ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

 

1.ΕΚΚΟΛΑΠΤΟΜΕΝΟΣ ΣΦΟΓΓΟΚΩΛΑΡΙΟΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ …ΑΠΟΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙ ΡΩΜΑΝΟΥ !
2. “ΒΑΛΑΝ ΑΜΑΝΑΤΙ”  ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ.
3. ΤΡΕΜΕΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ “ΠΟΤΑΜΙ”  ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΑΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΧΟΛΕΙΑ

_______________________________________________________________

1. Απόφοιτος της Σχολής Μωραϊτη διαφοροποιείται από την ανακοίνωση υπέρ Ρωμανού.

Διαφοροποιείται ο απόφοιτος της Σχολής Μωραΐτη, Ραφαήλ Α. Καλυβιώτης, από την κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν, χθες, 78 «επώνυμοι» απόφοιτοι της ίδιας Σχολής, στηρίζοντας το αίτημα του κρατουμένου απεργού πείνας, Νίκου Ρωμανού, για τη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας, προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματα στο ΤΕΙ Αθηνών.

Στην επιστολή που απέστειλε στο protothema.gr ο κ. Καλυβιώτης, υπογραμμίζει τα εξής:

Αντι-Ανακοίνωση από έναν Απόφοιτο της Σχολής Μωραϊτη

Αφού ξεκαθαρίσουμε ότι είναι πρωτεύον και ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΟ να διαφυλαχθεί πάση θυσία η προστασία της ζωής του Νίκου Ρωμανού ας πάμε και ένα βήμα παραπέρα. Οι απόφοιτοι της Σχολής Μωραϊτη οφείλουν να είναι γενικώς προσεκτικοί και υπεύθυνοι στις δηλώσεις τους.

Αυτό σημαίνει ότι ως «κοινωνοί της πνευματικής κληρονομιάς ενός πρωτοπόρου της εκπαίδευσης, του Αντώνη Μωραΐτη, βασικό θεμέλιο της οποίας είναι η αδιαπραγμάτευτη ιδέα ότι παιδεία σημαίνει ελευθερία», πρέπει να γίνους σαφείς οι εξής επισημάνσεις:

1. Ελευθερία ΔΕΝ σημαίνει Ελευθεριότητα.

2. Επομένως βασικό πνεύμα και προϋπόθεση της ύπαρξης της Ελευθερίας και της Παδείας είναι η Αστική Δημοκρατία.

3. Και ΆΡΑ, πρέπει η Αστική Δημοκρατία να διαφυλάσσει την ύπαρξή της.

Τούτων δοθέντων δεν μπορεί οι απόφοιτοι της Σχολής Μωραϊτη να προστατεύουν με μία επιτήδεια ουδετερότητα ένα μέλος τους που έχει διαφύγει ΠΑΝΤΕΛΩΣ των αρχών και των προτύπων της. Οφείλει να είναι πιο ξεκάθαρη. Διότι είναι φανερό ότι η ελληνική Αστική Δημοκρατία για άλλη μία φορά, αυτή τη φορά ένεκα της υποθέσεως Ρωμανού, κλυδωνίζεται εξαιτίας των αντιφάσεών της. Η «ανοχή» σταματάει εκεί που ο αξιακός σχετικισμός ξεκινάει.

Ο Ρωμανός δεν έχει απωλέσει επισήμως, ούτε στις διακηρύξεις του, την επιθυμία του να πολεμήσει το «σύστημα» που πιστεύει ότι πρέπει να κατεδαφίσει αυτός και όσοι μαζί του προσχωρούν στον «αναρχικό αγώνα». Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι με την πρώτη ευκαιρία που θα του δοθεί, μόνος ή με τη συνέργεια ομοϊδεατών του είναι πιθανόν να επιχειρήσει να αποδράσει. Άρα, εάν επιθυμεί να παρακολουθεί μαθήματα διά ζώσης, είναι προφανές ότι δεν μπορεί να αποφανθεί αμέσως ή εμμέσως η Σχολή Μωραϊτη ή οι απόφοιτοί της επί του ζητουμένου ή μέσω ασαφών για την ιδεολογική τους ταυτότητα εκκλήσεων.

Καίτοι το νεαρόν της ηλικίας, μάς επιτρέπει να εκφρασθούμε με επιείκια, αυτό, από την άλλη, δε δύναται να αποτελέσει το εφαλτήριο μέσω του οποίου θα προσκαλούμε τους οιουσδήποτε ποινικούς εγκληματίες ελευθέρως να παρευρίσκονται σε δημοσίους χώρους στο όνομα της Παιδείας και της Ελευθερίας της Παιδείας. Η Δημοκρατία και η Εκτελεστική Εξουσία είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να νομοθετούν εν αναλογία της βούλησης των εκάστοτε ποινικών κρατουμένων.

Επομένως, η μόνη που μπορεί να αποφασίσει κάθε ειδική περίπτωση είναι η ελληνική δικαιοσύνη την οποία στηρίζουμε στις εξατομικευμένες, κατά περίπτωσιν, κρίσεις στις οποίες προβαίνει.

Η Σχολή Μωραϊτη δεν αποτελεί ένα κλειστό «club» το οποίο προστατεύει με λευκή επιταγή τα μέλη του. Αντιθέτως, αποτελεί σημείο αναφοράς και προστασίας της ουσίας της Δημοκρατίας. Η Δημοκρατία δίνει χώρο στη μεταμέλεια, τον σωφρονισμό και άρα συγχωρεί και επανεντάσσει τα άτομα με εγκληματική συμπεριφορά στην κοινωνία. Όμως, είναι αναγκαίο για να συμβεί αυτό, πρώτα ο έχων διαπράξει εγκληματική ενέργεια να επιθυμεί την επανένταξή του. Η Σχολή Μωραϊτη δεν είναι προπύργιο καλλιέργειας αναρχικών, αλλά προπύργιο καλλιέργειας και εκπαίδευσης σοβαρών και υπευθύνων ατόμων. Η άποψη αυτή απηχεί την άποψή μου ως αποφοίτου της Σχολής Μωραϊτη και του πνεύματος των Δασκάλων της. Καίτοι στην αρχή είχα την πρόθεση να συλλέξω υπογραφές, θεώρησα στη συνέχεια πιο δημοκρατικό να εκφράσω την άποψή μου κατά μόνας, διότι και εκατό άτομα να επιθυμούσαν να την υπογράψουν δεν θα εξέφραζαν το σύνολο του σχολείου όπως κάποιοι θεώρησαν «ορθό» να πράξουν κατά το παρελθόν.” 

 Τί λέει ο   εν δυνάμει Ναζί και οπαδός του Μιχαλολιάκου; Το περιεχόμενο και μόνο του κειμένου του  (επειδή δεν τον γνωρίζουμε προσωπικά)  μας επιτρέπει ,βάσει των καινοφανών του θεωριών  (και όχι μόνο του εν λόγω), να τον θεωρήσουμε ως …ύποπτο (μελλοντικό;) οπαδό του ναζισμού  και θαυμαστή του Χίτλερ.  Διότι προς τα εκεί μας κατευθύνει το “δια ταύτα” της αντι-ανακοίνωσης (sic) του φερέλπιδος νέου.  Αυτό είναι το νέο σκεπτικό με το οποίο … “αποφασίζομεν” (και “διατάσσομεν”;) πλέον το βαθμό επικινδυνότητας μιας μελλοντικής συμπεριφοράς ενός ατόμου.

Δεν αξίζει κανενός σοβαρού σχολιασμού το κατάπτυστο κείμενο του απόφοιτου της  Σχολής Μωραϊτη.

Μόνο για να δείξουμε την παντελή ένδεια όχι μόνο αισθημάτων-συναισθημάτων, αλλά και ιδεολογικού εξοπλισμού, ακόμα και μορφωτικού επιπέδου, λίαν ακροθιγώς σχολιάζουμε τα παρακάτω που αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο (αυριανός;)  κρυπτο-Ναζί.

Γράφει: 

1.” Επομένως βασικό πνεύμα και προϋπόθεση της ύπαρξης της Ελευθερίας και της Παδείας είναι η Αστική Δημοκρατία”.

Τρέμε Μαρξ ,΄Ενγκελς και λοιποί διανοητές. Ο…Ραφαήλ Καλυβιώτης ενέσκηψε δρυμύς (και θρασύς).

2. “Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι με την πρώτη ευκαιρία που θα του δοθεί, μόνος ή με τη συνέργεια ομοϊδεατών του είναι πιθανόν να επιχειρήσει να αποδράσει”.

΄Ετσι,ε;  Και, όπως προλαλήσαμε, και ελόγου του πιθανόν σύντομα να μαχαιρώνει στις πλατείες μετανάστες, ως οπαδός Μιχαλολιάκου. ΄Εχει όλα τα προσόντα το παιδί.

 

3.”Καίτοι το νεαρόν της ηλικίας, μάς επιτρέπει να εκφρασθούμε με επιείκια, αυτό, από την άλλη, δε δύναται να αποτελέσει το εφαλτήριο μέσω του οποίου θα προσκαλούμε τους οιουσδήποτε ποινικούς εγκληματίες ελευθέρως να παρευρίσκονται σε δημοσίους χώρους στο όνομα της Παιδείας και της Ελευθερίας της Παιδείας”.

Οι περισσότεροι ποινικοί εγκληματίες έχουν αποδείξει η Ιστορία και η ζωή είναι πολλές φορές απείρως καλύτεροι από κάποιους σαν τον μη ποινικό, αλλά αμετροεπή και βερμπαλιστή νεαρό

4. Η Σχολή Μωραϊτη δεν είναι προπύργιο καλλιέργειας αναρχικών, αλλά προπύργιο καλλιέργειας και εκπαίδευσης σοβαρών και υπευθύνων ατόμων. Η άποψη αυτή απηχεί την άποψή μου ως αποφοίτου της Σχολής Μωραϊτη και του πνεύματος των Δασκάλων της.

Οι ιδιοκτήτες της σχολής Μωραϊτη, αν έχουν κι άλλους, πολλούς τέτοιους απόφοιτους  μαθητές, μήπως θα πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται να την κλείσουν;

 

Υ.Γ
Ποιος τελικά του “γάνωσε”  το μυαλό και την ψυχή αυτού του παιδιού;  Σπίτι,δάσκαλοι; Αυτοχειριάστηκε μήπως;

______________________________________________________________________

 

2. Σύγκρουση Αθανασίου – Κωνσταντοπούλου για τον Ρωμανό

 

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανσίου, να επανεξετάσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, για την παρακολούθηση των μαθημάτων από τον Νίκο Ρωμανό και επισήμανε ότι οι επιλογές της κυβέρνησης οδηγούν τον Νίκο Ρωμανό και σε απεργία δίψας. Στη συνέχεια η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενη στον κ. Αθανασίου τον ρώτησε: «πως ρισκάρετε με αυτό τον τρόπο μία ανθρώπινη ζωή»;
Ο Χ. Αθανασίου απάντησε στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι δεν βλέπει τον λόγο γιατί ο Νίκος Ρωμανός δεν μπορεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα εξ αποστάσεως από την στιγμή που υπάρχουν οι δυνατότητες και υπογράμμισε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ , «δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω».

“Ψαρεύουν”  ψήφους απ΄όπου μπορούν τα πανάθλια κομματόσκυλα. Ούτε η μια , ούτε ο άλλος νοιάζονται για τη ζωή του Ρωμανού.΄Ολα θυσία στο βωμό του κομματικού μικροσυμφέροντος.

Ασεβείς και αδίστακτοι  αμφότεροι.

 

___________________________________________________________

3. Ποτάμι: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταργεί τη φυλακή!
“Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η -στην πράξη- κατάργηση της φυλακής”, τονίζει τοΠοτάμι, σχολιάζοντας την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τις άδειες κρατουμένων, με αφορμή την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος συνεχίζει την απεργία πείνας για 30η μέρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ποταμιού:
“Ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής την υπεύθυνο δικαιοσύνης Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατέθεσε τροπολογία για τις άδειες κρατουμένων. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να δίνεται εκπαιδευτική άδεια αυτόματα σε όλους τους επιτυχόντες σε κάποια σχολή, υποδίκους ή καταδίκους, ανεξάρτητα από το είδος του εγκλήματος που έχουν διαπράξει ή για το οποίο κατηγορούνται. Με την πρόταση καλύπτονται τόσο όσοι ήταν φοιτητές όταν φυλακίστηκαν αλλά και όσοι πέτυχαν στις εξετάσεις ενώ ήταν κρατούμενοι.

Σύμφωνα με την πρότασή του ΣΥΡΙΖΑ καταργείται η διακριτική ευχέρεια του συμβουλίου της φυλακής. Η εκπαιδευτική άδεια θα απορρίπτεται μόνο «κατ’ εξαίρεση», εάν δηλαδή το συμβούλιο της φυλακής μπορεί να αποδείξει «με ασφάλεια και πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας θα βλάψει ή θα θέσει σε άμεσο κίνδυνο υπέρτερο έννομο αγαθό».

Καθώς όμως η απόδειξη μελλοντικού γεγονότος «πέραν πάσης αμφιβολίας» δεν έχει ακόμα γίνει δυνατή από τους νόμους της φυσικής ή της λογικής και δεν προβλέπεται από καμμία άλλη έννομη τάξη του κόσμου, η πρόταση του Σύριζα είναι η -στην πράξη- κατάργηση της φυλακής, τουλάχιστον για τους πιο μελετηρούς ληστές, βιαστές, μεγαλέμπορους ναρκωτικών δολοφόνους ή και τα μέλη ρατσιστικών εγκληματικών συμμοριών. Όσοι είναι φοιτητές θα βγαίνουν όποτε το επιθυμούν.

Οι Έλληνες πολίτες αξίζουν όμως καλύτερη μεταχείριση. Τόσο από την έννομη τάξη, που οφείλει να τους προστατεύει από το έγκλημα και την ανασφάλεια, αλλά και από τους πολιτικούς τους, που οφείλουν να τους μεταχειρίζονται με κάποια στοιχειώδη σοβαρότητα και χωρίς πρόχειρο και ασυγκράτητο λαϊκισμό”.

Σταύρος Θεοδωράκης! Από τα δακρύβρεκτα ρεπορτάζ που απαιτούσαν οι  εισπρακτικές ανάγκες  της  TV για τους καταπιεσμένους, διωγμένους, πονεμένους, φυλακισμένους, περιθωριακούς, στις αυστηρές, κρατικίστκου στυλ και ύφους , ανακοινώσεις  για τις εισπρακτικές (σε ψήφους τώρα) ανάγκες  του  απολίτικου κόμματος-αχταρμά   και μάλιστα, ως να επρόκειτο αύριο ο αρχηγός  να είναι ο πρωθυπουργός της χώρας!

΄Οσοι έκαναν βιοποριστικό (ή και “παντεσπανάτο”) επάγγελμα την εμπορική δημοσιογραφία, δεν αλλάζουν συνήθειες και χούγια. Παραμένουν έμποροι , όπου κι αν θητεύσουν έξω απ΄αυτή.

Μια παρατήρηση μόνο. Λέει ο έμπορος ΚΑΙ της πολιτικής:

“Καθώς όμως η απόδειξη μελλοντικού γεγονότος «πέραν πάσης αμφιβολίας» δεν έχει ακόμα γίνει δυνατή από τους νόμους της φυσικής ή της λογικής και δεν προβλέπεται από καμμία άλλη έννομη τάξη του κόσμου…”

Μπράβο, μεγάλε! Αυτό λέμε κι εμείς. Πως  η απόδειξη μελλοντικού γεγονότος “πέραν πάσης αμφιβολίας”  δεν έχει ακόμα  επιτευχθεί. Αλλά, γιατί αυτό να ισχύει για τους μεν και όχι για τους δε;  ΄Ολοι  ήταν καποτε αθώοι, πριν γίνουν ένοχοι και ουδείς μπορούσε να προβλέψει με ακρίβεια  αυτή τους την  εξέλιξη. Αλλά, και ουδείς ένοχος και τιμωρημένος είναι σίγουρο ή και σφόδρα πιθανό πως θα καταστεί πάλι ένοχος και θα τιμωρηθεί.

Πάντως, για να αποφεύγει στο μέλλον αντιφάσεις σαν αυτές στο περιεχόμενο της ανακοίνωσής του, εμείς θα  προτείναμε  μια μέθοδο πρόβλεψης,που ναι ,μεν, δεν την αποδέχονται οι νοήμονες ,όμως για το “Σταύρο” θα πήγαινε  …ταμάμ  με όλα τα  παλιά αμαρτήματα που κουβαλάει στο δρόμο της “πολιτικής” που διάλεξε να πορευτεί τώρα. Το …φλυτζάνι. Να προσλάβει μια καφετζού στο κόμμα, να του δίνεις προρρήσεις και μαντέματα γενικώς και όχι μόνο περί της μελλοντικής “υποτροπής”  του Νίκου Ρωμανού . Θα  γίνει   σίγουρα λίαν απαραίτη  στο κόμμα-αχταρμάς!