Η “non binary” κοινότητα σήμερα, δεν είναι οι άφυλες κοινωνίες “αύριο”.

Image

ΤΟ  “non binary”  NEMO

*******

Λέμε και ξαναλέμε εδώ πως οι μελλοντικές κοινωνίες θα είναι αταξικές, αντιεξουσιαστικές, αντικαπιταλιστικές, αντικαταναλωτικές,  άθρησκες και ΑΦΥΛΕΣ. Το περιεχόμενο των όρων είναι κατανοητό. Τουλάχιστον , όπως   εμείς εδώ  αντιλαμβανόμαστε  αυτά τα  χαρακτηριστικά των κοινωνιών  στο Μέλλον.

Ειδικά, επισημάναμε  πως    ο  όρος  «άφυλες κοινωνίες», απαιτούσε στις αναπτύξεις μας  επακριβή προσδιορισμό.   Στη «βιβλιογραφία» και μάλιστα στη μαρξιστική,   θα συναντήσει κανείς εκτεταμένες αναφορές ,επεξηγήσεις και ερμηνείες στους άλλους όρους.  Ελάχιστες, όμως  και σε όγκο και σε  νοηματισμό,  είναι οι   αναφορές   στο χαρακτηρισμό του κόσμου “αύριο”,  ως «άφυλη, παγκόσμια  κοινότητα» .

Επανερχόμαστε στο ίδιο ζήτημα με αφορμή το χτεσινοβραδινό  “φαντασμαγορικό”  πανηγύρι στη Σουηδία της Γιουροβίζιον, που έληξε μετά από παραγωγή μεγάλου όγκου σκουπιδιού, κιτς, ανοησίας και σεξισμού με  την απονομή του βραβείου καλύτερου τραγουδιού και παρουσίας στο Nemo  από την Ελβετία.  Το συγκεκριμένο  «νικητή», τα «Μέσα» αποβλάκωσης και διαμόρφωσης σε απολίτικα ζόμπι  της… «κοινής γνώμης» (!) , που έδωσαν και σε αυτό το ευρωπαϊκή χωματερή  ρεσιτάλ…καταξίωσης του ρόλου τους, τον χαρακτήρισαν ως   NON BINARY”  άτομο.

Προσπαθούσαν, μας είπαν (κι εμείς τα τελευταία λεπτά) , όσοι είχαν την υπομονή αλλά και την απρονοησία να στηθούν μπροστά στα αποχαυνοκούτια τους, για να παρακολουθήσουν την αστραφτερή παράσταση…άτεχνης τέχνης της  γηραιάς ηπείρου, πως πάλευαν για ώρα να αντιληφθούν ,αν εκείνο το  «παγώνι» με τις χνουδωτές  εσάρπες και τη  φούστα μίνι, «με  μπούτι και στριγκάκι έξω» (αλά δικιά μας  Σάττι)  ανήκε σε κείνο ή το άλλο φύλο. Αν με την ένδυση , τον καλλωπισμό, και τη λοιπή  παρουσία και εμφάνισή  του,  αναδείκνυε το ρόλο της  αρρενωπότητας, ως αγόρι  ή της θηλυκότητας ως  κορίτσι.  Δοθέντος πως από τη Φύση,  τα φύλα του ανθρώπου, πλην των παθολογικών περιπτώσεων  είναι μόνοι δύο.  Ούτε τρία ούτε… δεκατρία. Και προπαντός δεν υπάρχει φύλο,  χωρίς ορατά και ανιχνεύσιμα γνωρίσματα.

