ΧΑΜΑΣ: ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ ΤΩΝ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ.

 

 

Ανοίγει νέος κύκλος αίματος στη Γάζα – Ρουκέτες έπεσαν στο Ισραήλ που απάντησε

Εκεχειρία τέλος στην πολύπαθη Μέση Ανατολή καθώς παρ’ ότι έληγε τα μεσάνυχτα της Τρίτης, τρεις ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας έπληξαν το νότιο Ισραήλ και η αντίδραση από τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου ήταν άμεση.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, ανακοίνωσαν ότι τρεις ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα, έπληξαν το Νότιο Ισραήλ, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός διέταξε τον στρατό να απαντήσει στις ρίψεις ρουκετών, όπως ανέφερε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος. Σύμφωνα με την πηγή αυτή, ο Νετανιάχου έδωσε εντολή στον στρατό να πλήξει “τρομοκρατικούς στόχους” στη Γάζα.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, μια εκπρόσωπος του στρατού είχε δηλώσει ότι οι ρουκέτες προσγειώθηκαν σε ανοιχτό χώρο κοντά στην πόλη Μπεερσέμπα και δεν αναφέρθηκαν θύματα ή ζημιές. Μάρτυρες που μίλησαν στο πρακτορείο Ρόιτερς από την πόλη της Γάζας είπαν ότι άκουσαν τον ήχο των ρουκετών που εκτοξεύονταν από τον παλαιστινιακό θύλακα.

 

Το Ισραήλ απάντησε με ρουκέτες στη Μπέιτ Λάχια

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν έναν στόχο στη Λωρίδα της Γάζας, για πρώτη φορά μετά από πολλές ημέρες, σε αντίποινα για την εκτόξευση ρουκετών εναντίον του νοτίου Ισραήλ, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες και πηγές των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο στρατός έβαλε στο στόχαστρο μια περιοχή στη Μπέιτ Λάχια, στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε εντολή στους Ισραηλινούς διαπραγματευτές που βρίσκονται στο Κάιρο να επιστρέψουν στο Ισραήλ, με αφορμή τη ρίψη των ρουκετών, παρά την εκεχειρία που επρόκειτο να λήξει απόψε τα μεσάνυχτα.

Πριν από την εξέλιξη αυτή, η Χαμάς είχε επιρρίψει στο Ισραήλ την ευθύνη για την κατάρρευση των συνομιλιών που είχαν ως στόχο την επίτευξη μιας διαρκούς ειρήνης στην περιοχή. “Εάν ο Νετανιάχου δεν αντιλαμβάνεται το μήνυμα και τα αιτήματα της Γάζας μέσω της πολιτικής γλώσσας και των διαπραγματεύσεων, ξέρουμε πολύ καλά τον τρόπο που θα τον υποχρεώσει να καταλάβει”, είπε ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής οργάνωσης Φάουζι Μπάρχουμ.

Ας μη νομίσει η Χαμάς πως οι αντικειμενικοί παρατηρητές  δεν καταλαβαίνουν το ανήθικο παιχνίδι της στη Γάζα. ΄Οχι μόνο αφήνει εκτεθειμένο τον άμαχο πληθυσμό στις μπόμπες των Ισραηλινών (“ασπίδα”) και μετά  καταγγέλει θηριωδίες με  θύματα παιδιά , όχι μόνο ζητάει “αίμα και  φωτιά”, αλλά προκαλεί το Ισραήλ και επιδιώκει εκ νέου σύρραξη στη Γάζα.

Σε καμιά περίπτωση, βέβαια, αυτή η τακτική δεν ωφελεί τους Παλαιστινίους, ούτε οδηγεί σε λύση. Αντίθετα. Στρέφει σιγά-σιγά τον κόσμο εναντίον τους και δίνει επιχειρήματα στους Ισραηλινούς να “απαντούν”, όπως “απαντούν”. Αλλά μήπως αυτός τελικά είναι ο σκοπός της Χαμάς; Να προκαλεί θύματα και καταστροφές ,για να διευκολύνει το έργο των φονταμενταλιστών Ισλαμιστών να εγκληματούν ανά τον κόσμο με τον τρόπο που όλοι γνωρίζουμε;