ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 
” ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ” (Χωρίς μοντάζ και ρετουσάρισμα)

———————————————————————–

α. MAΓΔΑ ΦΥΣΣΑ: Ο Ρουπακιάς έλεγε στους αστυνομικούς «εντάξει ρε παιδιά, δικός σας είμαι»
Φωτογραφία: INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
 

Μάγδα Φύσσα: Ο δολοφόνος έχει μπει στο αυτοκίνητό του, τον συλλαμβάνει η Αστυνομία και τον βάζει στο περιπολικό. Εκεί τους λέει: «εντάξει ρε παιδιά, δικός σας είμαι».

Ε,ναί .Δεν είχε άδικο ο φονιάς Ναζί. Η αστυνομία ναζιστοκρατείται. Γνωστό αυτό. Πάνω από το 40% του αστυνομικού σώματος είναι από ακροδεξιοί μέχρι ναζιστές. Ντροπή για ένα λαό που πολέμησε τους Ναζί με πάθος και ηρωισμό.

β. Η μητέρα του Φύσσα πέταξε μπουκάλι στον Ρουπακιά: «Αυτό από εμένα για να με θυμάσαι»
Η μητέρα του Φύσσα πέταξε μπουκάλι στον Ρουπακιά: «Αυτό από εμένα για να με θυμάσαι»
 

Δεν άντεξε η Μάγδα Φύσσα, η μητέρα του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα, και μετά την κατάθεσή της κινήθηκε προς το μέρος του κατηγορούμενου Γιώργου Ρουπακιά και του πέταξε ένα μπουκάλι με νερό. «Αυτό για να με θυμάσαι», του είπε αποχωρώντας από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Λίγα λεπτά αργότερα, μέλος του ακροατηρίου βγήκε από την αίθουσα φωνάζοντας «Ρουπακιά, παρακάλα να φας ισόβια!», με αποτέλεσμα η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη να του απαγορεύσει ξανά την είσοδο.

Νωρίτερα, η υπεράσπιση του Γιώργου Πατέλη ζήτησε από το δικαστήριο να διατάξει την απάλειψη και διαγραφή από τα πρακτικά όλων των σημείων της κατάθεσης της Μάγδας Φύσσα που αναφέρονται σε οπτικοακουστικό υλικό. Συγκεκριμένα, ο συνήγορος του κατηγορουμένου τόνισε ότι το επίμαχο βίντεο -στο οποίο ο εντολέας του φέρεται σε συγκέντρωση μελών της Χρυσής Αυγής να αναφέρει ότι θα περιμένουν εντολή του Λαγού πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια- δεν έχει προβληθεί στο δικαστήριο, επισημαίνοντας ότι μόλις σήμερα το πρωί η έδρα αποφάσισε ότι οποιοδήποτε οπτικοακουστικό υλικό θα προβληθεί σε άλλο χρόνο. Κατά την υπεράσπιση, το γεγονός αυτό δημιουργεί απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας, «αφού δεν γνωρίζουμε και δεν έχουμε δει το υλικό για το οποίο ρωτάται η μάρτυρας». Το δικαστήριο δεν εξέδωσε στην παρούσα φάση καμία απόφαση για το αίτημα που υποβλήθηκε.

Την Πέμπτη θα συνεχιστεί η κατάθεση της αδελφής του Παύλου Φύσσα

Την Πέμπτη τελικώς θα συνεχιστεί η κατάθεση της αδελφής του Παύλου Φύσσα, Ειρήνης Φύσσα, η οποία λόγω συγκινησιακής φόρτησης δεν μπόρεσε να καταθέσει σήμερα.

Η Ειρήνη Φύσσα περιέγραψε όταν ξεκίνησε την κατάθεσή της στο δικαστήριο, τη στιγμή που πήγε στο Νοσοκομείο να δει τον αδελφό της. “Τον είδα παγωμένο… νεκρό. Δεν μπορούσα να φανταστώ τι είχε γίνει. Παρακαλούσα να σηκωθεί για να φύγουμε. Δύο χρόνια τώρα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει. Η μάρτυρας αναφέρθηκε σε οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας”. Αυτά ήταν όσα μπόρεσε να πει στο δικαστήριο η Ειρήνη Φύσσα. Λίγα λεπτά αργότερα, αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και η πρόεδρος διέκοψε την διαδικασία για την Πέμπτη 9 το πρωί.