Να σημειώσουμε   ενδεικτικά  εδώ   και την άλλη διάσταση  της  σεξιστικής αυτής  (και ερήμην της κάθε μορφής τέχνης)  πολυήμερης   παράστασης  στο Μάλμε  της Σουηδίας ,   που δώσαμε   στο χτεσινό μας κείμενο.  Αυτό   το  εθνικιστικό   παραλήρημα  με  την,  σε    Καραγκιοζέ   επιπέδου, ισοπέδωση κάθε μορφής αισθητικής  τα επιβλητικά  σκηνικά  και τους πολύχρωμους  φωτισμούς ,  που  ακούει στο όνομα Eurovision 2024  και ταλαιπωρεί χρόνια την υφήλιο  και όχι μόνο την Ευρώπη,  διεξήχθη με προκλητική αναισθησία,   την   ίδια ώρα που μαίνονται οι μάχες  σε Ουκρανία  και  Γάζα.   Ακόμα χειρότερα. Στο εμετικό αυτό πάρτι, συμμετείχαν, σαν να μη συνέβαινε τίποτα  με «ειδικό βάρος», ακριβώς λόγω της   αιματοχυσίες  στις χώρες τους,  το «σούργελο» από την Ουκρανία και η αναιδέστατη υπάλληλος   της βιομηχανίας θεάματος- ακροάματος   (και στρατιωτίνα)   από το Ισραήλ.

Να επανέλθουμε στο Nemo -νικητή και την non binary επιλογή του. Οι ορισμοί που βρήκαμε  με επιστημονικοφανή  περισσότερο και ελάχιστα, ως καθόλου, πειστική επιστημονικά  προσέγγιση του φαινομένου, συμποσούνται στο εξής: H “φυλοδιαφορετικότητα”  (αγγλ: nonbinary ή genderqueer, είναι η   αναζήτηση και η επιλογή  ενός ατόμου,  πέρα  της μιας, φυσικής του ,   ταυτότητας και άλλων   ( να μη θεωρείται, δηλαδή,  ούτε αρσενικό  ούτε  θηλυκό=φυσικό, δυαδικό φύλο) .

Μετά από αυτή τη διευκρίνιση για το Nemo  και τον αυτοπροσδιορισμό του-της,   ως  μη έχοντα-έχουσα  φύλο,  «χωρίς  φόβο και  πάθος» επαναλαμβάνουμε ,όπως πολλές φορές κάνουμε σε άλλες αναπτύξεις μας , στα ίδια ή παρεμφερή Ζητήματα, τα ακόλουθα :

Εξήγηση μιας εξ αρχής.  Η   ΑΦΥΛΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ,  δεν πρόκειται να   υφίσταται  με χαρακτηριστικά του “NON BINARY” ατόμου ούτε να συγκροτείται  από τέτοια  μέλη.   Κι αν  κάποιος μας κατηγορήσει για φανατισμό ή  αποδοχή μιας προσωπικά αποδεκτής , αλλά  ατεκμηρίωτης  επιστημονικά   αλήθειας , η απάντησή μας είναι η ίδια που δίνεται εδώ,  17 ολόκληρα χρόνια,  όση είναι και η ζωή αυτού του ιστορικού σάιτ:  «΄Ο,τι είναι  ΦΥΣΙΚΟ, είναι ορθό και ηθικό.   Το  ΑΦΥΣΙΚΟ  είναι και λάθος και ανήθικο».

Την καλύτερη επιστημονική τεκμηρίωση, την προσφέρει η Φύση με τους νόμους , τους κανόνες και τις αρχές  της. Και όποια «επιστήμη», το αρνείται ή αφίσταται από τις «εφετμές» της Φύσης,  απάτη, εγωισμός και « πανουργία,  “ου σοφία φαίνεται».

Εν προκειμένω, το Nemo  δεν είναι σε καμιά περίπτωση  «αντιπροσωπευτικό  δείγμα»  των μελών ,  που θα ζήσουν στις ΑΦΥΛΕΣ Κοινωνίες.   Θα επρόκειτο για πραγματική  καρικατούρα , για “Καραγκιόζη”, αν ήταν αλήθεια.  ΄Ενας κακομοίρης παλιάτσος για γέλια και για κλάματα θα ήταν  σε κείνες τις εποχές από τον οποίο  ΚΑΙ  η ΦΥΣΗ θα απέστρεφε το πρόσωπό της, επειδή, ακριβώς,  θα ήταν αφύσικος , σφάλμα της .   Και ως τέτοιος , θα χαρακτηριζόταν   ανισόρροποπος   και παλαβός.

