Ναι, τόσο εύκολα, εύγλωττα και με ήσυχη συνείδηση σε αποκαλώ φασίστα!

Δε θα θεωρηθεί ως δικαιολογία  η προεκλογική περίοδος,  επειδή δεν απαντάμε έγκαιρα  στους επιστολογράφους μας, ενώ  γράμματα  και ωραίες απόψεις περιμένουν  τη σειρά τους. Διευκρινίζουμε εδώ  πως δεν υπάρχει περίπτωση να πετάξουμε επιστολή   και να μη στείλουμε απάντηση ή άλλη ενημέρωση (μέσω μέιλ ή με δημοσίευση εδώ)  σε όσους  νιώθουν την ανάγκη να επικοινωνήσουν μαζί μας.  Πετάμε στο καλάθι των αχρήστων  μόνο υβριστικές επιστολές.

1. «Φασίστας και  Σαββοπουλικός», διαλέγει να αυτοχαρακτηριστεί  (και όλως περιέργως  υπογράφει με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο!) ,ένας τύπος, που πολύ θα θέλαμε  να δημοσιεύσουμε ολόκληρη την επιστολή του. Αλλά δε θα το κάνουμε, γιατί  πρώτα σεβόμαστε τους επισκέπτες μας , αλλά κι  αν το τολμούσαμε,  θα  βρίσκαμε μπροστά μας  το νόμο περί…ασέμνων.

Γράφει, λοιπόν, ανάμεσα στα άλλα αισχρά  (τροποποιούμε  αναγκαστικά , κάποιες δυσώδεις λέξεις του):

“…Ώστε φασίστας ο Σαββόπουλος κι εσείς δημοκρατικοί, επειδή του επέτρεψαν να πει τη γνώμη του και να υποστηρίξει τον Κυριάκο  Μητσοτάκη, που τον στηρίζει ,όπως έδειξαν και τα αποτελέσματα των εκλογών όλη η Ελλάδα;  ΄Εχετε πάθει σοκ όλες αυτές τις ημέρες και δε διστάζετε να χαρακτηρίζετε ως φασίστα και ναζί, όποιον  σε μια ελεύθερη χώρα έκφρασης , όπως είναι η Ελλάδα τολμήσει να πει τη γνώμη του.  Θα θέλατε να ζείτε μήπως στην κομμουνιστική Κίνα ή τη Β. Κορέα; Αν δε σας αρέσει εδώ μια και η πλειοψηφία των  Ελλήνων είναι αντίθετη με  όσα εσείς πιστεύετε  και λέτε, να πάρετε τη βαλιτσούλα σας και να πάτε να μείνετε στις χώρες που αγαπάτε…”

Λοιπόν, ακραιφνώς φασίστα μου. Ούτε λυπάμαι, ούτε διστάζω να σε  προσφωνώ και να σε αποκαλώ φασίστα, διότι τέτοιος είσαι. Και όπως  γράψαμε σήμερα, διάλογο με όμοιους σου, δεν κάνουμε.  Σου απαντάμε  μόνο και μόνο  και επειδή έστειλες  ενυπόγραφη επιστολή.  Δεν ξέρουμε γιατί,  αλλά  λόγοι ιδεολογικής στάσης, μας υποχρεώνει να σου δώσουμε μια μικρή απάντηση:

ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΙΑΣ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΝΟΥΝ  ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ  ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ  ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ.    ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΠΟΣΙΩΠΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΑΒΟΝΤΑΙ  ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ    ΑΠΟ ΤΑ   ΙΔΙΑ ΑΙΣΧΡΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ Ο  ΚΑΘΕ  ΣΕΛΕΜΠΡΙΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΝΑ ΑΠΟΠΑΤΕΙ.  ΑΛΗΘΕΙΕΣ  ΟΠΩΣ:

-Η  ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΦΤΥΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ.

Τα αποτελέσματα των εκλογών έδειξαν αυτό,  ακριβώς. Πως όχι μόνο δε στηρίζει η Ελλάδα τον Κυριάκο σας, όχι μόνο δεν είναι μπλε,  αλλά η μισή χώρα φτύνει και το σύστημα και τους ψηφοφόρους του.  Ποιο από τα  βήματα που παραχωρήθηκαν στους Σαββόπουλους, τόλμησε ποτέ να αναπαράγει  αυτή την περίτρανη και καταλυτική αλήθεια; Κι αν αυτό δεν είναι φασισμός, βρες μου μια λέξη να το χαρακτηρίσουμε.

-ΤΟ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΕΝΑ ΦΑΣΙΣΤΑ, ΕΙΣΑΙ ΚΙ ΕΣΥ ΙΔΙΟΣ

Πώς αλλιώς  να αποκαλέσουμε  το Κυριάκο Μητσοτάκη  που δε διστάζει  να αρπάξει   το σπίτι  του ανάπηρου και του  αδύναμου, για να το δώσει στους τραπεζίτες ή να πνίγει αβοήθητους πρόσφυγες με τα μωρά στην αγκαλιά;

 Δεν είναι απλώς  απανθρωπιά, μισανθρωπία και  ζωώδης συμπεριφορά.  ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ  ΧΤΥΠΑ    Η  ΚΑΡΔΙΑ  ΤΟΥ  ΦΑΣΙΣΜΟΥ.   ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.

 

 

 

2. “Σερραίος χωρίς Σύνδρομα”:

…Εγώ, δηλαδή που ντρέπομαι  πια να  πω πως είμαι από τις Σέρρες, μόνο και μόνο γιατί είμαστε συντοπίτες με τον αδίστακτο εγκληματία των Τεμπών,γιατί να κουβαλάω το βάρος της ρετσινιάς,  που πέταξες στους ώμους όσων  δεν εξαγνίσαμε το δολοφόνο, αφού μας πήρε όλους το ποτάμι  εδώ πάνω , με   εκείνο  το βαρύ “Σύνδρομο του Σερραίου”, που πέταξες;”

Αγαπητέ φίλε  (και δικαίως… αγανακτισμέ).

Σίγουρο και αυτονόητο πως τιμάμε τους ανθρωπους στις Σέρρες, που δεν έχουν καμιά σχέση με τους 18.000 αισχρούς ψηφοφόρους που προτίμησαν να  εξιλεώσουν  τον κακούργο π. υπουργό  Κ. Καραμανλή.  Αλλά, για να απαλύνουμε  την οργή σου, θα σου  θυμίσουμε πως μια χαρά νιώθει  ο Σουηδός,κι ας  κόλλησαν  στην πόλη του  το … Σύνδρομο  Στοκχόλμης.

 

 

3. Μια αγαπημένη μορφή από τα παλιά,μας γράφει:

 

” Με θλίβει που ο κόσμος αρέσκεται στα επιδόματα, χωρίς να συνειδητοποιεί πόσα του παίρνει για να του δώσει τα ψίχουλα και να του βουλώσει το στόμα. Που αρνείται πεισματικά να μην έχει ανάγκη κανένα επίδομα. Και κυρίως με θλίβει που η νέα γενιά, το μέλλον, δεν έχει όραμα. Ψάχνει να “βολευτεί” σε μια θεσούλα στο δημόσιο αντί να ψάχνει τρόπους να δημιουργήσει, να αμφισβητήσει, να αγωνιστεί, να ονειρευτεί. Αρρωστημένες καταστάσεις. Αρρωστημένη κοινωνία. Λυπήθηκα και ντράπηκα που συμφώνησα με τον Τζήμερο. Έψαξα να βρω κάτι να τον διαψεύσω, να διαφωνήσω και δε βρήκα. Ντρέπομαι γι’ αυτό. Και ντρέπομαι γιατί εμείς είμαστε που μεγαλώσαμε αυτή τη γενιά και ευθυνόμαστε γι’ αυτό. Ευτυχώς, έχω την ευτυχία να είμαι μητέρα δύο παιδιών που βρίσκονται στην αντίπερα όχθη! Και είμαι περήφανη γι’ αυτές!

Να είσαι γερός και να χαμογελάς σε πείσμα των καιρών!

Να είσαι εκείνος που θυμάμαι και που καυχιέμαι που υπήρξα μαθήτριά του!
Που έβαλε το λιθαράκι του για να είμαι αυτή που είμαι!”
Να είσαι καλά κι εσύ ,γλυκό κορίτσι από τα παλιά. Μείνε έτσι,  όπως σε γνώρισα εκείνα  τα χρόνια των μεγαλων ιδεολογικών ζυμώσεων που δηλώναμε  όλοι παρόντες.