ΧΙΡΟΣΙΜΑ-ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ:Ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΦΡΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ !

 

Η 69η επέτειος της ρίψης της ατομικής βόμβας τιμήθηκε στο Ναγκασάκι
  • Σύλληψη για χρέη στην Ηλεία

 

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Ναγκασάκι για να τιμήσουν την 69η επέτειο από την ρίψη της ατομικής βόμβας που, τρεις ημέρες μετά τον βομβαρδισμό της Χιροσίμα, μετέτρεψε την ιαπωνική πόλη σε φλεγόμενη σφαίρα σκοτώνοντας 70.000 ανθρώπους.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε κοντά στον τόπο όπου αμερικανικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος έρριξε την επονομαζόμενη “Fat Man” ατομική βόμβα στις 11.02 (τοπική ώρα) της 9ης Αυγούστου 1945.

Εξι ημέρες μετά, η Ιαπωνία παραδόθηκε, βάζοντας τέλος στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Παίρνοντας τον λόγο μπροστά στους επιζώντες και τις οικογένειές τους, κυβερνητικούς αξιωματούχους, τον πρωθυπουργό Σίνζο Αμπε και την πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ιαπωνία Καρολάιν Κένεντι, ο δήμαρχος της πόλης Τομιχίσα Τάουε κάλεσε την ιαπωνική κυβέρνηση να εγκαταλείψει το σχέδιο της τροποποίησης του ειρηνιστικού δόγματος που ακολουθεί η Ιαπωνία από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς η αποκήρυξη του πολέμου αποτελεί θεμέλιο της μεταπολεμικής Ιαπωνίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ζήτησαν ποτέ συγγνώμη για τη χρησιμοποίηση των ατομικών βομβών της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι και κανείς αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επισκεφθεί τις δύο μαρτυρικές πόλεις. Σύμφωνα όμως με το περιεχόμενο διπλωματικών τηλεγραφημάτων που διέρρευσε φαίνεται ότι η Ουάσινγκτον πρότεινε το 2009 την πραγματοποίηση επίσκεψης του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στη Χιροσίμα, όπου επρόκειτο να ζητήσει επίσημα συγγνώμη, αλλά η πρόταση αυτή συνάντησε την άρνηση της Ιαπωνίας.

1. Η πληροφορία πως ο Αμερικανός  πρόεδρος Ομπάμα είχε προγραμματίσει παλιότερα επίσκεψη στη Χιροσίμα, αλλά την αρνήθηκε η ιαπωνική κυβέρνηση, ελέγχεται  ως πραγματική, όχι μόνο δημοσιογραφικά, αλλά  και από διασταυρωμένη πληροφορία   αξιόπιστης διπλωματικής πηγής. Πάντως, αν δεν αληθεύει, είναι απαραίτητο, ΣΗΜΕΡΑ κιόλας, ο Αμερικανός πρόεδρος να επιχειρήσει εκ νέου να επισκεφτεί την Ιαπωνία, για να  ζητήσει συγγνώμη από τα επιζώντα θύματα ,αλλά και από τη χώρα ολόκληρη για τη μεγάλη συμφορά που  έπληξε το λαός της πριν 69 χρόνια (ακόμα υφίστανται  άνθρωποι και περιβάλλον, τις επιπτώσεις της ρίψης εκείνων των ατομικών βομβών από τους Αμερικανούς σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι).

2. Σήμερα,που ο παράφρων  δικτάτορας της Ρωσίας απειλεί  την ανθρωπότητα με χρήση  εκ νέου πυρηνικών όπλων και οι προκλήσεις του κατά της Δύσης διαδέχονται η μια την άλλη, είναι απαραίτητο η παγκόσμια κοινότητα σύσσωμη  να καταδικάσει με αυστηρότητα (και στην πράξη) τους ασύνετους Ρώσους εθνικιστές-φασίστες. Η πλειοψηφία του ρώσικου λαού έχει  εμποτιστεί “μέχρι μυελού οστέων” από φανατισμό και “απώλεια  προσανατολισμού”, εξαιτίας της ασύστολης  και εγκληματικής προπαγάνδας που έχει εξαπολύσει το Κρεμλίνο. Είναι τέτοια σήμερα η “τύφλωση” μεγάλου μέρους του ρώσικου πληθυσμού, που όχι μόνο ανέχεται τις προκλήσεις και την αφροσύνη  της ηγεσίας της χώρας του, αλλά τις επικροτεί κιόλας. Με τέτοια…συμπαράσταση ο παρανοϊκός νέος “Χίτλερ” της Ρωσίας, δε θα διστάσει να επαναλάβει το  έγκλημα των Αμερικανών στην Ιαπωνία το 1945.

3. Η ανθρωπότητα δεν πρέπει ποτέ να ζήσει ξανά άλλες τέτοιες δραματικές σκηνές σαν εκείνες που έζησαν οι άνθρωποι στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι από τις φονικές βόμβες των Αμερικανών τον Αύγουστο του 1945. Κάθε συνειδητοποιημένος πολίτης,ακτιβιστής, γονιός, νοήμων,έντιμος άνθρωπος του πλανήτη, οφείλει να θέσει αυτό το στόχο  ως πρώτη προτεραιότητα.

Είναι ζήτημα ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ!