ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ …ΟΥΚΡΑΝΙΑ!

1. Homo-Naturalis.gr (Χτες):

Τον γύρο του κόσμου, αποδεικνύοντας τη φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία, κάνει μια φωτογραφία, που δείχνει έναν πατέρα γονατισμένο στο δρόμο να κρατά το χέρι του νεκρού 13χρονου γιου του.

Το 13χρονο αγόρι σκοτώθηκε από ρωσική πυραυλική επίθεση στο Χάρκοβο, καθώς περίμενε το λεωφορείο κοντά σε τζαμί, την Τετάρτη.

Η φωτό που συγκλονίζει την υφήλιο, πατέρας κρατά το χέρι του νεκρού γιου του

 

“Μια φωτογραφία,χίλιες λέξεις”. Εξαιρετικά αφιερωμένη  στους ΄Ελληνες  πουτινιστές , ισαποστάκηδες και ρουβλιοταϊσμένους.

Κι όταν, αγαπητέ φίλε, τούτοι,  ασεβείς, ολιγόνοες,  προκλητικοί ,απάνθρωποι   τολμούν μπροστά σου να  επικαλούνται ως  επιχειρήματα , φληναφήματα της μορφής “μα, τα ίδια κάνανε και οι Αμερικανοί  στο Βιετνάμ πριν 50 χρόνο και 20 στο Ιράκ” ή  τράβα τους , αν σε παίρνει,   ένα γερό  χαστούκι ή φτύσε τους  (και στείλε  νοερή αφιέρωση  στον πατέρα της φωτογραφίας )  ή , ακόμα καλύτερα,  δείξτε τους αυτή την τραγική  γονική φιγούρα και μη ντρέπεσαι να αφήνεις τα  δάκρυα  να κυλούν στα μάγουλό σου.    Μνημόσυνο θα κάνεις  ό, τι κι αν διαλέξεις   στο 13χρονο παλικαράκι που η παράνοια ενός δικτάτορα με τη στήριξη των ανεγκέφαλων οπαδών-κρετίνων του  απανταχού της γης,  του στέρησε αυτό που   εμείς σήμερα  απολαμβάνουμε ως δεδομένο, δικαωματικό  και απαρασάλευτο.

Αυτή τη  φρίκη, ας μην τη ζήσει άλλος  πατέρας στην υφήλιο! Κι ειδικά  ΄Ελληνας γονιός  ,που δίπλα του ωρύεται, επίσης ένα τέρας Σουλτάνος, αχυράνθρωπος και ενεργούμενο του αιμοσταγούς Τσάρου.   Και πίστεψέ με, δεν είναι καθόλου απίθανο  τέτοιες εικόνες να κάνουν κάποια στιγμή  το γύρο του κόσμου από μια όμοια φρίκη,  τη φορά αυτή, ακριβώς  δίπλα σου ή και καταδική σου

2. Αχμέτ Νταβούτογλου: Είδε «απογόνους του… Πορθητή» στην Ξάνθη, επίσκεψη-αστραπή

Νταβούτογλου

“Επίσκεψη στην Θράκη πραγματοποίησε χθες, Πέμπτη (21/7) ο Αχμέτ Νταβούτογλου, πρώην υπουργός Εξωτερικών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και νυν ορκισμένος πολέμιός του. Ο πρόεδρος του «Κόμματος του Μέλλοντος» της Τουρκίας είχε τετ α τετ με τουρκόφωνους της μειονότητας και σε σχόλιό του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter προχώρησε σε μια προκλητική δήλωση. ανέφερε ότι βρέθηκε στην περιοχή όπου ζουν «απόγονοι του Πορθητή», ενώ «είδε» τουρκικά έθιμα και παραδόσεις στα Πομακοχώρια”.

3. Η Τουρκία έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό στο ΝΑΤΟ: “Ας είμαστε ξεκάθαροι, είμαστε μέλος της συμμαχίας για 70 χρόνια και έχουμε τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό στη συμμαχία”.

Ο Κυριάκος απέφυγε να βάλει την στρατιωτική… στολή στην άσκηση “Παρμενίων 2019″… (ΦΩΤΟ) – Makeleio.gr

Από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη σε F16 στον Αλέξη Τσίπρα με στολή παραλλαγής - CNN.gr

***

Η απειλή του  παράτολμου , αλλά και αθυρόστομου  στρατηγού  Γ. Καραϊσκάκη  απευθυνόταν   στο τότε Οθωμανικό και Κοτζαμπασικό  κατεστημένο.  Κάπου 200 χρόνια μετά ,το  σημερινό   Σύστημα  με τη γνωστή χαρακτηριστική λαϊκή ατάκα  “άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε το ρούχα αλλιώς”,  παραμένει  διαφορετικό στην επιφάνεια. Στον πυρήνα του, όμως,   είναι το ίδιο. Με όλα τα χαρακτηριστικά της ΕΞΟΥΣΙΑΣ ,  ανεξάρτητα από την “εθνική” της ταυτότητα.    Δε λέμε πια η Πύλη, αλλά η κυβέρνηση της Αθήνας.  Δε μιλάμε πια για το Σουλτάνο   Μαχμούτ το Β, αλλά για το γόνο της δυναστείας Μητσοτάκη,  Κυριάκο τον… Α!.

Ο Σουλτάνος κρέμαγε τότε τους   εχθρούς της εξουσίας του στης…Αρκαδιάς τον Πλάτανο.  Σήμερα δεν κρεμάς κανένα “τρομοκράτη”. Τον αφήνεις να σαπίζει  στη φυλακή ή να πεθαίνει από απεργία πείνας.  Και δε χρειάζεται να έχει στρατιές Αρβανίτες χωροφύλακες.  Φτάνουν σιδερόφρακτα ΜΑΤ  πάλι   ακριβοπληρωμένα  με …χαράτσια από τους σύγχρονους Ραγιάδες φορολογούμενους .

Αλλά,  ακόμα καλύτερα,    η «βρώμικη δουλειά» βγαίνει   με  την προπαγάνδα του ΝεοΓκεμπελισμού  για κάθε περίπτωση.   ΄Οπως περί  της αναγκαιότητας διατήρησης  των «κόκκινων γραμμών στη   διασφάλιση    της εθνικής μας ταυτότητας ,που  κινδυνεύει, αν δεν υπάρχουν   σύνορα,  επικράτεια, νόμος, τάξη  και υποταγή.   Η μαφιόζικη μιντιακή  συμμορία   παρουσιάζει  για παράδειγμα ,ως ύψιστη  εθνική δέσμευση   να αναπαράγει την προπαγάνδα   της προσφυγής, μεν,  σε Διεθνές Δικαστήριο, αλλά μόνο για ΜΙΑ διαφορά     με τους απέναντι. Και χάρη σε αυτή τη δέσμευση , σύμπασα η συν-αντι- πολιτευόμενη συμμορία  πέφτει σε βαθιά αφωνία , όταν πρόκειται να μιλήσει για τα σκάνδαλα με τις    μίζες των Ραφάλ και των  φρεγατών του Κούλη.΄Η  να καταγγείλει  την άχρηστη …αναγκαιότητά τους.   Αλλιώς, όποιος διαφωνεί,  είναι προδότης και πράκτορας των  εχθρών μας!

Πάντως, εμείς εδώ  μπορεί  να μην είμαστε ηρωικοί  σαν το γιο της Καλογριάς ,  ούτε ζηλώσαμε τη δόξα του, αλλά με τούτη τη θεσμική  ιδιότητα που διαλέξαμε, τους στέλνουμε το ίδιο μήνυμα.  Ποσώς μας ενδιαφέρει αν  θα μας πείτε προδότες.  Χεστήκαμε!  Αν συμβεί το κακό, όμως,  αν κάνετε την Ελλάδα….Ουκρανία, να ξέρετε πως εμείς οι αλλιώτικοι από σας  ,”θα σας  γ@μήσουμε”  .Να το θυμάστε.

Και δεν απευθυνόμαστε  μόνο  στον Κυριάκο,  τον Αλέξη και τον Yanis.   Ούτε  στους σφογκοκωλιάριους (ή ανάλογα την περίπτωση και αφεντικά τους)  Ράπτη, Κουρτάκη,  Αλαφούζο,   Βαξεβάνη και τα  γνωστά…καλά παιδιά της “κολεκτίβας συνταχτών”.   Σας θεωρούμε άπαντες  ΝεοΓκέμπελς με  ζητούμενο πλέον όχι το   …ναζιστικό ιδεώδες του δασκάλου σας , αλλά το  καθόλου διαφορετικό από εκείνο.   Αυτό του αισχρού και ανήθικου   κέρδους.

Δε το λέμε επίσης  στους  “Σφακιανάκηδες” (  Νότης:  «όταν λες εσύ είμαι πατριώτης, σου λένε είσαι φασίστας. Ναι ρε! Είμαι φασίστας άμα είμαι πατριώτης. Αν τον πατριώτη τον λες φασίστα, εγώ είμαι ο μεγαλύτερος. Εσύ που είσαι άπατρις τι είσαι; Το μέγιστο τίποτα;») Αλλά ούτε στους Ρουβίκωνες που κάνουν “ντου”  στο σπίτι του…βιαστή Λιγνάδη,  ποτέ, όμως,  ούτε απ΄ έξω δεν περνούν από τη σφηκοφωλιά της  Ρώσικης Πρεσβείας  («δεν δαγκώνεις χέρι που σε ταϊζει»).

 Δεν είναι μόνο τούτοι. Εμείς στέλνουμε το μήνυμα σε κάθε  επώνυμο και ανώνυμο εθνίκιο.   Σε όλους τους πατριωταράδες   Τούρκους και ΄Ελληνες.  («όλα τα γουρούνια έχουν ίδια μούρη).΄Όπως,  ακριβώς  το τελεσίγραφο του Γ. Καραϊσκάκη,  που αν  ζούσε σήμερα, με  εμάς  θα ήταν.  Και  πάλι  στους ίδιους,   τα ίδια θα έλεγε.

 

 

Λίγα χρόνια πριν, θα ήταν  αδιανόητο να γράφαμε εδώ ό,τι υποστηρίζουμε  σήμερα.  Πως καθόλου, δηλαδή,  δεν αποκλείουμε ο Σουλτάνος να αντιγράψει στην Ελλάδα την εισβολή του Τσάρου στην Ουκρανία.   Αντίθετα,  ήταν δεκάδες τα κείμενά μας από το 2007 , που υποστηρίζαμε το αντίθετο. Υπήρχαν τότε  αξεπέραστα   εμπόδια , που δε θα αποφάσιζε καμιά  τουρκική εξουσία, μια επίθεση στην Ελλάδα.

Από το 2014, όμως, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Ο  παρανοϊκός εθνικιστής, Τσάρος Πούτιν, ως Νέος Χίτλερ , και  ο πλέον  αιμοσταγής  ιμπεριαλιστής στη σύγχρονη  παγκόσμια  Ιστορία,   σηματοδότησε με τις στρατιωτικές του εισβολές σε άλλες χώρες   ένα νέο δόγμα. Εκείνο του  εδαφικού επεκτατισμού με βάση τις γραμμές που έχει χαράξει η εθνικιστική ιστορία της χώρας του.    Σχεδόν πλησιάζουν το ένα εκατομμύριο τα θύματά του και   αναρίθμητοι είναι οι πρόσφυγες από τις πολεμικές επιχειρήσεις στα διάφορα  μέτωπα , που άνοιξε, όπως  στη Γεωργία, την Ουκρανία, τη Συρία. Και απειλεί να συνεχίσει  με νέες αιματοχυσίες στην Υπερδνειστερία, τη Μολδαβία, ως και τη Ρουμανία!

Ο εθνικισμός, όμως,  αυτού του είδους , ως προπαγάνδα   των εθνικιστικών  ιστοριών,  είναι ένα “Ντόμινο”.    Το «φαινόμενο» αυτό ορίζεται ως  ή αλυσιδωτή αντίδραση   που προκαλείται  όταν ένα γεγονός εξωθεί  μια αλυσίδα παρόμοιων γεγονότων. Το νέο επεκτατικό δόγμα των  τυράννων, που πάσχουν  από το σύνδρομο της χρονολογικής,  ιστορικής… σύγχυσης  και   που εκδηλώθηκε πρώτα   στο «Τσάρο», είχε άμεση επίδραση, ως «φαινόμενο Ντόμινου» και στο “Σουλτάνο”.  Και τούτος διαβάζει  τις σελίδες της Ιστορίας  με τα δικά του οθωμανικά   ματογυάλια.

