Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ενοχές για τα χαμένα της προεδρικής της θητείας… πλυντήρια!

Κατερίνα Σακελλαροπούλου στα Νέα: Τα Σαββατοκύριακα και αυτό που λαχταρά και δεν μπορεί να κάνει ως ΠτΔ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου

 

Η κυρία Σακελλαροπούλου αποκάλυψε ότι προσπαθεί τα Σαββατοκύριακα να τα κρατά όσο γίνεται για τον εαυτό της. «Για να βάζω και κανένα πλυντήριο. Είναι παράγοντας ισορροπίας οι μικρές καθημερινές συνήθειες, η φροντίδα του σπιτιού, ένα μαγείρεμα, τα λουλούδια στη βεράντα, είναι ρουτίνες της καθημερινότητας που λειτουργούν ως τρόποι αποσυμπίεσης από τα καθήκοντα και τον ρυθμό της ζημίας σήμερα».

***

Θου, Κύριε φυλακήν τω στόματί μου ! Μην το ανοίξουμε και δεν ξεπλένει  μερικούς, ούτε το ιστορικό της…Καλλιρρόης  το ποτάμι.

Ειδικά εκείνους που  χάνουν, μεν, τις ισορροπίες τους από την έλλειψη     ανθρώπινων  μικροχαρών , όπως το μαγείρεμα στο σπίτι ,τα λουλούδια στη βεράντα και η …φασίνα του σπιτιού,  αλλά  τους αφήνουν αδιάφορους, ακόμα και εγκλήματα καθοσίωσης.

Δεν πειράζει,  κυρία Κατερίνα μας.  Ντρεπόμαστε εμείς για πάρτη σου.   ΄Αλλωστε,  χρειάζεσαι  μόνο…τόλμη ,αλλά όχι κι αρετή,  για να νιώθεις   ενοχές που χάνεις την μπουγάδα το Σαββατοκύριακο,  αντί να αισχύνεσαι, όπως θα έπρεπε για χιλιάδες εγκλήματα  για τα οποία η Ιστορία  σε έχει καταδικάσει αμετάκλητα ,ως ηθικό αυτουργό.

Κατά τα άλλα, μαθαίνουμε  πως  «η Κυρία Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα τα Νέα και την Αγγέλα Καστρινάκη και μίλησε για την κλιματική αλλαγή, το άβατο του Αγίου Ορους, τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά και για αυτό που δεν μπορεί να κάνει ως ΠτΔ. Μας είπε μάλιστα πως  « η Δημοκρατία είναι μία συνεχής διεκδίκηση και παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις, η δημοκρατία στην Ελλάδα έμεινε αλώβητη, τα αντανακλαστικά της κοινωνίας λειτούργησαν και η κοινωνία επέδειξε ανοχή».

΄Αν έμεινε ,κυρία μου, αλώβητη μια δημοκρατία ,  είναι μόνο η δικιά σας, που χωρίς ενοχές , αφήνει  20.000 συνανθρώπους  να πεθαίνουν  σαν τα σκυλιά εκτός ΜΕΘ,  άλλους να εξαερώνονται στα  Τέμπη στην αμαξοστοιχία που  αφήσατε  να την οδηγεί  ο Χάρος,   εκατοντάδες  μετανάστες να πνίγονται  με τα παιδιά στα χέρια.

Αυτή η Δημοκρατία, όντως,  βγήκε αλώβητη. ΄Όπως και στις πρόσφατες εκλογές που  η μισή Ελλάδα  αρνήθηκε να  τις νομμοποιήσει , για να είναι πια  ο εξευτελισμός σας απόλυτος,   ως θεσμοί τέτοιου πολιτεύματος .  ΄Εστω κι αν δεν χαμπαριάζετε εκεί  στο συνάφι της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας,  ούτε ιδρώνει το αυτάκι  σας  για τέτοιες λεπτομέρειες.

Ψιλά γράμματα  αυτά, βέβαια, για  μια δικαστίνα που  ξέρει  να κρίνει και να  δικάζει άλλους, αλλά ουδέποτε τον εαυτό της.  Εδώ ,όντως, θέλει αρετήν , τόλμην και παλικαριά  η αυτογνωσία.  ΄Αγνωστη λέξη ως φαίνεται και από αυτή  τη συνέντεξη,  στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου.