ΕΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ. ΛΕΓΕ ΜΕ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

1. Κοινή διακήρυξη Ρωσίας και χωρών της Αφρικής: “Να πληρωθούν αποζημιώσεις για τις ζημίες της αποικιοκρατίας”

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας και χωρών της Αφρικής: "Να πληρωθούν αποζημιώσεις για τις ζημίες της αποικιοκρατίας"

“Η Ρωσία και οι αφρικανικές χώρες συμφώνησαν να συνεργαστούν, να ζητήσουν αποζημιώσεις για τη ζημία που προκάλεσε η αποικιοκρατία και να επιδιώξουν την επιστροφή των πολιτιστικών αγαθών τους, σύμφωνα με την τελική διακήρυξη της συνόδου κορυφής Ρωσίας-Αφρικής που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Κρεμλίνου.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν “να συμβάλουν στην ολοκλήρωση της διαδικασίας αποαποικιοποίησης της Αφρικής και να επιδιώξουν την καταβολή αποζημιώσεων για την οικονομική και ανθρωπιστική ζημία που προκλήθηκε στις αφρικανικές χώρες ως αποτέλεσμα της αποικιοκρατικής πολιτικής”. Σύμφωνα με τη διακήρυξη, στους στόχους τους περιλαμβάνεται και η επιστροφή “πολιτιστικών τεχνουργημάτων που απομακρύνθηκαν κατά τη διαδικασία της αποικιοκρατικής λεηλασίας”.

Η Ρωσία και οι αφρικανικές χώρες θα αντιταχθούν επίσης σε οποιεσδήποτε διακρίσεις και μισαλλοδοξία, συμπεριλαμβανομένων “του επιθετικού εθνικισμού, του νεοναζισμού και του νεοφασισμού, της αφρικανοφοβίας και της ρωσοφοβίας”.

Όπως είπε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στην ομιλία του με την οποία ολοκληρώθηκε η σύνοδος, οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να προωθήσουν “έναν πολυπολικό κόσμο, δίκαιο και δημοκρατικό” και να αγωνιστούν κατά της “νεοαποικιοκρατίας” και των “παράνομων” κυρώσεων”.

***

Εντελώς κουφό, ως ανιστόρητο. Και σφόδρα υποκριτικό.  Μιλάει ο νέος Χίτλερ της Ρωσίας για αποικιοκρατία και ιμπεριαλισμό,   όταν   μόνο στην περίοδο  της δικής του απάνθρωπης  ηγεμονίας,  χώρες όπως η Τσετσενία, η Γεωργία, η Ουκρανία ,η Συρία υπέστησαν  πέρα από τον εδαφικό  ακρωτηριασμό τους ή τη  ρώσικη  κηδεμονία με ντόπιους  αχυρανθρώπους   και τη βάναυση εκμετάλλευση  τους   εθνικού τους πλούτου.

Και το χειρότερο.  Πάνω από 700.000 νεκροί  και εκατομμύρια πρόσφυγες , ΜΟΝΟ στη Συρία, είναι  τα θύματα της  θηριωδίας  και της εγκληματικής ιμπεριαλιστικής  πολιτικής  του  παρανοϊκού Τσάρου.

Για να μη μιλήσουμε ,ασφαλώς, για τη Σοβιετική Ρωσία  υπό το  καθεστώς  της οποίας  δεκάδες  χώρες  έφτυσαν αίμα .  Η Ουγγρική επανάσταση του 1956 και η ΄Ανοιξη της Πράγας το 1968 ,  παραμένουν και σήμερα σύμβολα αντίστασης και  αγώνα κατά πάσης μορφής καταπίεσης  και όχι μόνο  της  σοβιετικής.

