Χιλιάδες αιτήσεις τεμπέληδων για… ένα πιάτο φαγητό στην Ελλάδα του 2014

1.

” Χιλιάδες αιτήσεις για ένα πιάτο φαγητό στην Ελλάδα του 2014
Το 2012 ήταν 72 σιτιζόμενα άτομα, 1946 άπορα άτομα και 2095 οικογένειες. Το 2013 ήταν 108 σιτιζόμενα άτομα, 1367 άπορα άτομα και 1872 οικογένειες.”

2.

2.Παραγωγοί: Οι Έλληνες δεν καταδέχονται να δουλέψουν στα χωράφια

Οι Ελληνες ζουν την κρίση «στο πετσί τους»,ωστόσο, ακόμα και σε περίοδο υψηλής ανεργίας, είναι αρκετά επιλεκτικοί ως προς τα επαγγέλματα που δέχονται να κάνουν.

Ανάμεσα σε αυτά που δεν… πλησιάζουν είναι αυτό της συγκομιδής εποχιακών φρούτων (ροδάκινα και κεράσια). Οπως σημειώνει σε άρθρο του το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι παραγωγοί της Β. Ελλάδας, αγωνιούν ότι οι καρποί, που δεν χτυπήθηκαν από τις άσχημες καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών, θα σαπίσουν πάνω στα δέντρα αν ακολουθήσουν πιστά το γράμμα του νόμου, καθώς δεν βρίσκουν εργατικό δυναμικό είτε Έλληνες, είτε αλλοδαπούς για να τους μαζέψουν.

Όπως οι ίδιοι δήλωσαν: «Οι Ελληνες δεν καταδέχονται να εργαστούν στα χωράφια», ενώ οι αλλοδαποί, παρ” όλη την προθυμία τους, κοστίζουν πολύ ακριβά, ύστερα από τις τελευταίες ρυθμίσεις σχετικά με την είσοδο και παραμονή, αλλά και εργασία στη χώρα μας.

Έτσι, μπορεί το μέσο ημερήσιο μεροκάματο να ανέρχεται στα 25 ευρώ, με τους παραγωγούς να φροντίζουν για τη πλήρη διατροφή, αλλά και τη διαμονή των εργατών τους, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας, Χρήστος Γιαννακάκης, ελλείψει νόμιμου εργατικού δυναμικού η συγκομιδή γίνεται από… τουρίστες, δηλαδή αλλοδαπούς με βίζα εισόδου στη χώρα μας και χωρίς άδεια εργασίας.»

Οι περισσσότεροι απ΄αυτούς  τους ζήτουλες στα συσσίτια είναι τεμπέληδες, χαραμοφάηδες. Ούτε το 30% από τις αιτήσεις που κάνουν για…ένα πιάτο φαγητό  είναι από πρόσωπα που πραγματικά το έχουν ανάγκη, γιατί δεν μπορούν να δουλέψουν (γεράματα, αρρώστια, άτομα με  “ειδικές ανάγκες”).Οι υπόλοιποι είναι απατεώνες. ΄Οσο τους χαϊδολογάνε για να τους έχουνε πελάτες-ψηφοφόρους τα κόμματα με τα επιδόματα του ΟΑΕΔ και τα συσσίτια, τόσο κακό κάνουν στους ίδιους τους άεργους και στην εθνική οικονομία.

Εδώ και τώρα να πάνε να μαζέψουν  ελιές στην Καλαμάτα  και κεράσια στην ‘Εδεσσα που σαπίζουν στα κλαριά. Δουλειές υπάρχουν στην Ελλάδα. Αυτοί δεν τις καταδέχονται. Και να αφήσουν τη μίρλα και τα παρακάλια. Απατεώνες, αδούλευτοι  και υποκριτές είναι.