ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΒΙΑ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

 “Ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου”!

α. Κρεσέντο κυνισμού από Άδωνη: Ντεμοντέ η συζήτηση για την α’ κατοικία

(Ντοκουμέντο)

Εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες αγωνιούν, αλλά για τον Άδωνη Γεωργιάδη, η συζήτηση για την προστασία της πρώτης κατοικίας είναι… ντεμοντέ!

«Επειδή αυτή η κουβέντα είναι ντεμοντέ. Είναι ντεμοντέ αυτό που λέτε. Κάνατε προεκλογική εκστρατεία τρεις μήνες με αυτά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνης Γεωργιάδης, σε ένα ακόμη κρεσέντο κυνισμού.

«Είναι ντεμοντέ τα σπίτια του κόσμου, είναι ντεμοντέ να ξεσπιτώνονται o κόσμος με επιλογή δική σας; Στην Χαλκιδική είδαμε έναν 80χρονο στον δρόμο, ντεμοντέ είναι η πολιτική σας που δεν προστατεύει την α’ κατοικία», ήταν η απάντηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου, με τον Άδωνη Γεωργιάδη να στρέφει τον χαρακτηρισμό στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ.

β.Μπαράζ προκλήσεων από τον Άδωνη Γεωργιάδη

Νέες ντροπιαστικές δηλώσεις, για πολλοστή φορά, από τον Άδωνη Γεωργιάδη, που δεν διστάζει να προκαλεί το κοινό αίσθημα και μεγάλο μέρος της κοινωνίας, που δεν μπορεί να βγάλει τον μήνα μέσα στην δίνη της ακρίβειας, της στεγαστικής και της ενεργειακής κρίσης.

«Κι εγώ θα ήθελα να είμαι ξανθός και γαλανομάτης» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης γελώντας, όταν ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, μιλούσε χθες βράδυ στον ANT1 για την ανάγκη ένας πολίτης να αμοίβεται καλά, χωρίς να αναγκάζεται σε υπερωριακή εργασία, να πηγαίνει με ασφαλή συγκοινωνία στη δουλειά του, να πληρώνει χαμηλό ενοίκιο και όχι τις ανατιμήσεις στα σούπερ μάρκετ και υψηλούς λογαριασμούς στις ενεργειακές εταιρίες για τα υπερκέρδη τους.

«Μία πόλη που τα ενοίκια θα είναι φθηνά, το ρεύμα θα είναι φθηνό, τα προϊόντα θα είναι φθηνά κι όλοι θα παιρνάν καλά και ζωή χαρισάμενη θα είναι σε μια χώρα, που τα ακίνητα θα έχουν πολύ χαμηλή αξία. Είχαμε πολύ χαμηλά ενοίκια επί ΠΑΣΟΚ και μνημονίων».

«Όταν λες πολύ χαμηλό ενοίκιο, σημαίνει να πέσει η αξία των ακινήτων, δηλαδή οι ιδιοκτήτες ακινήτων να μην έχουν περιουσία, όσοι αχολολούνται στην οικοδομή να μην έχουν δουλειάν και ούτω καθεξής» είπε ανερυθρίαστα ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ..

Αντίθετα, υπερηφανευόταν λέγοντας πως στην δική του τετραετή θητεία στο υπουργείο Ανάπτυξης «είχαμε μία από τις πιο χρυσές περιόδους στην αγορά ακινήτων», Νωρίτερα, θριαμβολόγησε στο Twitter υπόστηρίζοντας για την 9η θέση της Ελλάδας σε λίστα του World of Statistics με πληθυσμό 44 χώρες και αντικείμενο τους  οικιακούς λογαριασμούς.

Μόνο που ο πρώην υπουργός έκανε ένα μικρό λάθος, καθώς η χώρα μας αναδεικνύεται η ένατη ακριβότερη σε ό,τι αφορά τα χρήματα που χρειάζεται μηνιαία ένοικος διαμερίσματος 85 τετραγωνικών μέτρων για να πληρώσει τους λογαριασμούς ρεύματος, τηλεφώνου, θέρμανσης και ίντερνετ.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση για άλλη δήλωση του κ. Γεωργιάδη, στην ίδια εκπομπή, σχετικά με τους πλειστηριασμούς υποστηρίζοντας πως «χαρακτήρισε τη συζήτηση για την προστασία της πρώτης κατοικίας “ντεμοντέ”. Και υπέδειξε στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να μην ασχολείται με το θέμα γιατί η ΝΔ κέρδισε στις εκλογές της 21ης Μαΐου».

«Είναι τέτοια η αλαζονεία της ΝΔ που νομίζει ότι οι πολίτες τής έδωσαν λευκή επιταγή για να βγάλει τις πρώτες κατοικίες τους στο σφυρί. Γι’ αυτό άλλωστε και στο πρόγραμμα της ΝΔ δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά στο ιδιωτικό χρέος. Γιατί το σχέδιό της είναι να πάρει λευκή επιταγή για τσουνάμι πλειστηριασμών χωρίς να δώσει λογαριασμό», σχολιάζει η Κουμουνδούρου διαμηνύοντας πως «όσο κι αν θέλει ο κ. Γεωργιάδης να μη μιλάμε, τα προβλήματα των πολιτών παραμένουν εδώ, απαιτούν δίκαιες λύσεις και δεν είναι καθόλου “ντεμοντέ”».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απευθύνεται στους πολίτες με το σχέδιό του για την ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, για την προστασία της πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης, με υποχρεωτικότητα ρύθμισης και δυνατότητα δικαστικής προσφυγής», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

****

Τέτοιες προκλητικές δηλώσεις από στελέχη και οπαδούς της Ν.Δ ,αλλά και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν οδηγούν απλώς σε πόλωση,  διχασμό, ανεξέλεγκτη οργή, οδύνη και ταπείνωση για τα θύματα.  Ακόμα χειρότερα, πυροδοτούν  προϋποθέσεις  προσφυγής σε ανεξέλεγκτη  βία από  τη μεριά των αδικημένων και υφιστάμενων το βάρος της πρόκλησης και της αδικίας.

