ΝΙΚΗ Ν.Δ . ΠΕΝΘΟΣ ΄Η ΧΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ; ( ΜΙΑ ΛΥΤΡΩΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ) (2ο)

                                                                                          2.

Ο συνειδητοποιημένος πολίτης, απέχει από το θέατρο των εκλογών. ΄Ομως, για να φτάσει μέσα από ιδεολογικές, συλλογιστικές και άλλες, δύσκολες  νοηματικές,  αλλά και συνειδησιακές  διεργασίες σε τέτοιο επίπεδο σκέψης και αποφάσεων, ώστε να αντιληφθεί πως το κοινοβουλευτικό πολίτευμα, η Δημοκρατία,  καμιά σχέση δεν έχει με το “Ιδανικό πολίτευμα” (ούτε εφευρέθηκε ή εφαρμόστηκε  άλλο, έστω να πλησιάζει το ανεκτό ), χρειάζονται   εύρος σκέψης, (δια)νόησης, φιλοσοφικού στοχασμού και ρεαλιστικής  ενατένισης-προσέγγισης  των πραγμάτων.

Τα παλιά πολιτεύματα δεν είχαν μάσκες, Ο βασιλιάς, ο αυτοκράτορας, ο ηγεμόνας , ο δικτάτορας ήταν αυτό που ήταν. Από  ελέω  θεού η εξουσία του, μέχρι ελέω σπάθης και στρατιωτικών  αρετών. Και… σε όποιον άρεσε. Δεν είχε  κανένα λόγω,  ούτε να απολογηθεί, ούτε να κρύψει   τη θεϊκή του καταγωγή ή εξουσιοδότηση  για την  άσκηση της εξουσίας, ούτε τη χαρισματική του δράση ως στρατιώτης  ή σωτήρας της « πόλης». Κι αν τα αμφισβητούσες,  δε δίσταζε ,  έχοντας  όλα τα δίκια με μέρος του, ακόμα και εκείνα των υπηκόων του, να σε κρεμάσει ανάποδα .

Η Δημοκρατία, είναι αυτό ακριβώς που είπε ως ευφυολόγημα  ο Τσόρτσιλ, αλλά στη μισή του διατύπωση. Συνήθιζε να λέει η  αλεπού, που νίκησε τον Χίτλερ. «Η Δημοκρατία είναι το χειρότερο πολίτευμα, αν δεν υπήρχαν τα άλλα». ΄Όμως, όχι.  Η Δημοκρατία είναι το χειρότερο πολίτευμα επειδή υπάρχουνν τα άλλα. Κάνεις τη σύγκριση και βλέπεις τη διαφορά. Κι αν σε  σε κάτι διαφέρει από εκείνα, ακόμα και  η  αθηναϊκή, η ΄Αμεση Δημοκρατία, αυτό είναι η Μάσκα που φοράει, τα παιχνίδια που παίζει,  σε αντίθεση με τα άλλα, που   ξέρεις με ποιον έχεις να κάνεις

Τί ήταν, δηλαδή, η περίφημη ΄Αμεση Δημοκρατία της Αθήνας, αν όχι μια από τα ίδια  (κι ας λέει ο Περικλής στον Επιτάφιο του τα εθνικιστικά του), όπως στη Σπάρτη, τις Συρακούσες, τη Μακεδονία; Συμμετείχαν,  λέει, στη εκκλησία του Δήμου ΟΛΟΙ οι  Αθηναίοι  πολίτες. Εμ, δε. Πώς δε συμμετείχαν. «Τρεις και ο κούκος». ΄Οσοι έμεναν, άντε μέχρι  Κολωνό  ή…  Ιερά οδό   και περιφέρονταν  στα μυροπωλεία και τα  υποδηματοποιεία , για να σκοτώσουν την ώρα τους. Και τούτοι,  φυσικά , χωρίς λόγο και άποψη, αφού προηγουμένως είχαν αποφασίσει  γι΄ αυτούς ο Περικλής και ο Αλκιβιάδης.

Οι υπόλοιποι στη Φυλή, την Πεντέλη, τα Μεσόγεια, το Σούνιο και το Λαύριο, είτε Αθηναίοι πολίτες, είτε Μέτοικοι, δούλοι και εκατοντάδες άλλοι ξένοι κάθε είδους, ούτε δικαίωμα τέτοιο  είχαν,  αλλά και όσοι το είχαν  δεν  παρατούσαν τις δουλειές τους,  για να  πάνε σεργιάνι,  άκρη κόσμου, να συμμετάσχουν σε μια  κωμωδία,που   ούτε τους ρωτούσε κανείς την άποψή τους,  ούτε  τη χρειάζονταν οι δημαγωγοί . Πώς νομίζετε ότι πήρε ο Αλκιβιάδης το άνθος της νεότητας της Αθήνας και το πετσόκοψε στη Σικελία, για να ικανοποιήσει τις άκρατες και παλαβές φιλοδοξίες του;

Κι αν ο εξυπνάκιας της παρέας, επιχειρηματολογήσει  ως ο …φιλέλλην  Ζισκάρ  Ντ΄ Εστέν και αναμηρυκάζει το παλιό τσιτάτο πως για την εποχή που εφαρμόστηκε και όπως λειτούργησε η ΄Αμεση Δημοκρατία, ήταν ένα θαύμα, θα τον στείλουμε  λίγο μετά   στη Σπάρτη να δει  πώς ο Νάβης  κατάφερε να κάνει πραγματικότητα και να εφαρμόσει , έστω και για λίγα χρόνια,  το “σοσιαλιστικό  του μανιφέστο»  που έκανε το Ρωμαίο ύπατο Φλαμινίνο  να φρίξει και  να  βγει από τα ρούχα του!   Απελευθέρωσε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΟΥΛΟΥΣ. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΡΧΗΓΟ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ. ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΑ ΤΣΙΦΛΙΚΙΑ ΙΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ  . ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. Κι αν, όντως,  υπήρξε ποτέ ένα πολίτευμα  που άξιζε να το θαυμάσουμε  για τις επιλογές του,  ήταν αυτό του  επαναστάτη   πρώην δούλου Νάβη,  που έγινε βασιλιάς της Σπάρτης.

Τα παραθέσαμε όλα τούτα παραπάνω, για να τονίσουμε τη σημασία που έχει η απόφαση του συνειδητοποιημένου πολίτη, να παλέψει και να επουλώσει την πληγή της λοβοτομής που υπέστη εξ απαλών ονύχων   στα σχολειά και στα γκεμπελικά  άντρα , να  φτάσει  ιδεολογικό ύψος τέτοιο, απ΄όπου έχει και την άνεση και το δικαίωμα πια να φτύσει όλα τα θέσφατα της Δημοκρατίας, ως το…  ΄Αριστο Πολίτευμα (!), να γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις θεατρικές  της παραστάσεις που καλείται ως κομπάρσος ή θεατής  να παρακολουθήσει και να αρνηθεί  ρόλους  τέτοιους ,επαίσχυντους και  μειωτικούς-αναξιοπρεπείς.

Και, Αλέξη Τσίπρα, έναν τέτοιο Πολίτη  πώς εσύ πίστεψες ποτέ, πως θα τον έπειθες να  βάλει, έστω και  για μια φορά  στην άκρη, αυτά τα εύσημα  ιδεολογικής συγκρότησης  και σε πρακτική μάλιστα  εφαρμογή , για να πάει στις κάλπες να σου δώσει ψήφο, έστω ανοχής, όταν:

Την επαύριον  του σχηματισμού της Κυβέρνησης Μητσοτάκη τον Ιούλιο του 2019, οι ελληνικές, ένοπλες δυνάμεις με τις εντολές του  αχυρανθρώπου του Μαξίμου  Νίκου Παναγιωτόπουλου, ξεκίνησαν  μια σειρά από προκλητικές ενέργειες σε Αιγαίο και Μεσόγειο σε καθημερινή σχεδόν βάση και με το χρόνο στήθηκε  ένα ακατανόητο στην αρχή πολεμικό κλίμα με αποκορύφωμα τον Αύγουστο  του 2022  το  πρωτοφανές περιστατικό      τα S-300  να “κλειδώσουν” τα τουρκικά F-16!  Σε άλλες εποχές τέτοια ενέργεια θα μπορούσε να μη θεωρηθεί  από την Τουρκία απλώς εχθρική ,αλλά αιτία πολέμου.

Ευτυχώς, ο  Σουλτάνος, που μπορεί να κουβαλάει ισχυρά σύνδρομα Οθωμανισμού,  σε αυτή την περίπτωση έδειξε μια αξιοθαύμαστη αυτοσυγκράτηση  και ψυχραιμία και  δεν απάντησε  με χειρότερο τρόπο, παρά με  «παραβιάσεις”, που εμείς τις  θεωρούμε τέτοιες. Οι Τούρκοι, όμως, αλλά και το ΙΔΙΟ ΤΟ ΝΑΤΟ, δεν τις αποδέχονται και  η συμμαχία δεν τις υιοθετεί με αυτό το χαρακτηρισμό  στο εσωτερικό της.

