΄Ενα-ένα τα ποντίκια θα εγκαταλείπουν το βυθιζόμενο πλοίο. Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κάνει πρώτος το σάλτο.

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης -Αποχωρεί από την πολιτική, θα εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα

Συναντήθηκε το πρωί με τον πρωθυπουργό και του ανακοίνωσε την πρόθεσή του  Τι λέει στην ανακοίνωσή του
Μητσοτάκης για Βαρβιτσιώτη: «Η απόφασή του δείχνει ότι για κάποιους η πολιτική δεν είναι ισόβιο επάγγελμα»

****

Υιός   του αλήστου μνήμης (πλην των άλλων, κρυπτοβασιλικού) Ιωάννη Βαρβιτσιώτη,  πολιτευτή   από εποχής της Καραμανλικής  ΕΡΕ και για χρόνια μετά της Ν.Δ.   ΄Οπως  υιοί και θυγατέρες είναι, άλλωστε,  πολλοί (ακόμα) στην    από   χρόνια,  ετοιμόρροπη , κομματική  παράγκα του τόπου.

Φυσικά , ουδείς πιστεύει πως ο  Μιλτιάδης παραιτήθηκε, όπως λέει ο ίδιος και ο Κυριάκος επιβεβαιώνει, για να αποδείξει πως στην πολιτική δεν είσαι ισόβιος (σαν τον πατέρα του, ας πούμε). Αλλά ,ούτε επειδή βρήκε καλύτερη μπάζα στην ιδιωτική επιχείρηση που προσλήφθηκε. Το βουλευτιλίκι  δίνει καλά και εύκολα λεφτά.  Δεν τα πετάς έτσι για κάτι αβέβαιο και    σίγουρα  με πιο απαιτητική δουλειά .

Αλλιώς, “διαβάζουμε” εμείς την παραίτησή του. Η άποψή μας είναι πως  ο  «γόνος»  δε χρειάστηκε να είναι προφήτης για να καταλάβει ότι  η κυβέρνηση και το κόμμα που υπηρετεί, πνέουν  τα λοίσθια.  Κουβαλούν βαρύ φορτίο εγκλημάτων  για τα οποία  κάποια στιγμή… θα περάσουν από το ταμείο.  Γνωρίζει,   πως  αργά ή γρήγορα.  θα υπάρξει τιμωρία.  Θα είναι πολλοί  εκείνοι που θα καθίσουν στο εδώλιο σε ένα δικαστήριο που δε θα είναι σαν τα σημερινά… Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει.

Θα βρουν μπροστά τους τεράστια λαϊκή οργή. Ποτάμι.  Δε θα τους σώζουν,  ούτε οι πέτσινες δημοσκοπήσεις και  τα γκεμπελικά κέντρα προπαγάνδας τους, ούτε τα άλλοθι του   Πούτιν και των   Χούθι.   “Φωνή  λαού, οργή θεού”. Η θεία ΑΝΑΓΚΗ ,όπως πάντα συμβαίνει στην Ιστορία , είναι ο πιο δυνατός πολιορκητικός κριός των εγκληματικών εξουσιών.

Καλή κίνηση  θεωρεί  ο ίδιος την παραίτησή του.  Αλλά μην περιμένει πως θα διασωθεί, αν έρθουν οι άγριες ημέρες  στον τόπο.   Εκτός, αν τον δούμε μια των ημερών να δραπετεύει σε καμιά «ασφαλή» χώρα που δεν εκδίδει εγκληματίες στη δική μας.   Ο χρόνος θα δείξει.