ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. ΠΑΤΗΡ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ

Με 400 δισ. χρέος (τα 50  στη διακυβέρνηση της πιο διεφθαρμένης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος) και με τη διεθνή οικονομική κοινότητα και τις Αγορές  να βοούν  πως το χρέος  της Ελλάδας , σύμφωνα  με τις οικονομικές  προοπτικές  και τις δυνάμεις της  έχει καταστεί εδώ και καιρό μη  βιώσιμο, ο πατριάρχης  της ψευδολογίας,  δήλωσε:  

 

Πρόωρη αποπληρωμή χρέους και επενδυτική βαθμίδα τάζει ο «θαυματουργός» Μητσοτάκης

Τη βεβαιότητα του -για άλλη μία φορά- εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων που έλαβε η χώρα μας με το πρώτο μνημόνιο το 2011, καθώς και για την επιστροφή της χώρας στην επενδυτική βαθμίδα φέτος.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά είχαν κάνει την ίδια δέσμευση προεκλογικά το 2019, με την επενδυτική βαθμίδα, φυσικά, να μην ανακτάται παρά τις διθυραμβικές εξαγγελίες και τον αυτοθαυμασμό για το κυβερνητικό πρόγραμμα. Αντίθετα, το ελληνικό Δημόσιο χρέος εκτινάχθηκε παρά μειώθηκε στην προηγούμενη τετραετία της διακυβέρνησης της ΝΔ, ξεπερνώντας τα 400 δισ. ευρώ, ισοδυναμώντας περίπου με το 220% του ΑΕΠ.

Ο πρωθυπουργός έδωσε συνέντευξη στο Bloomberg, κατά την οποία δεσμεύτηκε ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα δάνεια διάσωσης νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, στέλνοντας μήνυμα «αυτοπεποίθησης προς τις χρηματοπιστωτικές αγορές κατά την έναρξη της δεύτερης θητείας του».

Θα είμαστε σε θέση πριν από το τέλος του έτους να αποπληρώσουμε πραγματικά νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα», δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης στο Bloomberg από την Αθήνα. «Είναι μια δέσμευση προς τους επενδυτές» υπογράμμισε.

«Θέλω να συνεχίσω να κάνω την Ελλάδα έναν πολύ ελκυστικό προορισμό για ξένες επενδύσεις», δήλωσε ακόμα και πρόσθεσε ότι «δεν επικεντρωνόμαστε μόνο στην ανάπτυξη, αλλά θέλουμε επίσης να διασφαλίσουμε ότι ο λόγος του χρέους μας προς το ΑΕΠ θα συνεχίσει να μειώνεται με πολύ γρήγορο ρυθμό», κάτι που έχει διαψευσθεί από την ίδια την πραγματικότητα, την ώρα που η χώρα συσσωρεύει κι άλλα χρέη από την περίοδο της πανδημίας ενώ η συντριπτική πλειονότητα των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης δεν προορίζονται για τα φτωχά λαϊκά στρώματα αλλά για τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Για την κοινωνική πλειοψηφία προβλέπεται νέος γύρος σκληρής λιτότητας, όπως έχει προειδοποιήσει ουσιαστικά και η Κομισιόν, ενώ η αποπληρωμή των δανείων «διάσωσης πριν το χρονοδιάγραμμα» και η τήρηση της «δέσμευσης προς τους επενδυτές» προμηνύουν ένα σκοτεινό μέλλον αφού πίσω από τις εξαγγελίες αυτές βρίσκονται τα πετσοκομμένα δικαιώματα και εισοδήματα των λαϊκών στρωμάτων και των εργαζομένων που θα κληθούν για άλλη μία φορά να πληρώσουν «το μάρμαρο».

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική οικονομία απώλεσε την επενδυτική βαθμίδα 13 χρόνια πριν (2010), όταν η χώρα μπήκε στη δίνη των μνημονίων και των σκληρών μέτρων λιτότητας με ενορχηστρωτές τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς.

Συν τοις άλλοις, ο  πρωθυπουργός υποσχέθηκε να επιταχύνει τις προσπάθειές του για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας και τη μείωση του βάρους του χρέους

***

Μυθομανία

Η μυθομανία είναι ένας ψυχαναγκαστικός τρόπος διαστρέβλωσης ή βελτίωσης της εικόνας του εαυτού ή της ζωής κάποιου. Τα ψεύδη ή οι διαστρεβλώσεις αυτές μπορεί να αφορούν σε κάτι ασήμαντο (π.χ. σε κάποιο μέρος που το άτομο αυτό να ισχυρίζεται πως έχει επισκεφθεί, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να ισχύει)  αλλά και σε κάτι πολύ σημαντικό (π.χ. για τις πραγματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες μεγάλωσε, για την προσωπική του ζωή κ.τ.λ.).

Ο μυθομανής έχει, συνήθως, μια πολύ έντονη ανάγκη επιβεβαίωσης, προσέλκυσης της προσοχής των άλλων και να βρίσκεται στο επίκεντρο. Οι ανάγκες αυτές οφείλονται σε βαθιά αισθήματα ανασφάλειας που προσπαθεί να αντισταθμίσει διαμέσου των διαφόρων υπερβολών του.

.(https://www.i-psyxologos.gr/mithomania)