Κλείνει το μάτι στον Κούλη τους και το Athens Pride: “Κομματικά ουδέτερο”, αυτοπροσδιορίζεται και μας …κουφαίνει.

 

«Κομματικά ουδέτερο, όχι πολιτικά ουδέτερο» το Athens Pride

Η οργανωτική επιτροπή του Athens Pride 2023 προχώρησε σε διευκρινίσεις για όσα συνέβησαν πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της κεντρικής εκδήλωσης που έλαβε χώρα στην Αθήνα, το περασμένο Σάββατο 10 Ιουνίου.

Μεταξύ άλλων υπογραμμίζει ότι «το Athens Pride ήταν, είναι και θα είναι πολιτικό!».

***

Μάλιστα. Μέχρι τώρα είχαμε τους πολιτικούς που για τα καραμπινάτα, ποινικά τους εγκλήματα, πετάνε εκείνο το πονηρό  φληνάφημα -αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη και…πάνε καλιά τους. Ούτε γάτα ούτε ζημιά. Κι αυτή η πολιτική ευθύνη ,βέβαια, με την οποία αυτοτιμωρούνται…αθωώνοντας εαυτούς , μπορεί  να τους σώζει ποινικά  ακόμα κι  από  ισόβια καμπάνα. Αλλά,  καθαρίζουν απολογούμενοι …πολιτικά και  ξαναγυρίζουν στο τρωκτικό τους έργο.

Σήμερα,  μας βγήκαν  και τα παιδιά  του  Athens Pride και μας ενημερώνουν πως και τούτοι αναλαμβάνουν  πολιτική ευθύνη για όσα λένε και κάνουν, αλλά δεν …εκτίθενται  κομματικά!  Με λίγα λόγια,  δεν ανήκουν στον Αντιδεξιό χώρο, στάση  και θέση που είναι πρωτίστως ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΑ  πολιτική και υπεύθυνη.  Ναι,  μεν,αλλά  και   άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, μόνο πολιτική στάση δεν είναι.

Αν δεν καταγγέλλεις και δεν επιτίθεσαι στην κοινοβουλευτική δικτατορία Μητσοτάκη, σε ένα καθεστώς σκοταδισμού,  ολοκληρωτισμού,  ανελευθερίας  και ρατσισμού , αν δε βγαίνεις  να  τους ρίξεις ανάθεμα για  τις χιλιάδες νεκρούς ,εξαιτίας της κυβερνητικής τους αναλγησίας και χρησιμοθηρίας, αν δε σε ενδιαφέρει η δεύτερη χρεοκοπία της χώρας,   οι μίζες από τα δισ. που πετάνε για  να ” πάμ΄ πόλεμο με το βάρβαρο  Τούρκο” , αν αδιαφορείς    για   τη εξαγορά της τέταρτης εξουσίας ,ως βιομηχανία παραπληροφόρησης-προπαγάνδας- παραπλάνησης και λογοκρισίας,  αν χέστηκες για το   σπίτι του αδύναμου που του το παίρνουν,  για  εξοφλήσει  τα γραμμάτια του   ο γόνος στους τραπεζίτες,   αν για εκατοντάδες άλλα τέτοια ΠΟΛΙΤΙΚΑ ζητήματα δε βγαίνεις να καταγγείλεις και να καταδικάσεις ένα κόμμα, που ασκεί εξουσία απολυταρχικού καθεστώτος  , τότε …άστο καλύτερα. Ασχολήσου με τη διασκέδαση και το χαβαλέ σου  και μη μιλάς για πολιτική . Είναι, τουλάχιστον, αστείο.

 

 

 

Με τον Κούλη τους και τούτοι,  λοιπόν.  Μόνο  που του κλείνουν κρυφά και  πονηρά  το μάτι,  μην τους πάρουν είδηση και  γίνουν… ρόμπες.  Για τέτοια συνέπεια μιλάμε και πολιτική στάση. Το κοστούμι που το φοράνε πολλοί, γιατί πάει με όλα και ράβεται στα μέτρα  που το  θέλει ο πελάτης.

Να εξηγούμαστε.  Δε λέμε, αν έχεις επιλέξει την ΑΠΟΧΗ από το κομματικό παιχνίδι, να βγεις και  να στηρίξεις Τσίπρα. (Αν και είναι λάθος να μην επιλέγεις αντί του χείρονος το μη χείρον). Δε λέμε αυτό.  Αλλά να έχεις το θάρρος ,την ειλικρίνεια και την ανυπόκριτη στάση , να λες τα πράγματα με το όνομά τους.  Δεν πας, πατώντας   σε δυο βάρκες μέσα.   Και με τούτους και με τους άλλους. Και  έτσι κι αλλιώς κι αλλιώτικα.  Είναι αμφίσημη,  ουδέτερη και άχρωμη τέτοια στάση  ,ειδικά σε  όσους  αρέσουν τα… πολύχρωμα.  Αλλιώς, κάτι δεν πηγαίνει καθόλου καλά  ούτε μα σας,  όπως με όλους  όσοι υιοθετούν όμοιες  επαμφοτερίζουσες  γραμμές και πορείες.

