Μη…απευκταία η μετάλλαξη Καρτερού σε σφογγοκωλάριο Χρήστου Ράπτη και δι αυτού, Κυριάκου Μητσοτάκη

Άρθρο Καρτερού για την «απευκταία μετάλλαξη» του ΣΥΡΙΖΑ

Σε άρθρο του στην εφημερίδα «Αυγή» με τίτλο «Ο Κασσελάκης, οι κάλπες και οι… προτεστάντες», ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και εκ των βασικών συνομιλητών του, Θανάσης Καρτερός, βγάζει μια κραυγή αγωνίας, χτυπώντας ουσιαστικά τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο να μεταλλαχθεί αντί να μετεξελιχθεί το κόμμα και να χάσει όλους τους παραδοσιακούς αριστερούς ψηφοφόρους.

Ουσιαστικά καλεί τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να μη χαρίσουν το κόμμα στον Κασσελάκη, στους νέους, τους απολιτίκ, τους γενικά αδιάφορους. Τους προτρέπει να παραμείνουν για να μη μεταλλαχθεί το κόμμα και να αγωνισθούν εκ των έσω. «…όποιος αυτές τις στιγμές εγκαταλείπει την κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ συμπράττει ακούσια με όσα δεν συμφωνεί. Απεμπολεί την ιδιοκτησία του κόμματος. Το δικαίωμά του να συμμετάσχει στη μετεξέλιξή του και να αποσοβήσει, διεκδικώντας την πλειοψηφία, ό,τι θεωρεί μετάλλαξη», αναφέρει στο άρθρο του.

Ο Θανάσης Καρτερός

 

iefimerida.gr

**

΄Οταν παραμονές ευρωεκλογών  και με τον ύπουλο (πεμπτοφαλαγγίτικο), τρόπο  που το κάνεις, «ρίχνεις νερό στο μύλο της Δεξιάς», αποκλείεται να είσαι αριστερός στην πράξη.  Στο μπλά μπλα, ναι. Το υπογράφουμε.

Με την μετάλλαξη της παλιάς Αυγής, της περιθωριοποίησης του εντύπου και της πείνας που θα ενσκήψει για  τους Γκεμπελίσκους της,  πρώτος και καλύτερος ο Καρτερός δείχνει και στους άλλους την έξοδο  προς  αναζήτηση  “ψιχίων τῶν πιπτόντων ἀπὸ τῆς τραπέζης τῶν κυρίων αὐτῶν”.    Τον  ίδιο ,  δεν αποκλείουμε  σύντομα να τον  προσλαμβάνει κανένας  από τους  καλούς εργοδότες  της συντεχνίας ,σαν τον Παπαχελά  και το Ράπτη, που σπεύδουν πάντα  προθύμως και  με κάθε ευκαιρία να αναπαράγουν τις κατά καιρούς… χολές  του συναδέλφου τους ,ειδικά  όταν , από ιερό …αριστερό μένος και αγανάκτηση  (βεβαίως, βεβαίως) , τούτος , “τα χώνει σκληρά”  στον απολιτικ  (αυτός ο… πολιτικοποιημένος Καρτερός!) Κασσελάκη.

΄Αντε, και σε καλή μεριά τα αργύρια,  κύριε Καρτερέ μας!  (Ποιος έχασε την …εγκαρτέρηση  και την  αριστερή τσίπα να τη βρεις ελόγου σου; )

 ΄Αξιος ο μισθός σου!