Οταν χρυσαυγίτες και δικηγόροι εξόργισαν τους γονείς του Φύσσα

Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων χρυσαυγιτών προκαλούσαν συστηματικά φασαρία μην αφήνοντας τη Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονημένου Παύλου, να ολοκληρώσει την κατάθεσή της και συνεπώς να δημιουργηθεί ένταση μέσα στην αίθουσα και να γίνει ακόμη μια διακοπή. 

Η κυρία Φύσσα διαμαρτυρήθηκε στο δικαστήριο πως οι συνήγοροι των κατηγορουμένων δημιουργούν οχλαγωγία και δεν την αφήνουν να μιλήσει. Στο σημείο εκείνο παρενέβη ο πατέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης: «Αφήστε την να μιλήσει! Επίτηδες το κάνετε!», είπε, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να του ζητά να μην παρεμβαίνει στη διαδικασία και να ηρεμήσει.

Ο κ. Φύσσας εκνευρισμένος γύρισε προς έναν από τους κατηγορούμενους και του είπε: «Τι με κοιτάς ρε;» και ακολούθως στράφηκε στην Πρόεδρο λέγοντάς της ότι ένας κατηγορούμενος γύρισε και τον κοίταξε απειλητικά.

Τελικά, η Πρόεδρος του δικαστηρίου αναγκάστηκε να διακόψει, με φίλους και συγγενείς της οικογένειας Φύσσα να φωνάζουν κατά των δικηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων χρυσαυγιτών, λέγοντας «αρκετά βάσανα πέρασε. Μην την βασανίζετε κι εσείς».

 Δυστυχισμένοι,   μάνα και πατέρα! “Βαρύ σταυρό” σηκώνεται εκεί μέσα. Προσωπικά, δεν ξέρω αν άντεχα.

H πρόεδρος του δικαστηρίου να γνωρίζει πως τα “μάτια” της Ιστορίας είναι στραμμένα πάνω της. Ουδεμία παρέκκλιση από το άγραφο και γραπτό δίκαιο  θα της συγχωρηθεί.

Οι γενιές που έρχονται οφείλουν από τη δικιά μας σήμερα  στάση και συμπεριφορά να διδαχτούν,ώστε  μην επιτρέψουν ΠΟΤΕ ΠΙΑ άλλοι  γονείς να “καούν” για το δολοφονημένο από Ναζί παιδί τους, όπως  του Παύλου Φύσσα.  Ας αντιληφθεί πως η μνήμη εκατομμυρίων θυμάτων κρίνεται ΚΑΙ από αυτή την απόφαση. 

Παρατήρηση.

Η κυρία Λεπενιώτη, αντί να ζητήσει την κράτηση του ακροατή που είπε, ό,τι είπε, από συγκινησιακή φόρτιση, έπρεπε ήδη να έχει αποβάλει από την αίθουσα τους Χρυσαυγίτες που θορυβούσαν προκλητικά. Δεν το έκανε και το χρεώνεται. 

 

 

 

 _____________________________________________________________ 

1. Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΕΠΙ ΘΥΡΑΙΣ.
2. ΜΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ  (“ΤΑΡΖΑΝ”). ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ  ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ   ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ  ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΗΣ ΤΗΣ Χ.Α
3.  Η “ΘΥΓΑΤΕΡΑ” ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΕΞΙΛΕΩΣΗ  ΑΠΟ ΤΗ  ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΑ.
4.  ΤΟ… ΤΕΚΝΟ -ΤΕΡΑΣ  ΤΩΝ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΩΝ ΣΚΙΖΕΙ ΚΙ ΑΠΟ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ  ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ.
5. ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΚΑΡΓΑΚΟΣ.  Η “ΜΑΪΜΟΥ” -ΠΕΤΣΙΝΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ.
____________________________________________
1.”Μικροσκοπικό μπουλντόγκ τα βάζει με δύο αρκούδες και τις τρέπει σε φυγή”. 
 

English Bulldog - Αγγλικό Μπουλντογκ

H δύναμη της φύσης σε συνδυασμό με τη θέληση, κάνουν θαύματα. Μπορεί κάποιο σύστημα-επιχείρηση  ,όπως για παράδειγμα αυτό της βιομηχανίας παραπληροφόρησης-εμπορικής δημοσιογραφίας,  να δείχνει άτρωτο, αλλά πάντα θα υπάρχει ένα μικρό “μπουλντόκ” που θα κάνει τις “αιμοβόρες αρκούδες” να το βάζουν στα πόδια.

(Ψαξτε το βιντεάκι στο  google με τον παραπάνω τίτλο. Eίναι απίθανο).

 

2.Extreme γενέθλια στους αιθέρες για ζευγάρι Ελλήνων γαλαζοαίματων
 

Με έναν μοναδικό, ξεχωριστό τρόπο, που σίγουρα ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη, θέλησαν να γιορτάσουν τα φετινά γενέθλια του πρίγκιπα.

Για αυτό και το γαλαζοαίματο ζευγάρι βρέθηκε σε ένα υπέροχο ελληνικό προορισμό, όπου χαλάρωσε μερικές μέρες, ενώ ανήμερα των γενεθλίων του πρίγκιπα Νικόλαου, επιδόθηκαν στο extreme sport Parapente. H Τατιάνα Μπλάτνικ ξετρελαμένη με την εμπειρία τους, απαθανατίζοντας σε βίντεο τον σύζυγό της με τον εκπαιδευτή του, το κοινοποίησε στο Instagram με το εξής σχόλιο:

«Χαρούμενα γενέθλια στον καταπληκτικό άντρα μου – προσπάθησε να αγγίξεις τα άστρα! Σε αγαπώ ως το φεγγάρι (ακόμη κι αν προτιμάς να πηδήξεις από τα βουνά, αντί να τρέξεις σε αυτά)», ήταν αφιέρωση στον Νικόλαο της.

Με έναν μοναδικό, ξεχωριστό τρόπο, που σίγουρα ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη, θέλησαν να γιορτάσουν τα φετινά γενέθλια του πρίγκιπα.

Για αυτό και το γαλαζοαίματο ζευγάρι βρέθηκε σε ένα υπέροχο ελληνικό προορισμό, όπου χαλάρωσε μερικές μέρες, ενώ ανήμερα των γενεθλίων του πρίγκιπα Νικόλαου, επιδόθηκαν στο extreme sport Parapente. H Τατιάνα Μπλάτνικ ξετρελαμένη με την εμπειρία τους, απαθανατίζοντας σε βίντεο τον σύζυγό της με τον εκπαιδευτή του, το κοινοποίησε στο Instagram με το εξής σχόλιο:

«Χαρούμενα γενέθλια στον καταπληκτικό άντρα μου – προσπάθησε να αγγίξεις τα άστρα! Σε αγαπώ ως το φεγγάρι (ακόμη κι αν προτιμάς να πηδήξεις από τα βουνά, αντί να τρέξεις σε αυτά)», ήταν αφιέρωση στον Νικόλαο της.

 

Ο πανάθλιος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος (“Ταρζάν”) ξεκίνησε τις επιχειρηματικές, δημοσιογραφικές του δραστηριότητες, υποδυόμενος τον…αριστερό, τον πολέμιο της διαφθοράς και τον αρχάγγελο της κάθαρσης(!)   Σήμερα, βέβαια, πέταξε αυτό το μανδύα (πάλιωσε πια)  και  έχει εξελιχθεί σε έναν από τους ισχυρούς βραχίονες του προπαγανδισμού του ναζισμού. Μια ματιά στο ιντερνετικό του απόπατο  zougla.gr  (ειδικά στο μπλοκ) και ο πιο ανίδεος θα διαπιστώσει πως  κυκλοφορούν και επιπλέουν εκεί  ΜΟΝΟ  βοθρολύματα  της Χ.Α.(Οι  αναρτήσεις στο μπλοκ  άλλων θεμάτων,  είναι για τα… μάτια, για  “ξεκάρφωμα” και τις ανεβάζουν τα ίδια τα αφεντικά).

Τώρα ο αλητήριος  και αδίστακτος αυτός  τηλε-εντυπο-νετο-κανιβαλιστής που κουβαλάει σωρεία “βαριών αμαρτημάτων”, παίζει και στο βασιλικό γήπεδο (“ο καλός ο μύλος, όλα τα αλέθει”).  Ο…πρίγκιπας Νικόλαος, μας λέει παραπάνω. Χωρίς εισαγωγικά. Οι γαλαζοαίματοι προπαγανδίζει στον τίτλο της δημοσίευσης.

 Χυδαίε,  Τριανταφυλλόπουλε.  Το ελληνικό Σύνταγμα  απαγορεύει αυτούς τους τίτλους και τις διακρίσεις. Εμείς κάναμε πόλεμο, χρόνια πριν,   για την κατάργησή τους και την αποτροπή της παλινόρθωσης της βασιλείας στη χώρα. Τώρα εσύ φαντάζεσαι πως για το δικό σου “διάφορο” θα  ξαναβγάλεις από τους τάφους  τους βρυκόλακες του παρελθόντος; 

Είσαι βαθιά νυχτωμένος . Κι εσύ και οι πάτρωνές σου.

 

3.  Κωνσταντοπούλου σε Βούτση: “Σας εύχομαι καλή θητεία και είμαι βέβαιη πως θα μας κρίνει όλους η ιστορία”.

 

Δε θα σε κρίνει. Η ιστορία σε έκρινε ήδη και σε  ενέγραψε στις  μαύρες σελίδες της. Υπήρξες το  όνειδος για την αριστερά, το κοινοβούλιο, τους θεσμούς, αλλά και τις ανθρώπινες αξίες και αρχές. ΄Ενα προβληματικό, ψυχωτικό  άτομο με χιλιάδες ψυχαναγκασμούς και προσωπικά προβλήματα, που ξέσπασαν, όταν ανέλαβες δημόσιο αξίωμα..

Και οφείλεις να γνωρίζεις πως η ιστορία γράφεται από τους σύγχρονους με τα γεγονότα ιστορικούς( π.χ Θουκυδίδης, Ξενοφών, Πολύβιος κ.α). Επομένως, έχεις ήδη κριθεί και καταδικαστεί στο αδέκαστο δικαστήριό της . Καλύτερα να σιωπάς.

 

4. Απίστευτη πρόκληση Ουρανίας Μιχαλολιάκου: Στο Βίτσι και στον Γράμμο, σας θάψαμε στην άμμο
Απίστευτη πρόκληση Ουρανίας Μιχαλολιάκου: Στο Βίτσι και στον Γράμμο, σας θάψαμε στην άμμο
 

Με μια άκρως προκλητική και απαράδεκτη ανάρτηση έκανε η Ουρανία Μιχαλολιάκου στο Twitter, αναφερόμενη στον εμφύλιο πόλεμο της Ελλάδας και στις μάχες του ’49 στο Βίτσι και στον Γράμμο με χιλιάδες νεκρούς Ελληνες.

Η κόρη του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου έγραψε για τις μάχες του εμφυλίου όταν ο Εθνικος Στρατός κέρδισε τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδος με μεγάλες απώλειες για τον ελληνικό πληθυσμό, με αρκετή δόση ειρωνείας «Για να θυμηθώ λίγο κάτι: στο Βίτσι κ στον Γράμμο; αααα ναι, σας θάψαμε στην άμμο».

Ελα, χριστέ μου, το σούργελο!  Τους θάψανε, λέει, στην άμμο. Και πού; Στο…Γράμμο, δίπλα στην… παραλία!

Κι όμως! Αυτό το τέρας ζει  με δικά μας λεφτά. Από το βουλευτικό μισθό της ναζί μάνας της .Για να προκαλεί και να ξερνάει εμετικές ατάκες. Τί  χώρα!

 

5. Γιώργος Ρουπακιάς, ο στρατολογημένος παρακρατικός: Ο μακελάρης ήταν μέλος της ΠΟΛΑΝ του Σαμαρά και φορούσε την πεντάλφα. Σαράντος Καργάκος, ιστορικός: “Πίσω από τη δολοφονία του Φύσσα κρύβεται η Μοσάντ”
Δημοσιεύθηκε: 05/10/2015 18:28
 
 

efimerida-5-10-2015

΄Ολα οι Εβραίοι τα κάνουν τελικά! Ακόμα και… αν βρέξει ή κρατήσει.  Κι ας είναι συνήθως τα θύματα στο ιστορικό γιγνεσθαι.

΄Ενα δράμα αυτός ο λαός. Του φόρτωσαν τη σταύρωση του (ιστορικά) ανύπαρκτου Ιησού Χριστού και την πληρώνει  αιώνες τώρα. 

Εδώ, σύμφωνα με τον…τρανό (ανιστόρητο) “ιστορικό”   Σαράντο Καργάκο (φιλόλογος φροντιστής είναι ο τύπος), τακίμιασαν  θύματα (Εβραίοι)  και θύτες (Ναζί) ,για να δολοφονήσουν το Φύσσα! Δεν έχει όρια η βλακεία. Είναι, ως γνωστόν, ανίκητος ο βλάκας.

Αυτός ο ανεκδιήγητος Καργάκος, πάντως, κατάντησε φρικτός και επικίνδυνος εθνικιστής και συνοδοιπόρος των Ναζί. Πέρα από αστείος, φαιδρός. Μπουρδολογεί ασύστολα σε διάφορα  κανάλια και παραληρεί εθνικιστικά. Ντρέπομαι που κάποια χρόνια πριν, δουλεύαμε μαζί στο φροντιστηριακό χώρο.

Γραφαμε γι΄αυτό το φιλόλογο που το παίζει ιστορικός ( ατιμωρητί ποινικά, ενώ χρησιμοποιεί τον τίτλο ιστορικός):

 

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΩΣ… ΜΑΚΕΔΩΝ, ΕΛΛΗΝ ΚΑΙ… ΝΕΚΥΣ!

 

Ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο ο τάφος της Αμφίπολης; – Γιατί το πιστεύει αυτό εδώ και χρόνια ο Σαράντος Καργάκος

– Ο ιστορικός Σαράντος Καργάκος έχει την πεποίθηση οτι ο τάφος στην Αμφίπολη ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο

– Την άποψη αυτή την έχει εκφράσει εδώ και χρόνια, πριν ξεκινήσουν οι ανασκαφές των αρχαιολόγων

 

Μια ενημέρωση για όσους δε γνωρίζουν ποιος είναι ο Σαράντος Καργάκος και πιθανότατα να επηρεάζονται από τα  φληναφήματά του με τις συχνές «εμφανίσεις» του στα «καταστήματα»  της εμπορικής ιστορίας (σε πάγκους βιβλιοπωλείων) και της δημοσιογραφίας (σε έντυπα- τηλεπαράθυρα»). Ο κύριος αυτός, λοιπόν, ΔΕΝ ΕΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ. Είναι φιλόλογος και μάλιστα υπηρέτησε   για πολλές δεκαετίες στην ιδιωτική (ποτέ στη δημόσια) εκπαίδευση, σε ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια, «γκρουπάδικα» με παχυλότατες απολαβές.  Τα φροντιστηριακά του βιβλία, μάλιστα, (εκθεσολόγιο και ιστορία) αποτέλεσαν τις καλύτερες εμπορικές επενδύσεις του φροντιστή Καργάκου στη δεκαετία του ΄70, χωρίς να είναι και τα καλύτερα.