Να λες στο  δανειολήπτη  που ξεπλήρωσε εκατό φορές το χρέος του με τα μνημόνια, που πήγαν  εξ ολοκλήρου στις Τράπεζες, πως καλώς  σου παίρνουν οι Τραπεζίτες  το σπίτι με την ξεδιάντροπη   διαπλοκή  Κυριάκου-Ντογιάκου, δεν είναι μια απλή πρόκληση, αλλά και  άσκηση ψυχολογικής βίας (*) ,ταπείνωση και τρομοκρατία. Και είναι αυτές, ακριβώς,  οι αιτίες  που οδηγούν σε  ανεξέλεγκτες  αντιδράσεις κι από τη μεριά των θυμάτων . Δεν εξαιρείται ,  ακόμα  και η  προσφυγή σε κάθε είδους βία.

Στην Ελλάδα,  σχεδόν  8 εκατομμύρια κόσμος ,έχουν αντιδεξιό προσανατολισμό. Με άλλα λόγια, φτύνουν κατάμουτρα το Γεωργιάδη. Αμφιβάλει κανείς:   Το να βγαίνεις ,επομένως, πρώτο άλογο, σε μια ιπποδρομία  με κουτσά άλογα, δε σε κάνει  και  αντικειμενικά  νικητή.  Το να παίρνει κάποιες δεκάδες χιλιάδες ψήφους ο ΄Αδωνις στα εκατομμύρια , ελέω  Συστήματος  και εκλογικών νόμων, προφανώς από  ψηφοφόρους ίδιους  σαν ελόγου του,  δε σημαίνει πως εξουσιοδοτείται  κιόλας  να είναι τραμπούκος, τρομοκράτης, να απειλεί και να προσβάλει κόσμο βάναυσα.  Ούτε να αραδιάζει  αισχρά  ψεύδη , μπροστά σε ανθρώπους που γνωρίζουν την αλήθεια,  γιατί τη νιώθουν καθημερινά στο πετσί τους.

Σωρεύουν  άνθρακας  πυρό ς οι Γεωργιάδηδες ,επί  των  κεφαλών  τους.  Να το  γνωρίζουν.  Εμείς  εδώ προσπαθούμε   να αποφορτίσουμε  την ένταση, να  υπενθυμίζουμε  πως ο φανατισμός , η τρομοκρατία αυτού του είδους,  η  άσκηση  ψυχολογικής ή άλλης  βίας  από τον κόσμο της Ν.Δ, θα τους  γυρίσει  μπούμερανγκ.  Είναι αυτονόητες τέτοιες αντιδράσεις  και καθόλου απρόβλεπτες.

Αν υπάρχει κάποιος συνετός στη Δεξιά,  ας  μαζέψει το Γεωργιάδη  και τους όμοιους του. Ρίχνουν λάδι στη φωτιά με τη στάση της αλαζονείας, της έπαρσης για μια νίκη που είναι 100% Πύρρειος.  Κι αυτό θα το δείξει ο χρόνος

 

Στις κοινωνίες μας , ο ρόλος του κράτους οφείλει να είναι  εκτονωτικός,  κατευναστικός, να αμβλύνει τις διαφορές, να προλαμβάνει  τις συγκρούσεις και  τη βία.   Να προάγει την κοινωνική ειρήνη.

 Ο Γεωργιάδης, αλλά και ο Δεξιός της διπλανής πόρτας και του τραπεζιού στην ταβέρνα,  δυναμιτίζουν  αυτό το κλίμα.  Οι συμπεριφορές τους δεν είναι εκπροσώπων  κράτους ούτε οπαδών κόμματος  νόμιμης συγκρότησης ,αλλά παρακράτους και  τραμπούκων. Με την ταπείνωση και   την εκδικητική συμπεριφορά, ειδικά σε ευαίσθητες ομάδες, πυροδοτούν τη   βία,  επιβάλουν  καθεστώς ολοκληρωτισμού και  αυθαιρεσίας.

Η ιστορία  διδάσκει  πως   αργά η γήγορα,  υπάρχει η απάντηση σε τέτοιους είδους προκλήσεις και προσβολές. Η  βία, οποιασδήποτε μορφής, οδηγεί  στη βία, ο πόλεμος σε πόλεμο.  Αυτό επιδιώκουν  ο  Γεωργιάδης και  η παρέα του;

___________

* Ψυχολογική βία   είναι η  κατάσταση, κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη άμεση ή έμμεση, κυρίως,  φραστική επίθεση με σκοπό την επιβολή του δράστη, μέσω της ταπείνωσης, της εξουθένωσης και της καταδυνάστευσης του θύματος,.   Τέτοια συμπεριφορά  έχει  ως άμεσο ή έμμεσο αποτέλεσμα την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου. Τα μέσα  άσκησης ψυχολογικής  λεκτικής ποικίλουν.  Οι  απειλές , οι ειρωνείες , ο χλευασμός, αλλά  και ο κοινωνικός εκφοβισμός και εκβιασμός για διάδοση φημών, δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων κά. μείναι τα συνηθέστερα