ΜΕ ΤΗ “ΓΡΑΒΑΤΑ” ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑ ΑΠΟΑΡΙΣΤΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.

 1. ΟΙ ΝΑΥΑΡΧΙΔΕΣ ΤΟΥ ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΤΑΝ ΣΕ ΝΤΕΛΙΡΙΟ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ.

“Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας”

 

Καταιγίδα

 

efsyn

 

“Ποιες περιοχές θα πληγούν σήμερα”

 

“Βαρύ χτύπημα της κακοκαιρίας στον Βόλο: Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία, ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος”.

Βόλος

Σοκαρισμένος Γάλλος μετεωρολόγος: «Θεέ μου»
Συγκλονιστικές εικόνες στον Βόλο: Άνοιξε η γη και «κατάπιε» ολόκληρο λεωφορείο -Βίντεο ντοκουμέντο

iefimerida.gr

****

Τηλεόραση -ραδιόφωνο δεν ανοίγουμε. Ποτέ.  Οπότε αδυνατούμε να γνωρίζουμε τί παίζεται σε  μέγεθος  παραπληροφόρησης και παραπλάνησης  στα κανάλια . Απλώς,  εικάζουμε πως οι  Πορτοσάλτε   δίνουν τον καλύτερο εαυτό  τους στα ρεσιτάλ παράκρουσης υπέρ  του Μεγάλου αφεντικού που μπορεί να διαπράττει κάθε μορφής έγκλημα και να βγαίνει λάδι.

Απίστευτη πρόκληση.   Χρεοκόπησε τη χώρα και παρουσιάζουν  τη χρεοκοπία ως..,ανάπτυξη! Πέταξε 15 δισ για άχρηστη  λαμαρίνα , δεν μπορούν  να σβήσουν για 18 ημέρες μια φωτιά και φταίνε γι΄αυτή τη νέα  τραγωδία που προξένησαν  η ανικανότητα και η διαφθορά  τους,  οι… Πακιστανοί και η νέα καραμέλα  με το  θερμοκήπιο!     Μάλιστα,  το μέγα κακό  το είδαμε να συμβαίνει   στον ΄Εβρο που  είναι το προπύργιο της άμυνας  του Έθνους (!) ,  όπως  οι δημοδιδάσκαλοι, παιδιόθεν,    μας πιπιλάγαν  το μυαλό.

Η  κυβέρνηση,για να καλύψει τις πομπές και τα κατάφωρα εγκλήματά της ,που πολλά ενέχουν  χαρακτηριστικά   εσχάτης προδοσίας (ή είναι),  επιστράτευσε τις στρατιές των   τραμπούκων   του Γκεμπελιστάν  να  σπέρνουν τρόμο και φόβο με μπαμπούλες και  μορμολύκεια κάθε είδους.  Συνειδητά, εξαγορασμένα, βρώμικα.

Με το πέρας του καλοκαιριού ,  το τέλος των Αρμαγεδώνων του καύσωνα  και την έλευση του φθινοπώρου,   άλλαξαν κασέτα με  άλλα ακραία κλιματικά φαινόμενα. ΄Οπως,  να μπαίνει   ο  Σεπτέμβρης με… πρωτοβρόχια, αργότερα με χιόνια ο χειμώνας και πάλι  καύσωνες το επόμενο  καλοκαίρι.  Τόσο ακραία και περίεργα!  ΄Ολα  λαίλαπες ,  που ποτέ δεν  ξαναείδε  ο κόσμος στο παρελθόν!

Να εξηγούμαστε. ΄Αλλο η κλιματική καταστροφή, αναμφισβήτητη   και  επί θύραις  και  άλλο η τρομοκρατία και ο πανικός που ενσπείρουν οι Γκέμπελς δια των αχυρανθρώπων τους  μετεωρολόγων , για να κρατούν ομήρους,  όσα  ζόμπι   έχουν πια απόλυτη  εξάρτηση από την παραπληροφόρηση  και δεν μπορούν να στανιάρουν,  αν δεν ανοίξουν τηλεόραση ή  αν δεν κάνουν κλικ στους σκουπιδότοπους του διαδικτύου. Η Κίρκη που μεταμορφώνει  ανθρώπους σε γουρούνια έχει άλλα ονόματα σήμερα. Γνωστά και μη εξαιρετέα.

“Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας”, ο ένας. “Ποιες περιοχές θα πληγούν”,   ο άλλος. “Απέραντη καταστροφή στο Βόλο. ΄Ενας νεκρός στη Μαγνησία”, Θεέ μου,  όλοι μαζί να κρατούν το ίσο.

Λες και πρόκειται  για πόλεμο.  Σαν να μη συνέβαιναν  πάντα θεομηνίες , πλημμύρες ,καταστροφές,  πνιγμοί.   Να σου  αναφέρω εγώ   από παιδί, δεκαετία  ’60 ,ανείπωτες καταστροφές   από  το φουσκωμένο  ρέμα  της Καμπενίτσας στα μέρη μας,  ουκ ολίγες .  Και πνιγμούς,  όπως  τις δυο αδελφούλες, τη Στέλα και τη Ρήνα,  που τις βρήκανε οι χωριανοί  κομμάτια, χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που τις παρέσυρε το ποτάμι.    Αλλά  και  αργότερα ,  σκηνές τραγωδίας  στο Περιστέρι.  Τέτοιο  καιρό,  Σεπτέμβρη μήνα,  να κατεβάζει το αγριεμένο ποτάμι του Κηφισού , κορμιά,  μαζί με  στρώματα, κουβέρτες, τσίγκους,  ,νοικοκυριά ολόκληρα πνιγμένα  στη λάπσπη  της Τσαλαβούτα (εξ ου και το όνομα της, πιο κάτω απο τον ΄Αγιο Αντώνη).  Και  μιλάμε για τη δεκαετία του  ‘ 70.

Σαν να  μη  υπάρχουν δεκάδες λέξεις φυσιολογικές, δυνατές, αποφορτισμένες από τρόμο,  ανθρώπινες, επιστημονικές   να περιγράψουν τα καιρικά φαινόμενα και να επισημαίνουν την ανάγκη προσοχής .  Χωρίς    “σάλο”, “πανικό”, “επέλαση”, “χαμό”, “σοκ”,  “συγκλονιστικό” στο λεξιλόγιο των    “Αρναούτογλου”,  στρατευμένοι και  τούτοι στην υπηρεσία της τρομοκράτησης;

Ο φοβισμένος είναι ευάλωτος. Γίνεται υπηρέτης,  δούλος, ο γιες σερ σε κάθε μορφή εξάρτησης.  Αρνείται να σταθεί στα πόδια του, να να παλέψει ,να αντισταθεί, να δει καθαρά .   ΄Αβουλη μάζα στα χέρια της εξουσίας. Και προπαντός της τέταρτης. Του Μαρινάκη ,του Αλαφούζου, του Χατζηνικολάου, των αποφοίτων της Σχολής  Τράγκα, που αποφασίζουν πότε , πού  και ποια καιρικά φαινόμενα θα είναι ακραία.

Και “με ένα σμπάρο, δυο τριγόνια”.   Να πάρουν τους προβολείς από τα μούτρα των εγκληματιών του ΄Εβρου, που τους έχουν στην υπηρεσία τους   από τη μια και από την άλλη να τρομοκρατήσουν ,να διεγείρουν την ορμόνη  της “αμυγδαλής”  του φόβου στον εγκέφαλο,   μπας και  κονομήσουν κανένα κλικ  παραπάνω, που με τη σειρά του σημαίνει  διαφήμιση και παράς στο  αχόρταγο ταμείο τους.

Σιχαμένη φάρα!

2. α. ΣΥΡΙΖΑ: Παίρνει «κεφάλι» η Αχτσιόγλου στις στοιχηματικές – Δεύτερος ο Κασσελάκης

Οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ στο Συνέδριο του κόμματος

β.Τζουμάκας για το «πήγα τουαλέτα όταν μιλούσε» του Κασσελάκη: Παρακμή κι εκφυλισμός

Ο Στέφανος Τζουμάκας

***

Κανονικά ούτε «δεξιά», ούτε «αριστερά», αλλά «ευθεία»,  είναι το μήνυμα των καιρών.  Αλλά αυτό σε καμιά περίπτωση δε σημαίνει,  τουλάχιστον για την Αριστερά , να πετάξει εκείνα τα χαρακτηριστικά που την  καθιστούν αντιδεξιά παράταξη στην ουσία και όχι στο όνομα.

