ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

ΟΥΤΕ ΔΕΞΙΑ ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.                                                                      ΕΥΘΕΙΑ!

__________________________________________________________________

1. “ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΑΛΟΓΑ ,ΟΤΑΝ ΓΕΡΑΣΟΥΝ”

 

1. Χιλιάδες αγρότες στα μπλόκα -Σχεδιάζουν να «κόψουν» την Ελλάδα στα δύο.

 

 

Χιλιάδες αγρότες στα μπλόκα -Σχεδιάζουν να «κόψουν» την Ελλάδα στα δύο

Περισσότερα από 15.000 τρακτέρ παραμένουν σε όλα τα εθνικά δίκτυα έχοντας στήσει περίπου 50 μπλόκα σε ολόκληρη τη χώρα. Οι αγρότες αποφασίζουν σήμερα το μεσημέρι στα Τέμπη για το πως θα κινηθούν τις επόμενες ώρες, υποστηρίζοντας σε όλους τους τόνους πως δεν θα κάνουν πίσω.

Οφείλουμε  οι ελεύθεροι συνειδητοποιημένοι πολίτες  να αναγνωρίσουμε τις ακόλουθες αλήθειες, που “σπάνε κόκαλα” γι΄αυτό και οι περισσότεροι  επαγγελματίες “κονδυλοφόροι- μικρόφωνα”, της εμπορικής δημοσιογραφίας δεν τολμούν να τις ξεστομίσουν:

 

  1. Στην Ελλάδα, ως δίκιο αναγνωρίζεται το συμφέρον  της κάθε ισχυρής συντεχνίας (δίκαιο=το συμφέρον του ισχυρότερου κατά το σοφιστή) .  Η απεργία, η διαδήλωση, το κλείσιμο των δρόμων, η άσκηση πίεσης και βίας  σε βάρος του υπόλοιπου κοινωνικού συνόλου, χαρακτηρίζονται (βαπτίζονται)  “αγώνας” από την εκάστοτε συντεχνία που έχει  κλαδικά αιτήματα και τα διεκδικεί.

  2. Οι επικεφαλής εργατοπατέρες,αλλά και τα μέλη των συντεχνιών, όσοι τουλάχιστον διατείνονται πως είναι μαρξιστές, επικαλούνται  για την επίρρωση των επιχειρημάτων τους πως  διεξάγουν  “αγώνα” και μάλιστα…πολιτικό και όχι βία και πίεση  σε βάρος άλλων εργαζομένων, τον… “παππού” Μαρξ. Ο ίδιος, βέβαια, ουδέποτε θα θεωρούσε λαϊκούς, κοινωνικούς αγώνες αυτού του είδους τις απολίτικες και συμφεροντολογικές επιθέσεις των λίγων κατά των πολλών.  Αντίθετα. θα…  ξερίζωνε τρίχα τρίχα τη μακριά γενειάδα του από οργή και ντροπή, αν τύχαινε,ας πούμε,  σε ένα σημερινό  μπλοκ “αγροτών” και διαπίστωνε τί μαϊμού εργατική τάξη είναι τούτα τα παχύσαρκα στην πλειοψηφία τους άτομα, τα οποία  από την “υπεραξία” του μόχθου του Πακιστανού, που καρπώνονται, δεν τους χωράει πια ούτε το ευρύχωρο κάθισμα του τρακτέρ τους.

  3. Τα κόμματα , ως καθαρά επαγγελματικές ενώσεις-σωματεία ,εκτός από εκείνο (τώρα πια εκείνα)  που ασκεί την εξουσία, συντάσσονται με τα αιτήματα των εκάστοτε συντεχνιών, πράγμα που αποφεύγουν, βέβαια,  να κάνουν όταν τα ίδια κληθούν να κυβερνήσουν.

΄Εχοντας υπόψη μας  αυτές τις μη επιδεχόμενες αμφισβήτηση, ως αυταπόδεικτες και αυτονόητες, αλήθειες,προχωράμε στις παρακάτω διαπιστώσεις:

  1. Οι “αγρότες”-τρακτεράδες  είναι από τις κατ΄εξοχήν απολίτικες   συντεχνίες στη χώρα κι αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τα εκάστοτε αποτελέσματα  στις κάλπες τόσο των εθνικών, όσο και των παραταξιακών-συνδικαλιστικών εκλογών. Μια στην κυριολεξία “κινούμενη άμμος”,που μετακινείται πανεύκολα από το ένα ως το άλλο  άκρο.