Η  μέγιστη  χαρά του είναι πως μπορεί και ο ίδιος σήμερα να διαθέτει το άλλοθι  μίμησης της προπαγάνδας  του δικτάτορα τη Ρωσίας, όντας και τούτος  δικτάτορας στην Τουρκία.   Και  να σχεδιάζει,  ίσως,  στο άρρωστο μυαλό του, αλλά και να απειλεί φανερά  πως δεν το έχει σε τίποτα  να  κάνει αύριο  την  Κρήτη ,τη Χίο και τη  Ρόδο …Χάρκοβο και Μαριούπολη.

Κι αν αυτό ακούγεται τρελό, το ίδιο ηχούσε λίγα χρόνια πριν στα αυτιά των περισσότερων , πως ένα αιμοβόρο τέρας, ως Νέος Χίτλερ στον 21ο αιώνα, θα θυσίαζε    εκατομμύρια αθώες  ψυχές ,θύματα της εθνικιστικής  του ψυχοπάθειας , αλλά και της αίσθησης  ισχύος που του παρέχει το πλούσιο, πυρηνικό του οπλοστάσιο.  Το φαινόμενο αυτό του Ντόμινου είναι από τα πλέον επικίνδυνα,  αν εκδηλωθεί.  Και είναι αυτός ο λόγος που λέμε σήμερα εδώ,  μετά λόγου ιστορικής γνώσης και ευθύνης πως φωτογραφίες σαν  εκείνη  παραπάνω με το 13χρονο  παλικαράκι  στο σάκο και τον πατέρα  να κρατάει το νεκρό, παγωμένο του χέρι,δεν το αποκλείουμε πια να συμβεί και στην Ελλάδα.

Αντίθετα, το βλέπουμε  ως ενδεχόμενο.  Δοθέντος πως μια τέτοια εισβολή είναι ΔΩΡΟ  λυκοφιλίας του “Σουλτάνου”  στον “Τσάρο”, αφού  θα σηματοδοτούσε  τη διάσπαση, αν όχι τη συντριβή του ΝΑΤΟ.  Την ίδια ώρα και για τους ίδιους λόγους με το Ρώσο ομόλογο του, ο Ερντογάν που βλέπει κι αυτός να   τρέμει το έδαφος κάτω από τα πόδια του,  θεωρεί μοναδική ελπίδα σωτηρίας του  να καταστήσει  την Τουρκία μια νέα σημερινή, εθνικιστική Ρωσία.

Κι αν συμβεί η τραγωδία  ,κανείς να μην ελπίζει  σε αυτή τη χώρα πως θα σπεύσει για βοήθεια ο Μακρόν .  Ο Γάλλος να πουλήσει “λαμαρίνες”  ήθελε. Και το πέτυχε. Τώρα, αν  θα τρώει ο Γερμανός   μπαρμπουνάκι στα Χανιά  και τον σερβίρει γκαρσόν με παραδοσιακό  τούρκικο   φεσάκι  στο κεφάλι και όχι Σφακιανός Μαυροπουκαμισάς, ποσώς τον ενδιαφέρει.΄Οσο ενδιέφερε την Μέρκελ που τα έπινε  με τον παλιό σύντροφο από την  ΚΑ ΓΚΕ ΜΠΕ,  την ώρα που  ο δικτάτορας καταλάμβανε την Κριμαία.  Το αέριο να ρέει άφθονο από τους ρώσικους  αγωγούς.  Εκείνο είχε και τότε και τώρα σημασία.

Οι μόνοι που θα αντιδράσουν  θα είναι οι Αμερικανοί, αφού θα δουν το όνειρο της Νατοϊκής παγκοσμιοποίησης να συντρίβεται.  ΄Ομως και τούτοι δεν πρόκειται να προχωρήσουν  πολύ πέρα από τις ίσες αποστάσεις.  ΄Όπως κάνουν και σήμερα. Η Τουρκία πάντα , ήταν σημαντικότερος σύμμαχος για τους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ , απ όσο η Ελλάδα.