Επειδή, ακριβώς,  η Δεξιά δεν έχει να παρουσιάσει ιδεολογία, παρά μόνο ιδεοληπτικά φληναφήματα και ιδεασμούς  για να κρύψει αυτή την  ιδεολογική της γύμνια.  Αν διακατέχεται από  κάτι ο Δεξιός και μάλιστα στην υπερβολή  τους , είναι η  αρπακτικότητα ,ο ατομικισμός,  η αγριότητα ,  η  έλλειψη ευαισθησία για τον πάσχοντα. Είναι αυτά τα χαρακτηριστικά που  η Αριστερά σεμνύνεται πως πολεμά. Αριστερά χωρίς   χωρίς…σκόρδο, είναι σκορδαλιά  χωρίς…Αριστερά.

Η Νέα Τάξη στο ΣΥΡΙΖΑ, ως πυρήνας πια  του βαθέως κόμματος,  στη “Μετά Τσίπρα”  εποχή (χωρίς να διαθέτει συνωμοσιολογικές προεκτάσεις  η διαπίστωση , όπως επιχειρούν  πολλοί   να εξηγούν  τα μη απολύτως ορατά), επιθυμεί  το κόμμα να απεκδυθεί τα τετριμμένα πια ιμάτιά του,  να βάλει την κουστουμιά και το χρωματιστό  λαιμοδέτη του  Στέφανου κι ανάλαφρο  κι ωραίο, να παρουσιάσει το νέο του  πρόσωπο  χωρίς ρυτίδες . Μόνο που θα πρόκειται για λίφτινγκ, σε καμια περιπτωση για καινούρια δημιουργία. Μια αμερικάνικη εκδοχή της κομματικής εναλλαγής στην εξουσία Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών.  Ηλίου φαεινότερο .

Θα πετύχει  το εγχείρημα; ΄Ισως ναι, ίσως όχι.  Αλλά κι αν πετύχει , ο νέος ,αποστεωμένος από ιδεολογικά χαρακτηριστικά   Αριστεράς,  ΣΥΡΙΖΑ, να ξαναπάρει την εξουσία ,  μόνο αριστερή  διακυβέρνηση δεν πρόκειται να  κάνει.  Το μόνο ξεκάθαρο.

γ.Σακελλαροπούλου: “Δεδομένη η αξιακή εγγύτητα Ελλάδας-ΗΠΑ στις αποφάσεις αμερικανικών και ελληνικών δικαστηρίων”

Aικατερίνη Σακελλαροπούλου: Ποια είναι η νέα Πρόεδρος της ...

Αφασία. Ξέραμε την  κυρία πρόεδρο να χτυπάει προσοχές στους φράκτες του ΄Εβρου.  Να  σηκώνει δάκτυλο και να επιπλήττει τον … θρασύτατο  ακτιβιστή   που τόλμησε  δίπλα στους υγρούς  τάφους των   700 πνιγμένων μεταναστών στην Πύλο να διαμαρτυρηθεί για το έγκλημα.   Κι ακόμα, να μας καλεί να συμμεριστούμε τον πόνο της , γιατί  αδυνατεί με τις υποχρεώσεις της  να βάζει μπουγάδα  το Σαββατοκύριακο

Τώρα , μας περνάει σε άλλη φάση.  Σε γλωσσικούς βαρβαρισμούς  «Αξιακή  εγγύτητα», μας λέει.  Τί είναι  αυτό το πράμα τώρα και γιατί το διατύπωσε έτσι , μόνο η ίδια ξέρει.

Εμείς, πάντως,  τέτοια  φληναφήματα  στο λόγο,  τα   χαρακτηρίζουμε  λεξιθηρία και  γλωσσική ανεπάρεκεια, ένδεια.    ΄Οποιος εκπλήσσει   το πόπολο που  θεωρεί το ακαταλαβίστικο,   ως  χαρακτηριστικό εγγράμματου και νομίζει πως    μπορεί, να κάνει τό ίδιο,  έστω και στους ολίγα γράμματα γνωρίζοντας,  είναι ο ίδιος γελασμένος.   Οι «ηγεμόνες εκ Δυτικής Λιβύης», μόνο θυμηδία  προκαλούν.,