Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 25ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

                                                 ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

 

Με τη μισή Ελλάδα να καταγγέλλει την άλλη μισή  πως στηρίζει μια κοινοβουλευτική δικτατορία στα πρότυπα  Πούτιν και ΄Ορμπαν,  η λειτουργία  τέτοιας Βουλής είναι καθαρό, συνταγματικό πραξικόπημα.  Και όσοι από τα  συστημικά κόμματα   συμμετέχουν  σε αυτή, είναι πραξικοπηματίες. 

Στις τελευταίες εκλογές, αποδείχτηκε πέραν πάσης αμφιβολίας πως  η λαϊκή βούληση από τα χρόνια της Μεταπολίτευσης, ως σήμερα,  βρίσκεται  πλέον σε πρωτοφανή δυσαρμονία με τα εκλογικά αποτελέσματα,  Δεν υπάρχει δημοκρατική- κοινοβουλευτική αρμονία, όταν μια  κυβέρνηση εκλέγεται  να ασκήσει εξουσία από μια μειοψηφία οπαδών της που δεν υπερβαίνει το 25% του ελληνικού λαού.  Στη γλώσσα της ιστορίας και της   πολιτικής επιστήμης μια τέτοια  κομματική εντολή οπαδών με “ποδοσφαιρικά”, μάλιστα, χαρακτηριστικά για  άσκηση εξουσίας,  είναι αντισυνταγματική, παράνομη, ανήθικη και εν τέλει πραξικοπηματική.  

 Είναι πλέον φανερό πως σε  μια  όμοια  προκλητική, κοινοβουλευτική   συμπεριφορά με έντονα τα χαρακτηριστικά την επικράτηση μιας δικτατορίας  πολιτικών, “χωρίς χακί”  όλων των κομματικών σχηματισμών που εκπροσωπούνται στη Βουλή,  ο   μισός ελληνικός  λαός αντιμετωπίζει τον άλλο μισό,  ως  εχθρό και αντίπαλο .  Η    υφέρπουσα εμφυλιοπολεμική αναμέτρηση είναι απολύτως ορατή   και είναι σίγουρο ,όπως συμβαίνει πάντα στα ολοκληρωτικά καθεστώτα  πως  δε θα αργήσει να ξεσπάσει και στην πράξη.

Ο μόνος  τρόπος να διαφυλαχτεί η συνταγματική και η  λοιπή έννομη ,έστω  και η ανάπηρη αυτή,  τάξη ,όπως τη βιώνουμε τα τελευταία  4 χρόνια,  είναι η καταγγελία  της αναντιστοιχίας της  λαϊκής βούλησης και του εκλογικού αποτελέσματος από τα  κόμματα που αντιλαμβάνονται τέτοια σφοδρή  συνταγματική ανωμαλία και η αποχώρηση των εκπροσώπων τους  από το θέατρο της Βουλής που ήδη ξεκίνησε με την αντισυνταγματική ορκωμοσία της  νέας  κυβέρνησης  και την προκλητική-περιπαιχτική διαβεβαίωση του επικεφαλής της πως θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων!     

Καθήκον και μοναδικός δρόμος αξιοπρέπειας και νομιμότητας  των αρχηγών και των βουλευτών των κομμάτων που σέβονται τις λαϊκές κατακτήσεις, τη λαϊκη βούληση, τη συνταγματική τάξη , το Δημοκρατικό πολίτευμα στο σύνολό του και στις βασικές του λειτουργίες,  είναι η αποχώρησή τους  από τη Βουλή και ο πολιτικός αγώνας εκτός αυτής.  Ας νομοθετούν και ας αποφασίζουν εντός,  ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Ηλίας Κασιδιάρης και οι λοιποί αρχηγοί των ακροδεξιοΝαζιστικών κομματικών μορφωμάτων.