Πολιτικός αλήτης και νεροκουβαλητής Κυριάκου Μητσοτάκη ο Χρήστος Σπίρτζης. Αποτελείωσέ τον ,Στέφανε Κασσελάκη

Σου το λέμε καιρό ,πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ.  Πάρε φραγγέλιο. Εξαπόστειλε αυτό το θρασίμι.   Είναι επαγγελματίας  αριστερός. Ζει από   τέτοια μπίζνα. ΄Εχασε το βουλευτιλίκι και μαζί και κάθε ίχνος πέτσας.΄Εστω κι αν ποτέ δεν είχε. 

 Είναι της σχολής Γιώργου Τσίπρα, Θανάση Καρτερού. Την πάρτη τους… αριστερή φιλοτομίαν ποιούμενοι.    

Εδώ και τώρα. Δεν είναι ώρα για …χαρακίρια!

 

 

***

70 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν διαγραφή Σπίρτζη -«Έχει ατομική ατζέντα, αμφισβητεί διαρκώς Κασσελάκη»

Ο Χρήστος Σπίρτζης στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Τη διαγραφή του Χρήστου Σπίρτζη από τον ΣΥΡΙΖΑ ζητούν μέλη του κόμματος με επιστολή τους στον Στέφανο Κασσελάκη, στη γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Ράνια Σβίγκου και στον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας, Γιάννη Μπενίση.

Στη μακροσκελή επιστολή τους, τα 70 στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης -μέλη κομματικών οργανώσεων από όλη την Ελλάδα- κατηγορούν τον Χρήστο Σπίρτζη για «αντικαταστατική και αντικομματική συμπεριφορά» και ζητούν την άμεση διαγραφή του από το κόμμα.

Ολόκληρη η επιστολή:

Πρόεδρο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κ. Στέφανο Κασσελάκη

Γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής, κα. Ράνια Σβίγκου

Επιτροπή Δεοντολογίας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Θέμα: Καταγγελία Αντικαταστατικής και Αντικομματικής Συμπεριφοράς του Χ. Σπίρτζη

Δυστυχώς, όλο το διάστημα που ακολούθησε την κορυφαία διαδικασία της δημοκρατικής εκλογής του νέου μας Προέδρου, διαπιστώσαμε τη συστηματική προσπάθεια «προβεβλημένων» στελεχών του κόμματός μας να αμφισβητήσουν τόσο την ετυμηγορία της μεγάλης πλειοψηφίας της βάσης των μελών μας όσο και την απομείωση του πολιτικού κεφαλαίου, του ίδιου του Προέδρου μας. Θεωρούμε ότι αυτές οι συμπεριφορές ναρκοθετούν την πορεία του κόμματός μας προς τη διεκδίκηση της διακυβέρνησης του τόπου. Ενέργειες που εξαντλούν την υπομονή μας και την ανοχή μας και τα όποια αποθέματα κατανόησης και κατευνασμού εν ονόματι της ενότητας, που τελικά φαίνεται να μην ενστερνίζονται όλοι.

Με λύπη μας, αλλά έχοντας πλήρως το αίσθημα της ευθύνης απέναντι στα μέλη και τους φίλους του κόμματος που σφίγγουν τα δόντια και βάζουν πάντα πλάτη στις καθημερινές μάχες που δίνει το κόμμα μας, οφείλουμε, πλέον, να μιλήσουμε κι εμείς για τα κακώς κείμενα και τις ευθύνες που προκύπτουν από τη συμπεριφορά συγκεκριμένων στελεχών.

Να μιλήσουμε εμείς για εμάς, χωρίς τη διαμεσολάβηση «πρόθυμων» ερμηνευτών της βούλησής μας, χωρίς πάτρωνες, αδιαμεσολάβητα, όπως επιτάσσει η λογική του «κόμματος των μελών», όπως οραματίστηκε ο σ. Πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης.

Από την αμέσως επόμενη ημέρα της δημοκρατικής εκλογής του σ. Προέδρου μας Στέφανου Κασσελάκη, γινόμαστε μάρτυρες επαναλαμβανόμενων ενεργειών υπονόμευσης του κόμματος, δολοφονίας χαρακτήρα του νεοεκλεγέντος Προέδρου, καθώς και υποτίμησης της βούλησης της μεγάλης πλειοψηφίας των μελών μας.

Δεν εκχωρήσαμε σε κανέναν το δικαίωμα να μιλάει «για δημιουργία νέου φορέα που θα εκφράσει την κεντροαριστερά – Χ.Σ», τη στιγμή που η θέση του κόμματος είναι για αυτόνομη πορεία, με πραγματικό άνοιγμα στην κοινωνία και διεκδίκηση αυτοδυναμίας.

Δεν είμαστε «μέλη της ΙΚΕ Κασσελάκη – Χ.Σ», ούτε λειτουργούμε «με σταλινικού χαρακτήρα αποφάσεις – Χ.Σ».

Εμείς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιλέξαμε (κι όχι κάποιος άλλος όπως ενδεχομένως επιθυμούν κάποιοι) τον Στέφανο Κασσελάκη να αντιμετωπίσει τον Μητσοτάκη γιατί πιστεύουμε πως Μπορεί. Σε αντίθεση με τον σ. Σπίρτζη που όπως αναφέρει σε άρθρο του 20.06.2024 «Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη – ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε πιο πολύ από όλους στις εκλογές – Χ.Σ».

Αναλυτικότερα, ο σ. Χρήστος Σπίρτζης:

Λειτουργεί από την πρώτη μέρα που δεν εκλέχτηκε βουλευτής και ιδίως μετά την εκλογή του νέου Προέδρου, με ατομική ατζέντα, αμφισβητώντας ανοιχτά τόσο την επάρκεια του νεοεκλεγέντος Προέδρου να επιτύχει το στόχο της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές όσο και τη δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει τον κυρίαρχο πόλο που θα αμφισβητήσει την κυριαρχία του Κ. Μητσοτάκη και της νεοδεξιάς.

Αυτές οι ενέργειες πληγώνουν τόσο την ενότητα του κόμματος όσο και το φρόνημα των χιλιάδων μελών και απλών φίλων του κόμματος, σε μια περίοδο που η παράταξη προσπαθεί να ορθοποδήσει, από την τελευταία διάσπαση.

Κι επειδή:

Οι δημοκρατικές μας ευαισθησίες δεν θα γίνουν πεδίο εκμετάλλευσης για τις προσωπικές φιλοδοξίες κανενός.
Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι ένα ανοιχτό δημοκρατικό προοδευτικό κόμμα, που όμως έχει καταστατικό που πρέπει να σέβονται όλοι.
Το συγκεκριμένο στέλεχος είναι ήδη, κατ’ ουσία, ξένο σώμα στο κόμμα. Έχει θέσει εαυτόν εκτός κόμματος.
Ως εκλεγμένα μέλη, σε αιρετές θέσεις του κόμματος αλλά και ως απλά μέλη του κόμματος μας, έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε την ενότητα, το κύρος και την αξιοπρέπεια του κόμματος όταν αυτή βάλλεται από οποιονδήποτε.
Δεν επιτρέπουμε σε κανένα, να μιλάει εξ ονόματός μας για κορυφαία ζητήματα όπως η εκλογική συμπόρευση με τρίτα κόμματα, χωρίς μάλιστα αυτά να έχουν τεθεί στα όργανα και στην κρίση της βάσης μας.Για όλους τους παραπάνω λόγους
Ζητάμε την

Παραπομπή του Χρήστου Σπίρτζη στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το με το ερώτημα της διαγραφής του από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ. 3 του Καταστατικού Λειτουργίας του κόμματος, για αντικαταστατική, αντιδεοντολογική και αντικομματική συμπεριφορά πέρα από κάθε έννοια συντροφικότητας, συμπερίληψης και συλλογικότητας.