΄Εχεις πολιτικό τσαγανό να θέσεις εκτός ΣΥΡΙΖΑ τον Αλέξη Τσίπρα με όλη την παρέα του, Στέφανε Κασσελάκη;

 

Δώσε πίσω το κουρέλι τους, το ΣΥΡΙΖΑ και ράψε καινούριο και στέρεο ρούχο!

Το χειρότερο για κάποιον ,ακόμα κι από τα να μην παίρνει στροφές το μυαλό του ,είναι να αρνείται να (υπ)ακούσει στη λογική. Κανόνας για τον άνθρωπο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης,  πάει κόντρα  σ΄ αυτή την αρχή .  Δείχνει να έχει πολύ μυαλό, αλλά (από)δεικνύει   πως δεν τα πάει εξίσου  καλά  και με τη   λογική. ΄Ισως, το νεαρό της ηλικίας του και η συναισθηματική του ιδιοσυγκρασία, να του στερούν αυτό το μέγα  ατού της υπακοής  σε ό,τι  η λογική υπαγορεύει.

«Νέο κρασί σε παλιό ασκί δεν μπαίνει», Στέφανε Κασσελάκη.  Δοκιμασμένο στους αιώνες συμπέρασμα.  Χίλιες φορές το ακούς και άλλες τόσες το λησμονείς.

Ο ΄Ελληνας  της σωφροσύνης και της εντιμότητας έχει σιχαθεί  κόμματα και πολιτικούς.  Στέλνει εδώ και χρόνια το  πολιτικό αυτό μήνυμά του, μέσω της Αποχής, αλλά  φαίνεται πως βρίσκει τοίχο. Κανείς από όσους όφειλαν να  το πάρουν , δεν μπορεί ούτε καν να το συλλαβίσει. Κι ας μην είναι κρυπτογραφημένο, αλλά απλό και καταληπτό.

 Ούτε συ έπιασες το μήνυμα. Τουλάχιστον, αυτό δείχνει η μέχρι σήμερα πορεία σου. Μέσα σε ένα σχεδόν χρόνο στην ηγεσία του κόμματος, διέπραξες τέτοια και τόσα  λάθη που  κανείς νοήμων και συνετός δε δικαιολογείται να κάνει.

Συγκεκριμένα:

Δεν απομόνωσες από την αρχή   τον Αλέξη Τσίπρα, που ήταν σίγουρο πως θα σε υπονομεύσει. Ο π. αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνος που υποκινεί όλο αυτό το τσουνάμι.  Και το χαίρεται.  Αυτός   «άνοιξε τον ασκό του Αιόλου»  από την αρχή με την ανεύθυνη  πολιτικά στάση της  παραίτησής του. Αλλά, τώρα πια  φαίνεται καθαρά  πως ήταν ενέργεια (προ)μελετημένη, προγραμματισμένη και κατευθυνόμενη  από άλλα κέντρα.  Η παραίτηση ήταν πρόφαση.

Ο Αλέξης  Τσίπρας  έχει  επίσημα πλεόν πολιτογραφηθεί  ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ .  Είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος  για την οικονομία της Αγοράς να διαδεχθεί  ΜΕ ΑΝΑΘΕΣΗ τον Κυριάκο  Μητσοτάκη, που οδήγησε τη χώρα στον όλεθρο, όταν έρθει η στιγμή (και  αυτή θα είναι πολύ σύντομα).  Θα είναι η «γέφυρα» σε μια νέα «σωτηρία» της χώρας, με  μια “πύρρειο νίκη”, όταν  την οδυνηρή ήττα   θα την αναγορεύσουν και πάλι σε νίκη!  ΄Εχει δώσει επιτυχημένες εξετάσεις στην κυβερνητική του θητεία. Και το (ανα)γνωρίζει πολύ καλά αυτό η Ευρώπη. Τον εμπιστεύεται. Εσένα , όχι.

