“Η Παναγία δεν χαλάει χατίρια”. Ούτε και ο εισαγγελέας!

Τους λένε θεομπαίχτες, αγύρτες, απατεώνες της σιμωνίας . Εξαπατούν τους αφελείς με θαύματα, μαγικά, αλχημείες κάθε είδους ,για να   κόβουν μονέδα ,  αβρόχοις ποσί.

Είναι αδίστακτοι, επειδή ακριβώς τα θύματά τους,  ως  στερούμενα  της ικανότητας διάκρισης του λογικού από την ανοησία,  κατατρύχονται από  σωρό  ψυχαναγκασμούς, με κυρίαρχο το   μαζοχισμό.   Είναι κάτι σαν ζόμπι,  θύτες και θύματα,  που  κατά λάθος ζουν στις ημέρες μας, Η χρονολογία  γέννησής τους,  μετατοπίζεται αιώνες  πίσω.  Στο Μαύρο  Μεσαίωνα, όταν σκότωναν τις   γάτες, ως όργανα του διαβόλου, γέμιζε ο κόσμος …περίχαρα  ποντίκια και η πανούκλα θέριζε ολόκληρους πληθυσμούς.

Η  «Αγία Μοναχή Αγνή»  παρακάτω (*)  στο  επίσης  συνένοχο, ως θεομπαιχτικό Google, που δημοσιεύει (ασφαλώς,  έναντι  αδράς καταβολής ) τις  θαυματουργικές  ικανότητες του μοναστηριού της Μαλεβής,      μπορεί να  ισχυρίζεται πως είναι …Αγνή , όπως μετονομάστηκε,  αλλά οφείλει να γνωρίζει πως με το κατά κόσμο όνομά της,  διαπράττει σοβαρά εγκλήματα. (Ας ρωτήσει  κι  ένα δικηγόρο).

Επινοεί και διαδίδει ανοησίες, αποκυήματα φαντασίας  και ψεύδη,  ως αληθή γεγονότα,    με φανερό σκοπό να διαφημίσει, δίκην επιχειρηματία,   τα προϊόντα της  και   να πλουτίζει  η «Α.Ε» (Ανώνυμη  Εταιρία) της, πουλώντας φύκια για μεταξωτές  κορδέλες. Εν προκειμένω…θαύματα!  (Περάστε , κυρίες και κύριοι, εδώ τα καλύτερα θαύματα της Παναγίας της Μαλεβής, που δε χαλάει το χατίρι κανενός!).

Και  φυσικά , όλοι όσοι έχουν κουκούτσι μυαλό,  ξέρουν πολύ καλά πως θαύματα δε γίνονται. Ούτε στις μέρες μας ούτε παλιά.  Και όποιος ισχυρίζεται όμοια παράδοξα και παρανοϊκά,     διαπράττει  απάτη  με καταφανή το δόλο  και  είναι ένοχος ως ηθικός αυτουργός ακόμα και δολοφονιών.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, ασφαλώς , το λόγο έχει ο εισαγγελέας.  Στην Ελλάδα, όμως , είναι  γνωστό πως η δικαιοσύνη λειτουργεί, όπως της κανοναρχούν οι εκπρόσωποι  του Γκεμπελιστάν  και  με τα ανακλαστικά του όχλου, που  διαμορφώνουν η θρησκεία και τα ΜΜΠΑ (Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης-Αποχαύνωσης). ΄

Ο, τι η μάζα καθαγιάζει ή εξορκίζει   για τους δικούς της  λόγους, είναι και από τη συστημική δικαιοσύνη  επικυρωμένο.  Και όποιος   αναιρεί  και αποκαλύπτει ως  απάτες τέτοια θέσφατα, όπως την πίστη στις  θαυματουργικές ιδιότητες εικόνων και Αγίων , προσβάλει το  θείο! Δηλαδή τη θρησκεία . Διότι,  αν υπάρχει «θείο» ,δεν μπορεί και δεν έχει σχέση με θρησκείες , πολύ περισσότερο  με  τέτοιους είδους απάτες εν τω ονόματί του.

΄Εχουν καταντήσει μάστιγα οι θεομπαίχτες. Και όχι μόνο παλιότερα.  Το φαινόμενο  της επιστροφής σε εποχές Μεσαίωνα, είναι έντονο στις ημέρες μας, επειδή  οι μάζες ηδύνονται στις συνωμοσιολογίες (**), τα τερατουργήματα , τα προφητικά φληναφήματα  και τους  Αρμαγεδώνες. Τέτοιες αποχαυνωμένες, ειδικά οι θρησκόληπτες,  μάζες, είναι ό,τι καλύτερο  για τις εξουσίες ,που μπορούν εύκολα να τις (δια)πλάθουν ,  να τις χειραγωγούν  και να τις κατευθύνουν.

