ΝΙΚΗ Ν.Δ . ΠΕΝΘΟΣ ΄Η ΧΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ; ( ΜΙΑ ΛΥΤΡΩΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ) (1ο)

“Στο κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας που πραγματοπιήθηκε η συνεδρίαση της  Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ  υπήρχε η αίσθηση ενός κόμματος που φέρεται να έχει μπει σε ταχύτατη διαδικασία διαχείρισης ενός ξαφνικού πένθους, από το οποίο οφείλει να βγει άμεσα”

***

Ο…θεός της Ελλάδας, είναι πολλές οι φορές ,  όταν δε γίνεται αλλιώς, που  επεμβαίνει ο ίδιος τελευταία στιγμή για  να τη σώσει.    Κι αν δεν υπάρχει τέτοιος θεός, οφείλουμε ..επεξηγηματική και παραβολική   αδεία,  να τον επινοήσουμε και να τον επικαλεστούμε.

Στην Ιστορία δε μαντεύεις, δεν προφητεύεις. Εν άλλοις,  ο ιστορικός  δε  ντύνει με  γνωρίσματα εφετμής και θέσφατου  τις επισημάνσεις του.    Κι αυτό σημαίνει πως με τέτοια ιδιότητα,   δεν είσαι ποτέ απόλυτα βέβαιος , τί θα προκύψει αύριο.(Κι αλλοίμονο,αν ήσουν!).  Απλώς,  χρησιμοποιείς το σωστό ή όχι εργαλείο από τα τόσα που διαθέτει η επιστήμη  και  καταλήγεις σε συμπεράσματα, προεικάζεις, υποθέτεις, προσδοκάς. Τίποτα άλλο.  Και ανάλογα το είδος και του τρόπου χρήσης του εργαλείου,  έχεις ή όχι και το επισημαινόμενο  αποτέλεσμα.

Παραμονές  των εκλογών  της περασμένης Κυριακής σε αναλύσεις μας, με εργαλεία την παρατήρηση και  την επίκληση του συνήθως  γιγνόμενου, γράφαμε:

“Αλέξη,  Τσίπρα. Η Ιστορία  έχει τα δικά της εργαλεία να προδικάζει. Δεν κάνει μαντείες, ούτε προφητείες. Εκμεταλλεύεται τη συσσωρευμένη  στις σελίδες της  πείρα και  τα διδάγματά της.

Συμπέρασμα:

Στις εκλογές της Κυριακής  «τα κουκιά είναι μετρημένα», όπως ακριβώς, τα μετρήσαμε παραπάνω. Δεν υπάρχει περίπτωση να ανατραπούν τα «προγνωστικά», που για μας χαρακτηρίζονται   «δεδομένα». Αν παρ΄ ελπίδα  ανατραπούν, τότε μόνο ένας λόγος υπάρχει.  Η ΝΟΘΕΙΑ ΠΟΥ ΥΦΕΡΠΕΙ ΩΣ ΠΙΘΑΝΗ  (ΚΙ ΑΥΤΗ)    ΤΗΣ ΦΑΜΙΛΙΑΣ  ΕΠΙΔΟΣΗ  (ΜΑΘΗΜΕΝΗ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ),   ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΙΓΟΥΡΗ.”

Αυτά  λέγαμε  μια μέρα πριν από τις εκλογές. Και τελικά, η ανατροπή , έγινε. Και αφού έγινε, δύο τινά  συμβαίνουν .΄Η  ανατράπηκε το σύνηθες, το ειωθός, το φυσικό (  είναι ασφαλώς κι αυτό  στα προσδοκώμενα της Ιστορίας  να συμβεί,  ως  ο αστάθμητος  παράγοντας) ή ,όντως ,υπήρξε νοθεία και «εμβόλιμος χειρ» στα αποτελέσματα.

Τη νοθεία δεν την αποκλείσαμε από την πρώτη στιγμή. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε,   πως βρισκόμαστε στον αστερισμό του “΄παράνομου λογισμικού Predator”. ΄Ο,τι έγινε με τα αποτελέσματα αυτών των εκλογών , ήταν αφύσικο, απρόσμενο  Και  μόνο ο γόνος  της γνωστής , αδίστακτης  φαμίλιας, γνωρίζει τί έγινε κι  αν πράγματι τα μαγείρεψε, πώς και με ποιους. Τα κουκιά δε βγαίνουν,  πάντως, απ΄ όπου κι αν το δεις. Συνέβη κάτι. Κι αυτό δεν είναι η καθαρή  νίκη του Κυριάκου, αλλά ήττα του Συστήματος.

Τις βασικές αιτίες του ξαφνικού καταποντισμού του ΣΥΡΙΖΑ, τις αναλύσαμε  ήδη την ίδια νύχτα  των εκλογών. 21 Μάη 2023, μετά την ανακοίνωση  των αποτελεσμάτων , τα σχολιάσαμε  με την παρακάτω επισήμανση  στο θέμα μας με τίτλο

10 ΜΑΗ 2023: ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ

“Γράφαμε   10 ημέρες πριν:

“Ο ΣΥΡΙΖΑ, αν  αυτή την ώρα δεν μπορεί να κάνει περίπατο στην εκλογική κούρσα ,με αντίπαλο ένα …θεόκουτσο  άλογο, όπως είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτό  οφείλεται   σε τρεις αιτίες:

α. Δεν προχώρησε  ποτέ σε σκληρή αντιπολίτευση. Ούτε  κατέβασε κόσμο στα πεζοδρόμια, τέσσερα  σχεδόν χρόνια τώρα που μια κυβέρνηση λεηλάτησε τα πάντα και  σκότωσε χιλιάδες κόσμο.

β. Δεν είχε Τύπο στο πλευρό του.  3-4 έντυπα που τον στηρίζουν είναι, αν  μη τι άλλο, εντελώς ακατάλληλα και ανεπαρκή για να σηκώσουν αυτό το βάρος της πολιτικής αντιπαράθεσης   για την εγκληματική πορεία  της κυβερνητικής συμμορίας. Ο Βαξεβάνης και τα αποπαίδια της παλιάς Ελευθεροτυπίας (σ.σ. ξαναγράψαμε, για την ΑΥΓΗ, δε λέμε  κουβέντα από… σέβας στην ιστορική της πορεία) επέλεξαν να κάνουν αντιπολίτευση όχι μόνο με τη ζώνη του παντελονιού λυμένη, αλλά και το… ζωνάρι απλωμένο.  Και μάλιστα με φρασεολογία…Μακελειού.  Λες και το σοβαρότερο  πολιτικό πρόβλημα της χώρας υπήρξε ο  Λιγνάδης και ο προαγωγός (κατά σύμπτωση Δεξιός) την μικρής από τον Κολωνό.

γ. ΄Οπως και στο ζήτημα της έλλειψης σοβαρής (υπο)στήριξης από τον Τύπο και στο ζήτημα  της συμβουλευτικής ικανότητας εκείνων που είχαν αναλάβει αυτό το,  εκ των ων  ουκ άνευ , καθοριστικό της επιτυχίας   έργο στην Κουμουνδούρου, υπήρξε τεράστιο κενό και εγκληματική ανεπάρκεια”.

Οι λόγοι αυτοί παραμένουν ακέραιοι και αναμφισβήτητοι, ως και αυτή την ώρα  Τώρα, που έχουμε και την  οριστική,  απολύτως .καθαρή  εικόνα , να  προσθέσουμε (όπως ήδη το κάναμε) πως στα  βασικά  παραπάνω  αίτια της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ , ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΙ  ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΕΙ  ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ.

Κι αν την περασμένη Κυριακή ,έσπαγε τελικά το σερί των νικών της Αποχής, ως πρώτο “κόμμα”, όπως αναδεικνύεται όλα αυτά τα χρόνια, θα ήταν η πρώτη φορά ,τουλάχιστον από το 2015,που δε θα μπορούσαμε να πούμε πως “η μισή Ελλάδα δεν πήγε να ψηφίσει”.  Και αφού έχουμε αυτό το δεδομένο, πως με  Αποχή και το 2015 και το 2019, στα ίδια σχεδόν ποσοστά με σήμερα, τότε υπήρξε  εναλλαγή κυβέρνησης, αλλά  σε αυτές  τις εκλογές όχι,  πώς εξηγείται;

Αν αποκλείσουμε το ενδεχόμενο της νοθείας (επιμένουμε πως πρέπει να διερευνηθεί σοβαρά και  από ειδικούς αυτό το  ζήτημα) , τότε στις παραπάνω  αιτίες της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι οι βασικές και κυρίαρχες, μπορούμε να ανακαλύψουμε κι άλλες ,είτε αυτόνομες ,είτε ενσωματωμένες ως ειδικές στις 4 γενικές κατηγορίες. Συγκεκριμένα:

