Κυριάκος Μητσοτάκης: Ασεβεί ακόμα και στις γενοκτονίες και σκυλεύει τα θύματά τους.

Στην έγκριση του ψηφίσματος που ορίζει την 11η Ιουλίου ως «Διεθνή Ημέρα Στοχασμού και Μνήμης της Γενοκτονίας του 1995 στη Σρεμπρένιτσα» προχώρησε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Υπέρ ψήφισαν  84 χώρες, κατά 19, ενώ υπήρξαν και 68 αποχές, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας.

“Κινδυνεύει να παρερμηνευτεί ως μήνυμα που θα μπορούσε να υπονομεύσει τις προσπάθειες για περιφερειακή συμφιλίωση» σημειώνει η Αθήνα αιτιολογώντας την επιλογή της να απέχει από την ψηφοφορία

***

H σφαγή της Σρεμπρένιτσα / Η γενοκτονία και η συμμετοχή των ...

ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ: Σρεμπρένιτσα - 18 χρόνια από τη γενοκτονία ...

(Η ελληνική σημαία υψωμένη θριαμβευτικά πάνω από τα πτώματα των θυμάτων της γενοκτονίας στη Σρεμπρένιτσα)*

8.000 αγόρια και  άντρες σφαγιάστηκαν  το 1995 στη Σρεμπρένιτσα από τους …ομόδοξους Σέρβους. Μάλιστα , συμμετείχε (λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή) και η ελληνική Δεξιά  στις… χαρντ εκδοχές της των Ακροδεξιών και των  ΝεοΝαζί.

Θα έχανε παραμονές ευρωεκλογών ο γιος του αλήστου μνήμης Κων. Μητσοτάκη και τάλε κουάλε  πολτικός   κρετίνος του ελληνικού, κομματικού   συτήματος  ,  τέτοιες δεξαμενές  ψήφων  με την έγκριση του ψηφίσματος  για τη φρικιαστική εκείνη σφαγή των Μουσουλμάνων  από  το Σερβο-Ορθόδοξο έθνος του ΝεοΝαζί  σημερινού προέδρου του  Αλεξάνταρ Βούτσιτς;

Υ.Γ.  Αυστηρή παρατήρηση: ΄Οταν οι Γκεμπελίσκοι αναφέρονται  σε   σκυλεύσεις θυμάτων  και ασέβειας στην ιστορική μνήμη ,καλό είναι να θυμούνται πως δεν έχουν δικαίωμα  να μιλούν εξ ονόματος των Ελλήνων.  Δεν απείχε η Ελλάδα από την ψηφοφορία, αλλά η κατάπτυστη κυβέρνηση που διαπράττει όμοιες  ΄Υβρεις και  κυβερνά τον τόπο, αν και μειοψηφία , ελέω  μας  ανεγκέφαλης Αντιδεξιάς  που χρόνια  τώρα φέρνει στην εξουσία, εκείνους ακριβώς,  που υποκρίνεται πως αντιμάχεται.

(*)Αποσπάσματα από το βιβλίο του Τάκη Μίχα «Ανίερη Συμμαχία-Η Ελλάδα και η Σερβία του Μιλόσεβιτς»:

Την ίδια νύχτα, ένα ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι μετέδωσε τηλεφωνική συνέντευξη ενός Έλληνα μαχητή στη Σρεμπρένιτσα. “Όταν το πυροβολικό σταμάτησε τους βομβαρδισμούς, μπήκαμε και καθαρίσαμε!”, δήλωσε με φωνή που παλλόταν από συγκίνηση. Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, τέσσερις σημαίες υψώθηκαν στα ερείπια της ορθόδοξης εκκλησίας της Σρεμπρένιτσα: η σερβική, η ελληνική, της Βεργίνας και του Βυζαντίου. Κυματίζουν μαζί, δίπλα-δίπλα και είναι η απόδειξη της αγάπης και της αλληλεγγύης των δύο λαών, της ευγνωμοσύνης των Σέρβων στρατιωτών για την βοήθεια των Ελλήνων εθελοντών που πολεμούν στο πλευρό τους , ανέφερε στην ανταπόκρισή της η αθηναϊκή εφημερίδα.

Η «συμμαχία» Ελλάδας-Σερβίας εκφράστηκε εκτός των άλλων και συμβολικά «με την έπαρση της ελληνικής σημαίας δίπλα σε της Σερβίας στην ηττημένη Σρεμπρένιτσα. Τοποθετημένη από τους Έλληνες εθελοντές που πολεμούσαν στο πλευρό των Σερβοβόσνιων, αυτή η σουρεαλιστική σκηνή υπογράμμιζε περίτρανα το γεγονός ότι στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπήρχε μία χώρα η οποία δεν συμμεριζόταν την αντίληψη όχι μόνο της Δύσης αλλά και της υπόλοιπης ανθρωπότητας για τη σύγκρουση στη Βοσνία.

