ΜΗΠΩΣ (ΚΙ ΑΥΤΕΣ) ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ 2023, ΗΤΑΝ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΘΕΙΑΣ;

Ανάμεσα στις πολλές επιστολές διαμαρτυρομένων   για όσα γράψαμε τελευταία περί της ουσίας της   Αριστεράς , εκλογής  του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτηρισμών των  υποψηφίων,  αλλά και συναινούντων και  συμπαρατασσομένων με τις απόψεις που διατυπώσαμε εδώ,    ξεχωρίσαμε  την επιστολή παλιού  φίλου του σάιτ   που θέτει ζήτημα γνησιότητας των τελευταίων βουλευτικών  εκλογών.  Γράφει:

“…Με μια, επομένως , βέβαιη και με τη βούλα των οργάνων της Ε.Ε διαπιστωμένη παρακολούθηση προσώπων από την κυβέρνηση ως επικίνδυνων για την ίδια και την αποκάλυψη της διαφθορά της, γιατί οι ίδιοι  δράστες κι αυτού του εγκλήματος, θα δίσταζαν να νοθεύσουν  τα αποτελέσματα των περασμένων βουλευτικών  εκλογών με παρόμοιο  λογισμικό κατασκοπείας  “predator” με το οποίο θα μπορούσαν να αλλοιώσουν εντελώς το αποτέλεσμά τους;  Η διαφθορά της παράταξης  είναι δεδομένη,  ιστορικό βίας και νοθείας η Δεξιά, διαθέτει από πολύ παλιά (1961) και μάλιστα  με την υπογραφή του  ιδρυτή της ΕΡΕ και της Ν.Δ, που τελικά του   γύρισε μπούμερανγκ…

  Γράφει και άλλα σχετικά ο επιστολογράφος  για  το όντως πελώριο αυτό  ζήτημα  μιας τέτοιας  απίστευτης  ατιμίας,  αν υφίσταται  στις εκλογές  και μάλιστα με  αναφορά  σε ονόματα υπουργών, εταιρίες, επιχειρηματίες αλλά και συνεργασίες της κυβέρνησης με άλλες ξένες, οι οποίες,  κατά τα γραφόμενά του, παραχώρησαν την τεχνογνωσία τους, για να  γίνει η βρώμικη δουλειά. Δεν μπορούμε φυσικά, όπως και ο ίδιος αντιλαμβάνεται, να δημοσιεύσουμε αυτή τη λίστα των καταγγελλομένων , αφού είναι αδύνατο  να διασταυρώσουμε τα στοιχεία που επικαλείται ο ίδιος.

 

 

 

Πάντως, από την πρώτη  στιγμή κι εμείς εδώ μιλήσαμε για την πιθανότητα  νόθευσης του αποτελέσματος  των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών, αλλά  δε δώσαμε συνέχεια, αφού δεν υπήρξε αναφορά ,καταγγελία, διαμαρτυρία ή άλλη κίνηση από τα κόμματα ή άλλους φορείς για βία και νοθεία.  Καθόλου δεν αποκλείουμε, όμως,  να υπήρξε και τέτοια εμπλοκή της κυβέρνησης στη διαμόρφωση του εκλογικού  αποτελέσματος. ΄Όλα είναι πιθανά σε μια κλειστή ομάδα ατόμων που λειτουργούν με κανόνες μαφίας.

Να σημειώσουμε, όμως και τούτο. Σε μια από τις τελευταίες  δημοσκοπήσεις μας , “φωτογραφίσαμε”  και δημοσιεύσαμε την  εικόνα του εκλογικού αποτελέσματος.  Η ήττα  ήταν αναμενόμενη.  Τα ελληνοτουρκικά,   ο έμφυλος ρατσισμός και η ταύτιση   του κόμματος της Κουμουνδούρου με τα παραληρήματα των Μαινάδων του ΜΕ ΤΟΟ, υπήρξαν δυο από τις βασικές ,ανάμεσα  σε άλλες,  αιτίες   της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ. ΄Όμως, κι αυτές ακόμα,  δε δικαιολογούν το μέγεθός της, που  εξελίχτηκε σε  συντριβή.

Αυτό και μόνο το στοιχείο,  μας  προβλημάτισε από την πρώτη στιγμή . Δεν αποκλείσαμε   η  «εμβόλιμος χειρ»  να πείραξε τη βούληση των ψηφοφόρων.  Τη βία και τη νοθεία, όπως την έθεσε ο επιστολογράφος,   δεν τη θεωρούμε απίθανη.  Καθόλου μάλιστα.  Αλλά, δεν έχουμε τον τρόπο, ούτε να την  ανακαλύψουμε ούτε να την τεκμηριώσουμε.                       

Ας αποτελέσει,  πάντως κι αυτό το ζήτημα ένα από τα κορυφαία  που θα απασχολήσουν τη νέα ηγεσία  του ΣΥΡΙΖΑ. Αν βγει «λαγός»  από τέτοια αναζήτηση, είναι τελειωμένη  από τώρα η κυβέρνηση , η   ασύλληπτη διαφθορά  των μελών και  των στελεχών της οποίας, βύθισε τη  χώρα στην λάσπη (μεταφορικά και κυριολεκτικά)  και στη  φτωχοποίηση του μεγαλύτερου μέρους του  πληθυσμού της χώρας.

Οι τραγωδίες  που ζούμε πάνω από τέσσερα χρόνια τώρα, δεν έχουν τελειωμό. Και όπως όλα δείχνουν,  τα χειρότερα δεν ήρθαν  ακόμα με τον τρόπο που το Μητσοτακικό καθετώς ασκεί την εξουσία. Και δε θα φταίνε, ασφαλώς  τα φυσικά φαινόμενα ,όποια και όποιας έντασης κι αν είναι,   πάνω στα οποία  διάλεξε  να φορτώσει   την ανικανότητα  και τη διαφθορά της , η κυβεντική συμμορία.