 

 

 

Κρίμα!  Τελικά ,όπως το λέγαμε πάντα. Η διαφορετικότητα και σε αυτή την κοινότητα έχει να κάνει με το σεξισμό. ΄Οχι με τα ατομικά δικαιώματα, που καταπατούνται,  ούτε με την ελευθερία και την επιλογή  να  είσαι αλλιώτικος.

Να είσαι  διαφορετικός στον τρόπο που επιλέγεις την άγρα της σεξουαλικής σου ηδονής, σε στηρίζουμε. Είμαστε μαζί σου, γιατί είναι δικαίωμά σου. Και είσαι τόσο στρέιτ κι εσύ,  όσο και ο  πατριάρχης και φαλλοκράτης,  όταν σου  επιτίθεται πως δεν είσαι φυσιολογικός, την ίδια στιγμή που και ο ίδιος αρέσκεται  σεξουαλικά  περισσότερο στο …παρά φύση, παρά στο  κατά φύση.όταν δε γονιμοποιεί ωάρια. ΄Ετερον εκάτερον.

Το σεξισμό, όμως, δεν τον υιοθετούμε. Ούτε  στους μεν , ως ετερόφυλοι , ούτε στους δε,  ως ομοφυλόφιλοι, όταν αμφότερες οι ομάδες  αυτοπροσδιορίζονται  ΜΟΝΟ σεξουαλικά.  Αυτό ,πλην των άλλων, είναι και εντελώς απολίτικο.  ΄Οπως  το μήνυμα που  πέρασε   και   το Athens Pride με τέτοια επιλογή να αρνηθεί να παρουσιάσει  αντιδεξιά ανακλαστικά. Καταδίκη της κυβερνητικής συμμορίας που οδήγησε τη χώρα στον πάτο.   Αλλά,  σε καμιά περίπτωση  δεν  κάνεις πολιτικό αγώνα ,έτσι (κι ας λες) ,  με παντιέρα, ΜΟΝΟ   τη σεξουαλική σου διαφοροποίηση με τη μάσκα μιας γενικόλογης και αόριστης  ένταξης του κινήματος στην…πολιτική (!), αδιαφορώντας για τις χιλιάδες τραγικές διαφοροποιήσεις  που συνιστούν κατάφωρα εγκλήματα,  ακριβώς δίπλα σου.

Προ παντός, δεν βγαίνεις  να μιλάς   με λόγο  ΜΗ ΑΝΤΙΔΕΞΙΟ. Αν  το κάνεις,  αν κλείνεις τα  μάτια  σε όσα  κατάπτυστα, αποτρόπαια και φασιστικά συμβαίνουν γύρω σου, με μια κυβέρνηση που ισοπέδωσε τη χώρα πολιτικά, δικαιικά, ηθικά, οικονομικά , με όλους τους τρόπους, τότε παίζεις κι εσύ παιχνίδια. Δικά τους παιχνίδια. Και μάλιστα επαίσχυντης  κομματικής δημαγωγίας. Ρίχνεις  νερό , κι ας λες όχι, στον ακροδεξιό μύλο,που όλα τα αλέθει , για  να πάρει ψήφους.

Συνειδητοποιημένη  στάση πολίτη  δεν είναι αυτή που λανσάρεται σήμερα  εσείς ως Athens Pride   Είναι συμπεριφορά ευθύτητας, αγωνιστικότητας, ειλικρίνειας   και μάλιστα με καθημερινές εξατάσεις.  Είναι τρόπος ζωής.  Πρωτίστως καταδίκης  της  ακροδεξιάς Μητσοτακικής  λαίλαπας που ενέσκηψε κι  εδώ και 4 ολόκληρα χρόνια,αποψίλωσε  τη χλωρίδα και την πανίδα  όλων των επιπέδων του πολιτισμού  της χώρας.

 

 

 

Ακούστε, κύριοι και κυρίες του Athens Pride. Σε αυτές τις εποχές και ειδικά σε τούτη την ταλαίπωρη τη χώρα-(διάβαζε Μπανανία), δεν μπορεί κανείς και δεν έχει το δικαίωμα να είναι και με αυτούς και με τους άλλους.  Προπαντός,  να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του. Να αποστασιοποιείται από τα εγκληματικά δρώμενα.

Επιλέγεις. ΄Η είσαι συνειδητοποιημένη  Αντιγόνη και επωμίζεσαι την ευθύνη του αγώνα σου ,  ή   συνεχίζεις να σιτίζεσαι    στο τρυφηλό  παλάτι του Κρέοντα,  ως  ουδέτερη και  πονηρή  Ισμήνη.   Τα άλλα,  πείτε τα  στους αφελείς ή στους , με κάθε είδους   λοβοτομή στον εγκέφαλο.