Μιλάμε για συνειδητό  έγκλημα,  όταν διαβεβαιώνεις, ειδικά  με το «κύρος»  του ιερατικού ή άλλου  θρησκευτικού  σχήματος, έναν κατατρομαγμένο  ασθενή  για παράδειγμα, πως  «η πίστη μπορεί να μετακινήσει βουνά». Και ο δυστυχής καρκινοπαθής που πιάνεται από τα μαλλιά του, δε θέλει πολύ να πιστέψει πως αν η πίστη μπορεί ολόκληρο βουνό  να στέλνει στη θάλασσα, πόσο μάλλον τον  διαβολικό καρκίνο που  φύτρωσε μάσα του. Και όταν  το πιστέψει,  είναι αργά πια να γυρίσει πίσω στο δρόμο της λογικής, της καθαρής σκέψης και  της επιστήμης.

 Μύρια τέτοια εγκλήματα είναι καταγραμμένα στις σελίδες της Ιστορίας.  Κι ασφαλώς στην καθημερινότητά του ο καθένας συναντά  άπειρα. ΄Ατομα χωρίς βούληση, χωρίς δύναμη και σθένος  να αντιμετωπίσουν τις τραγωδίες στη ζωής, αφήνονται έρμαια στις ορέξεις όσων εκμεταλλεύονται  το «θρησκευτικό συναίσθημα»  για να  αποκομίσουν  οφέλη , υλικά  ή  προσηλυτισμού.

Το ζήτημα δεν αφορά μόνο τη…Μαλεβή  και τη διαφήμισή της.   Ολόκληρο το εποικοδόμημα  των  θρησκειών στηρίζεται στο ψεύδος.  Η Βίβλος, το Κοράνι, τα Ιερά  βιβλία , δεν είναι μόνο μια  απλή απάτη.  Οι διδασκαλίες τους είναι διαστροφικές, εγκληματικές, αφύσικες. Αν δεν είχαν περιβληθεί το θρησκευτικό  κύρος και τολμούσε  ένας απλός οιηματίας  να  διδάσκει ανάλογες,  τον πρώτο λόγο σε αυτές τις περιπτώσεις  θα τον είχε ο εισαγγελέας.  Στο  χριστιανικό και το μουσουλμανικό,  όμως, κόσμο, οι εισαγγελείς είναι οι ίδιοι Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι.  Η υψίστη  ΄Υβρις!

______________________________________

(*).Θεϊκό άγγιγμα στη Μονή Μαλεβής Αρκαδίας

Η Παναγία δεν χαλάει χατίρια

Επί μισό αιώνα η εικόνα της αναβλύζει Μύρο και εκείνη αρκετά συχνά εμφανίζεται στους πιστούς της προσκαλώντας τους στο ταπεινό «σπίτι» της… Όσοι δέχτηκαν το ιερό κάλεσμα και επισκέφθηκαν το μοναστήρι της στην κορυφή του Πάρνωναένιωσαν το θεϊκό άγγιγμά της να διαπερνά τόσο την ψυχή όσο και το βασανισμένο κορμί τους. Και ως εκ θαύματος στάθηκαν και πάλι στα πόδια τους, και πήραν τη ζωή στα χέρια τους κάνοντας μια νέα αρχή με τον φύλακα-άγγελό τους στο πλευρό τους: την Παναγιά τη Μαλεβή!

Σε υψόμετρο 1.100 μέτρων, μέσα σε μια κατάφυτη βουνοκορφή της Βόρειας Κυνουρίας, κοντά στο χωριό Άγιος Πέτρος, βρίσκεται από το έτος 1116 το Μοναστήρι της Παναγιάς της Μαλεβής, το οποίο υποδέχεται αμέτρητους επισκέπτες τον Δεκαπενταύγουστο.

Η εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου -μία από τις 70 που ζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς- δεν σταματά να τρέχει Μύρο από το 1964 μέχρι και σήμερα, ενώ ολόκληρη η περιοχή μοσχοβολά χωρίς κανείς να μπορεί να δώσει εξήγηση.

