ΟΧΙ ΑΛΛΗ…ΑΝΔΡΟΚΤΟΝΙΑ!

ΟΗΕ: Τουλάχιστον 45.000 γυναικοκτονίες σε οικογενειακό περιβάλλον το 2021

“Πέρυσι, ο μεγαλύτερος αριθμός γυναικοκτονιών από άντρα συγγενή καταγράφηκε στην Ασία, με 17.800 νεκρές γυναίκες.

Την έκταση του ζητήματος των γυναικοκτονιών σε απόλυτους αριθμούς αποτυπώνει ο ΟΗΕ με νέα έκθεση για το 2021 που δημοσίευσε σήμερα.

Τουλάχιστον 81.000 γυναίκες και κορίτσια έχασαν τη ζωή τους στα χέρια γυναικοκτόνων το 2021, όπως δείχνει η έκθεση των Γυναικών του ΟΗΕ και του Γραφείου του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά και το Έκγλημα. Από αυτές, οι 45.000 αφορούν γυναικοκτονίες που διαπράχθηκαν σε οικογενειακό περιβάλλον, από κάποιο μέλος της οικογένειας, δηλαδή πατέρα, σύζυγο ή άλλο αντρικό συγγενικό πρόσωπο. Πρόκειται για πάνω από τις μισές (56%) του καταγεργαμένου αριθμού για το έτος.

Οι Γυναίκες του ΟΗΕ και το Γραφείο του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα δήλωσαν ότι τα νούμερα ήταν «ανησυχητικά υψηλά», αλλά ο πραγματικός αριθμός των γυναικοκτονιών είναι πιθανό να είναι πολύ μεγαλύτερος.

4 στους 10 θανάτους δεν καταγράφηκαν ως γυναικοκτονίες

Περίπου 4 στους 10 θανάτους το 2021 δεν καταγράφηκαν ως γυναικοκτονίες επειδή δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία, αναφέρει η έκθεση. Τα επίσημα στοιχεία για τις γυναικοκτονίες παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητα την τελευταία δεκαετία.’

Πέρυσι, ο μεγαλύτερος αριθμός γυναικοκτονιών από άντρα συγγενή καταγράφηκε στην Ασία, με 17.800 νεκρές γυναίκες. Ωστόσο, η έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες και τα κορίτσια στην Αφρική κινδυνεύουν περισσότερο να σκοτωθούν από άντρες της οικογένειάς τους. Το ποσοστό των οικιακών δολοφονιών που σχετίζονται με το φύλο υπολογίστηκε σε 2,5 ανά 100.000 για το γυναικείο πληθυσμό της Αφρικής, σε σύγκριση με 1,4 στην Αμερική, 1,2 στην Ωκεανία, 0,8 στην Ασία και 0,6 στην Ευρώπη.

Η έκθεση σημειώνει επίσης ότι η πανδημία του κορονοϊού το 2020 συνέπεσε με μια σημαντική αύξηση των γυναικοκτονιών στη Βόρεια Αμερική και τη δυτική και νότια Ευρώπη. Στοιχεία από 25 χώρες σε Ευρώπη και Αμερική δείχνουν ότι οι αυξημένοι αριθμοί οφείλονταν σε μεγάλο βαθμό στις δολοφονίες που πραγματοποιήθηκαν από μέλη της οικογένειας εκτός από συζύγους και συντρόφους.

«Καμία γυναίκα ή κορίτσι δεν πρέπει να φοβάται για τη ζωή της εξαιτίας του φύλου της», δήλωσε η Γκάντα ​​Γουάλι, εκτελεστική διευθύντρια του Γραφείου του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα.

Η Μπαρμπαρα Χιμένεζ-Σαντιάγκο, δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων και περιφερειακή συντονίστρια της Αμερικής για τα δικαιώματα των γυναικών της διεθνούς οργάνωσης Equality Now, είπε ότι πρέπει να διατίθενται ολοκληρωμένα δεδομένα για τις γυναικοκτονίες και οι στατιστικές θα πρέπει να περιλαμβάνουν θανάτους που προέρχονται και από άλλες μορφές βίας κατά γυναικών. Για παράδειγμα, μια γυναίκα που αυτοκτονεί μετά από βιασμό ή ένα κορίτσι που έμεινε έγκυος έπειτα από βιασμό και πεθαίνει κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Πολλές χώρες εξακολουθούν να έχουν νόμους που κάνουν διακρίσεις εις βάρος των γυναικών και των κοριτσιών, πρόσθεσε η Χιμένεζ-Σαντιάγκο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που νομιμοποιούν τον βιασμό εντός γάμου ή επιτρέπουν στους βιαστές να αποφύγουν την τιμωρία με το να παντρεύονται τα θύματα.

«Η ενδοοικογενειακή βία εξακολουθεί να θεωρείται συνήθως μια ιδιωτική “οικογενειακή” υπόθεση σε ορισμένα μέρη του κόσμου», εξήγησε. «Η αστυνομία και οι εισαγγελείς συχνά δεν παίρνουν σοβαρά τις υποθέσεις κακοποίησης και η ενοχοποίηση των θυμάτων είναι ευρέως διαδεδομένη. Αυτό αποτρέπει τις γυναίκες και τα κορίτσια από το να καταγγείλουν παραβιάσεις. Οι παραβιαστές μένουν ατιμώρητοι και αυτό καλλιεργεί μια κουλτούρα ατιμωρησίας που διαιωνίζει την περαιτέρω κατάχρηση».

Η συντριπτική πλειοψηφία (81%) των ανθρωποκτονιών παγκοσμίως διαπράττονται εναντίον ανδρών και αγοριών, αλλά αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο να σκοτωθούν από κάποιον εκτός της οικογένειάς τους, σε αντίθεση με τις γυναίκες. Από όλα τα θύματα ανθρωποκτονιών ανδρών το 2021, μόνο το 11% περίπου σκοτώθηκε από σύντροφο ή συγγενή, σύμφωνα με την έκθεση.

****

Αυτό κι αν είναι ναζιστικής έμπνευσης  προπαγάνδα από το φασιστικό μόρφωμα ΜΕΤΟΟ,  που τα πλοκάμια του φτάνουν  ως και τον ΟΗΕ. Διαφορετικά,  πώς αλλιώς  θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει   τη  φανερή , ναζιστική, γκεμπελική ,  προσπάθεια απόκρυψης  της ιστορικής αλήθειας με στόχο τη σύγχυση, το φανατισμό, το μίσος ,  εν τέλει τη σύγκρουση;

Προσέξτε.  Χωμένη,  εξαφανισμένη   στο τέλος   η αλήθεια ! (Το 80% των αναγνωστών, λένε οι  στατιστικές, δε φτάνουν στο τέλος ενός κειμένου που διαβάζουν.  Οι περισσότεροι, μάλιστα,  αρκούνται για ενημέρωση στον τίτλο) .Γράφουν:   “Η συντριπτική πλειοψηφία (81%) των ανθρωποκτονιών παγκοσμίως διαπράττονται εναντίον ανδρών και αγοριών, αλλά αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο να σκοτωθούν από κάποιον εκτός της οικογένειάς τους, σε αντίθεση με τις γυναίκες. Από όλα τα θύματα ανθρωποκτονιών ανδρών το 2021, μόνο το 11% περίπου σκοτώθηκε από σύντροφο ή συγγενή, σύμφωνα με την έκθεση”.

 

Η ιστορική, λοιπόν,  αλήθεια είναι τούτη.  Το 81% των ανθρωποκτονιών διαπράττονται εναντίον αντρών και παιδιών. ΟΧΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.  Οι  δολοφονίες  συζύγων,  συντρόφων , από άντρες και γυναίκες, έχουν  ΚΥΡΙΩΣ  ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ.

 

Παρανοϊκά άτομα ,άντρες  και γυναίκες  και  με βαθιά λοβοτομή από το ίδιο το σύστημα που καλλιεργεί  στερεότυπα,   κατευθύνονται εξ απαλών ονύχων να θεωρούν ΦΥΣΙΚΗ, ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ  ΑΝΤΙΛΗΨΗ  ΤΗ  ΜΟΝΟΓΑΜΙΑ,ΤΗΝ (ΣΥΖΥΓΙΚΗ) ΠΙΣΤΗ, ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΟ.

΄Οποιος αδυνατεί να διαχειριστεί  τις λογικές αλήθειες πως ο άνθρωπος είναι ΠΟΛΥΓΑΜΙΚΟΣ και ο ΓΑΜΟΣ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΣ  ΘΕΣΜΟΣ, επινόηση του ίδιου συστήματος -κράτους και αποσκοπεί  στην παραγωγή και την  κατανάλωση  “κιμά”  κάθε είδους,  ,είναι εκέινος/ εκείνη που  θα δολοφονήσει ,  την/τον  σύζυγο – σύντροφο.

