Στέφανε Κασσελάκη, αν το “δις εξαμαρτείν” είναι έγκλημα, το…χιλιάκις πώς θα το χαρακτηρίσεις;

Στέφ. Κασσελάκης: Δεν μπορεί να υπάρχει σχέση φιλίας και καλής γειτονίας, χωρίς να αναγνωρίσει η Τουρκία τη Γενοκτονία σε βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού

Στέφ. Κασσελάκης: Δεν μπορεί να υπάρχει σχέση φιλίας και καλής γειτονίας, χωρίς να αναγνωρίσει η Τουρκία τη Γενοκτονία σε βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού

****

Μπορεί, μεν,  εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ  να γνωρίζουν  απ  ΄έξω και ανακατωτά  τις  ατάκες της αρχαίας ελληνικής  σοφίας και να  τα χώνουν στον Κυριάκο  στο κόμμα και την κυβέρνησή του,  πολλές φορές με βέλη από αυτή τη φαρέτρα της παλιάς, πλούσια    γνώσης και εμπειρίας,  αλλά το περίεργο είναι τούτο.  ΄Οταν είναι να σταθούν , να μελετήσουν  και να καρπωθούν τα οφέλη, ας πούμε για παράδειγμα   ενός «γνώθι σ΄ αυτόν», ενός «μηδέν άγαν» ή  «μέτρον άριστον», σε τέτοιες δύσκολες  …χειρουργικές επεμβάσεις αυτογνωσίας , αποτυγχάνουν παταγωδώς.

Ο λόγος ένας και μοναδικός.  ΄Όπως κι αυτό το  διατύπωσε  πάλι η ίδια , παλιά  παρατηρητικότητα  και αγχίνοια,  με την περίφημη ειρωνεία της :  «΄Αλλων ιατρός, αυτός έλκεσι βρύων». Που   στη νεότερη μορφή της , πρόκειται για   τον ξακουστό, λαϊκό χλευασμό  «δάσκαλε που δίδασκες  και νόμους δεν εκράτεις».

Μια  από τις δυσκολότερες για το κόμμα της Κουμουνδούρου προτροπές και  συμβουλές της αρχαιότητας  που αδυνατούν χρόνια τώρα να  ακολουθήσουν, να  ενστερνισθούν και να τηρήσουν  οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, είναι η περίφημη , γνωστή και στα μικρά παιδιά φράση , το «δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού».  Μια διαπίστωση με εύκολα  εξασφαλισμένη την εγκυρότητά της ,αφού αυτός ο ιός της επανάληψης  και αντιγραφής,  ακριβώς των  ίδιων  λαθών και όχι μόνο  «δυο φορές», αλλά «χιλιάκις» , που χτυπά  τους αρχηγούς του ΣΥΡΙΖΑ, παλιό και νέο,   είναι   μεταδοτικός στα στελέχη και τα μέλη του, και λίαν επικίνδυνος.

Υπάρχει, μάλιστα ,κάτι, ακόμα  χειρότερο. Αυτή η παθογένεια που κληροδοτήθηκε  με γονιδιακή να το πούμε μεταβίβαση    από τον παλιό στο νέο ΣΥΡΙΖΑ, παίρνει σήμερα  διαστάσεις τέτοιου κινδύνου,  που απειλείται  η ίδια η ζωή και η  ύπαρξη  του κόμματος .

Κι  ασφαλώς, το πρώτο θύμα.  θα είναι ο  νέος  πρόεδρό του. ΄Οχι μόνο γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης  επιμένει να θεωρεί   ως κομματική  παρακαταθήκη και να διατηρεί στο πολιτικό του πρόγραμμα  αυτά τα λάθη, αλλά και  τα επαυξάνει με τα δικά του,  που δεν είναι καθόλου λιγότερα , ούτε πιο ακίνδυνα  από εκείνα  της  υιοθέτησης   σφαλμάτων  του  παλιού αρχηγού.

Κι αν αυτή την ώρα δε φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού, όμως σύντομα  τις νέες δικές του παρεκτροπές,  δε θα τις χρεωθεί  μόνο ο ίδιος, αλλά και  το κόμμα.  Και θα είναι αυτή η αιτία που  ολόκληρο  το κομματικό οικοδόμημα της Κουμουνδούρου,  θα καταρρεύσει με πάταγο,  αν δε υπάρξει διόρθωση πορείας,  νωρίς. Για να μην πούμε ΤΩΡΑ,  έστω κι αν ο  Στέφανος Κασσελάκης   βρίσκεται ακόμα , σε «περίοδο χάριτος» τουλάχιστον μέχρι τις ευρωεκλογές  της 9ης Ιουνίου.

΄Εχουμε επισημάνει και όχι μόνο μια φορά , τους λόγους που  ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τις εκλογές . Και μαζί  ο Αλέξης Τσίπρας την ευκαιρία να καταφέρει εκείνο που σε μια  Ελλάδα της “βίας και της νοθείας” της Δεξιάς  (εκλογικής και μη),    μόνο ο Ανδρέας Παπανδρέου  κατάφερε. Να  συσπειρώσει  όλο  σχεδόν τον αντιδεξιό κόσμο (εκτός από τους σταλινικούς του Περισσού και τους αντιπάλους τους  «σοφτ κομμουνιστές»)  στα πρώτα  και για πολλά χρόνια    μετά τη Μεταπολίτευση.

Θα είναι οι  ίδιοι  λόγοι που  θα χάσει και ο Στέφανος Κασσελάκης την «καρέκλα» και το κόμμα  του την πορεία στην εξουσία.  Και δεν υπάρχει σωτηρία και αντιστροφή, όσο δεν καταφέρουν να κάνουν τη   μεταστροφή . Αν  επιμένουν κόμμα ,στελέχη και οπαδοί να μη συμμορφώνονται , να μην αποκτούν ανοσία στον παλιό αυτό ιό που μαστίζει  πολλά χρόνια το ΣΥΡΙΖΑ με τα παλιά   στελέχη και τον αρχηγό τους υπεύθυνο της  μόλυνσης ολόκληρου του κομματικού οργανισμού της Κουμουνδούρου.

Τα  πλέον  επικίνδυνα , παλιά και επαναλαμβανόμενα σήμερα κομματικά ανοσιουργήματα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως κατά κόρον τα αναλύσαμε  εδώ, περιεκτικά  τώρα,  είναι τα ακόλουθα :

-Εμμονή στον εθνικισμό και  τις «κόκκινες γραμμές» Αυτή την ώρα,   ο Στέφανος Κασσελάκης, αντί να βρει άλλες λέξεις με το ίδιο, έστω περιεχόμενο για τη γενοκτονία των Ποντίων,  διαπράττει το μέγα σφάλμα (ΠΑΛΙ) των Συριζαίων  να βάζει άλλες “κόκκινες γραμμές” στην προσέγγιση των δύο λαών.  Μια τέτοια ανακοίνωση, όπως η παραπάνω,  την περιμέναμε από τη Χρυσή Αυγη, όχι από το ΣΥΡΙΖΑ!

– Με τη σειρά της,  αυτή η «τουρκοφαγία»  και  στο όνομα του  παραδοσιακού εθνικού κινδύνου… εξ Ανατολών, απότοκο του συνδρόμου της  εθνικής  μειοδοσίας της Αριστεράς , εξασφαλίζει τη σιωπή και την απόλυτη κάλυψη  στην κυβέρνηση και από  το ΣΥΡΙΖΑ     του τεράστιου σκανδάλου της κατασπατάλησης (διάβαζε υπεξαίρεσης)  των δισεκατομμυρίων ευρώ για τους αχρείαστους  εξοπλισμούς  και τις  μίζες των ανθρώπων της Ν.Δ.

-Αδυναμία αναγωγής  σε κυρίαρχο  και αποκλειστικό ζήτημα «ζωής και θανάτου», της ανυποψίαστης  για  τον  ΄Ελληνα  ακόμα,  νέας χρεοκοπίας της χώρας στην τροχιά της οποίας ήδη έχει εισέλθει   με τον εγκληματικό  τρόπο (αλά Κώστα Καραμανλή), που ο Κυριάκος Μητσοτάκης  χειρίζεται την ελληνική οικονομία .

-΄Ελλειψη σοβαρού αντιπολιτευτικού  Τύπου  την ώρα που ο η Δεξιά έχει εξαγοράσει το σύνολο της βιομηχανίας προπαγάνδας και  η επίσημη από το κόμμα παράδοση   της ελεύθερης πληροφόρησης έχει εκχωρηθεί   στον  «Βαξεβάνη»,τον «Παππά» και τους λοιπούς  Γκεμπελίσκους της αριστεροφρούνης . Ανικανότητα στην κατάρτιση  και παρουσίαση νέων μορφών ενημέρωσης-  πληροφόρησης και αμείλικτη διεξαγωγή πολέμου κατά της  προπαγάνδας ,όπως τη διεξάγει, χρόνια τώρα,  η  οικονομική  ελίτ της βιομηχανίας παραπληροφόρησης  με   κύριους εκπροσώπους, τους   Αλαφούζο, Μαρινάκη, Κυριακού, Χατζηνικολάου , Ράπτη και λοιπούς   μεγαλέμπόρους  της είδησης και της ψυχαγωγίας.

– Κηρυγμένος  ήδη πόλεμος  από την Κουμουνδούρου  στις άφυλες κοινότητες ,στις οποίες  οφείλει    να οδεύει και να πορεύεται και η ελληνική κοινωνία. Εγκληματική  κατρακύλα του ίδιου του νέου αρχηγού και στελεχών   του ΣΥΡΙΖΑ στον έμφυλο ρατσισμό και τη μισανδρία με την παράδοση του κόμματος και την παροχή ασύλου σε ακροδεξιές και φιλοβασιλικές  Μαινάδες του μορφώματος ΜΕ ΤΟΟ. Η εγκληματική     στήριξη της   αντιεπιστημονικής-αντικοινωνικής  θεωρίας  της   αφαίρεσης της συνεπιμέλειας του παιδιού   από τον πατέρα και  η  συμπόρευση  του κόμματος με τις βιομηχανίες σεξισμού,  θεάματος ακροάματος και αποχαύνωσης των μαζών.

Αναφερθήκαμε στα παλιά,  μεγάλα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ, που τα κληρονόμησε κι ο νέος, συνεχίζοντας   την επώασή τους,  ως «αυγά φιδιού».  Τα προσωπικά λάθη, που ανήκουν εξ ολοκλήρου στο νέο αρχηγό του κόμματος, θα τα καταγράψουμε και θα τα αναλύσουμε άλλη στιγμή και  σύντομα.