ΣΤΕΦΑΝΕ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ, ΚΡΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΤΗΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΔΥΟ ΟΖΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΕΣΗΠΟΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ. ΑΠΑΛΛΑΞΟΥ! (1ο)

Μια διαπίστωση εξ αρχής. Ούτως ή άλλως, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,  έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή  η κατάσταση στο κόμμα με τη σύνθεση και τις αναλογίες  των  κορυφαίων  και των επιτελικών   στελεχών ,αλλά και της κοινοβουλευτικής του ομάδας,    δεν μπορεί    να φέρει  ένα τέτοιο ΣΥΡΙΖΑ    σε τροχιά νίκης  και επιστροφής στην εξουσία.   Οπότε, εξ ορισμού  ο Στέφανος Κασσελάκης ,αν  παραμείνουν ως έχουν τα πράγματα στην Κουμουνδούρου,  είναι αρχηγός υπό προθεσμία. Ακόμα  κι αν καταφέρει στο συνέδριο να την “σκαπουλάρει”,αν όλα μείνουν ως έχουν, θα του τη φυλάνε από μέσα,  θα τον υπονομεύουν σε καθημερινή  βάση .  Και είναι ηλίου φαεινότερο  κάποια στιγμή  πως  θα τον εκπαραθυρώσουν.  Κυρίως,  με την καθημερινή  φθορά και την έκθεσή του σε ανυποληψία.

΄Οφειλε από την πρώτη στιγμή  να το είχε κάνει.  Οι  κατά συνήθεια και επάγγελμα Αριστεροί ,τύποι σαν τον   Σκουρλέτη, το Φίλη τον Ευκλείδη, την  Αχτσιόγλου,   δεν είναι   μόνο  βαρίδια στο  κόμμα. Δεν τους θέλει ο κόσμος του  ΝΕΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.  Πλην των «βαμμένων»  και των κολλημένων  σε μια  Αριστερά,  που δεν υπάρχει πια,  ως παράταξη εξουσίας,  επειδή, ακριβώς, σήμερα φαίνεται  να την εκπροσωπούν   πολιτικάντηδες , σαν τους παραπάνω μνημονευόμενους.  Για τέτοιους οπαδούς υπάρχουν  άλλες στέγες. Ο Κουτσούμπας, ο Βαρουφάκης, η Ζωή, οι αριστεριστές  του ΑΝΤΑΡΣΥΑ ,είναι η καλύτερη επιλογή τους, αντί να μένουν σε ένα ΣΥΡΙΖΑ, που δε θα είναι  και δεν  πρέπει να είναι  πια ο ίδιος, όπως παλιά.

Να λάβουμε τώρα  υπόψη μας τα εξής.  ΄Οπως είδαμε  αν και το απέκρυψαν τεχνηέντως  οι Τράγκες του Γκεμπελιστάν ,στις τελευταίες, «εθνικές» και περιφερειακές  εκλογές, η μισή Ελλάδα, δεν προσήλθε στις κάλπες.   Ο Κυριάκος Μητσοτάκης…πρώτευσε και  έγινε,   πρωθυπουργός της χώρας  για τον ίδιο λόγο που ένα κουτσό άλογο, βγαίνει πρώτο σε γραφική  ιπποδρομία   με τα  άλλα  …θεόκουτσα συνάλογα!

΄Ομως,  στις  χτεσινές τοπικές εκλογές,  όπως είπαμε , έγινε η μεγάλη  ανατροπή.  Κι αρχίζει σιγά-σιγά να ξετυλίγεται το κουβάρι. Κάθε κατεργάρης να πηγαίνει στον πάγκο του.   Η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί αυτή την ώρα. ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΑΝ  ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ  ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ; ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΟΝΤΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ;  Πώς συνέβη λίγους μήνες  μετά τις εθνικές “εκλογές”, να έχουν αντιστραφεί  τα πράγματα; Να πάρει  τέτοια ποσοστά το Μάη, το οποία χτες τα έχασε ; Η συντριβή δεν ήρθε από τους  οπαδούς –ψηφοφόρους της Αντιπολίτευσης, αλλά από τη δική της εκλογική βάση. Πότε, άλλοτε,  έγινε τέτοιας έκτασης μεταστροφή;

Να μην ξεχνιόμαστε ,όμως.  Ανεξάρτητα από αυτή τη διαπίστωση του παράδοξου-περίεργου -ύποπτου   και στις δημαρχιακές και  τις πτεριφερειακές εκλογές χτες, η ΑΠΟΧΗ έκανε πάλι ρεκόρ.  Είχε την τιμητική  της, όπως κάθε φορά σε  «εθνικές» και τοπικές εκλογές, άλλωστε.

 Γιατί, όμως,  παρατηρείται  τέτοια  αδυναμία ή άρνηση προσέλευσης του κόσμου  στις κάλπες και μάλιστα επί συναπτά έτη μετά τη Μεταπολίτευση;   Δύο τινά,  συμβαίνουν και εξηγούν αυτό το φαινόμενο.  1.  Είναι φέικ  το νούμερο του εκλογικού σώματος που δίνουν (παρά 40.000,  φτάνει τα 10.000.000)  2.   ΄Οντως,  οι μισοί εκλογείς,  δεν προσέρχονται στις κάλπες.  Κι αν, επομένως,  δεχτούμε τον αριθμό του εκλογικού  σώματος που δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών, τότε   αυτή η τεράστια ΑΠΟΧΗ της μισής Ελλάδας,  πρέπει να οφείλεται:

α. στο μεγάλο αριθμό Ελλήνων ψηφοφόρων  που βρίσκεται μόνιμα  στο εξωτερικό.   Αυτού του είδους οι  εκλογείς,  παραμένουν, μεν, μάχιμοι, δηλ. , εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, αλλά αντικειμενικά δεν έχουν τη δυνατότητα  να επιστρέψουν  για μια   Κυριακή, να ψηφίσουν και την επομένη να αναχωρήσουν.

β. στους «αδιάφορους», που  ζουν   ,μεν, στη χώρα, αλλά τη συγκεκριμένη Κυριακή των εκλογών, προτιμούν να πάνε «παραλία».

γ. στους συνειδητοποιημένους πολίτες της ΑΠΟΧΗΣ-ΑΚΥΡΟ-ΛΕΥΚΟ που έχουν κόψει τους δεσμούς τους με το κομματικό  Σύστημα και  τις εκλογικές διαδικασίες, αφού γνωρίζουν πως  το παιχνίδι είναι στημένο και  παίζεται με σημειωμένη τράπουλα .   Την κυβέρνηση της χώρας την επιβάλουν οι  Γκέμπελς με την προπαγάνδα και  και  τις πέτσινες δημοσκοπήσεις, οι πλούσιοι χορηγοί,  η δημαγωγία και η οι πελατειακές  σχέσεις.

Πιστεύουμε πως  οι βασικοί λόγοι που παρατηρείται τέτοιας έκτασης  ΑΠΟΧΗ (άκυρα- λευκά) στις εκάστοτε εκλογές , μπορούν να αναζητηθούν στις κατηγορίες α και γ.    Κι  αυτό  με τη σειρά του σημαίνει  πως δεν μπορούμε επακριβώς να υπολογίσουμε ποια από τις δύο  μεγάλες ομάδες του εκλογικού σώματος υπερτερεί σε αριθμούς.

Λαμβάνοντας,  όμως,  υπόψη μας  τη σταδιακή από το 1974 και μετά αύξηση της ΑΠΟΧΗΣ (άκυρα- λευκά) σε συνδυασμό με την   απαξίωση του κομματικού συστήματος από μια μεγάλη γκάμα   πολιτών, που δεν εμπιστεύονται πλέον τα κόμματα, ούτε  αναπτύσσουν  οπαδικές  ή  πελατειακές  σχέσεις μαζί τους, μπορούμε να  έχουμε μια εικόνα του αριθμού των ψηφοφόρων  που ΑΠΕΧΟΥΝ από την κάλπη ή ρίχνουν άκυρο λευκό.   Κατά τους δικούς μας σημερινούς υπολογισμούς, αυτοί,  οι έχοντες δικαίωμα ψήφου ,αλλά αρνούνται να το ασκήσουν, ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ,  φτάνουν στα 2  με 2.5 εκατομμύρια.

Αν λάβουμε,δε  επιπλέον  υπόψη μας πως τέτοιοι πολίτες ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να ανήκουν στη Δεξιά σε όλο της το φάσμα και τους στενούς συγγενείς  (Ακροδεξιά και Νεοναζί), αντίθετα, είναι οι κατ΄ εξοχήν , προοδευτικοί  άνθρωποι, με ανοιχτό μυαλό και  πολιτική συνειδητοποίηση, τότε, είναι ηλίου φαεινότερο  πως ο πολιτικός  σχηματισμός που  θα μπορούσε  με  την παρουσία του στο κομματικό σύστημα, το λόγο και τα προγράμματά του,  να πείσει   αυτούς τους ψηφοφόρους  να επανέλθουν στις κάλπες,  θα κατάφερνε, ό,τι ακριβώς δεν μπόρεσε ως ΑΝΤΙΔΕΞΙΟ  κόμμα , να πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα βλέπαμε στη χώρα  μια κυβέρνηση  πού  θα…τρίβαμε τα μάτια μας.   Και θα  μπορούσε,ασφαλώς,  να είναι απολύτως αυτοδύναμη και με συντριπτικά ποσοστά εκλογής νίκης.

Αυτή, λοιπόν,  την πλούσια δεξαμενή  ψηφοφόρων ,που είναι ικανή από μόνη της να προσφέρει άνετη και συντριπτική νίκη στο Νεο ΣΥΡΙΖΑ,  οφείλει  να γνωρίζει ο Στέφανος  Κασσελάκης πως  δεν υπάρχει περίπτωση να την  προσεγγίσει  με  Φίλη, Ευκλείδη,  Σκουρλέτη και λοιπούς θορυβοποιούς του αριστερισμού στο κόμμα. Αν ήταν έτσι,  θα  είχαν ήδη απορροφήσει την ΑΠΟΧΗ   οι…αριστεροί (!)  Βαρουφάκης,  η Ζωή, ο Λαφαζάνης και οι λοιποί  της συνομοταξίας “επαγγελματίας  αριστερός”,  συγγενείς όλοι τούτοι και εξ αίματος ,μάλιστα.

Είναι αυτός ο λόγος, επομένως,  που πριν ακόμα και από  τα  πολιτικά  προγράμματα, τις εξαγγελίες την αλλαγή του   ονόματος και  το νέο κομματικό σχήμα  με ό,τι, τέλος πάντων,  νέο  θα παρουσιάσει  ο Κασσελάκης και  οι σύμβουλοί του,   οφείλει   να «ξεδοντιάσει» πρώτα  όλη αυτή τη βρώμικη παρέα, που  υπονόμευσε και   αποδυνάμωσε και τον  Αλέξη Τσίπρα.  ΄Εναν πολιτικό  που αν είχε κάνει καλύτερες επιλογές στελεχών και συμβούλων κι αν τολμούσε από τότε να “σουτάρει”  αυτό τον επικίνδυνο κομματικό  συρφετό των  τσιτατολόγων ,  σήμερα θα ήταν   άλλη μια φορά πρωθυπουργός ( και ίσως για περισσότερες)   της χώρας.

Το ένα πτώμα είναι τούτο.   Η κωλυσιεργία της αποπομπής των αντιφρονούντων και πέτσινων αριστερών από το νέο κόμμα . Και είναι περίεργο που  ακόμα ή δεν το έχουν απολύτως ξεκαθαρίσει τα νέα στελέχη που πλαισιώνουν τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ή του προτείνουν να πάνε ως έχουν στο συνέδριο και να ξεκαθαριστούν εκεί  οι διαφορές.

Μέγα λάθος. Φαίνεται πως είναι ανίκανοι να αντιληφθούν  το πασιφανέστατο.   Οι “σκορπιοί”  αυτή την ώρα περιμένουν να δαγκώσουν.  Και θα το κάνουν, γιατί αυτή είναι η φύση τους. Δεν έχουν μπέσα και  λόγω τιμής. Ας μην έχουν καμιά αμφιβολία, όσοι εθελοτυφλούν ή ετοιμάζουν αντίδοτα, που δεν υπάρχουν.  Η θανατηφόρα δόση που θα φροντίσουν να διοχετεύσουν στο σώμα του συνεδρίου θα είναι  τέτοιας ισχύος, που ο θάνατος του Στέφανου Κασσελάκη και της ομάδας  του,   θα είναι ακαριαίος.

(Συνεχίζεται)