Ο  γιος του πλέον διεφθαρμένου πολιτικού της χώρας, αλλά και ο ίδιος σήμερα  αρχιερέας της διαφθοράς, ξεσήκωσε  με τις προκλήσεις του, εκείθεν και εντεύθεν, μια επικίνδυνη  πολεμική υστερία, έστησε παιχνίδια σύγκρουσης  στο Αιγαίο  ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΧΟ:  ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΑ ΡΑΦΑΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ  ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΝ

Ξόδεψε πάνω από   15 δισ. για να εισπράξει ασφαλώς τεράστιες μίζες ο ίδιος , όσο και ο στενός του περίγυρος. Αγόρασε “σίδερα και λαμαρίνες”, που ήταν εντελώς άχρηστα, δοθέντος πως  καμιά στρατιωτική  ισορροπία δεν ανατράπηκε. Η Τουρκία και πριν τις αγορές αυτές του αιώνα και μετά, παρέμεινε 13η σε στρατιωτική ισχύ παγκοσμίως και η Ελλάδα… 27η. Μια απλή και  καθαρή αλήθεια, η οποία εκτός των άλλων, είναι ισχυρό χαστούκι  στους  Δεξιούς, οι οποίοι  στην απεγνωσμένη προσπάθεια να στηρίξουν τον άφρονα, εκτός από διεφθαρμένο,  πρωθυπουργό τους, επικαλούνται  την αμυντική και επιθετική ικανότητα που χάρισε ο Κούλης τους στη χώρα!

Την ίδια εποχή στην πανδημία, οι ΄Ελληνες πέθαιναν σαν τις μύγες σε τρομακτικά νούμερα  στα  καθημερινά δελτία θανάτου που εξέδιδε η ίδια η κυβέρνηση, επειδή δεν υπήρχαν στα νοσοκομεία ΜΕΘ  για να σωθούν οι ασθενείς ή για αφήσουν  αξιοπρεπώς  την τελευταία τους πνοή  (στους 10 οι 7 πέθαινα εκτός ΜΕΘ!) .   Κι ακόμα, πρόσφατα, δεκάδες άλλοι  σκοτώθηκαν στα Τέμπη γιατί η ασφάλεια των τρέμων  είχε εκχωρηθεί  ολοσχερώς από τους πιστούς  , πλην των άλλων, χριστιανούς ΝεοΔημοκρατες,  στην… Παναγία τη Μεγαλόχαρη !

15 ολόκληρα δισ.  για άχρηστους εξοπλισμούς και ούτε ένα σεντς για να σωθεί  ο κόσμος! Απίστευτος φασισμός, τρομακτική χυδαιότητα, αμετροεπής  πρόκληση.

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:

 

1. Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ  ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ  ΤΗ ΧΩΡΑ.   ΠΑΛΙ Η ΔΕΞΙΑ .   ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ Ο  ΑΝΙΨΙΟΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ Ο ΥΙΟΣ.  Πήρε  ο Κυριάκος το  2019 το  χρέος 350 δισ. και το έφτασε σήμερα  400.  Μίζες, αναθέσεις, κλοπές, πακτωλός χρημάτων σε διεφθαρμένους , διαπλεκόμενους  και κομματικούς πελάτες της γαλάζιας ακρίδας. Ουδέποτε είδε η χώρα, στα χρόνια της Μεταπολίτευσης   χειρότερη Κυβέρνηση. Αλλά και από την άλλη,  ποτέ μια Αντιπολίτευση με τόσα ατού στα χέρια της, με  βόμβες μεγατόνων,  κατάντησε να πολεμά με στρακαστρούκες και άσφαιρα πυρά. Πρωτοφανές και ακατανόητο.

