“ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ” ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΙΟΣΥΝΗ…ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ. ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΡΟΛΑ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ!

33,902 Black Friday Photos and Premium High Res Pictures ...

Ειδικό Δικαστήριο: Ομόφωνα ένοχος ο Νίκος Παππάς, καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλάκιση με αναστολή

Ο Νίκος Παππάς καταδικάστηκε από το Ειδικό Δικαστήριο σε 2 χρόνια φυλάκιση με αναστολή

 

Ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή επέβαλε το Ειδικό Δικαστήριο στον Νίκο Παππά, το οποίο τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Την ανώτατη προβλεπόμενη ποινή επέβαλε το Ειδικό Δικαστήριο στον Νίκο Παππά, καταδικάζοντάς τον σε δύο έτη φυλάκιση.

Στον Χρήστο Καλογρίτσα επέβαλε χρηματική ποινή 5.000 ευρώ.

Ομόφωνα το δικαστήριο απέρριψε την αναγνώριση των ελαφρυντικών που ζήτησε η πλευρά Καλογρίτσα.

Ο εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου Δημήτρης Ασπρογέρακας ζήτησε να σταλούν στον εισαγγελέα τα πρακτικά με την κατάθεση της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα Ευθαλίας Διαμαντή, που είχε καταθέσει ότι «φάκελοι και τσάντες έφευγαν από γραφείο Καλογρίτσα για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ».
Oμόφωνα το δικαστήριο διαβίβασε στον εισαγγελέα την κατάθεση της γραμματέως Καλογρίτσα για τα περαιτέρω.

Συνήγοροι υπεράσπισης του Παππά: Θα προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Ο Γιάννης Μαντζουράνης, συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Παππά, δήλωσε: «Δυστυχώς, σήμερα ομόφωνα τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου αποφάσισαν να περιβάλουν με τη δεσμευτικότητα δικαστικής απόφασης την εκδικητική δίωξη του Νίκου Παππά από τους πολιτικούς αντιπάλους του.
Εδώ και τώρα επιβάλλονται δύο σχόλια:
Πρώτον, όταν η πολιτική εισέρχεται στην αίθουσα του δικαστηρίου, τότε η Δικαιοσύνη εξέρχεται.
Και, δεύτερον, ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη δεν επιβάλλεται. Κερδίζεται, όταν οι λειτουργοί της έχουν το σθένος να κρίνουν μόνο με βάση το Σύνταγμα, τον νόμο και τη συνείδησή τους και κυρίως όταν δεν συμβιβάζονται παρά μόνο με την αλήθεια.
Καμία απόφαση δικαστηρίου δεν αυτοδικαιώνεται. Μόνο ο δημόσιος έλεγχος της αιτιολογίας της επιτρέπει τη διακρίβωση της ορθότητας ή μη αυτής και μπορεί να προσφέρει σε οποιαδήποτε δικαστική απόφαση εκτός από δεσμευτικότητα και πειστικότητα και συνακόλουθα τον σεβασμό των πολιτών.
Μετά από όλα αυτά η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν είναι απλώς δεδομένη, αλλά και απολύτως αναγκαία».

Ο Θεόδωρος Μαντάς, συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Παππά, δήλωσε: «Προφανής, ακατανόητη και εντελώς αδικαιολόγητη η δυσαρμονία ανάμεσα στην πρόταση της εισαγγελέως και στην απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου. Η ορθότητά της δεν θα κριθεί από την ομοφωνία αλλά από τον αντίκτυπό της στην ελληνική κοινωνία.
Το μοναδικό πραγματικό γεγονός το οποίο αποδείχθηκε σε αυτή την ακροαματική διαδικασία είναι ότι με τις ενέργειες του Νίκου Παππά εισέρρευσαν εκατοντάδες εκατομμυρίων στα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου από τον εξορθολογισμό του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου».