ΣKΟΠΙΑNΟΙ: “GREECE ,WE WISH YOU A HAPPY NEW…BANKRUPTCY!

 

1.Σε ιστορικά υψηλά το χρέος των Σκοπίων

 Εκτινάχθηκε το δημόσιο χρέος της ΠΓΔΜ, το οποίο σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποίησε πριν από μερικές ημέρες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ανήλθε στο 44,8% επί του ΑΕΠ ή σε απόλυτους αριθμούς στα 3,6 δισ. ευρώ (το ύψος του ΑΕΠ της ΠΓΔΜ υπολογίζεται στα 8 δισ. ευρώ).Μάλιστα, όπως επισημαίνουν οικονομικοί αναλυτές στα Σκόπια, στο ύψος του χρέους της ΠΓΔΜ που γνωστοποίησε το ΔΝΤ δεν συμπεριλαμβάνεται ο νέος δανεισμός 500 εκατ. ευρώ από την πρόσφατη έκδοση επταετούς ευρωομολόγου της χώρας. Εάν υπολογιστούν και τα 500 εκατ. ευρώ από την έκδοση του ευρωομολόγου, τότε το δημόσιο χρέος της ΠΓΔΜ ανέρχεται στο 51% επί του ΑΕΠ και είναι το υψηλότερο ποσοστό δημοσίου χρέους που καταγράφεται στην ιστορία της ΠΓΔΜ.

2. Απίστευτο: Σκοπιανοί εύχονται να χρεοκοπήσει η Ελλάδα

Οι προκλήσεις των Σκοπιανών συνεχίζονται, με αποκορύφωμα ένα πανό στο γήπεδο της μεγαλύτερης ομάδας της χώρας, που βγάζει… χολή για την Ελλάδα.

Να ευχηθούμε και μείς το ίδιο, γείτονες; Πολλοί ανεγκέφαλοι-τυφλωμένοι δικοί μας, όπως και οι δικοί σας, θα το ευχηθούν να πιάστε τον… πάτο από τον οποίο (κατά τα φαινόμενα) εμείς βγήκαμε.  Οι σώφρονες και λογικοί,όμως, ξέρουν πως όταν καίγεται το σπίτι του διπλανού σου,όλο και κάποια σπίθα μπορεί να  φέρει τον όλεθρο  και στο δικό σου το κονάκι.

Γι΄αυτό σοβαρευτείτε εκεί στα Σκόπια  οι χούλιγκαν και οι εθνικιστές. ΄Ηρεμα, λέμε, ταπεινά. Δεν παίζουν με τη δυστυχία του άλλου. Σεβασμός!