΄Αμα υπάρχει ένας Νετανιάχου πού να φτουρήσουν οι αντισημιτιστές;

Επιζήσασα του Ολοκαυτώματος διαδηλώνει έξω από ισραηλινές φυλακές

 η 80χρονη καθηγήτρια Βερόνικα Κοέν, επιζήσασα του Ολοκαυτώματος, επέλεξε να στείλει το δικό της μήνυμα.

Η 80χρονη –η οποία γεννήθηκε στο εβραϊκό γκέτο της Βουδαπέστης και γλίτωσε τον θάνατο εξαιτίας «μιας σειράς από θαύματα», όπως λέει η ίδια– μετέτρεψε την ημέρα των γενεθλίων της σε διαμαρτυρία μπροστά στη γυναικεία φυλακή Neve Tirtza, που βρίσκεται την πόλη Ράμλα, στο κεντρικό Ισραήλ.

Όπως δήλωσε η Κοέν, σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία όπως η σημερινή, «που πιστεύεις ότι δεν υπάρχουν άλλες καρδιές για να ραγίσουν, η δική μου συντρίφτηκε όταν έμαθα για τις άθλιες συνθήκες τις οποίες υπομένουν οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι. Πρόσθεσε ότι αποφάσισε να σταθεί διαμαρτυρόμενη έξω από τη συγκεκριμένη φυλακή, εντός της οποία παραμένει «αδίκως» η Παλαιστίνια πολιτικός Khalida Jarrar «για περισσότερους από 10 μήνες, χωρίς καμία δίκη ή συγκεκριμένη ποινική κατηγορία εναντίον της».

Η 61χρονη Jarrar (υπερασπίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εξέχουσα προσωπικότητα στο Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, PFLP) συνελήφθη από τον ισραηλινό στρατό στις 26 Δεκεμβρίου του 2023. Τον περασμένο Ιούνιο, αποφασίστηκε να εκτίσει άλλους έξι μήνες πίσω από τα κάγκελα, την ώρα που το ένταλμα κράτησής της επρόκειτο να εκπνεύσει.

 

 Η Κοέν ήταν ένα από τα λίγα παιδιά Εβραίων που επέζησαν από το Ολοκαύτωμα στο γκέτο της Βουδαπέστης. Σχεδόν 80.000 Εβραίοι σκοτώθηκαν στην ουγγρική πρωτεύουσα: πρώτα πυροβολήθηκαν στις όχθες του Δούναβη και στη συνέχεια ρίχτηκαν στο νερό.

***

Οι συνετοί Εβραίοι έχουν ευθύνη για το μακελειό που έχει εξαπολύσει εδώ και μήνες ο πανάθλιος ακροδεξιός  Νετανιάχου.  Δεν μπορούν να «νίπτουν τα χείρας» τους με τη δικαιολογία, «τί μπορούμε να κάνουμε;»

 Η Κοέν τους δείχνει το δρόμο.  Ξαπλώστε σε δρόμους, πλατείες σοκάκια.  Στείλτε μήνυμα  στους  άφρονες, φανατικούς  συμπατριώτες σας    να σταματήσουν αυτό το   έγκλημα ενάντια στους άμαχους Παλαιστίνιους.

Αν συνεχιστεί ,  ο αντισημιτισμός  αύριο θα θριαμβεύει. ΄Οπως, ακριβώς,  το λένε τα “ιερά σας κείμενα”:   “Σωρεύετε άνθρακας  επί  των  κεφαλών  υμών”  με τέτοια αφροσύνη.    Θα λέει   ο κόσμος «ολοκαύτωμα» και δε θα θυμούνται πια ΄Αουσβιτς.  Θα εννοούν…Γάζα!

Επιτέλους,  εμποδίστε αυτό το ανοσιούργημα Νετανιάχου. Είναι παρανοϊκός.