Λιάγκα-Ράπτη, πες μου το χιούμορ σου να σου πω το επίπεδό σου

Επικός διάλογος Κασσελάκη με γυναίκα στην Κηφισιά: «Γιατί έχετε τόσο μεγάλο μπουφάν;” 
 IEFIMERIDA.

27/11/2023

Επικός διάλογος Κασσελάκη με γυναίκα στην Κηφισιά

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε σήμερα το πρωί στην Κηφισιά και συνομίλησε με πολίτες με τις τηλεοπτικές κάμερες να βρίσκονται εκεί.

Σε μία συνομιλία που είχε με μία κυρία ο Στέφανος Κασσελάκης την ρώτησε γιατί φοράει τόσο μεγάλο μπουφάν, εννοώντας χοντρό ή μακρύ. Οταν εκείνη του απάντησε γιατί είχε κρύο το πρωί, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ της είπε «έρχονται καλύτερες μέρες»!

Ο διάλογος Κασσελάκη με μία γυναίκα για το μπουφάν και τον καιρό
Κασσελάκης: Μα γιατί έχετε τόσο μεγάλο μπουφάν, με τόσο ωραίο καιρό.
Πολίτης: Γιατί έκανε κρύο όταν φύγαμε από το σπίτι
Κασσελάκης: Ερχονται καλύτερες μέρες… λοιπόν γεια σας

Λιάγκας: Είναι η κορυφαία στιγμή του Στέφανου Κασσελάκη -Υπόσχεται να αλλάξει τον καιρό
Ο διαλόγος του Στέφανου Κασσελάκη με τη γυναίκα στην Κηφισιά σχολιάστηκε από τον Γιώργο Λιάγκα και τους συνεργάτες του στο πάνελ της εκπομπής, οι οποίοι έβαλαν τα γέλια. Ο παρουσιαστής μάλιστα σχολίασε «Βάλτε το κομμάτι που υπόσχεται ότι θα αλλάξει τον καιρό. Αυτό για εμένα είναι η κορυφαία στιγμή του Στέφανου Κασσελάκη στα ελληνικά πολιτικά πράγματα. Του λέει η κυρία ότι έκανε κρύο το πρωί και της υπόσχεται ότι έρχονται καλύτερες ημέρες με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στέφανε σ’ ευχαριστούμε που ήρθες στην Ελλάδα. Το βλέπαμε μόνο στις ταινίες. Το σενάριο της ζωής έχει ξεπεράσει τον ελληνικό κινηματογράφο.
Υπάρχει Ελληνας πολιτικός που βλέπει μία κυρία με χοντρό μπουφάν και της λέει ότι και αυτό θα το αλλάξουμε. Απίστευτο. Νομίζω ότι αυτό που υπόσχεται στην κυρία ότι θα αλλάξει και τον καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κορυφαία στιγμή.
Είναι η Καλομοίρα της πολιτικής. Εμένα με έχει πείσει ότι έχει έρθει με καλές προθέσεις για να βοηθήσει, απλώς είναι αλλού ντ’ αλλού. Είναι καλός άνθρωπος, είναι αγνός άνθρωπος και αυτό τον οδηγεί σε αυτές τις γκάφες. Εχει άγνοια κινδύνου».

Ο διάλογος με τους νεαρούς
Ο κύριος Κασσελάκης φορώντας ένα μαύρο ζιβάγκο, συνέχισε τη βόλτα του στην Κηφισιά και συνομίλησε και με νεαρούς για τις σπουδές τους. Μάλιστα όταν έναν από τους νεαρούς του είπε πως θέλει να γίνει γιατρός αλλά θέλει να φύγει από την Ελλάδα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ του είπε «Οχι, οχι θα τα αλλάξουμε, εδώ θα μείνετε, εντάξει;». Μάλιστα είπε στους νεαρούς πως ο ίδιος έχει βρει πλέον αυτό που του δίνει νόημα, κάθε μέρα που ξυπνά.

Κασσελάκης: Τελείωσα λύκειο και μετά έκανα δύο πτυχία συγχρόνως. Το ένα πτυχίο ήταν στα χρηματοοικονομικά και το άλλο πτυχίο στις διεθνείς επιστήμες.
Η συμβουλή μου είναι σχετικά απλή. Είναι να κάνεις στη ζωή σου κάτι, το οποίο σου δίνει νόημα, κάθε μέρα που ξυπνάς.
Πολίτης: Οκ. Εσείς το βρήκατε αυτό;
Κασσελάκης: Εγώ τώρα το έχω βρει.
Πολίτης: Μια χαρά
Κασσελάκης: και είναι η μεγαλύτερη πολυτέλεια που μπορείς να φανταστείς. Αρα αν εσύ θέλεις να είσαι μηχανικός, Μετσόβιο, σου αρέσει αυτό πράγμα, καν’ το. Η Ναταλί μάλλον το έχει βρει με την τεχνολογία και εσύ άμα το βρεις στην ιατρική, γιατί δεν είναι εύκολες οι συνθήκες για τους γιατρούς στην Ελλάδα.
Πολίτης: Καλά δεν στοχεύω Ελλάδα εγώ.
Κασσελάκης: Θα φύγεις έξω; Αυτά πρέπει να αλλάξουν ρε παιδιά. Οχι, οχι θα τα αλλάξουμε, εδώ θα μείνετε, εντάξει;

Στη συνέχεια ο κ.Κασσελάκης πλησίασε μία κυρία που πήγαινε βόλτα το σκυλάκι της και έσκυψε να το χαϊδέψει.
Πολίτης: Τι κάνετε; Καλά είσαστε; Δεν σας γνώρισα. Καλή τύχη

****

Δε χρειαζεται πολύ μυαλό, για να πιάσει κανείς  το  όντως εύστοχο  υπονοούμενο   Κασσελάκη με τις “καλές ημέρες”, που θα έρθουν  στον  τόπο.  Και δεν  αναφέρεται,   ασφαλώς , στον καιρό  που θα τον…αλλάξει ο  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.  Ηλίου φαεινότερο.

Εκτός, αν είσαι μικρόνους, μικροπρεπής,  φανατικός.   ( Λέγε με  Λιάγκα -Ράπτη).  Το δίδυμο  της συμφοράς, της κακίας  και της ευήθειας στο ελληνικό Γκεμπελιστάν.

Αλλά, πώς να το κάνουμε;  “Δεν είναι το ίδιο πράγμα να κάνεις πνεύμα και να έχεις πνεύμα”. (Πωλ Κλωντέλ).  Και “ένας δημόσιος υπάλληλος  (σ.σ  στην Μπανανία Μητσοτάκη)  δεν αστειεύεται ποτέ” .  (Ευγένιος Ιονέσκο).

Α,  και να μην ξεχνάμε το καλύτερο “Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου φαίνεται απ’ αυτό που θεωρεί αστείο”. (Γκαίτε)

Με τις υγείες σας!