Μονή Παναγίας Μαλεβής Αρκαδίας - Monastery Panagia Malevi Arkadia , GREECE @Diversity_gr
Βίντεο: DIVERSITY. GR

Τα Θαύματα στην εικόνα της παναγίας

Οι εμφανίσεις της εκατοντάδες, όσα και τα θαύματά της, τα οποία σχεδόν ποτέ δεν γίνονται γνωστά. Ωστόσο, από στόμα σε στόμα τα θεϊκά σημάδια της μεταφέρονται στον κόσμο και κάθε χρόνο πιστοί από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό, την Αμερική, την Αυστραλία, τον Καναδά, την Κύπρο, ταξιδεύουν μέχρι την Αρκαδία για να προσκυνήσουν τη χάρη της και να ζητήσουν τη βοήθειά της. Και εκείνη δεν τους χαλά χατίρι. Τους απλώνει το χέρι και γιατρεύει τις πληγές τους…

Το αγόρι που πάλεψε με τον καρκίνο

Σύμφωνα με τη μοναχή Αγνή «Το 2007 είχε έρθει στο μοναστήρι ένα αγόρι μόλις δεκαπέντε ετών, το οποίο βρισκόταν ένα βήμα πριν από το τέλος. Ήταν από την Κύπρο και πάλευε από τα πρώτα βήματά του στη ζωή με τον καρκίνο. Ο πατέρας του είχε πεθάνει και η μητέρα του προσπαθούσε να σταθεί δυνατή τόσο για τον ίδιο όσο και για τον μικρότερο αδελφό του, τον Βασίλη. Το παιδί είχε κάνει είκοσι τρεις χειρουργικές επεμβάσεις, αλλά δεν είχε γίνει τίποτε. Η κατάστασή του χειροτέρευε και έτσι οι γιατροί μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας είπαν στη μητέρα του ότι έπρεπε να χειρουργηθεί για ακόμη μία φορά. Δεν ήξεραν όμως αν μπορούσε να επιβιώσει από την εγχείρηση, καθώς ήταν ήδη παράλυτο. Η μητέρα του μία ημέρα πριν ταξιδέψει για Αθήνα, είδε στον ύπνο της την Παναγιά να της λέει “μη στενοχωριέσαι. Είμαι η Παναγιά η Μαλεβή. Έλα στο σπίτι μου και ο Ανδρέας θα γίνει καλά”. Η γυναίκα μόλις ξύπνησε ρώτησε τη μάνα της ποια είναι η Παναγιά η Μαλεβή, καθώς δεν τη γνώριζε. Οι γυναίκες ρώτησαν και έμαθαν ότι βρίσκεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κυνουρία. Έτσι, με το που έφτασε η μητέρα με το παιδί στο αεροδρόμιο, ναύλωσε ταξί και ήρθε εδώ στη μονή».

Σύμφωνα με τη μοναχή αλλά και με κατοίκους του χωριού οι μοναχές και ο ταξιτζής βοήθησαν τη μητέρα να βάλει το παιδί στο αναπηρικό καροτσάκι και έπειτα το μετέφεραν στο εσωτερικό της εκκλησίας για να προσκυνήσει την εικόνα. Και μόλις τη φίλησε, η Παναγιά τον γέμισε με δύναμη. Το παιδί, όπως είπε, ένιωσε κάτι περίεργο να διαπερνά το κορμί του και έπειτα φώναξε «αφήστε με να περπατήσω». Η μητέρα του και όλοι όσοι βρίσκονταν δίπλα του πάγωσαν. Όλοι έκλαιγαν και ο Ανδρέας σηκώθηκε, περπάτησε και άρχισε να τρέχει. Η μοναχή Αγνή προσθέτει: «Είμαι σαράντα χρόνια στο μοναστήρι και ομολογώ ότι εκείνη τη στιγμή ένιωσα την παρουσία της Παναγιάς τόσο έντονα… Ανατρίχιασα. Ο Ανδρέας έφυγε όρθιος και μας άφησε το καροτσάκι του εδώ γιατί, όπως μας είπε, δεν το χρειαζόταν άλλο».

Γιατροί που εξέτασαν τον μικρό μετά την επίσκεψή του στην Παναγιά τη Μαλεβή δεν μπορούσαν να πιστέψουν πώς αυτό το παιδί περπατούσε και δη πώς ζούσε ακόμη. Οι εξετάσεις του ακόμη και σήμερα δείχνουν τον καρκίνο στο μεγαλύτερο μέρος του σώματός του, αλλά το παιδί είναι καλά. Από τότε ο Ανδρέας και η μητέρα του επισκέπτονται μία φορά τον χρόνο το μοναστήρι και ευχαριστούν την Παναγιά.

