόγω επικαιρότητας.

Το αλαλούμ των ειδικών στην πρόσφατη πανδημία του COVID-19,  τα εκατομμύρια νεκροί ή ο αμφιλεγόμενος, έως και κατηγορηματικά από πολλούς, άχρηστος, εγκλεισμός των ανθρώπων , κ.α , δείχνουν πως έναν ολόκληρο αιώνα μετά τη πολύνεκρη επιδημία της ισπανικής γρίπης ,είμαστε ακόμα εντελώς απροστάτευτοι και εκτεθειμένοι στους ιούς.

Για τη  σεισμολογία, τι να πεις. Επιτυχέστερη  διάγνωση σεισμών κάνανε στην αρχαιότητα με  την παρατήρηση της φύσης και τη συμπεριφορά των ζώων,  από ό τι σήμερα οι μηχανές πρόγνωσης και οι  σεισμογράφοι τους. Οι αριθμοί (πιθανόν και 50.000 νεκροί αυτή την ώρα στην Τουρκία και Συρία)  και χωρίς τα “μεν, δε, αλλά”,  των και γραφικών «Τσελέντηδων», μιλάνε από μόνοι τους.

΄Aσε  η μετεωρολογία ! Αστρολόγοι και Μετεωρολόγοι,  κατάντησαν ίδιοι. «Αν δε βρέξει, θα κρατήσει». Αλλά Πυθία “Ήξεις, αφήξεις ου, εν πολέμω θνήξεις».   Παράδειγμα το πρόσφατο (πάλι) αλαλούμ των «Καλλιάνων και κάποιων  συναδέλφων του.  Σαν να  ακούς το Λεφάκη να προβλέπει  την  ερωτική  θύελλα στη  ζωή  της… Πόπης.

Είμαστε ακόμα μακριά. Όσο βλέπεις πως κάθε  τρεις και μία χρειάζεται να φορτίσεις το κινητό σου, αλλιώς γυρίζεις στις …φρυκτωρίες, για να επικοινωνήσεις,  όσο θρηνείς ανθρώπους σου, γιατί φύγανε από τη μια στιγμή στην άλλη για  μια  απλή παγκρεατίτιδα που καταλήγει καρκίνος,   είναι να σε πιάνει απέραντη θλίψη.

3.Ελλάδα στέλνει 80 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία -Κουβέρτες, κρεβάτια, σκηνές, υλικό

Εικόνες-σοκ από το σεισμό στη Συρία

Μπράβο! Να και μια αξιέπαινη κυβερνητική ενέργεια. Και διπλωματικά εύστοχη.

«Ουδέν κακόν αμιγές καλού». Ας γίνει αυτή η συμφορά της γείτονος, εφαλτήριο της νέας εποχής στις σχέσης των δύο χωρών. Άλλωστε, όλα δανεικά είναι. Μόλις χτες ειπώθηκε πως και η Ελλάδα δεν τη γλυτώνει. ΄Ανοιξε παράθυρο στον αιώνα , που θα δούμε πώς κάποια στιγμή θα χτυπήσουν κι εδώ 8 και πάνω Ρίχτερ!

Καιρός να σταματήσουν οι παλικαρισμοί. Προπαντός οι εξοπλισμοί. Ρίξτε και οι δύο χώρες τα δισεκατομμύρια που πετάτε στον άδειο πάτο του βαρελιού των εξοπλισμών στην ανοικοδόμηση των καταστραμμένων πόλεων και την προστασία από τον Εγκέλαδο εκείνων που  ακόμα παραμένουν όρθιες. Σταματήστε να είστε άφρονες και απο τις δυο μεριές του Αιγαίου.

4.Αιχμηρό σχόλιο του Νίκου Μαστοράκη για τον ΣΥΡΙΖΑ: Ανερυθρίαστες συρφετιακές συνάξεις

Κι όμως! Προπάππους ο Νίκος Μαστοράκης (ΦΩΤΟ) | LIFESTYLE ...

Πολύ αιχμηρό ήταν το σχόλιο του Νίκου Μαστοράκη για την Πόπη Τσαπανίδου και τη φράση «Πρόεδρε, έλα με φόρα», αλλά και για την προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρη η ανάρτηση Μαστοράκη με τίτλο «Της κόκκινης Πόπης»

«Η κόκκινη Πόπη έβαλε το στίγμα της πχιότητας της, καθώς αναφωνούσε “Πρόεδρε, έλα με φόρα” -σύνθημα που, τρισαλί, παραπέμπει στην παλιά μάγκικη φράση “πάρε φόρα κι έλα να μου τα….”

