ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΚΑΙ ΜΕΓΑΣ ΨΑΛΙΔΟΧΕΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ “ΒΑΞΕΒΑΝΗΔΕΣ” ΤΗΣ “ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ”

1. α. Ενθουσιάστηκαν οι Αμερικανοί γερουσιαστές με τον Μητσοτάκη -Οι αναρτήσεις μετά την ιστορική ομιλία

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Frank Pallone με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

“Δεν μπορεί παρά να χαρακτηρισθούν θετικά τα αποτελέσματα της επίσκεψης Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο καθώς επίσης και της ιστορικής (πρώτος Έλληνας ηγέτης) ομιλίας του στο Κογκρέσο.

Πρέπει να είναι κανείς πολύ φανατικός ή ιδεολογικά κολλημένος, για να διατυπώσει αντιρρήσεις και ενστάσεις, προσδοκώντας ανοήτως και μη ρεαλιστικά θεαματικά αποτελέσματα ή μαγικές λύσεις από μια επίσημη επίσκεψη”

Θάνος Οικονομόπουλος

iefimerida.gr

****

“Ιστορική ομιλία”!

β. Ο  πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος εξέφρασε την περηφάνια του για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά την ιστορική ομιλία του στο αμερικανικό κογκρέσο.

Ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος

****

Εμετικοί.  ΄Οσο και η παρουσία στο χώρο της ενημέρωσης  ενός “φανατικού ή ιδεολογικά κολλημένου” και  γυρολόγου-δεκαρολόγου κοντυλφόρου Οικονομόπουλου. Και ασφαλώς του πατριάρχη της Φιλελέ-ύθερης  παράταξης του Μεγάλου Στέφανου Μάνου. Θεέ!

Αν κάτι οφείλουμε να νιώθουμε όλοι, όσοι  έχουμε πολιτική τσίπα  είναι αποτροπιασμός ,ντροπή και αισχύνη για ένα τόσο διεφθαρμένο πρωθυπουργό που όμοιό του, πλην του πατέρα του,δε γνώρισε η Ελλάδα.  ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.

ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ, ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟΙ ΜΟΥ,  ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΥΠΟΥ. ΝΑ ΚΑΠΕΛΩΝΟΥΝ   ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΑΣΠΡΟ  ΚΑΙ  ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ, ΒΡΟΧΟΥΛΑ   Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΡΑΠΤΗΣ .  ΟΧΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΕΙ Ο ΠΑΓΑΠΟΝΤΗΣ  ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ, ΙΔΙΑΣ  ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΗΣ ΚΟΠΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ !

Υ.Γ ΄Υστερα από την ιστορική (διάβαζε του ποπού) ομιλία του “΄Ελληνα ΄Ορμπαν”, ο Παναγόπουλος και ο Φαναράς από μονοψήφια ποσοστά  που δίνουν πια στις δημοσκοπήσεις τους (επίσης του ποπού)  για τον πελάτη-εντολέα τους, θα τον πάνε πάλι σε διψήφιο.  Εδώ θα είμαστε.

 

2.α  Εκνευρισμός στην Τουρκία από την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: «Οι Έλληνες θέλουν την Κωνσταντινούπολη!»

β. Λευκός Οίκος: Μπάντα έπαιζε «Πέρα στους πέρα κάμπους» και «Νινανάι γιάβρουμ», χόρευαν οι καλεσμένοι

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Λευκό Οίκο

Θέλουν  να μας πούν, δηλαδή, οι σφογγοκωλάριοι  της μαφιόζικης κυβερνητικής ομάδας    πως οι Αμερικανοί θεωρούν την Τουρκία γεωπολιτικοστρατιωτικά υποδεέστερη της Ελλάδας; “Κούνια που σας κούναγε”,  αρχιερείς της μίζας,της απάτης και της παραπληροφόρησης.

Εδώ,βρε άθλιοι,  ένα τραγούδι είπανε να βάλουνε ελληνικό και τελικά τους βγήκε… Τούρκικο. Και ορθά. Για το μέσο Αμερικανό, τα …ελληνικά τσιφτετέλια, οι εθνικοί καφέδες, μουσακάδες και μπακλαβάδες πάντα τα μπέρδευαν. Τα θεωρουύσαν  (όπως και είναι) τούρκικα.

 

3. Νέο ευρω-χαστούκι στην κυβέρνηση για την ελευθερία του Τύπου

***

Φωνάζει ο κλέφτης να φύγει ο νοικοκύρης».

Και

«Ο διακονιάρης τα μπροστινά σακούλια βλέπει»

΄Ομοιο

« Όσους βλέπει ο παπάς, τόσους και θυμιατίζει”.

Της νέας λαϊκής  αγχίνοιας αυτή η σοδιά.  Και της αρχαίας, ακόμα ευφυέστερο,

το

«  άλλων ιατρών αυτός,  έλκεσι βρύων(=κάνει στους άλλους το γιατρό, άρρωστος του πεθαμού, ο ίδιος).

 

Κραυγάζουν οι συντάκτες της κολεκτίβας   και ο Βαξεβάνης  για έλλειψη ελευθερίας στον ελληνικό Τύπο. Και είναι αλήθεια. Μόνο που πρόκειται για  μισή αλήθεια, άρα, για  ψέμα.   ΄Οπως σε όλα, άλλωστε.