2.Ποιους περίμενε να κερδίσει ο Αλέξης Τσίπρας, όταν, αντί να βγει και να καταγγείλει το μεγάλο σκάνδαλο των εξοπλισμών  που προκάλεσε, ανάμεσα στα άλλα και τη χρεοκοπία της χώρας,  ή δεν έβγαζε τσιμουδιά ή έβγαινε λάβρος να  διακηρύξει πως ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ;   Κι  αντί  να  εξαγγείλει  Διεθνές  Δικαστήριο στις ελληνοτουρκικές  διαφοράς με ανοιχτή την ατζέτα,  μιλούσε   και ο ίδιος για κόκκινες γραμμές, που σε πολλές περιπτώσεις υπήρξαν πιο  κοκκινισμένες κι  απ΄αυτές του Κυριάκου Μητσοτάκη!   Περίμενε με τέτοιες εθνικιστικές-ακροδεξιές αρχές στα ελληνοτουρκικά  να αντλήσει  ψήφο εμπιστοσύνης από  τη δεξαμενή  ΑΠΟΧΗΣ;

(Τί νόμισες, Αλέξη Τσίπρα  πως  είναι ο Συνειδητοποιημένος και ενεργός πολίτης; Οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ ή χαχόλος ψηφοφόρος της Δεξιάς; Αν διαθέτει σήμερα η χώρα  ένα  τεράστια  πρωτοποριακό ιδεολογικό κίνημα,   η ελπίδα της αυριανής ημέρας, είναι αυτός ο κόσμος, που, ανάμεσα στα άλλα, απέχει από το σύστημα εξουσίας κι ασφαλώς από τις εκλογές. Και μιλάμε ,επαναλαμβάνουμε,  για τη μισή Ελλάδα!  Δε  υπήρχε περίπτωση  να κερδίσει, έστω  και την ανοχή του ,ένας ΣΥΡΙΖΑ που έχει ξαπλώσει και πάει  σε δύο βάρκες μέσα. Δεν σου  τα έχουν αναλύσει αυτά οι σύμβουλοί σου εκεί στην Κουμουνδούρου;)

3. Η νίκη του Κυριάκου  Μητσοτάκη, ήταν λαχείο για τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι μια   Πύρρειος νίκη και θα φανεί πολύ σύντομα, όταν πρώτα θα σκάσει στα χέρια του Κυριάκου  Μητσοτάκη και όχι στου Αλέξη Τσίπρα η βόμβα της χρεοκοπίας. Και είναι  αυτή, κυρίως, που θα κάνει  κομμάτια εκείνον  που τη συναρμολόγησε. Τυχερός ο ΣΥΡΙΖΑ που έχασε. Αν ήταν σήμερα στη θέση της Ν.Δ  και  αναγκαζόταν ως κυβέρνηση να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, θα είχε διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη το κόμμα της Κουμουνδούρου. Μαζί θα είχε εξαφανίσει και τον Αλέξη Τσίρπα.

΄Ηταν λύτρωση αυτή η  ήττα. Καμίνι.  Και για αυτοκάθαρση, αυτοκριτική και  επανατοποθέτηση σε καίρια  ιδεολογικά,  πολιτικά ζητήματα, αλλά και για να μπορέσει να αναλάβει την επομένη της κατάρρευσης της νέας κυβέρνησης  ΦΡΕΣΚΟΣ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ. Και ελπίζουμε τούτη τη φορά να στείλουν  τον Κυριάκο Μητσοτάκη και όλη την κυβερνητική  συμμορία,  εκεί που είναι το κανονικό  τους σπίτι, στον Κορυδαλλό.  Δεν τον παίρνει πάλι τον Αλέξη Τσίπρα για νέες ομερτά,  όπως έκανε  με τον Κώστα Καραμανλή.  Τούτη τη φορά  θα κρεμάσει τον Κούλη στο Σύνταγμα. ΄Όπως θα κάνανε για τον ίδιο, αν αυτή την ώρα  ήταν στο  σπασμένο τιμόνι της χώρας,  ο Αλέξης Τσίπρας

4. Είναι αυτός ο λόγος που  λέγαμε  στην αρχή πως  «ο…θεός της Ελλάδας, είναι πολλές οι φορές ,  όταν δε γίνεται αλλιώς, που  επεμβαίνει ο ίδιος τελευταία στιγμή για  να τη σώσει.    Κι αν δεν υπάρχει τέτοιος θεός, οφείλουμε ..επεξηγηματική και παραβολική   αδεία,  να τον επινοήσουμε και να τον επικαλεστούμε».

 

 

 

Αλέξη, Τσίπρα, ειλικρινά, σώθηκες την τελευταία στιγμή με μια θεόσταλτη ήττα. Δεν το έχεις ακόμα συνειδητοποιήσει από τί γλίτωσες. Σύντομα η νίκη  του Κυριάκου θα γυρίσει μπούμερανγκ.  Και τούτη τη φορά,  είναι σίγουρο πως δε θα μπορέσει να …την κάνει νύχτα, για να ξεκοκαλίζει τις μίζες τις χρεοκοπίας στη …Μαδαγασκάρη στους φίλους του εκεί που τους πούλησε κοψοχρονιά το παράνομο λογιμσικό και σίγουρα θα του ανταποδωσουν τη χάρη με μόνιμη φιλοξενία στην  όμορφη μεγαλόνησο.