Ως ανιχνευτή,-επισημαντή,  όπως λέγαμε στο στρατό  ή ως άτομο που «ψάχνεται» ας τον πούμε και   «πρόδρομο» , ναι,   θα μπορούσαμε  στην εποχή μας τον/την χαρακτηρίζαμε. Πόρρω, όμως , απέχον  το είδος του από  αντιπροσωπευτικό εκπρόσωπο,  την  εικόνα ανθρώπου-μέλους μιας μελλοντικής ΑΦΥΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

 

 

 

Αν κάτι θα αλλάξει και θα είναι ριζικό και αδιαπραγμάτευτο σε τέτοιες  ΑΦΥΛΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ  «ΑΥΡΙΟ»,   δεν είναι τα φύλα. Αυτά θα είναι δύο στον αιώνα τον άπαντα:  ΆΝΤΡΑΣ-ΓΥΝΑΙΚΑ. ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ  ΑΝΘΡΩΠΟΣ!  ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΟΝ  . ΚΟΣΜΗΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ.

Σε άλλους πλανήτες “,κόσμους”, επίπεδα και διαστάσεις ζωής με διαφορετικές μορφές, αν υπάρχουν,  ούτε κουβέντα μπορούμε, ούτε  δικαίωμα έχουμε να αρθρώσουμε αυτή την ώρα  για το είδος και τη μορφή τέτοιων όντων.  ΄Αλλωστε,  «ουκ αν λάβοις» γνώση,  «παρά του μη έχοντος»  και  αγνοούντος!

Στις ΑΦΥΛΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΟΜΩΣ,  δε θα αλλάξει η ανατομία του σώματος και  η σύσταση των οργάνων  του.  Τα φυσικά και βιολογικά γνωρίσματα των δύο φύλων, θα υπάρχουν πάντα.  Και θα παραμείνουν ως έχουν.

Και ως προς τη “διαιώνιση του είδους” η γυναίκα θα «τίκτει» (= γεννάει στα Νέα ελληνικά) και ο άντρας θα «γεννάει»(= θα σπέρνει τον σπόρο).  Δεν αλλάζει αυτό. Κι ας  θέλει κι ας επιθυμεί διακαώς και επιμόνως  το  θορυβοποιό  NEMO από την Ελβετία να το…ξορκίσει!   Να το καταργήσει ή να το αντικαταστήσει.

Εκείνο που θα αποτελεί  το κύριο και βασικό γνώρισμα αυτών των άφυλων κοινωνιών, θα είναι η κατάργηση  όχι των φυσικών, αλλά των κοινωνικών  ρόλων. ΄Οσων ανάθεσαν και επινόησαν  οι κοσμικές  εξουσίες και τα ιερατεία  να κουβαλούν τα δυο φύλα για τη δική τους εξυπηρέτηση  και διαιώνιση της υπακοής τους .

Να το πούμε πιο απλά,  καθαρά και…εμπεριστατωμένα: ΑΦΥΛΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥΣ-ΦΑΛΛΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ-ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥΣ-ΑΙΔΟΙΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ.

Και αυτή η κατάργηση , δε σημαίνει μόνο την απαλλαγή των κοινωνιών από τη μάστιγα της αρρενωπότητας  και της θηλυκότητας. Του σεξισμού.   Θα σημαίνει εξαφάνιση όλων εκείνων των απότοκων, των  επιγεννημάτων και των συνεπειών  μιας πατριαρχικής ή μητριαρχικής αντίληψης και   σύστασης των κοινωνιών.

ΕΙΝΑΙ ΤΟΤΕ,  ΠΟΥ ΤΑ ΔΥΟ ΦΥΛΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΠΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!  ΘΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ  ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ . ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ  ΑΝΑΤΡΟΠΗ!