 

Πότε  και ποιοι τους εμπόδισαν να δημοσιεύσουν  ό,τι,όσα  και όταν γουστάρουν; Μπορούν να μας πουν, έστω και μια φορά ,πότε τους ψαλίδισαν  κείμενά τους ή τους έστειλαν εισαγγελέα  και ποιοι;

Το ότι κάλεσε  η ανακρίτρια  το Βαξεβάνη  για το σκάνδαλο Νovartis  ,αυτό είναι εντελώς διαφορετικό από την έλλειψη ελευθερίας του Τύπου. ΄Εχει να κάνει με τη διαφθορά  του κυβερνητικού  τιμ , ειδικά του γόνου της φαμίλιας ,που ελέγχει   κάποιους επίσης διεφθαρμένους-διαπλεκόμενους  με γνωστά ονοματεπώνυμα  στο χώρο της δικαιοσύνης   Τί να πει και η Τουλουπάκη που πέρα από τις διώξεις, η μαφιόζικη ομάδα των εφοπλιστών που ελέγχει τη βιομηχανία παραπληροφόρησης , την έχουν εδώ και χρόνια “κρεμάσει”;

Αλλά και ο Ράπτης μιλάει για λογοκρισία με την υπόθεση Βγενόπουλου και Θάνου.     Υφίσταται λέει  διώξεις ο Ράπτης (!), επειδή  (καλώς) του απαγόρευσαν και (κακώς) το ανακάλεσαν  αργότερα ,  να χρησιμοποιεί  τέτοιες μεθόδους αντιπερισπασμού στο ΥΠΑΡΚΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΝOVARTIS

 

Εμείς,  όμως,  καταγγέλλουμε ονόματα και διευθύνσεις.

Ψαλιδοχέρηδες είναι οι ίδιοι. Οι φωνασκούντες. Ειδικά  οι  εξ ευωνύμων. Οι Δεξιοί,   στο κάτω- κάτω, έχουν το άλλοθι   πως είναι Σκορπιοί  του Μύθου. Τσιμπάνε ακόμα κι αν τους βοηθάς.  Από DNΑ ο Δεξιός είναι  ψεύτης,  διεφθαρμένος, φανατικός  και ανυπόληπτος. Δεν μπορεί, και να θέλει, να κάνει αλλιώς.  Είναι άρρωστος με τη διαφθορά. Εξαρτημένος.

Ο Βαξεβάνης, όμως,  που θέλει να το παίζει Αριστερός  και στέλνει  ψεύτικες διαμαρτυρίες  στους άλλους στο συνάφι, που μόνο  “Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα δεν είναι” (και πώς να είσαι ανεξάρτητος, όταν κατοικοεδρεύεις  στα λαγούμια του γκεμπελισμού),  επειδή δεν πήρε κομμάτι από την Πετσοπίτα;  Γιατί να είναι τούτος καλύτερος  από το Ράπτη και τον Κουρτάκη;

Αν κάποιοι υφίστανται, ΚΑΙ ΟΧΙ  ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ της βιομηχανίας παραπληροφόρησης   λογοκρισία , είμαστε μόνο εμείς.  ΄Οσοι έχουν λεφτά, έχουν πρόσβαση σε ευρύ κοινό, κυρίως μέσω διαφήμισης στις βρώμικες επιχειρήσεις-πλατφόρμες  επικοινωνίας και τις  μηχανές αναζήτησης.

Πόσες (εκατομμύρια) φορές  το Google – Yahoo  αναδημοσιεύουν κείμενα από το Ντοκουμέντο και την Εφημερίδα Συντακτών, έναντι αμοιβής;  Καθημερινά. Και χρόνια. Πληρώνει αδρά ο Βαξεβάνης και τον βάζουν πρώτο  στη σειρά. Σε όλες τις  πλατφόρμες. Μπίζνες κάνει ο άνθρωπος. Κατανοητό.

Σ΄ εμάς, επειδή δεν τους πληρώσαμε ΠΟΤΕ, όχι μόνο δεν ανεβάζουν  κείμενά μας, αλλά σακατεύουν και  την  επισκεψιμότητα του σάιτ μας. Με μεγαλύτερη  κι από την Εφημ. Συντακτών , την Αυγή και τοι Ντοκουμέντο επισκεψιμότητα, όχι μόνο δεν ανεβάζουν κείμενά μας, αλλά η  google analytics  θερίζει καθημερινά τα νούμερα,  για να υποχωρήσουμε. Κοινοί εκβιαστές  για να τους  δώσουμε  λεφτά να μας πασάρουν  πρώτους.

(Ας το πάρουν απόφαση.  ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΤΕ, ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΦΡΑΓΚΟ ΑΠΟ ΜΑΣ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ)

Συμπεράσμα; Ο Τύπος είναι βιομηχανία, εμπόριο. Και ανάλογα με την αγορά ισχύουν και οι κανόνες. Δεν έχουν καμιά σχέση με την πληροφορία,την είδηση,την κριτική. Αν σε κάποιες  αγορές παρατηρείται “δυσαρμονία”  και οι κανόνες τους δεν ισχύουν επακριβώς για όλους,υπάρχουν  δικαστήρια, οργανισμοί, επιμελητήρια,  Συμβούλια (π.χ Ανταγωνιστικότητας της Ε.Ε).

Ας προσφεύγει  εκεί ο Βαξεβάνης,όταν  δεν του πετούν κομάτι από την πίτα του δημοσίου χρήματος οι ανταγωνιστές. ΄Οχι ύπουλα και με ρουφιανιές να καταγγέλλει εκείνα ακριβώς για τα οποία είναι ένοχος και ο ίδιος. Γι “πουστιές” μιλάει  ο λαός  σε τέτοιες περιπτώσεις. (Και η λέξη έχει σχέση με συμπεριφορά ,όχι με σεξουαλική επιλογή).