12 Μάη 2023, γράφαμε:

ΕΥΧΗΣ ΕΡΓΟ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΕ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ ΄Η ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ

 “Ανδρουλάκης για σκάνδαλο υποκλοπών: Ίσως θα πρέπει να πάνε φυλακή και πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται”

****

Φαντάζεται κανείς το χαλασμό  από τους συγγενείς μετά το θάνατο ασθενή τους, που υπέστη έμφραγμα,  αν   ο γιατρός που κλήθηκε να τον  σώσει, αντί να προχωρήσει άμεσα  σε ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση) και τις άλλες  απαραίτητες ιατρικές ενέργειες, ξεκίνησε να φροντίζει   τα… σπυράκια   που είδε   στο μάγουλο του ετοιμοθάνατου;   ΄Οσο κι αν η υπερβολή μένει κάποτε  άχρηστη,  λόγω…υπερβολής, όμως τις περισσότερες φορές λειτουργεί  ως τέτοιο σχήμα λόγου  καλύτερα κι από χίλιες λέξεις περιγραφών  και αναλύσεων.  Για παράδειγμα,  τί πλέον ευήκοο αλλά  και  με δυνατή  σημασία  από την ευαγγελική φράση  “διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλο;”

Χρησιμοποιήσαμε   τον εμφραγματία  που πεθαίνει  αβοήθητος  του  ιατρού  δίπλα του, αλλά  περί άλλα τυρβάζοντος,  για να βάλουμε στη συνέχεια στη   θέση του  τη χώρα που ήδη έχει υποστεί  θανατηφόρο έμφραγμα στην εθνική της οικονομία  και  σε  λίγους μήνες  από την  επόμενη των  εκλογων και με όποια κυβέρνηση (πιθανότατα Τσίπρα-Ανδρουλάκη)  στο τομόνι,  δεν αποκλείεται να προχωρήσει   ακόμα και σε στάση πληρωμών .΄Ολοι οι οικονομικοί δείκτες για όσους ξέρουν να τους διαβάζουν και δεν περιμένουν από τα τσιράκια και τους υπαλλήλους  του Αλαφούζου στο ΣΚΑΙ     να τους  ερμηνεύσουν, συγκλίνουν  σε άτακτη χρεοκοπία  ή σε νέα, σκληρά μνημόνια.

Κι αντί οι …λεβέντες και καραμπουζουκλήδες  αρχηγοί των κομμάτων στο πρόσφατο ντιμπέιτ τους   και τους μετέπειτα σχολιασμούς  από τους ίδιους και τους παρατρεχάμενους ,να αρνηθούν άλλη κουβέντα  πέρα  από  το κυρίαρχο και καταλυτικό  αυτό ζήτημα,της χρεοκοπίας,  τελικά, εκείνο που έμεινε από  όλη την παρουσία-θεατρική παράστασή τους στο γυαλί , ήταν το  πώς , γιατί  και πόσο  ο Κούλης…  συνηκροάτο  τον Ανδρουλάκη!  ΄Όχι, βεβαια ,γιατί  ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ήταν σε μυστική  επικοινωνία με τον Ερντογάν και βυσσοδομούσε εναντίον  της χώρας  του, αλλά μήπως και τον έπιαναν επ΄ αυτοφώρω  σε καμιά  πιπεράτη  γκομενοκουβέντα  και τον έβαζε το αφεντικό  για τα καλά στο χέρι την επομένη των εκλογών που θα χρειαζόταν  τη στήριξη του Κρητικού.  Γνωστά αυτά στην Ελλάδα, αφού  και στην  πολιτική αντιπαράθεση , όπως συμβαίνει και στη  βιομηχανία παραπληροφόρησης,  όζει το  σπέρμα  και η …δεοντολογία   επιτρέπει και απαιτεί ακόμα  και χτυπήματα  κάτω από τη μέση.