Ο  π. αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ εξελίχθηκε σε  «κακό  δαίμονα», τόσο του κόμματος, που στην ουσία   ίδρυσε και στερέωσε ο ίδιος, όσο και της  Αριστεράς και της Αντιδεξιάς  παράταξης γενικότερα.    Σήμερα, όλα δείχνουν πως δεν ήθελε άλλος να καρπωθεί τον ιδρώτα του στο κόμμα που έφτιαξε και  «άνδρωσε» . Γι΄ αυτό και σε πολεμά με κάθε τρόπο από τα παρασκήνια. Και θα σε συντρίψει, αν δεν προφτάσεις να του τραβήξεις τη μάσκα.

 Αν δε σπάσεις  τα αυγά, ούτε βραστά ούτε ομελέτα μπορείς να τα φας.  Αλλά, διάλεξες τη συν(δια)αλλαγή από τη σύγκρουση μαζί του. Δε  βγήκες  θαρραλέα  να καταγγείλεις το έγκλημα της ατιμωρησίας του υπεύθυνου της πρώτης χρεοκοπίας  της χώρας, του Κώστα Καραμανλή, εξαιτίας  της «ομερτά» που συνήψαν οι δυο τους.  ΄Εκλεισες  τα μάτια σου, ακόμα και  όσες φορές ο π. αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ σου τραβούσε φανερά το χαλί κάτω από τα πόδια. Παρίστανες πως δεν καταλάβαινες την ατιμία.

Σήμερα και πάλι βγαίνεις δειλά και ψελλίζοντας, αντί  να καταγγείλεις σε όλους τους τόνους την ανήθικη πολιτική τακτική του. Ο ίδιος, όμως και η παρέα του  στους δικούς τους ηχηρούς τόνους, σε καταγγέλλουν  ως ανίκανο, γραφικό και απολίτικο. Κι ενώ γνωρίζεις πως είναι αδίστακτοι  και θα φτάσουν ως το τέλος, συνεχίζεις την ίδια τακτική της αμφισημίας, της παλάτζας, της ουδετερότητας. Σαν άλλον να αφορούν οι επιθέσεις τους και όχι εσένα προσωπικά και το αντιδεξιό κίνημα στη χώρα.

΄Ο,τι έκανες (και κακώς, κάκιστα) στον Παύλο Πολάκη, όφειλες, αν είχες διορατικότητα και πολιτικό τσαγανό, να το κάνεις στον Αλέξη Τσίπρα.  Να προχωρήσεις στο… ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ. Να θέσεις τον ιδρυτή και π. αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ!   ΕΚΕΙ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.  Τολμάς;

Αν όχι, θα το βρεις μπροστά σου.  Ακόμα κι αν σε στηρίξει η βάση στο συνέδριο, δε σημαίνει πως θα σε αφήσουν ήσυχο.  Δε σέβονται την άποψη   της βάσης. Υποκρίνονται  αριστερό ήθος.  Είναι  μόνο  επαγγελματίες κομματικοί.  Δε θα ησυχάσουν , αν δε σε δουν να πέφτεις και μάλιστα με  γδούπο και συντριβή.

Πήγαινε στο συνέδριο και άλλαξε ακόμα και το όνομα ΣΥΡΙΖΑ. Κουβαλάει  τη μούχλα και την  ίντρικα των «Αγανακτισμένων του Συντάγματος». Απαλλάξου από κάθε παλιό  κομματικό βαρίδι. Βάλε  το νέο, ΑΝΤΙΔΕΞΙΟ κρασί σε καινούργιο βαρέλι.   Στόχευε τον ελεύθερο συνειδητοποιημένο πολίτη της ΑΠΟΧΗΣ. ΄Όχι την κομματική, φανατική  καφρίλα ,που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από εκείνη του γηπέδου.

 Είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ. Αλλιώς, οποιαδήποτε άλλη επιλογή  ,ή θα είναι πτώση από μέγα   ύψος  ή ,στην καλύτερη περίπτωση ,   τσουβαλιαστό άδειασμα    από …  έξοδο κινδύνου !   Λογικέψου.  Δεν έχεις  άνεση χρόνου!