Ο Σ. Καργάκος δεν έχει σοβαρές σπουδές.  Δεν έχει κανένα διδακτορικό, καμιά επαφή με τη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Δε γνωρίζει ξένες γλώσσες. Τα βιβλία και τα άρθρα που έχει γράψει (κρίνω τα  ιστορικά)  είναι εμπορικά βιβλία  γραμμένα στο «πόδι» και  η θέση τους είναι στους «πάγκους»   των βιβλιοπωλείων… Γεωργιάδη και των συναφών. Ο Σ. Καργάκος δεν διαθέτει καμιά επιστημονική, ιστορική επάρκεια (δεν είναι ιστορικός επαναλαμβάνουμε). Οι «ιστορικές» του «μελέτες» είναι «αλχημείες» περισσότερο, ερασιτεχνικές συγγραφικές ακροβασίες, δεν έχουν εμβάθυνση-σοβαρότητα και φυσικά  η γραφή του είναι έμπλεη ακροδεξιού και εθνικιστικού παραληρήματος (πέρα από το γλωσσικό αλαλούμ που διακρίνει το γράψιμό του.  Σύγχυση…γλωσσικών  «φρενών» να το πούμε).

Οφείλουμε, βέβαια, να σημειώσουμε  εδώ πως ο φροντιστής δεν ήταν έτσι πάντα, ακροδεξιός και εθνικιστής.  Τον γνώρισα το 1976, όταν φρεσκο-απολυμένος τότε από το στρατό, έψαχαν να βρω κανένα καλό  φροντιστήριο,  για να ξεκινήσω την…εκπαιδευτική μου καριέρα. Πήγα και στο φροντιστήριο «Ηράκλειτος» στην Κωλέττη (θετικό φροντιστήριο), που το είχε  ο χημικός Κώστας Μανωλκίδης,αντιστασιακός και ταλαιπωρημένος επί χούντας. Με προσέλαβε και  δίδαξα εκεί για ένα χρόνο περίπου.  Στο «Ηράκλειτο» δίδασκε ΄Εκθεση Ιστορία (στα οικονομικά τμήματα) και ο Σαράντος Καργάκος.Τότε δεν ήταν ακροδεξιός.  Δεν έδειχε γενικώς ,βέβαια, «τι καπνό φουμάρει». Εμείς, οι περισσότεροι καθηγητές  στο φροντιστήριο, είμαστε αριστεροί και δεν το κρύβαμε. Ο Καργάκος δεν ήταν μαζί μας στις συνελεύσεις  μας  ούτε θυμάμαι να τον παίρναμε ποτέ κοντά μετά το μάθημα στις βραδινές μας εξόδους στην ιστορική ταβέρνα του «Μπάρμπα Γιάννη» στα Εξάρχεια (Ε. Μπενάκη). Δεν «κόλλαγε» μαζί μας  (ήταν και πολύ μεγαλύτερος από μας). Μετά, που έφυγα από τον «Ηράκλειτο» και πήρα το φροντιστήριο του Τζουγανάτου, μιλήσαμε ξανά  2-3 φορές όλες κι όλες, όσο έμεινα στη φροντιστηριακή αγορά. ΄Οταν πια πήγα στη δημόσια εκπαίδευση, τον έχασα εντελώς, ως τώρα δεν τον έχω δει πάλι.  Λέγεται πως είχε μαθητές στο φροντιστηριακό γκρουπάδικο και σε «ιδιαίτερα» κάποιους… αστέρες της ιδιωτικής τηλεόρασης (ένας πασίγνωσος) , που τον βγάλανε και στο «γυαλί» και τον κάνανε τηλεποτικό «μαϊντανό»… «επί παντός επιστητού». Αυτά για το «ποιον» του Σ. Καργάκου.

Τώρα, πάμε στην ουσία. ΄Οσα λέει παραπάνω ο εθνικιστής φιλόλογος  για τη μεταφορά του πτώματος («μούμια» του Αλέξανδρου στη Μακεδονία ,  δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα παραμύθι και ως τέτοιο δεν έχει καμιά ιστορική τεκμηρίωση. Υποθέσεις και οι γνωστές εθνικιστικές φαντασιώσεις-υστερίες του  Καργάκου.Τίποτα διαφορετικό.

