ΚΑΙ…”ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ” ΣΗΜΕΡΑ!

 

Καμμένος: Να προσευχηθούμε για την απελευθέρωση της πατρίδας μας από μια ξενοκίνητη χούντα

“Η πίστη μπορεί πραγματικά να μας ελευθερώσει”, επισήμανε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος παρακολούθησε το πανηγυρικό αρχιερατικό συλλείτουργο στη Μονή της Παναγίας Σουμελά, στο Βέρμιο Ημαθίας, και τη λιτανεία της ομώνυμης ιερής εικόνας.”Όλος ο ελληνικός λαός, όλος ο ελληνισμός, όλοι οι ορθόδοξοι ανά τον κόσμο, τιμούμε σήμερα την Υπερμάχω Στρατηγώ, τη Μεγαλόχαρη, την μάνα μας την Παναγία. Είμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε την Παναγία του Πόντου, την Παναγία Σουμελά”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Καμμένος.

Kαι πρόσθεσε: “Μια στιγμή ιστορική που επαναλαμβάνεται η ιστορία, που έζησαν οι χριστιανοί το 1923, με διωγμούς από τάγματα ισλαμοφασιστών, που τη σημερινή περίοδο ίδια τάγματα ισλαμοφασιστών χτυπούν ορθόδοξους χριστιανούς στη Συρία. Οι ίδιοι μισθοφόροι μεταφέρονται από τη Συρία στην Ουκρανία και χτυπούν τους Ορθόδοξους πληθυσμούς πληρωμένοι από τη νέα τάξη πραγμάτων, τους διεθνείς τραπεζίτες, από εκείνους που θέλουν την παγκοσμιοποίηση.

Οφείλουμε σήμερα να προσκυνήσουμε την Παναγία και να προσευχηθούμε, προκειμένου να απελευθερώσουμε την πατρίδα μας από μια ξενοκίνητη χούντα της νέας τάξης πραγμάτων, μια χούντα που, όπως βλέπετε σήμερα, οι επίσημοι εκπρόσωποι της, προτίμησαν τις παραλίες παρά να βρίσκονται και να τιμήσουν την Παναγιά του ελληνικού λαού.

Να προσευχηθούμε για τους ομόδοξους αδελφούς μας, να πορευτούμε μαζί με τους Ρώσους αδελφούς μας, οι οποίοι τείνουν χείρα βοήθειας και να αφήσουμε τους δρόμους εκείνους της παγκοσμιοποίησης οι οποίοι οδηγούν στο να χαθεί η ελπίδα και μπούμε σε δρόμους σκοτεινούς. Οι Ελληνες μπορούμε, πιστεύουμε και η Παναγιά ήταν πάντα στρατηλάτης, και Υπέρμαχος Στρατηγός. Απέδειξε ότι η πίστη μπορεί πραγματικά να μας ελευθερώσει. Αρκεί κι εμείς να κάνουμε σωστά τον Σταυρό μας”.

panos-kammenos-h-pisth-apeleytherwnei

Μνημείο ανισορροπίας,τύφλας και δημαγωγίας ο λόγος του Καμμένου σήμερα στην Παναγία Σουμελά, εν σωτηρίω έτει 2014!

Δεν ξέρω αν πιστεύει λέξη απ΄όσα λέει  ή υποκρίνεται τον Ορθοδοξάρα, τον Πατριωταρά-Ελληνάρα,αλλά  και τον (ανιστόρητο) φιλορώσο.  (Παρατήρηση: Αγνοεί, βέβαια, ο αρχηγός των ΑΝ.ΕΛ, για να λέει ,όσα λέει περί των …Ομοδόξων Ρώσων, πως πολλά από τα  δεινά των Ελλήνων στη διάρκεια της “σκλαβιάς” στους Οθωμανούς, αλλά και επί Καποδίστρια (και αργότερα) προήρθαν από την πολιτική  των Τσάρων στο λεγόμενο  “Ανατολικό ζήτημα”. Οι Ρώσοι εκμεταλλεύτηκαν ασύστολα τον (υποκινούμενο) πόθο των Ραγιάδων για ελευθερία εκείνα τα χρόνια και αφού τους ξεσήκωσαν, στο τέλος τους εγκατέλειψαν αβοήθητους στο έλεος  της… χατζάρας του Οθωμανού (Βλέπ  “Ορλωφικά” ).

΄Ο,τι και να συμβαίνει πάντως με τον Καμμένο ,να πούμε με την ευκαιρία της ημέρας, πως δεν είναι καθόλου, μα καθόλου παραδοσιακές, γραφικές και φολκλορικές,όπως νομίζουν κάποιοι, όλες αυτές οι “μεγάλες” της Χριστιανοσύνης γιορτές ,σαν τη σημερινή της Παναγίας. Καλλιεργούν στους πιστούς ένα πρωτόγονο θρησκευτικό, αλλά και εθνικιστικό φανατισμό, πυροδοτούν μια επικίνδυνη αφέλεια ( κάποιοι την  πληρώνουν και με την ίδια τους τη ζωή), αποπροσανατολίζουν γενικώς το άτομο  και εγκλωβίζουν τους θρησκευόμενους σε ένα σωρό άλλες ψυχωτικές και ψυχαναγκαστικές καταστάσεις.

Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Δεν είναι όλα τόσο αθώα πάντα, όσο δείχνουν!