«Και τούτο ποιείν κακείνο μη αφιέναι» , κυρία Αδειλίνη! Ειδικά εσείς, ως εισαγγελέας και θρησκευόμενη, οφείλετε κατά πάντα , δια πάντα και επί παντός, να μην το λησμονείτε!

1. Αδειλίνη:  Ζητά κατά προτεραιότητα έρευνα και δίκη για την υπόθεση Λύτρα

H νέα παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Λύτρα
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε σήμερα στην ανακρίτρια του 18ου Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών την ακόλουθη παραγγελία:

Προς

Την κ. Ανακρίτρια του 18ου Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών

Αφού λάβαμε υπόψη την εξαιρετική σοβαρότητα της πρόσφατης υπόθεσης κακουργηματικής ενδοοικογενειακής βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από τον Α. Λ., η οποία εκδηλώθηκε σε βάρος της συζύγου του Σ.Π., ως ακραία έκφραση της συνεχώς αυξανόμενης ενδοοικογενειακής βίας, που μαστίζει την κοινωνία, αλλά και τον κίνδυνο που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το θύμα εν όψει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της πιο πάνω πράξης, διατάσσουμε, κατ’ εφαρμογήν της διάταξης του άρθρου 32 εδ. γ ΚΠΔ:

α) Την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της συναφούς κυρίας ανάκρισης, που διενεργείται ήδη δυνάμει παραγγελίας του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, στην οποία προσδιορίζεται λεπτομερώς η διωκόμενη πράξη, χωρίς να παραβλεφθεί η ανάγκη, όπως είναι αυτονόητο, της πληρότητας της έρευνας και της συλλογής απαιτούμενων αποδεικτικών στοιχείων και β) την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, ομοίως, εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο».

 

 2. Ο πατέρας των διδύμων που χάθηκαν στην τραγωδία των Τεμπών  είπε  για την  Αδειλίνη:

“Δεν θα έλεγα ποτέ τι ειπώθηκε εκεί, αλλά μιας και το ανάφερε, πρέπει να βγω να πω την αλήθεια.Όπως καταλαβαίνετε είμαι ένας από τους έξι πατεράδες που είμασταν παρών, η Καρυστιανου δεν ήταν παρούσα. Λοιπόν δεν μας στείλατε με το ζόρι στην εκκλησία αλλά μας είπατε να πάμε να ανάβουμε και κανά κεράκι και να πηγαίνουμε και καμία φορά για να μας βοηθήσει.”

Το σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη