ΟΙ EΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

1. ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ   ΣΕ ΣΥΓΧΥΣΗ ΛΟΓΩ ΜΕΘΗΣ;
____________________________________________________________
1. ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΓΙΑ ΡΩΜΑΝΟ: ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ;

O δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης σχολίασε τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο της πορείας που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της Δημοτικής Τηλεόρασης ο κ. Μπουτάρης είπε χαρακτήρισε «εξαιρετικά λυπηρό το γεγονός ότι συνδέεται μια επέτειος για τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου με επεισόδια, καταστροφές και διάλυση της αγοράς». «Είναι Σάββατο, έχουμε μπει σε εορταστική περίοδο και το κέντρο είναι διαλυμένο. Η Αστυνομία είναι υποχρεωμένη να πάρει μέτρα.
Είναι τελείως απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει, δεν είναι αυτός τρόπος να τιμούμε τη μνήμη ενός ανθρώπου» τόνισε. Ακόμα ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε ότι θα μπορούσε να γίνει μια εκδήλωση στο ΑΠΘ για να τιμηθεί η μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου αλλά και για να υποστηριχθεί το αίτημα του Ν. Ρωμανού να σπουδάσει.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε και στην απεργία πείνας στην οποία έχει προχωρήσει ο Ρωμανός λέγοντας: “Δεν είναι λογικό αυτό. Να ακούς ότι θέλει να βγει ελεύθερα να σπουδάσει και τι; Να πάρει το καλάσνικοφ; διερωτήθηκε ο Γ. Μπουτάρης και πρόσθεσε: «Δεν στέκουν αυτά τα πράγματα».

“Δεν είναι λογικό αυτό. Να ακούς ότι θέλει να βγει ελεύθερα να σπουδάσει και τι; Να πάρει το καλάσνικοφ;”

Ντροπή, δήμαρχε, ντροπή. Πού το ξέρεις εσύ ότι αν έπαιρνε άδειες ο Ρωμανός θα βούταγε καλάσνικοφ; Κάποτε κι εσύ ήσουν αλκοολικός.   Να σκεφτώ ,λοιπόν,πως σήμερα βρέθηκες  μόνος με μια κανάτα κρασί, ξανακύλησες  και την κατέβασες …άσπρο πάτο; Γιατί μόνο αν είσαι  μεθυσμένος  δικαιολογείσαι να  αμολάς τέτοιες κοτσάνες.  Αν τα λες αυτά και είσαι ξεμέθυστος, τότε να  “βάλεις μια πέτρα” να πέσεις στο Θερμαϊκό.

΄Ενα παιδί πεθαίνει αυτή την ώρα, ένας  έφηβος που  στα 15 του βίωσε ό,τι, λογικά, ούτε  10 παιδιά δεν πρόκειται να ζήσουν αυτή την εμπειρία στην Ελλάδα τα επόμενα 50  χρόνια.  Κρατικοί ένστολοι Ναζί  σκότωσαν τον καλύτερό του φίλο, χωρίς κανένα λόγο. Καλά που δεν τρελάθηκε, δε “σαλτάρησε”,  δεν έπεσε στη μελαγχολία, δεν αυτοκτόνησε, που δεν πήρε, όπως λες, το καλάσνικοφ να καθαρίζει κόσμο. Αντίθετα,σήκωσε όλο αυτό το “σταυρό” με αξιοπρέπεια και σύνεση.

Και συ  επιτίθεσαι τόσο άνανδρα  σε ένα νέο άνθρωπο που δίνει αγώνα ζωής και θανάτου αυτή τη στιγμή και δε σέβεσαι,αν μη τι άλλο,την απόφασή του να φτάσει ως το τέλος; Τόσο ανεύθυνος είσαι;

 Και πάλι,ντροπή σου!