Να διευκρινίσουμε  με την ευκαιρία πως  μια δολοφονία, μια κακοποίηση δεν είναι αναγκαίο να γίνεται μόνο με όπλο. . Η Ψυχολογία υποστηρίζει  πως ο καθένας μπορεί να σκοτώσει κυριολεκτικά τον άλλον ΜΟΝΟ ΜΕ  ΛΕΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ-ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ. ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕ ΔΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ, ΑΛΛΑ…ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΤΟ ΚΑΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟ.

 

Η  αλήθεια ,επομένως,  παραμένει.  Στις ανθρωποκτονίες  οι άντρες  ΑΝΕΚΑΘΕΝ πληρώνουν το βαρύ τίμημα. Είτε ως στρατιώτες, είτε ως εργαζόμενοι, είτε ως θύματα  ψυχολογικής κακοποίησης.

Η παρανοϊκή αντίληψη μιας ασήμαντης μερίδας αντρών, περί  υπεροχής, δύναμης και  φαλλοκρατικής εξουσίας, δεν ανατατρέπουν τον κανόνα. Σε καμιά περίπτωση  η βία και η σκληρότητα δεν είναι αταβιστκά  γνωρίσματα  φύλου.  Εν προκειμένω του αντρικού.

Μια τέτοια   γενίκευση είναι η απαίσια μουτσούνα του   απόλυτου ναζισμού. Τα φυλετικά κριτήρια κατάταξης ατόμων σε είδη , κατηγορίες και συμπεριφορές, πλην των άλλων, απενοχοποιούν τους  δράστες, οι  οποίοι με τέτοια ερμηνεία, δικαιολογούντια πως  δεν επιλέγουν  συνειδητά   τις πράξεις τους, αλλά κάνουν ό,τι κάνουν …υπήκοντες στο είδος.  Είναι αιχμάλωτοι   της φυσικής τους κατασκευής, των χαρακτηριστικών του φύλου. ΄Ετσι  γεννήθηκαν!

 

Να επαναλάβουμε την ιστορική αλήθεια για εμπέδωση στους φανατικούς και παρανοϊκούς. Ο άντρας είναι περισσότερο  εκτεθειμένος για χίλιους λόγους ,συστημικούς και κοινωνικούς κυρίως, στο θάνατο και την κακοποίηση.   Ανέκαθεν και σήμερα. Δείτε στο μέτωπο πολέμου Ρωσίας και Ουκρανίας. Σε 8 μόνο μήνες μέσα,  πάνω από 100.000 , νέους κυρίως άντρες έστειλε ο δικτάτορας της Ρωσίας στο θάνατο. Την ίδια ώρα, νεαρές Ουκρανές   σωρηδόν κατακλύζουν ως πρόσφυγες την Ευρώπη για….αναζήτηση γαμπρού.

“Πονάει” η ιστορική αλήθεια τους φανατικούς. Αλλά  εμάς που τη διαπιστώνουμε και τη  στηρίζουμε,  χωρίς φόβο και πάθος,  ΟΧΙ.

Το πραγματικό, λοιπόν, σύνθημα είναι τουτο.  ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΔΡΟΚΤΟΝΙΑ.  ΠΛΗΡΩΣΕ ΒΑΡΥ ΦΟΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ.

Είναι καιρός να σταματήσει αυτή η μονόπλευρη προπαγάνδα. Αλλά και να  απομονώσουμε  τις κραυγές  της σύγχρονης φαλλοκρατίας  και  της αιδοιοκρατίας.   Συγχέουν σκόπιμα τους ρόλους με τα  φυσικά γνωρίσματα του φύλου.

Δεν υπάρχουν αρσενικοί και θηλυκοί ρόλοι Είμαστε  ΑΝΘΡΩΠΟΙ,  ΟΧΙ ΦΥΛΑ. ΚΑΙ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΦΥΛΕΣ  ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ.

Οι ρόλοι δεν είναι, πλην των ανατομικών ,  θηλυκοί και σερνικοί.  Οι συμπεριοφορές όλων των μορφών, καλές ή κακές,  είναι όμοιες στο είδος του ζώου  που διαθέτει την ξεχωριστή  ιδιότητα ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Και ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του, σε αντίθεση με τα άλλα ζώα,  είναι πως επιλέγει τις πράξεις τους ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ.  ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΖΩΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ  ΕΝΣΤΙΚΤΟ.