Γι΄ αυτό το λόγο, ,   λοιπόν  ο Ανδρουλάκης θέλει  τον Κούλη στη φυλακή. ΄Οχι για το έγκλημα της   εσχάτης προδοσίας, που διέπραξε  και οδήγησε τη χώρα για δεύτερη φορά  στη χρεοκοπία.  Για τις…υποκλοπές!   Αυτό είναι το έγκλημα καθοσίωσης  που διέπραξε ο γόνος  με τα ανίψια και τους λοιπούς συγγενείς και  σφογγοκωλάριους.

Δε λέμε. Οι υποκλοπές είναι  παράνομες και καταδικαστέες.  Αλλά, δεν είναι έγκλημα  πάνω -πάνω στο μέγα κατηγορητήριο,    όπως το παρουσίασαν οι   Παππάδες και οι  Βαξεβάνηδες .

Κι εμείς είμαστε φακελωμένοι.  Ε, και; Θα συνεχίζουμε ακόμα κι αν κι όταν  μας ξεφακελώσουν, να διαλαλούμε  πως με τους Τούρκους είμαστε όχι απλά φίλοι, αλλά ίδιος λαός με αιώνες συνύπαρξης. Και δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα  μαζί τους .Αν κάποιοι έχουν κάτι να χωρίσουν μεταξύ τους ,είναι οι εκάστοτε τε κυβερνώντες, ανάλογα με το διάφορα και τις  ανάγκες που θέλουν να εξυπηρετήσουν.

΄Ομοια:  Το σκάνδαλο της Νovartis , οι θάνατοι εκτός ΜΕΘ χιλιάδων ασθενών  στην πανδημία, η  προκλητική αγορά «λαμαρίνας» με 15 δισ. και εκατομμύρια μίζες στις τσέπες του Κούλη και του Παναγιωτόπουλου,   τα Τέμπη, φυσικά,  η δεινή φτώχεια που μαστίζει ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού, η  γενικότερη  υποβάθμιση της ποιότητας  ζωής και άλλα σε λίστα από..1000 τέτοια , είναι ασφαλώς μεγάλα  εγκλήματα. Και ένα απ΄αυτά, από μόνο του, όποιο κι αν διαλέξεις, στέλνει τον Κούλη και την κολλητή  παρέα του στον Κορυδαλλό για τα επόμενα  χρόνια της ζωής τους.  Φανταστείτε, για να αντιληφθείτε του λόγου το αληθές, αν συνέβαινε ένα απ΄ αυτά τα εγκλήματα στη Σουηδία τί θα επακολουθούσε.     Θα γκρέμιζαν φυλακές να φτιάξουν πιο μεγάλες.

΄

ΟΛΑ ,όμως, ωχριούν  μπροστά στο ανοσιούργημα  της χρεοκοπίας. Και ο λόγος   δεν είναι  για τις συνέπειες , τόσο  στις περιλειπόμενες γενιές, όσο γι΄  αυτές που έρχονται. Τα παιδιά και τα εγγόνια μας σε λίγα μόνο χρόνια,  θα αναγκαστούν  να ζουν  σε  κόλαση. Δεν είναι μόνο  το κλιματικό  έγκλημα που η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει  πρώτη από τι άλλες  χώρες, λόγω της μεγάλης έκτασης θάλασσας και οικισμού δίπλα της . Θα βιώσουν και  την τεράστια  θηλιά χρέους ,που τους πέρασαν στο λαιμό  οι κυβερνήσεις της Δεξιάς, με πρωθυπουργούς τον ανιψιό Καραμανλή και τον υιό Μητσοτάκη.

Με απόλυτη ειλικρίνεια  εξομολογούμαστε   πως  θα ευχόμαστε  να μη σχηματίσει κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας. Να  κυβερνήσει πάλι η Δεξιά με  δεκανίκια πιθανότατα αποστασίας ή συνεργασίας με το Βελόπουλο. Θα ήταν πραγματική…απόλαυση.

Να κοιμηθούν οι Κούληδες όπως έστρωσαν.  Να μην καταφέρουν  να πετάξουν πάλι την καυτή πατάτα, όπως  κάνουν κάθε φορά μετά τα εγκλήματα που διαπράττουν.   Και δε θα μπορούσαν,  ούτε ένα χρόνο να κρατήσουν. Είναι με μαθηματική ακρίβεια αναμενόμενο.  Η λιτότητα που θα αναγκαστούν να επιβάλλουν θα είναι άνευ προηγουμένου, θα τσακίσει κόσμο.  Θα βογκήξει   η χώρα  ,σε σημείο, που οι σημερινές ημέρες να φαντάζουν παραδεισένιες.  Θα ήταν η καλύτερη εκδίκηση