Ξαφνικά,  ο ρατσιστής  δικτάτορας,  ξέχασε όσα διακήρυσσε   χρόνια   για   τη  μαύρη  φυλή  πως  …  υπάρχει, μόνο και μόνο για να αναδεικνύεται  η ανωτερότητα  και η γνησιότητα του ξανθού γένους των Ρώσων! ΄Ηταν, μάλιστα   ο ίδιος που στα χρόνια της προεδρικής θητείας του …Νέγρου Ομπάμα στην Αμερική ,όπως τον χλεύαζε,  μαϊμού ανέβαζε τον τότε πρόεδρο, χιμπατζή τον κατέβαζε!

Ρατσιστής,  ομοφοβικός, φαλλοκράτης,  θρησκόληπτος,  θυμήθηκε σήμερα που στριμώχτηκε άγρια,  τη Μαύρη ΄Ηπειρο   και τους… καημένους τους   Αφρικανούς. ΄Οταν για να περπατήσει μαύρος ή σκουρόχρωμος  στους δρόμους της Αγ. Πετρούπολης και της Μόσχας,  πρέπει να έχει αποφασίσει  πως θα παίξει κορώνα γράμματα τη ζωή του.  Οι φαν της καθαρότητας της φυλής του εθνικιστή  Αλεξάντερ Ντούγκιν,  Γκουρού του Πούτιν και φίλος των δικών μας εδώ Μιχαλολιάκου  και Κοτζιά, καραδοκούν να  ξεβρωμίσουν  την οικουμένη από τις  κατώτερες και βρώμικες  φυλές.

Κι αντί  να ντρέπονται, όσοι ηγέτες της Αφρικής  ενέδωσαν στις προσφορές και τα προσωπικά οικονομικά ανταλλάγματα  από    το Νέο Ρώσο  Χίτλερ, που δε θα  διαστάσει  αύριο να σφαγιάσει και  αυτούς τους λαούς,   συμπαρατάσσονται με τον  ανθρωποκτόνο τέρας και  τον υποδέχονται ως  σωτήρα!. Φανταζεται κανεις με τί πακτωλο από ρούβλια εξαγόρασε ο αδίστακτος  Τσάρους  όσους σήμερα Αφρικανούς  συνυποράφουν το παραπάνω κατάπτυστο,  κοινό κείμενο συνεργασίας;  .

Αδυνατούν ,φυσικά,  να αντιληφθούν ή προτιμούν να ξεχνούν  πως δεκαετίες ολόκληρες μέχρι και σήμερα,  μόνο οι κοινωνίες της   Δύσης  με τη δική τους ιδεολογική κουλτούρα , ανάπτυξαν κινήματα ακτιβιστών  και  συμπαράστασης στην πράξη  στους πενόμενους  Αφρικανικούς λαούς.  Κίνα και Ρωσία, όχι μόνο αδιαφόρησαν ,αλλά  ουδέποτε στις κοινωνίες τους  αναπτύχθηκαν όμοια με της Δύσης κινήματα αλληλεγγύης και έμπρακτης βοήθειας.

Η Αφρική, ιστορικά,  δικαιούται αποζημιώσεων για την εγκληματική αποικιοκρατική, ιμπεριαλιστική  πολιτική αιώνων    των ευρωπαϊκών αυτοκρατοριών. Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία,  Ολλανδία, χριστιανοί ιεραπόστολοι,  λεηλάτησαν  τον πλούτο των  χωρών, που κατάκτησαν , κατέστησαν δούλους τους κατοίκους τους , χλεύασαν και καταδίωξαν τις παραδόσεις τους , έχυσαν ποτάμια   αίμα.  Αν σήμερα η Αφρική βρίσκεται ακόμα  σε δεινή οικονομική θέση, με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια υστέρηση σε όλους τους  τομείς,   η αποικιοκρατία  έχει τη βασική  ευθύνη.

΄Αλλο αυτό, όμως και εντελώς διαφορετικό να βάζεις  το λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Ο τελευταίος που θα μπορούσε να αναδείξει  και να φέρει σε πέρας ένα  τέτοιο υψηλό και αναγκαίο  εγχείρημα, αυτό των αποζημιώσεων για την  αποικιοκρατία,  είναι ο δικτάτορας της Ρωσίας.

