ΟΤΑΝ Ο ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟ, ΑΝΤΑΜΩΣΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑ!

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. και ΚΚΕ ζητούν εξηγήσεις για τη χθεσινή αναφορά του πρωθυπουργού σε «υποχωρήσεις». (εφσυν)

 

Πυρά Κοτζιά κατά ΣΥΡΙΖΑ: Ηττήθηκε γιατί εγκατέλειψε τον πατριωτισμό

 

86756-174847.jpg

τη  φωτογραφία, ο «υπερπατριώτης» Ν. Κοτζιάς (αριστερά) με τον εκλεκτό προσκεκλημένο τους στο Πανεπιστήμιο Πειραιά ρώσο ακροδεξιό Αλεξάντρ Ντούγκιν (στο μέσο).

Ποιοι άλλοι Έλληνες υπερπατριώτες έχουν δεσμούς με τον εν λόγω ρώσο ακροδεξιό; Στο site της «Χρυσής Αυγής» (11.11.2013), με τίτλο «Οι επιστολές Αλεξάντερ Ντούγκιν – Ν. Γ. Μιχαλολιάκου», διαβάζουμε:

«Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Μιχαλολιάκος, διατηρεί εδώ και μήνες κύκλο επαφών με μεγάλες διεθνείς προσωπικότητες. Μία εκ των κορυφαίων είναι και ο Αλεξάντερ Ντούγκιν, ο οποίος είναι ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες και συμβούλους του Βλαντιμίρ Πούτιν σε θέματα γεωπολιτικής”.

Και τούτο από το…Φαήλο:

Για να είμαστε δίκαιοι, ο Νίκος Κοτζιάς, ο νέος ΥΠ.ΕΞ, είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις της νέας κυβέρνησης, με σταθερές πατριωτικές θέσεις, με ξεκάθαρη θέση κατά λογικών τύπου Ανάν στην Κύπρο. Αληθινός διανοούμενος κι όχι από τους “ιντελιγκέντσηδες”. Είχα γράψει παλιότερα πως σε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση του Σαμαρά θα έπρεπε να ήταν ΥΠ.ΕΞ και δεν θα αλλάξω τώρα γνώμη λόγω “κομματικού πατριωτισμού”. Αγαπητέ Νίκο, ευχές για δύναμη και αποτελεσματικότητα στην υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων».  Φαήλος Κρανιδιώτης

****

Ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά Κοτζιά,  ηττήθηκε, γιατί  έχασε τις πατριωτικές  ψήφους ! Και ως γνωστό,  τέτοιες είναι  (κυρίως) οι Ακροδεξιο-Νεοναζιστικές. ΄Ετσι, τουλάχιστον,  ξέραμε ως  τώρα. Απ΄όσα, όμως,  τρελά και παρανοϊκά ζούμε στην εποχή μας και ειδικά σε αυτή τη χώρα,  εθνίκια,  δεν μονοπωλεί πια  η Δεξιά με τους κλώνους της, αλλά και η  Αριστερά. ΄Η , αυτή που αυτοπροσδιορίζεται ως τέτοια , χωρίς ποτέ να υπάρξει… και τέτοια.

Πολλά τα περίεργα των καιρών.  Τόσο πονηρές οι ημέρες, που καθίστανται καχύποπτες,  γκαστρωμένες   με  αγνώστου είδους έμβρυα. Και αναμενόμενες, ως εκ τούτου και  τερατογεννήσεις.

Για να δείτε.  Οι έσχατοι έσονται πρώτοι και οι πρώτοι έσχατοι . Η πατριδοκάπηλη Δεξιά, η  θύουσα  στον  παραδοσιακό  της βωμό με το αποκλειστικό ανάθημα-επιγραφή  «πατρίς, θρησκεία,  οικογένεια»,  απομακρύνεται   αργά,  αλλά σταθερά  από τους τόπους  λατρείας της και τους εγκαταλείπει   είτε   στη θυγατέρα της Ακροδεξιά ,είτε στο   μέλος- όνειδος της  οικογένειας ,  τους ΝεοΝαζί.   Με τον ιδιο ζήλο,όμως,      διεκδικούν  τέτοιους  τόπους   και  η …πουτινική  Αριστερά  , που στην Ελλάδα    διαθέτει  ουκ ολίγους  σφογγοκωλάριους, αντιπροσώπους-τοποτηρητές  , τους  γνωστούς και μη εξαιρετέους… θου, Κύριε,  φυλακήν τω στόματί μου!

Τί μέλει ακόμα να δουν τα μάτια μας, ουδείς γνωρίζει.  Μπορεί  τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε απόκομμα ,  μεγέθους και σχήματος ΚΚΕ.  Τη μετεγγραφή  του  Κοτζιά στους  νοσταλγούς του Καιάδα.   Το  Σαμαρά, Μπογδάνο, Κρανιδιώτη και  Τζήμερο  να ακολουθούν.

΄Όμως, το απείρως  “παλαβό”   (και  ευκταίο)  είναι τούτο:  Να δούμε τον  Κυριάκο  Μητσοτάκη να  τοποθετεί  στον ίδιο  φάκελο- δικογραφία  τις…τεράστιες (!)  διαφορές  μας  με τους γείτονες  απέναντι (κόκκινες γραμμές κατά ΣΥΡΙΖΑ και λοιπά  εθνίκια ,) όπως, αποστρατικοποίηση  νησιών, υφαλοκρηπίδες-αιγιαλίτιδες και λοιπές ζώνες , μουσουλμανική  (αυτοπροσδιοριζόμενη  ως τουρκική)  μειονότητα στη Θράκη   και πακέτο με συνυπογραφή Ερντογάν,  να αποστέλονται  ως  Κατεπείγον Πακέτο ,  απευθείας … Χάγη!

Μιλάμε, δηλαδή  για πράγματα,   άλλοι να τρίβουν  τα μάτια τους και να παθαίνουν εγκεφαλικό ,αλλά   πολλοί που χρόνια περίμεναν  να σκάσει  λίγο  το χειλάκι τους (σε αυτούς και ο γράφων)  , τώρα να την καταβρίσκουν  σε   έκσταση    Σαμοθρακικού Κορύβαντα .  Και το  ακόμα πιο τρελό  (όχι όμως  και για την Ιστορία)  να χορηγεί  η επιστήμη του Θουκυδίδη, υψηλής ποιότητας εύσημα στη Δεξιά και μάλιστα  στη…Μητσοτακική Δεξιά!  Ω, ρε γλέντια!

Πώς το έλεγε ο σπουδαίος «΄Ελληνας»    (και ως τέτοιος,  παγκόσμιας πολιτισμικής  κληρονομιάς) Λυρικός ποιητής;

Αρχίλοχος ο Πάριος, χρημάτων ἄελπτον

Απόσπασμα του ποιήματος

χρημάτων ἄελπτον οὐδέν ἐστιν οὐδ’ ἀπώμοτον

οὐδέ θαυμάσιον, ἐπειδή  Ζεύς πατήρ Ὀλυμπίων

ἐκ μεσαμβρίης ἔθηκε νύκτ’,  ἀποκρύψας φάος

ἡλίου λάμποντος, λυγρόν δ’ ἦλθ’ ἐπ’ ἀνθρώπους δέος.

ἐκ δέ τοῦ καί πιστά πάντα κἀπίελπτα γίνεται

ἀνδράσιν· μηδείς ἔθ’ ὑμέων εἰσορέων θαυμαζέτω

μηδ’ ἐάν δελφῖσι θῆρες ἀνταμείψωνται νομόν

ἐνάλιον, καί σφιν θαλάσσης ἠχέεντα κύματα

φίλτερ’ ἠπείρου γένηται, τοῖσι δ’ ὑλέειν ὄρος.

 Απόδοση: Ηλίας Βουτιερίδης

Κανένα πράγμ’ ανέλπιστο δεν είναι, ούτε αν κανένας

κάνει όρκο ότι δεν έγινε, μηδέ παράξενο είναι,

μια κι’ ο πατέρας των θεών, ο Δίας, στο μεσημέρι

έφερε νύχτα, αφού έκρυψε το φως του λαμπερού ήλιου.

Και τους ανθρώπους έπιασεν ο κρύος φόβος· όλα

γίνονται τώρα πιστευτά κι’ όλα να τα παντέχουν

οι άνθρωποι· και κανένας σας να μη θαυμάζει, αν βλέπει

πως τα θεριά θαλασσινή μονιά με τα δελφίνια