Εφημερίδα Συντακτών. Ως ψιλικατζήδες , μικρόψυχοι και ευτελείς!

Ο Τσελίκ «πάγωσε» το αφήγημα Μητσοτάκη

Ενώ το σύστημα του Μαξίμου προπαγανδίζει για «αλλαγή σελίδας» ο εκπρόσωπος του κόμματος Ερντογάν επαναφέρει την εμπρηστική ρητορική.

Αποστρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών, τουρκική μειονότητα στη Θράκη, δολοφονίες προσφύγων στο Αιγαίο. Δεν πρόκειται για δηλώσεις προ μερικών μηνών, αλλά για τοποθετήσεις του εκπροσώπου του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας, λίγες ώρες μετά το ραντεβού Μητσοτάκη – Ερντογάν.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση και ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της στα ΜΜΕ επιχειρεί να παρουσιάσει τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργό με τον Τούρκο πρόεδρο ως θετική και ως ένδειξη για αλλαγή σελίδας, ο Ομέρ Τσελίκ έρχεται να… προσγειώσει ανώμαλα την κατάσταση.

******
 Είναι η ίδια φυλλάδα που καταγγέλλει πως η Ελλάδα τρυπάει βάρκες και πνίγει μετανάστες. Και είναι αλήθεια. Όταν λένε,  όμως, το  ίδιο και οι απέναντι, τότε το εθνικό χρέος του ψεύδους προέχει και οι κοντυλοφόροι της παλιάς Ελευθεροτυπίας, ξαναβρίσκουν την περίοπτη  θέση τους  ανάμεσα στα εθνίκια της αριστεροφροσύνης. (Για την Ελλάδα ,ρε γαμώτο!  Διάβαζε  δια τα ψιχία των πιπτόντων  από της τραπέζης των κυρίων αυτών).

Δεν έχουν τσίπα. Είναι η συμπεριφορά  του …λιγούρη.  Του ψιλικατζή.   Βγαίνουν  λάβροι  να  τα χώνουν    στον Τράγκα, το Χατζηνικολάου, το Ράπτη ,αλλά κατά βάθος τους υπολήπτονται  και  τους θαυμάζουν. ‘ ΄Ατιμο συνάφι.  “Μαμωνά” και μόνο,  λατρεύει.

Αν τα έλεγε σήμερα  αυτά που είπε για τα ελληνοτουρκικά o Κυριάκος,   ο Ευκλείδης ή η  Ευτυχία του ΣΥΡΙΖΑ, τότε η αλλαγή πλεύσης   θα ήτα δεδομένη για τους συντάκτες  της κολεκτίβας.  Και τί καλά και τί  σωστά τα  λένε τα παιδιά.  Φέρνουν  το νέο άνεμο που  πνέει  στο κόμμα !

Οι γραμμές πρώτα . Ασφαλώς και ποιος τις χαράζει.   Δεν υπάρχουν  κόκκινες. Εξαρτάται, από το ποιος θα τις αποχαρακτηρίσει ως τέτοιες.

Αν το κάνει  ο Μητσοτάκης, είναι εθνικός μειοδότης και καιροσκόπος.  ΄Ο τι λέει είναι  “αφήγημα”.  ΄Αλλωστε, εκ Ναζαρέτ δύναται τι αγαθόν είναι;  Αν έλεγε τα ίδια πριν ένα χρόνο ο Αλέξης Τσίπρας, θα ήταν καλώς ειπωμένα.

Βγάλε το  στάρι από  το τσουβάλι και θα σωριαστεί  ως…τσουβάλι, που είναι ,   κουρέλι στο έδαφος. Τί να λέμε πάλι  να κουράζουμε  και να κουραζόμαστε; .