Για να κλείσουμε με το θέμα του τάφου του Αλέξανδρου ,να πούμε τα εξής: Πέρα από την ιστορική μαρτυρία πως τάφηκε στην Αίγυπτο, τίποτα άλλο δε γνωρίζουμε για την κατοπινή τύχη του τάφου. ΄Αποψή μας (με επιφύλαξη φυσικά, αφού είναι μια απλή ιστορική υπόθεση) ο ιμπεριαλιστής, νεαρός  και υπερόπτης Αλέξανδρος, που σφαγίασε έναν ολόκληρο κόσμο και ισοπέδωσε φοβερούς, αρχαίους πολιτισμούς, για να ικανοποιήσει τη νεανική του τρέλα (καμιά σχέση με ,τάχα μου,  σχέδιο για  τη διάδοση του…ελληνικού πολιτισμού στα «πέρατα της οικουμένης»), δεν τάφηκε ποτέ στον τάφο της Αιγύπτου. Δεν είναι καθόλου απίθανο οι επίδοξοι διάδοχοί του να τον δηλητηρίασαν και όταν πέθανε, φρόντισαν να εξαφανίσουν το πτώμα, για να αποφύγουν μια μελλοντική  εκταφή για «νεκροψία» από αντιπάλους τους και φίλους του νεαρού βασιλιά, που θα απεδείκνυε το έγκλημά τους. Αυτός ίσως είναι και ένας λόγος που  ο τάφος του Αλέξανδρου δε βρέθηκε ποτέ.

Καιρός,πάντως, να σταματήσει αυτό το «άγριο», εθνικιστκό ντελίριο, που στην ουσία το ξεκίνησε η υπεύθυνη της ανασκαφής του τάφου στην Αμφίπολη Κατερίνη Περιστέρη. Κακώς επίσης μπερδεύτηκε η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός σε τέτοια…αντισκοπιανά πανηγύρια, που δεν εξυπηρετούν σε τίποτα το «εθνικό» συμφέρον. Δεν αλλάζει η ιστορία, επειδή κάποιοι «ντόπες»  εθνικιστές, ΄Ελληνες και Σκοπιανοί,  μπέρδεψαν την ιστορία με το ποδόσφαιρο.

 Ο Αλέξανδρος ήταν βασιλιάς της Μακεδονίας και αυτό δεν αλλάζει με τίποτα ιστορικά. Οι Μακεδόνες ήταν ένα φύλο στα βόρεια και πιθανότατα στα χρόνια του Φιλίππου Β΄, το κράτος τους να βρισκόταν  στην περιοχή γύρω από την Αμφίπολη και να εκτεινόταν ως πάνω στα σημερινά Σκόπια. Σε καμιά περίπτωση δε θα μπορούσε να ήταν στα σημερινά Σκόπια η πρωτεύουσα του βασιλείου (για πολλούς λόγους, βασικός, η  έλλειψη θάλασσας). Οι Μακεδόνες ξεχώριζαν από  τους νότιους ΄Ελληνες (πολιτιστικά, πολιτικά κ.λπ), ειδικά από τους Αθηναίους. Πρέπει να μιλούσαν, όμως, μια «μακεδονική»  διάλεκτο της ελληνικής γλώσσας σε μακεδονική εκδοχή («βαριά» ελληνικά), που ξεχώριζε από τη γλώσσα των νότιων Ελλήνων. Οι Μακεδόνες στρατιώτες του Αλέξανδρου στην εκστρατεία, ξέρουμε πως αυτή τη διάλεκτο μιλούσαν, τη «μακεδονική», η οποία φαίνεται να μη δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα επικοινωνίας μεταξύ  αυτών και των νότιων στρατιωτών. Μετά το θάνατο του Αλέξανδρου στα ελληνιστικά κέντρα επικράτησε πια απόλυτα η νότια ελληνική (η αττική γλώσσα στην ελληνιστική της εξέλιξη).

Συν-΄Ελληνες η Ιστορία είπαμε δεν είναι ποδόσφαιρο. Εκτονωθείτε στο «Μουντιαλ»,είναι καλύτερα και λιγότερο επικίνδυνο για όλους μας.  Σε λίγα χρόνια, εμείς θα φύγουμε (μαζί και οι κακίες, οι μικρότητες, οι φανατισμοί που κουβαλάμε). Η ιστορική αλήθεια,όμως ,είναι διαχρονική. Θα ζει στον αιώνα τον άπαντα.