Η κόκκινη Πόπη επι πολλά έτη παραπλανούσε τους θεατές των καναλιών στα οποία προσελήφθη και απελύθη, ως “ακομμάτιστη” και “αντικειμενική” παρουσιάστρια ειδήσεων, μέχρι την πρόσφατη ολοκληρωτική της αποκάλυψη.

Και με αγκαλιές και φιλιά, μεσα στις κατακόκκινες σημαίες (τόσο Κουκουέ που νόμιζα ότι ο πρόεδρος που θα ερχόταν με φόρα ήταν ο μπάρμπα Κουτσούμπας) υπήρχε και η επιγραφή “Δικαιοσύνη για όλους”, αλλά έλειπε η φράση “θα φροντίσει κι αυτό ο Παπαγγελόπουλος” ή έστω μια φωτογραφία της Τουλουπάκη αγκαλιά με τον Μάξιμο Σαράφη.

Τελικά, η προεκλογική εκστρατεία του Ανεγκέφαλου εξελίσσεται απλώς σε εκστρατεία των οπαδών, της αγκαλίτσας, του “ζήτω.”

Γιατί κάθε φορά που ακούς την αργόσυρτη, νυσταγμένη φωνή του Ανεγκέφαλου να υπόσχεται δισεκατομμύρια στους ακόμη διορισμένους Ζαίους, δεν γίνεται να μην κάνεις flashback στις κλειστές τράπεζες και την εξοντωμένη μεσαία τάξη, δεν μπορείς να μη θυμάσαι το “μισσες Μερκελ γκο μπακ,” δεν φεύγει από τον εγκέφαλό σου η εικόνα του ταχαριστερού αγκαλιά με το φασιστερό Χοιρινό, δεν είναι δυνατόν να πιστέψεις έστω και μια λέξη που προφέρει (σε στρεβλά ελληνικά) απαλλαγμένη ξεδιάντροπου ψεύδους.

Επομένως το κατακόκκινο πάρτυ της Θεσσαλονίκης ήταν η έναρξη τέτοιων ανερυθρίαστων συρφετιακών συνάξεων, για να το γλεντάνε με την ψυχή τους οι κάποτε βολεμένοι, για να κλέψουν όλο και κάποιο ψηφαλάκι από το Κουκουέ οι Ζαίοι, και για να λυσσάει από τη ζήλεια της η Περιστέρα με τις αγκαλίτσες και τα φιλάκια της Πόπης.

Μπασκλασαριά του κερατά, τόσο λαϊκιστικής κατανάλωσης που ακόμη και οι άπλυτες κυράτσες/τέως υπουργοί του Σύριζα, δεν το αντέχουν…»

****

΄Οχι πως μπορεί να πάρει κανείς σοβαρός στα …σοβαρά έναν τύπο σαν το Νίκο Μαστοράκη. Μια ζωή ,πέρα από χουντικός , φαιδρός ήταν και σκουπιδοπαραγωγός .  Ανήγαγε την τσόντα ,το πορνό  το σεξισμό, το οικονομικό αλισβερίσι με το «μνι σέρνει καράβι»     σε…Τέχνη Καλλιστείων. Γνωστός και μη εξαιρετέος στους νουν έχοντας και σωφρονούντας.

Προσωπικά ,άλλο με πειράζει. ΄Εχει μια αξιόλογη στο χώρο της διανόησης αδερφή.  Την ποιήτρια και άριστη  μεταφράστρια Τζένη Μαστοράκη.  Σεβόμενη τον εαυτό  της και ξέροντας το βιο και την πολιτεία  του αδερφού της ,πώς, αλήθεια,  δε βγήκε μέχρι σήμερα  να τον…αποκηρύξει; ΄Ηταν το λιγότερο που θα μπορούσε  να κάνει, για ένα τέτοιο  φαιδρό τύπο σαν το Νίκο Μαστοράκη.  Κρίμα!

Μόλις λιγες ημέρες πριν, βγήκαν, όπως γράφαμε,  μάνα και  αδερφή  και  κατέστησαν οικογενειακό  αποσυνάγωγο (αποκήρυξαν)  τον ακροδεξιό π. ποδοσφαιριστή, ρατσιστή και φαλλοκράτη Τσιάρτα. ΄Εδειξαν έτσι το δρόμο σε εκείνους που βάζουν πάνω από τις διαχρονικές  αξίες τη συγγένεια του αίματος.