Ευρωεκλογές 2024. Οι καμπάνες ήχησαν. Προτάσεις “εφαλτήριο” και αρχή “Κάθαρσης” της τραγωδίας. Οι σημαντικότερες της τελευταίας 5ετίας!

1.  Τεμπονέρας – Κοτσακάς:  Ζητούν σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέας Αριστεράς

Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών με την πρωτοφανή αποχή, την ενίσχυση της ακροδεξιάς και τις ευρύτερες εξελίξεις στην Ευρώπη, προδιαγράφει συνθήκες δυστοπίας για την ελληνική κοινωνία.

Δεν μπορεί να αφεθούμε σε προσωπικές στρατηγικές, σχεδιασμούς και επιδιώξεις επί μέρους προσώπων.

Πριν από μήνες είχαμε αναλάβει πρωτοβουλία (βλ. εκδήλωση στο θέατρο ΑΛΦΑ) επιδιώκοντας την διαμόρφωση συνθηκών ανασύνθεσης του ευρύτερου αριστερού και προοδευτικού χώρου. Είναι προφανές, ότι η προεκλογική περίοδος ακύρωσε αυτήν την προσπάθεια.

Τα χθεσινά αποτελέσματα οδήγησαν πολλά στελέχη, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, της  ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και λοιπών, να διατυπώσουν δημόσια θετική γνώμη για αυτήν την προοπτική.

Θεωρούμε, ότι τίποτα δεν θα προχωρήσει αν δεν κατατεθεί συγκεκριμένη πρόταση-πλαίσιο για να εκκινήσουν οι διαδικασίες.

Επιθυμούμε να συμβάλλουμε σε αυτήν την κατεύθυνση και καταθέτουμε συγκεκριμένη πρόταση όχι ως θέσφατο, αλλά ως αφορμή για  την εκκίνηση της διαδικασίας.

Προτείνουμε:

  1. Τα κόμματα του ευρύτερου αριστερού και προοδευτικού χώρου παραμένουν στο status που ευρίσκονται σήμερα διατηρώντας την ιδεολογική, πολιτική, οργανωτική και προγραμματική τους αυτοτέλεια.
  2. Συγκροτείται συντονιστικό όργανο με τη συμμετοχή εκπροσώπησης από όλους τους πολιτικούς φορείς, αναλογικά με τη δύναμη που κατέγραψαν στις πρόσφατες εκλογές. Στο συντονιστικό όργανο επιβάλλεται να συμμετέχουν και εκπροσωπήσεις  από τα μαζικά κινήματα και τις τριτοβάθμιες οργανώσεις.
  3. Το συντονιστικό όργανο εκκινεί διάλογο επικεντρωμένο στην προγραμματική θεματική για την διαμόρφωση minimum συμφωνίας.
  4. Αντίστοιχα συντονιστικά όργανα συγκροτούνται σε κάθε περιφέρεια της χώρας με τον αντίστοιχο προσανατολισμό.
  5. Συνεδριακές διαδικασίες που έχουν εξαγγελθεί είναι προφανές, ότι δεν προσφέρουν λύση στο πρόβλημα. Στην καλύτερη περίπτωση θα αποτελούν εσωκομματικές διαδικασίες καταγραφής συσχετισμών και απονομής ρόλων, που όμως δεν θα αφορούν την κοινωνία.Οι ευθύνες που απορρέουν για τον καθένα μας είναι εμφανείς. Δεν υπάρχουν περιθώρια διάχυσής τους στους άλλους.Οι πολίτες που παρακολουθούν μας κρίνουν.Διονύσης Τεμπονέρας, Μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ
    Αντώνης Κοτσακάς, Πρώην υπουργός»

 

****

Επανειλημμένα και για χρόνια. διατυπώναμε την ίδια πρόταση και αναλύαμε διεξοδικά την ανάγκη εφαρμογής της.  Τώρα, είναι ό, τι σημαντικότερο ειπώθηκε   από πολιτικά πρόσωπα τα τελευταία πέντε χρόνια που η κατάρα του Μητοστακέικου δέρνει αυτόν τον τόπο.  Τα καλύτερα εύσημα, ανήκουν  αυτή την ώρα  στα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.  Η πρότασή τους είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΑΡΑΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

 

Με μια παρατήρηση. Ναι στη συνεργασία, αλλά   χωρίς   «πτώματα» . Και είναι πολλά  και όζοντα, ανήκοντα σε  επαγγελματίες-καριερίστες της αριστεροφρούνης.