    ΄Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Δεν είναι πολλά χρόνια πριν,  που οι τρακτεράδες όμνυαν  άπαντες,  ακόμα κι εκείνοι που δήλωναν πως ανήκαν στο  ΚΚΕ, στο όνομα του “άρχοντα του κάμπου των Τρικάλων” του ακροδεξιού και ανεκδιήγητου  υπουργού της κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή, του διαβόητου Σωτήρη Χατζηγάκη. ΄Ηταν  αυτός που, ως  υπουργός Γεωργίας στην τότε κυβέρνηση της Ν.Δ, χάρισε  παράνομα 500 εκατομμύρια  ευρώ  από τα κονδύλια της Ε.Ε στους “αγρότες” (τα ζητάει πίσω κι αυτά η Ευρώπη σήμερα και μάλιστα με τόκους και από ΟΛΟΥΣ εμάς, που …”δεν τα φάγαμε μαζί”),  με αντάλλαγμα να αποσύρουν τα τανκς από τους δρόμους.  Και τότε , χειμώνας καιρός σαν τώρα, που δεν υπήρχαν  αγροτικές και δουλειές, αντί να παίζουν κολτσίνα στο καφενείο, είχαν κόψει  την Ελλάδα πάλι σε…κλήρους-αγροκτήματα, εκβιάζοντας και κρατώντας όμηρο τον υπόλοιπο πληθυσμό της χώρας. Μέχρι που  τσέπωσαν το ζεστό χρήμα από τον δωροδότη-Χατζηγάκη  και αποχώρησαν από τα μπλόκα  και μάλιστα αυθημερόν για να προφτάσουν το βράδυ να  γλεντήσουν την ευτυχή κατάληξης της εκβίασης του  υπόλοιπου ελληνικού πληθυσμού στα σκυλάδικα της  περιοχής τους.

  Λίγα χρόνια  πριν, ομοθυμαδόν και κοπαδηδόν, αποχώρησαν από την αγκαλιά του  πελατειακού κράτους της Δεξιάς  στην οποία πουλούσαν τη ψήφο τους με αντάλλαγμα τις χαριστικές αποζημιώσεις και τις επιδοτήσεις  και προσχώρησαν στην…αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που συγκυβερνά με την Ακροδεξιά. Οι ίδιοι τώρα, ψήφιζαν και αποθέωναν τα νέα… αμόλυντα κομματικά βλαστάρια, που δεν ανήκαν σε πολιτικά τζάκια, αλλά  ήταν τα παιδιά της απέναντι.. φτωχικιάς αγροκατοικίας. Και τους υπόσχονταν φυσικά  οι νέοι δημαγωγοί “λαγούς και πετραχήλια”, πως πάλι, δηλαδή,  “θα φάνε με χρυσά κουτάλια” οι συγχωριανοί τους, όπως τις τελευταίες συναπτές  δεκαετίες.

Σήμερα, που η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝ.ΕΛ ,με το νέο ασφαλιστικό  που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή, τους καλεί να πληρώσουν κάποτε κι αυτοί τίποτα ψιχία για τον ΟΓΑ (μέχρι τώρα τα πληρώναμε ΟΛΟΙ εμείς, καταθέτοντας αναγκαστικά τον οβολό μας στον Οργανισμό τους), ξεσηκώθηκαν και απειλούν να κόψουν πάλι τη χώρα σε “φέτες”.  Και μιλάμε για 100 περίπου ευρώ το χρόνο. Αυτό το… τεράστιο ποσό τους ζητάνε με το νέο ασφαλιστικό,αλλά δε θέλουν ούτε αυτό να δώσουν ! Βέβαια,  100 ευρώ οι περισσότεροι απ αυτούς, κάνουν λογαριασμούς σε μια βραδιά, μόνο γα λουλούδια στις “σκυλούδες” των κέντρων που διασκεδάζουν. Ας βγάλουν οι νοήμονες τα συμπεράσματά τους.

 Οι τρακτεράδες δεν είναι  πραγματικοί αγρότες και φυσικά ούτε  ένα “καθαρό”,  εργαζόμενο τμήμα του λαού (εργατική τάξη) για πολλούς και διάφορους λόγους. Επισημαίνουμε τους σπουδαιότερους:

  1. Είναι καπιταλιστές, στυγνοί εκμεταλλευτές ανθρώπων και μάλιστα του αισχίστου είδους, αλλά και ένοχοι της κατάπτυστου ανοσιουργήματος  της “εμπορίας ανθρώπων”, αφού σχεδόν  οι περισσότεροι απ΄αυτούς καρπώνονται  τον “ιδρώτα” των  άλλων. Στα χωράφια τους δεν πατάνε ποτέ οι ίδιοι. Μοχθεί σ΄αυτά καθημερινά η…παρακατιανή φάρα των Πακιστανών, αμειβόμενη με τα ματωμένα μεροκάματα των 10 ευρώ! Ανασφάλιστοι φυσικά, με 14ωρη  εργασία, χωρίς κανένα εργασιακό, ατομικό  ή πολιτικό δικαίωμα. Από την “υπεραξία” της δουλείας των Πακιστανών τις ημέρες των “παχιών γελάδων” και τις κλοπές των επιδοτήσεων των  “μπαμαπακιών”, γέμισαν οι…αγρότες την Ελλάδα με Πόρσε και έκαναν τα σκυλάδικα να ξεπετάγονται σαν μανιτάρια στους  ανακαινισμένους νερόμυλους και τα λιοτρίβια των χωριών τους. Γνωστά αυτά.

  2. Συνεχίζουν να δηλητηριάζουν με ισχυρά φυτοφάρμακα  ,απαγορευμένα στην Ευρώπη τα περισσότερα, το οικοσύστημα και τις σοδειές τους. Κόβουν καρπούς 2-3 μέρες μετά το “ράντισμα”  (αυστηρά απαγορευμένο), για να προφτάσουν να πουλήσουν στις λαϊκές αγορές, που δεν είναι εδώ και πολλά  χρόνια πια τίποτα περισσότερα από  εκκολαπτήρια και πηγές  καρκίνων.  Καμιά συνείδηση επαγγελματία, καμιά ηθική αναστολή. ΄Ολα θυσία στο ατομικό κέρδος. Φονιάδες ,δηλαδή, κανονικοί και όχι ηθικοί, αλλά φυσικοί αυτουργοί εκατομμυρίων θυμάτων από τη δεκαετία του ΄70 μέχρι σήμερα. Αρκεί μόνο να ακούσει  κανείς τί “σούρνουν” οι τρακτεράδες στους πραγματικούς καλλιεργητές (όσοι παράγουν βιολογικά προϊόντα ),οι οποίοι, επειδή χαλάνε την πιάτσα της λαμογιάς και της κλοπής με τις νέες επιλογές καλλιέργειας, δε διστάζουν να τους συκοφαντούν και να τους ειρωνεύονται  ως ηλίθιους, αφού … “πάνε με το σταυρό στο χέρι”.

  3.  Αν και πάλι υπάρξει υποχώρηση και δεν ψηφιστεί ως έχει το ασφαλιστικό και για τους αγρότες, είναι σίγουρο πως τα χρήματα που οφείλουν να πληρώσουν κάποτε κι αυτοί, θα πέσουν ΠΑΛΙ στους ώμους του μικροσυνταξιούχου. Αυτός θα κληθεί να “βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά”. Δούλεψε 40 ολόκληρα χρόνια και μάλιστα σκληρά. Κατέβαλε από τις πενιχρές αποδοχές του τις ασφαλιστικές του εισφορές κανονικά, για να εξασφαλίσει κάποτε μια συνταξούλα 800 ευρω. Και έρχονται οι πελατειακές κυβερνήσεις , ακόμα και της οικονομικής κρίσης  κι  αντί να αναγκάσουν τα μιλιούνια των άεργων που παριστάνουν τους άνεργους, να πάνε να εργαστούν σε δεκάδες τουριστικές, αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες (σ΄αυτή την οικονομία στηρίζεται η χώρα), προτίμησαν τον εύκολο δρόμο: Να κουτσουρέψουν τις συντάξεις αυτών των φουκαράδων και να τα δώσουν ως  επιδόματα του ΟΑΕΔ στους ρεμπεσκέδες, τους ταβλαδόρους, που αρνούνται να λερώσουν τα χέρια τους σε “πακιστανικές” δουλειές,

Συμπεράσματα:

1. Σήμερα  οι τρακτεράδες απαιτούν εκβιαστικά “να πληρώσει τη νύφη” πάλι ο συνταξιούχος, για να μη συνεισφέρουν  εκείνοι ούτε ένα 100όευρω. Οι δανειστές απαιτούν να πάρουν λεφτά και θα τα πάρουν.  Αν δεν τα κόψουν από τους καφενόβιους το βουνού, του κάμπου και της πόλης , θα απαιτήσουν  να πετσοκόψουν το συνταξιούχο, ο οποίος θα αναγκαστεί πλέον ακόμα και το χάπι της πίεσης του να κόψει.”Ο θάνατός σου η ζωή μου”. Ο τρακτεράς, ο άεργος σουλατσαδόρος  δεν αστειεύονται. “Σκοτώνουν στην ψύχρα το άλογο ,όταν γεράσει”

 2. Η  δεσπόζουσα αρχή του μαρξισμού απαγορεύει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Καπιταλιστής είναι εκείνος που καρπώνεται την “υπεραξία” της εργασίας ενός άλλου. Και οι τρακτεράδες αυτό ακριβώς κάνουν.  Πέρα απ΄αυτό.  Είναι , όπως είπαμε χίλιες φορές εδώ, φυσικοί αυτουργοί δολοφονιών. ΄Εσπειραν στη χώρα εδώ και δεκαετίες καρκίνους σωρό, εγκεφαλικά,  παχυσαρκία, θάνατο.

3. Δεν μπορώ  ως συνειδητοποιημένος πολίτης  να στηρίξω αυτή τη φάρα, αυτή την απολίτικη τάξη που όχι όνο δεν είναι “εργατική”, αλλά αντίθετα, ανήκει καθαρά στους λίγους που εκμεταλλεύονται τον αδύνατο  και ανυπεράσπιστο και κερδίζουν σε βάρος του . Με έχουν απέναντί τους, επειδή ακριβώς δεν είμαι ίδιος  μ΄αυτούς. Εγώ είμαι Πολίτης. Εκείνοι οπαδοί -πελάτες .

 

Γράφαμε στις 25 Οκτώβρη 2015 για τους αγρότες πάλι:

«ΑΓΡΟΤΕΣ»   ΜΕ ΤΖΑΓΚΟΥΑΡ ΚΑΙ… ΠΡΗΣΜΕΝΕΣ ΚΟΙΛΙΕΣ.

Τα  προνόμια των αγροτών είναι εδώ και καιρό «καυτό θέμα» στην Ελλάδα. Οι δανειστές, έχουν πιέσει τις προηγούμενες κυβερνήσεις να περιορίσουν τις παροχές στους αγρότες. Αλλά καμία κυβέρνηση δεν είχε το κουράγιο να το κάνει, εν μέρει γιατί οι αγρότες είναι σεβαστοί σε αυτή τη χώρα αλλά και εξαιτίας της προθυμίας που έχουν δείξει να κλείσουν δρόμους με τα τρακτέρ τους.

Αυτά γράφουν οι New York Times ανοίγοντας το «φάκελο» για τη φορολογία για αυτό το κομμάτι του πληθυσμού, κάνοντας όμως ιδιαίτερη αναφορά σε εκείνους που είναι αγρότες μόνο στα… χαρτιά. «Εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων, που έχουν άλλα επαγγέλματα και μπορούν να καλλιεργούν μικρό μέρος της γης τους, ισχυρίζονται ότι είναι αγρότες προκειμένου να επωφελούνται από τις φοροαπαλλαγές και τις επιχορηγήσεις για τον κλάδο. Δικηγόροι και γιατροί για παράδειγμα καλλιεργούν ελιές στη βόρεια Ελλάδα, παρότι το κλίμα είναι ακατάλληλο και μετά παίρνουν κρατικές αποζημιώσεις για κατεστραμμένες σοδειές», αναφέρει χαρακτηριστικά η αμερικανική εφημερίδα.

Ακόμη και στον απόηχο των δύσκολων διαπραγματεύσεων του Αλέξη Τσίπρα για το νέο πρόγραμμα, το καλοκαίρι, όταν οι δανειστές απαίτησαν την επίδειξη καλής θέλησης και πίεσαν το κοινοβούλιο να υιοθετήσει μία σειρά μέτρων, ανάμεσά τους η αύξηση της φορολογίας και οι περικοπές συντάξεων για πολλούς, η αύξηση στη φορολογία των αγροτών… εξαφανίστηκε ήσυχα, παίρνοντας αναβολή για αργότερα, σημειώνουν οι New York Times.

Αλλά, λίγοι ειδικοί πιστεύουν ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί για πολύ ακόμη να αναβάλει τη δράση. Οι δανειστές υπολογίζουν ότι το κράτος θα συγκεντρώσει επιπλέον 2,24 δισ. δολάρια αυξάνοντας τους φόρους και περιορίζοντας τα προνόμια των αγροτών, συνεχίζει το δημοσίευμα.

Ο Χρήστος Γκόντιας, επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, τονίζει ότι οι δανειστές θα πρέπει να βάλουν στο στόχαστρο αυτούς που είναι αγρότες μόνο στα… χαρτιά. Το «ξερίζωμά» τους θα αποφέρει τα περισσότερα από τα χρήματα που απαιτούν οι Ευρωπαίοι, τονίζει. Αυτή τη στιγμή, όσοι βγάζουν το 35% του εισοδήματός τους από τη γη, θεωρούνται αγρότες. Σε συζητήσεις, κυβερνητικοί αξιωματούχοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να ανεβάσουν αυτό το ποσοστό στο 50%. Ο Γκοντιάς δηλώνει πως ο ίδιος θα το ανέβαζε στο 70%.

Αυτό, εξηγεί μιλώντας στους New York Times, θα μείωνε τον αριθμό όσων μπορούν να έχουν τα αγροτικά προνόμια σε 150.000, από 900.000, επιτρέποντας στο κράτος να συγκεντρώσει περισσότερα από 1,65 δισ. δολάρια. Η πρότασή του έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε άλλες αγροτικές ενώσεις, αλλά εκείνος απαντά ότι «η παλιά φρουρά είναι ο λόγος που βρισκόμαστε σε αυτή την κρίση».

 

Μαζί με τις συντεχνίες των  κρατικοδίαιτων, μεγαλόμισθων αρπαχτικών  των ΔΕΚΟ κι αυτή   των «αγροτών»   είναι οι χειρότερες και πιο διεφθαρμένες  στην Ελλάδα. Χρόνια τώρα, με όπλα τους «διακόπτες», που κατεβάζουν οι μεν και τα τρακτέρ στους δρόμους οι δε, εκβιάζουν τρομοκρατούν, ,απειλούν πως θα μας κόψουν  το ψωμί, αφού θα μας απαγορεύσουν να δουλέψουμε το μαγαζί μας  ή να πάμε στις δουλειές μας, χωρίς ρεύμα, συγκοινωνίες και κομμένους δρόμους.

Σχεδόν 4 χιλιάρικα σύνταξη έπαιρνε ο ΔΕΗτζής,που είχε τελειώσει (κι αν)  έναν «Αρχιμήδη». Και δεκαετίες ολόκληρες, είχε ακόμα μεγαλύτερο μισθό από τη σύνταξη και ειδικά προνόμια.  Και ήταν φέουδο η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, η Ολυμπαική, το Πανεπιστήμιο.   ΄Εβαζαν  τα παιδιά και τα εγγόνια τους στις δημόσιες επιχειρήσεις και έκαναν  τις δουλειές τους…κληρονομική βασιλεία! Μιλάμε για εντελώς ανήθικους και διεφθαρμένους ανθρώπους.

Δεν περιμέναμε τους Ν.Υ.Τ, βέβαια, για να μας πουν τί κουμάσια είναι οι συμπατριώτες μας εκείνοι, που παριστάνουν τους αγρότες, για να κλέβουν επιδοτήσεις. Τα λέμε και τα ξαναλέμε εδώ και κάτι χρόνια.

 Ζύγιζαν τα μπαμπάκια τους  σε πειραγμένες ζυγαριές και έβγαζαν το βάρος και εκατό φορές περισσότερο! Δήλωναν στρέμματα ,ρίζες ελιές και οπορωφόρα, ανύπαρκτα, πρόβατα και γελάδια  στα χαρτιά. Και μετέτρεπαν την απάτη τους σε   «κότα με χρυσά αυγά»,σε ζάγκουαρ, σε μεθύσια και κρεπάλη  στα επαρχιακά σκυλάδικα και τα μπαρ.Βίος και πολιτεία  οι παλιάνθρωποι.

Τιμάμε τον ειλικρινή, τον έντιμο, το δουλευταρά  αγρότη. Εκείνον που παλεύει μέσα από αντίξοες συνθήκες να «κάνει καλά» τη γη, να δώσει τους καρπούς της.  Και είναι δύσκολη δουλειά, την ξέρουμε.  Αλλά   αυτός να πάρει και επιδοτήσεις και αποζημιώσεις και να είναι άρχοντας, ΄Οχι όμως και ο λωποδύτης που υποδύεται τον αγρότη, για να κλέψει, να καταχραστεί, να ξημεροβραδιάζεται στα καζίνο ή  να κάνει τον κλαρινογαμπρό στα πανηγύρια.   Αυτόν θα τον χτυπήσουμε κάτω σαν χαταπόδι.

Γράφαμε παλιότερα (6-2-2014) για τον έντιμο,δουλευταρά και ηθικό αγρότη.

                                              ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

 Πέτρος Ζαργάνης, ένας πανέξυπνος αγρότης της Εύβοιας που με πολυκαλλιέργειες έλυσε το οικονομικό του πρόβλημα

 

Πέτρος Ζαργάνης, ένας πανέξυπνος αγρότης της Εύβοιας που με πολυκαλλιέργειες έλυσε το οικονομικό του πρόβλημα [εικόνες]

Ο Πέτρος Ζαργάνης έχει δημιουργήσει ένα πρότυπο κτήμα με βιολογικά προιόντα, παντός είδους καλλιέργειες και αυγά, στους λόφους ανάμεσα στη Δάφνη και το Μαντράκι Αυλωναρίου Ευβοίας.

Ένα κτήμα υπόδειγμα και παράδειγμα για πολλούς που θέλουν να επενδύσουν στον τόπο μας και να αξιοποιήσουν τον πλούτο που η φύση μας παρέχει -πλούσια χώματα, άφθονα νερά και ήπιο κλίμα.

Στο κτήμα του ο Πέτρος Ζαργάνης καλλιεργεί και αγγινάρες για παραγωγή βιομάζας. Είναι από τις μασκότ του χωραφιού του ενώ πολλοί απορούν με το ύψος που έχουν τα φυρά και το πρώτο πράγμα που κάνουν όταν επισκεφθούν το χωράφι του, είναι να τραβήξουν φωτογραφίες.

«Ένα κτήμα παράδειγμα για πολλούς που θέλουν να επενδύσουν στον τόπο μας και να αξιοποιήσουν τον πλούτο που η φύση μας παρέχει (πλούσια χώματα, άφθονα νερά και ήπιο κλίμα)» είπε στο eviagreen o Πέτρος Ζαργάνης.
Για το βιολογικό καθαρισμό των λυμάτων χρησιμοποιεί μια πρωτοποριακή μέθοδο με αναερόβια μικρόβια σε συνεργασία με Ιαπωνικό Πανεπιστήμιο.

Στα κοτέτσια που παράγει περισσότερο από 1000 αυγά ημερησίως οι οσμές είναι ανύπαρκτες ενώ τα προιόντα του είναι γνωστά σε όλη την Αθήνα και έχουν εξέχουσα θέση σε όλα τα μεγάλα Super Markets.

Εκτός από την παραγωγή αυγών, καλλιεργεί σχεδόν όλα τα λαχανικά και έχει αναπτύξει αρκετές δενδροκαλλιέργειες (ελιές, συκιές, ροδιές κλπ). Συνεχώς κάνει δοκιμαστικές καλλιέργειες για νέα προιόντα όπως οι αγκινάρες, αρώνιες, ιπποφαές κλπ.

Στην εποχή της κρίσης ο κ. Ζαργάνης δεν προλαβαίνει να καλύψει τις ανάγκες της αγοράς.

 

Αγροτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Βαγγέλης Μπούτας

 Αυτός είναι αγρότης! Αυτόν σεβόμαστε και  στηρίζουμε και όχι τα λαμόγια, που κατεβάζουν τα τανκς-τρακτέρ στους δρόμους για να εκβιάσουν . Σιγά τους  «αγρότες» τύπου Μπούτα   που  ούτε κατά πού πέφτουν τα  χωράφια τους δεν ξέρουν. Ούτε πατάνε ποτέ. Ας είναι καλά οι σύγχρονοι δούλοι, οι Πακιστανοί, που κάτι ΠΑΜΙΤΕΣ…αντικαπιταλιστές  (συνδικαλισταράδες σαν τον  Μπούτα)  τους εκμεταλλεύονται ανερυθρίαστα με 5 και 10 ευρώ μεροκάματο.
Να σαι καλά, Ζαργάνη. Θα σε μιμηθούν πολλοί . Κι αυτό θα είναι το μεγάλο χαστούκι στους χαραμοφάηδες ψευτοαγρότες με τα μαϊμουδένια στρέμματα και τα «πειραγμένα»  ζύγια στα μπαμπάκια.