Οι Έλληνες παραστρατιωτικοί και οι Σέρβοι που πολεμούσαν μαζί, γιόρτασαν την απόσυρση των δυνάμεων των Ηνωμένων Εθνών. Μετά τη νίκη οι Έλληνες μαχητές ύψωσαν τις σημαίες και έψαλλαν τους εθνικούς των δύο χωρών.

Η συμμετοχή Ελλήνων πολιτών στο μεγαλύτερο έγκλημα που διαπράχθηκε στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο επιβεβαιώθηκε και στη συνέχεια στην έκθεση της διορισμένης από την κυβέρνηση της Ολλανδίας επιτροπής εμπειρογνωμόνων, σχετικά με τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα το καλοκαίρι του 1995. Συγκεκριμένα, οι αναφορές αυτές περιέχονται στον τρίτο τόμο που φέρει τον τίτλο «Intelligence en de oorlog in Bosnie 1992-1995» («Κατασκοπεία και Πόλεμος στη Βοσνία 1992-1995»). Ο συγγραφέας του τόμου, ο καθηγητής C. Wiebes του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ είχε πρόσβαση στα αρχεία των μυστικών υπηρεσιών της Ολλανδίας, καθώς και σε αρχεία των Ηνωμένων Εθνών. Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας μελέτης, πήρε συνέντευξη από 90 αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών διαφόρων χωρών.

Η έκθεση των Ολλανδών επισημαίνει την ανάρτηση της ελληνικής σημαίας στη Σρεμπρένιτσα μετά την κατάληψη της πόλης από τους Σερβοβόσνιους. «Οι Βόσνιοι», τονίζεται στην έκθεση, «υπέκλεψαν ένα τηλεφωνικό μήνυμα από τον σερβοβοσνιακό στρατό, στο οποίο γινόταν αναφορά στην ανάρτηση της ελληνικής σημαίας. Σε κάποια άλλη τηλεφωνική συνομιλία που είχε υποκλαπεί, αναφερόταν ότι οι Έλληνες μαχητές ύψωσαν τη σημαία για διαφημιστικούς λόγους και ότι η σκηνή αυτή καταγράφηκε σε βίντεο».

«Επρόκειτο για μια τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του στρατηγού Μλάντιτς και του στρατιωτικού υπεύθυνου στη Σρεμπρένιτσα μετά την κατάληψη της πόλης», σύμφωνα με τον καθηγητή Wiebes. Ο Μλάντιτς ζητά από τον υφιστάμενό του «ν’ αναρτηθεί η ελληνική σημαία προς τιμή των Ελλήνων, που πολέμησαν μαζί μας».

Δημιουργημένη τον Μάρτιο του 1995, ύστερα από αίτημα του στρατηγού Ράτκο Μλάντιτς, η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά –που είχε ως διακριτικό τον λευκό δικέφαλο αετό σε μαύρο φόντο- έγινε πολύ σύντομα τακτική μάχιμη μονάδα. Τέσσερα από τα μέλη της παρασημοφορήθηκαν με το μετάλλιο του Λευκού Αετού από τον Ράντοβαν Κάραζιτς τον Σεπτέμβριο του 1995. Συνολικά 100 Έλληνες πολέμησαν στο πλευρό των Σέρβων και το κεντρικό στρατόπεδό τους ήταν στη Βλασένιτσα κοντά στην Τούζλα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό τους Γιώργο Μουρατίδη, η δύναμη ενσωματώθηκε πλήρως από τον στρατό της Σερβικής Δημοκρατίας και διοικείτο από Σέρβους αξιωματικούς.

Στην Ελλάδα, ελλείψει καταδίκης των βομβαρδισμών στο Σεράγεβο και των κτηνωδιών στη Σρεμπρένιτσα και αλλού, πολλές εκδηλώσεις οργανώθηκαν για να εκφραστεί η αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς τους δοκιμαζόμενους Σέρβους. Όμως, δεν πραγματοποιήθηκε ούτε μία ανάλογη εκδήλωση για τις φονικές εκκαθαρίσεις των Σέρβων στη Βοσνία και αλλού. Κλασικό παράδειγμα της επιλεκτικής ευαισθησίας των Ελλήνων καλλιτεχνών, ήταν οι συναυλίες που οργάνωναν Έλληνες τραγουδιστές στο Βελιγράδι.