Το θείο δώρο για το άτεκνο ζευγάρι

Ακόμη ένα θαύμα που έχει μείνει χαραγμένο στο μυαλό και στην ψυχή της μοναχής Αγνής έγινε στο μοναστήρι πριν από περίπου πέντε χρόνια, όταν η Παναγιά εμφανίστηκε στην Κ.Σ., μια 50χρονη γυναίκα από την Κόρινθο που προσπαθούσε για πάρα πολλά χρόνια να γίνει μητέρα: «Είχε κάνει τα πάντα, αλλά δεν υπήρχε αποτέλεσμα. Από είκοσι ετών προσπαθούσε να γίνει μητέρα, αλλά δεν τα κατάφερνε. Έκανε όσες εξωσωματικές της επέτρεψαν οι γιατροί, όμως χωρίς αποτέλεσμα. Έκλαιγε και στενοχωριόταν όταν, όπως μας περιέγραφε η ίδια, μια ημέρα εμφανίστηκε μπροστά της μια γυναίκα ντυμένη σαν καλόγρια και της είπε “μη στενοχωριέσαι άλλο, Κατερίνα, έλα στο σπίτι μου και θα σε βοηθήσω. Είμαι η Παναγιά η Μαλεβή”. Η γυναίκα ήρθε εδώ, αλλά δεν πίστευε ότι θα γινόταν κάτι, διότι ήταν ήδη πενήντα ετών. Μόλις έσκυψε για να φιλήσει την εικόνα, το Μύρο άρχισε να τρέχει ποτάμι. Έπειτα έφυγε και επέστρεψε δύο μήνες αργότερα χαρούμενη καθώς, παρά τα χρόνια της, ήταν έγκυος! Τελικά γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Ο Θεός και η Παναγιά έκαναν το θαύμα τους και της χάρισαν την πολυπόθητη μητρότητα».

Η εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου είναι γεμάτη από τάματα πιστών που είτε έχουν θεραπευτεί είτε περιμένουν με βαθιά πίστη το σωτήριο άγγιγμά Της. Πάντως, σύμφωνα με τη μοναχή αυτό που προκαλεί έκπληξη σε όλους είναι το γεγονός ότι η Παναγιά εμφανίζεται και σε ανθρώπους που δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με τη θρησκεία και τους προσκαλεί να την ακολουθήσουν. «Όλοι οι άνθρωποι είναι κάτω από τη σκέπη της και τους προστατεύει. Δεν τους ξεχωρίζει και τους αγκαλιάζει με αγάπη» αναφέρει η μοναχή.

(**)Κοζάνη: Ουρές για τις νέες ταυτότητες… «πριν έρθει το τσιπάκι» -Ξενυχτούν έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο

Μεγάλες ουρές σχηματίζονται καθημερινά έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης, από δεκάδες κόσμου που αιτούνται την έκδοση ταυτοτήτων, προκειμένου από ό,τι φαίνεται να… γλυτώσουν τις νέες ψηφιακές ταυτότητες που θα εκδίδονται από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Οι περισσότεροι, αναφέρει το τοπικό site kozanimedia, θεωρούν ότι στις νέου τύπου ταυτότητες θα υπάρχει…τσιπάκι που θα εντοπίζει ανά πάσα στιγμή τον κάτοχό της, υιοθετώντας τις γνωστές «ψεκασμένες» θεωρίες που διακινούνται από παραθρησκευτικούς κύκλους και άλλες ομάδες στο διαδίκτυο.

Φυσικά, τα «θύματα» της τραγελαφικής αυτής κατάστασης είναι όσοι και όσες έχουν πραγματική ανάγκη έκδοσης ταυτότητας, είτε επειδή επιθυμούν να ταξιδέψουν σε χώρες εξωτερικού, είτε επειδή έχουν χάσει τις παλιές.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν και πολίτες που βρέθηκαν σήμερα έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης κάποιοι εξ αυτών…ξενύχτησαν στην είσοδο, φτάνοντας από τη…1 και τις 2 το πρωί, προκειμένου να προλάβουν την έκδοση ταυτότητας, ενώ το προσωπικό στο αρμόδιο τμήμα της ΕΛ.ΑΣ. καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια εξυπηρέτησης.