 

 

 

Δύο είναι οι λύσεις,  αν θέλουν  οι ΄Ελληνες γονείς  αύριο να μη θρηνούν ,όπως σήμερα οι Ουκρανοί, όταν  θα  τους κουβαλούν σε κάσες ,τυλιγμένες με την ελληνική σημαία , τα διαμελισμένα πτώματα των παιδιών τους:

  1. Σταματήστε όσους επιδίδονται καθένας για το δικό του συμφέρον ή από τη   λοβοτομή  του  πατριωταρά   σε εθνικιστική υστερία.   Ισοπεδώστε το παραδοσιακό κομματικό και γκεμπελικό σύστημα. Ούτε Κούλης ούτε Αλέξης. Ούτε Ράπτης ούτε  Βαξεβάνης. Να οικοδομήσουμε μια νέα , σταθερή σχέση με τους γείτονες. Ναι στο Διεθνές  Δικαστήριο με πακέτο όλες τις διαφορές και κάθε ζήτημα ερμηνείας των συνθηκών.  ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ   ΝΕΑ “ΕΘΝΙΚΗ” ΓΡΑΜΜΗ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ.
  1. ΩΣ ΤΟΤΕ.  ΑΦΗΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ  ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ   ΜΕ ΝΑΤΟΪΚΑ ΟΠΛΑ.   ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΗ ΧΙΟ, ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΤΡΑΛΑΜΕΝΟΣ  ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ   ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ  ΕΣΤΩ ΚΑΙ… ΣΤΡΑΚΑΣΤΡΟΥΚΑ,  ΟΙ “ΓΙΑΝΚΗΔΕΣ” ΔΕΝ ΑΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΞΕΙΣ ΤΟ  ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ  ΤΟΥΣ ΟΝΕΙΡΟ.   ΘΑ  ΤΟΝ ΚΡΕΜΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!  ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ  ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ  ΘΑ ΜΕΤΑΔΩΣΟΥΝ   ΠΩΣ   ΚΡΕΜΕΤΑΙ ΑΝΑΠΟΔΑ  ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΞΙΜ   ΤΗΣ… ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ.   ΟΧΙ ΠΙΑ  ΤΗΣ ΙΣΤΑΝΜΠΟΥΛ!

 

Υ. Γ Οι παραπάνω  απόψεις δεν έχουν ίχνος άλλης σκοπιμότητας,  πλην  του στόχου  που  ορίζει για την Ιστορία  ο Θουκυδίδης.  Να   εξοπλίζονται  με την πρέπουσα πληροφόρηση οι γενιές . Να ξέρουν πώς θα συμπεριφερθούν και πώς θα αποφύγουν τις παγίδες,  συμφορές και τις τραγωδίες.   Είναι ο λόγος  στον καθένα που διαβάζει  αυτές  τις γραμμές και χρέος ,να  τις προωθήσει  και παραπέρα . Σκεφτείτε μόνο πως  τις επόμενες ώρες  θα γεμίσει πάλι το διαδίκτυο  με τόνους ,λογιών σκουπίδια, κυρίως σπερματικά, αλλά πουθενά δε θα επιτρέψουν οι κοντυλοφόροι να περάσουν τέτοιες  απόψεις.  Θα ήταν σαν να κάνουν  χαρακίρι. Κι εδώ είναι η δική σου ευθύνη να τους πολεμήσεις  ,αν μη τι άλλο, για να μη βρεθείς αύριο στη θέση  ενός Ουκρανού στη Μαριούπολη.

Θα  το αφήσουμε το θέμα  πρωτοσέλιδο για τις επόμενες ημέρες, όσο η επικαιρότητα παραμένει στα  τετριμμένα  που αναμηρυκάζουν κάθε φορά οι επαγγελματίες ψεύτες . ΄Οσοι  ζουν ,πουλώντας   παραπλάνηση και   παραπληροφόρηση . Τέτοιος είναι και ο  πατριωτισμός. “Το καταφύγιο  κάθε είδους απατεώνα”.