Ακούει  ο Στέφανος Κασσελάκης;

 

 

Ο Μητσοτάκης έπαθε πανωλεθρία αλλά οι άλλοι δεν νίκησαν

Ο Μητσοτάκης έπαθε πανωλεθρία αλλά οι άλλοι δεν νίκησαν

  • Η συστημική λογική, που λέγαμε  στο βασίλειο   του Γκεμπελιστάν. Ο  Κυριάκος …έχασε!   Δεν κέρδισε  τη συγκατάβαση-συναίνεση   του κομματικού συστήματος και μάλιστα με ένα  θριαμβευτικό   85%!
  • Ο Κώστας Βαξεβάνης, αν και όφειλε για ΄πολλούς λόγους να μην  επαναλαμβάνει (και μάλλον διαπρέπει)   τέτοιες απολίτικες   ανοσίες ,  έχει κι αυτός τη συμμετοχή του και όχι μόνο σήμερα,   στο χάρτινο   πύργο της αριστεροφρούνης,  που όλα  μαζί τα καλόπαιδα της ίδιας κατηγορίας,  υψώσανε.
  • Συμμορφωθείτε στην εμπορική δημοσιογραφία! ΄Η αλλάξτε  ασχολία.  Δεν είναι δουλειά  αυτή να …δουλεύετε ψιλό γαζί τον κόσμο.   Καιρός να δείτε   και σεις πώς βγαίνει με ιδρώτα το «μεροκάματο   του τρόμου».

3.Εχασε η Νέα Δημοκρατία, νίκησε η… αποχή

 

Η πολιτική ηγεμονία της Ν.Δ. τίθεται πλέον υπό αμφισβήτηση και ο μεγάλος κίνδυνος είναι το ιστορικό υψηλό της αποχής να μην αποδειχτεί προσωρινό, αλλά ένα μόνιμο τραύμα για το πολιτικό σύστημα.
***

Η…βαθυστόχαστη  ανακάλυψη της  ΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΕΜΠΤΟ ΦΑΛΑΓΓΙΤΙΚΗΣ  φυλλάδας του Παππά και των αυτομολησάντων (και οσονούπω περισσότερων)  στην «αυλή”  Μαρινάκη.

Ξαφνικά, είδαν φως στο παλάτι της ΑΠΟΧΗΣ ,ανέβηκαν και τί… να ιδούν!  Θαμπώθηκαν οι επισκέπτες!

4. Καραμανλής: Κατέβηκε από το αυτοκίνητο και χαιρέτησε την Λατινοπούλου

 Καραμανλής: Κατέβηκε από το αυτοκίνητο και χαιρέτησε την Λατινοπούλου (vid)

Χαιρετούρες και ανοικτές αγκάλες ο Κωστάκης! Ειδικά στη Ναζί χωρίς στολη Σαλονικιά.  Χειραψία που   ερμηνεύει περίφημα τη συμπεριφορά των μελών της  Καραμανλικής δυναστείας .  Χρόνια ολόκληρα.

Ο κάτοικος   Ραφήνας, αντί…Κορυδαλλού,  έδωσε με τον τρόπο του στη δικιά του γαλάζια ακρίδα  το μήνυμα: «Αποδυναμώστε τον Κυριάκο. Χρεοκόπησε για δεύτερη φορά, μετά από μένα, τη χώρα. Θα πάμε  φυλακή και οι δυο. Θα με πάρει στο λαιμό του ο  μ@λάκας (σ.σ αθυρόσμοι οι Καραμανλήδες ως γνωστό και με καλά …γαλλικά).   ΄Ισως, αν έρθουν οι άλλοι, περισώσουν  κάτι και τη γλιτώσουμε κι εμείς».

΄Ο,τι έκανε παλιότερα, ως πανάθλιος εκπρόσωπος του κομματικού συστήματος και μάλιστα «ανιψιός»,  με τον Αλέξη Τσίπρα. «Ομερτά  και αλλαξοκωλιά»,  για να σωθεί.

Την έχει σκαπουλάρει ως τώρα. Αλλά, ξεχνάει πως «δεν είναι κάθε ημέρα  τ΄ Αγιαννιού”.

5. Καλή χώνεψη»: Το καυστικό σχόλιο Παπανώτα σε Κασσελάκη για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

iefimerida.gr”

Δημήτρης Παπανώτας και Στέφανος Κασσελάκης

Μιζέρια,  κακότητα και φθόνος!  Αλλά, πρωτίστως…  πολιτικό ήθος   μαϊντανών των  πρωινάδικων.