Αντίθετα. Το μαφιόζικο. πλην των άλλων. καθεστώς της Ρωσίας έχει το ίδιο υποχρέωση να αποζημιώσει όλες τις χώρες που κατέστρεψε.   Και είναι  βέβαιο  πως κανένα χρηματικό ποσό δεν είναι αρκετό  να αντισταθμίσει ως αποζημίωση τις τεράστιες καταστροφές  που προξένησε ο ιμπεριαλισμός του δικτάτορα σε αυτές τις χώρες.

  Αλλά, δε φτάνει.  Οι πρωτεργάτες αυτής της τεράστιας καταστροφής   από τη  λαίλαπα των ρώσικων επιδρομών  σε ελεύθερες και ανεξάρτητες χώρες , πρέπει να δικαστούν και να καταδικαστούν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.  Ειδικά ο  Τσάρος.  Αν το απάνθρωπο  αυτό τέρας της Ρωσίας δεν εκτελεστεί, πρέπει να περάσει το υπόλοιπο της άθλιας ζωής του στη φυλακή. Αν πάλι προφτάσει και γλιτώσει,  όπως κατάφερε  δια της αυτοκτονίας ,ο παλιός ομόλογός του Χίτλερ, το ίδιο φαινόμενο με αιμοσταγείς δικτάτορες ,  θα επαναληφθεί  μια μέρα στις γενιές που έρχονται.

2. Το παζλ των συμφερόντων που στηρίζουν την εκλεκτή της διαπλοκής

Periodista

Πολύ πιο σκοτεινή από όσο φαντάζεται ακόμη και ο πιο καχύποπτος είναι τελικά η υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα;

  1. Την Έφη Αχτσιόγλου στηρίζουν πανίσχυρα επιχειρηματικά συμφέροντα.
  2. Την Έφη Αχτσιόγλου προωθεί η διαπλοκή και η μιντιοκρατία που ενώ επιχείρησε να τσακίσει τον Αλέξη Τσίπρα την αποθεώνει.
  3. Την Έφη Αχτσιόγλου στηρίζει με ιδιαίτερο ζήλο ο επικοινωνιακός βραχίονας του συστήματος Μητσοτάκη.
  4. Την Έφη Αχτσιόγλου στηρίζουν τουλάχιστον δύο πρεσβείες ισχυρών δυτικών κρατών και οι μυστικές υπηρεσίες τους.
  5. Η Έφη Αχτσιόγλου προετοιμάζεται μεθοδικά για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ από την εποχή που ο Αλέξης Τσίπρας είναι πρωθυπουργός.

Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη στοιχείο το οποίο δεν μας προκαλεί εντύπωση, γνωρίζοντας όλα τα παραπάνω, αλλά σίγουρα θα σοκάρει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ιστοσελίδα η οποία στηρίζεται οικονομικά από μεγάλες επιχειρήσεις και τράπεζες, η οποία στηρίζει το κόμμα “Σπαρτιάτες” και η οποία βρίσκεται στο κάδρο ερευνών για σχέση με το ρωσικό παράγοντα στην Ελλάδα “παίζει σκληρά” Έφη Αχτσιόγλου. Καλά πληροφορημένες πηγές κάνουν λόγο για σύμπλεγμα επιχειρηματιών και ακροδεξιάς που έχουν λόγο να επιβάλουν την συγκεκριμένη υποψηφιότητα στον ΣΥΡΙΖΑ και στο πολιτικό σύστημα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι συγκεκριμένα συμφέροντα παίζουν τα ρέστα τους ώστε να θέσουν κάτω από τον απόλυτο έλεγχό τους το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ευρύτερα τη Δημοκρατική Παράταξη.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός ότι ετερόκλητα συμφέροντα στηρίζουν την Έφη της διαπλοκής, όπως λέγεται πλέον η Αχτσιόγλου. Σίγουρα τα συμφέροντα αυτά δεν θέλουν το καλό της Αριστεράς. Σίγουρα τα συμφέροντα αυτά θέλουν έναν ΣΥΡΙΖΑ ηττημένο. Σίγουρα τα συμφέροντα αυτά δεν θέλουν κάτι καλό για την πατρίδα.

Επαναλαμβάνουμε ότι είναι εντυπωσιακό πως ΜΜΕ της διαπλοκής, το σύστημα Μητσοτάκη, θύλακες των μυστικών υπηρεσιών δυτικών κρατών, βραχίονες της ρωσικής προπαγάνδας στην Ελλάδα και συστήματα που σχετίζονται άμεσα με την ακροδεξιά και τους “Σπαρτιάτες”, αλλά και τμήματα της εγχώριας ολιγαρχίας και γκρούπες τραπεζικών συμφερόντων ευθυγραμμίζονται στην διαδικασία και την στρατηγική εκλογής της Έφης Αχτσιόγλου στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.****

Συνυπογράφουμε και  αναδημοσιεύουμε το παραπάνω κείμενο με τη διευκρίνιση πως  όσα  “αποκαλύπτει” σήμερα ο συντάκτης του, είναι γνωστά ακόμα και στους… μη παροικούντας την Ιερουσαλήμ.   Μόνο που θα έκανε καλύτερη και πιο εμπεριστατωμένη δουλειά, αν έμπαινε στον κόπο να  υπενθυμίσει ποια  άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη ,  πλην Ευτυχίας Αχτζιόγλου στον  ΣΥΡΙΖΑ από συστάσεώς του σε κόμμα,  αλλά και ως κυβέρνηση, υπήρξαν και είναι βαμμένοι Πουτινιστές.   Το μακρύ, εν ολίγοις, χέρι του δικτάτορα  στη χώρα μας.

 Τα υπενθυμίζουμε:  Παναγιώτης Λαφαζάνης, Γιάννης  Βαρουφάκης, Νίκος Κοτζιάς, Πάνος Καμμένος.  Η Ευτυχία, ως πρωτοκλασάτη κι αυτή τώρα πια και μάλιστα προαλειφόμενη για πρόεδρος του κόμματος της Κουμουνδούρου ,συμπληρώνει και μεγαλώνει , ως φαίνεται την αισχρή αυτή λίστα  της ρουβλιοεξάρτησης.   

΄Οσο για τη Νέα Δημοκρατία, πριν κάτι χρόνια, οι Σκοπιανοφάγοι Δεξιοί, με πρώτο και καλύτερο τον αρχηγό τους Κυριάκο Μητσοτάκη,  όμνυαν στο όνομα του  εθνικιστή-πατριώτη  Τσάρου.  Σήμερα,  σε μια περίοδο σύγχυσης και ανακατάταξης  γραμμών και ιδεοληψιών, η  Μητσοτακική Δεξιά, ως αποβάλλουσα τα παραδοσιακά κουρέλια του εθνικισμού (τα παραχώρησε στην Αριστερά με τον ΣΥΡΙΖΑ να διεκδικεί τα πλέον επαίσχυντα), αποκήρυξε   τον πουτινισμό.

 Μένει, όμως  και να αποδείξει στην πράξη πως δεν άλλαξε ο Μανωλιός  και έβαλε τα ρούχα αλλιώς.  Ας αφήσει ο Κυριάκος  Μητσοτάκης  την αποκλειστικότητα του εθνικισμού  και του ψευτοπατριωτισμού στην ΄Εφη, αν ο ίδιος εννοεί όσα λέει και δεν είναι πάλι δημαγωγικά φληναφήματα …δια τας ανάγκας της στιγμής.   

΄Αξιος ο μισθός της ΄Εφης , τέτοια που είναι. Και ασφαλώς …πανάξια να ηγηθεί ενός πάλαι ποτέ κραταιού  κόμματος, που  πολύ σύντομα  θα καταντήσει να  παρουσιάζεται στα εκλογικά αποτελέσματα  με ποσοστό σε μονοψήφιο αριθμό.