                                                                                1.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, χειρίστηκε  εντελώς ανεύθυνα και επιπόλαια το ζητήματα του  έμφυλου ρατσισμού που ξεκίνησε  με την παρουσία του φασιστικού μορφώματος  ΜΕ ΤΟΟ στην Ελλάδα.  Υιοθέτησε απίστευτα εύκολα και παράλογα ΟΛΕΣ τις απόψεις και τις καταγγελίες  του μορφώματος, σαν να ήταν ο Βαξεβάνης και η ΄Αντα το «γραφείο» του ΣΥΡΙΖΑ που αποφασίζει  πολιτική στάση σε τέτοια ευαίσθητα ζητήματα. Αντίθετα, η κυβέρνηση προσέγγισε  με μεγάλη προσοχή  τα συγκεκριμένα συμβάντα και τις αποδιδόμενες καταγγελίες και δεν ενέδωσε στο ρατσιστικό, υστερικό λόγο των Μαινάδων που θέλει το αντρικό φύλο να είναι εκ φύσεως βίαιο, εγκληματικό, πατριαρχικό.

Τέτοιες γενικεύσεις,  ασφαλώς,  δε μπορούν να δικαιολογηθούν από  τη βιαιότητα κάποιων ανόητων , ψυχοπαθών στην πραγματικότητα  αντρών ή άλλων….κουτσαβάκηδων  που  νομίζουν πως βρισκόμαστε στην εποχή του…η δε γυνή , ίνα φοβήται τον άνδρα.  Τέτοια, έγιναν και θα γίνονται. Και ούτε θα εξαφανιστούν, αν δεν πορευτούμε   στις άφυλες, χωρίς θηλυκούς και αντρικούς ρόλους, κοινωνίες Αλλά να γενικεύεις και να βάζεις συλλήβδην τους άντρες στο ίδιο τσουβάλι, είναι και φασιστικό, ως  ρατσισμός και εντελώς παράλογο και ανήθικο.

Στο  ίδιο παζλ   θα πρέπει να συμπληρωθούν  α. η  περίφημη συνεπιμέλεια ( νόμος (4800/2021 – ΦΕΚ 81/Α/21-5-2021) που ορίζει ότι οι δύο γονείς μετά το διαζύγιο  συναποφασίζουν για ό,τι  αφορά τα παιδιά).  Εντελώς βάρβαρα και  φασιστικά ο ΣΥΡΙΖΑ με τις δικές του εκεί  Μαινάδες-Μιτούδες,  υιοθέτησε τις πεπαλαιωμένες ,αντιεπιστημονικές και ιδεολογικά απαράδεκτες  απόψεις σε βάρος του πατέρα, αρνήθηκε την απολύτως  λογική, κατανοητή  και δίκαιη συνεπιμέλεια (σημ. καμιά σοβαρή ψυχολογία και παιδαγωγική δε δέχεται τα φληναφήματα και τα φανατικά-φαντασιακά τσιτάτα τέτοιων μορφωμάτων   στο θέμα της ανατροφής του παιδιού).

 Το αποτέλεσμα ήταν  ο ΣΥΡΙΖΑ να κηρύξει πόλεμο σε χιλιάδες πατεράδες και το συγγενικό τους περίγυρο και να χάσει καθόλου ευάριθμο και ευκαταφρόνητο αριθμό    ψήφων  από αυτή την κατηγορία  οργισμένων και αδικημένων γονέων.  β.  Στο ίδιο παζλ , εντάσσεται και το άλλο κομμάτι, της   χυδαίας και εντελώς, επίσης, απαράδεκτης  υιοθέτησης από  το κόμμα του Αλέξη  Τσίπρα της τακτικής  «Βαξεβάνη-΄Αντας» με σκληρές περιγραφές   σε “κατεβασμένα παντελόνια”, και   ανοίκειες επιθέσεις εναντίον δήθεν  παιδεραστών (παιδοβιαστών!) 17χρονων  “ξεβγαλμένων” εφήβων, αλλά και μαστροπών ,   τους οποίους  χρέωσαν από την  Κουμουνδούρου , παράλογα και άδικα στο χώρο της Δεξιάς  με στόχο  να πλήξουν ανέντιμα και έξω από το ήθος της Αριστεράς,  την κυβέρνηση.

Εν τέλει, με τον τρόπο που αντιμετώπισε και χειρίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ τον  ΕΜΦΥΛΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ . συσπείρωσε ένα μεγάλο πληθυσμιακό ,έστω και ανόμοιο ιδεολογικά, κομμάτι  και  ΕΧΑΣΕ ΕΝΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ  ψήφων αυτής της  κατηγορίας  θιγομένων.

(Συνεχίζεται)