Είναι… πατριωτική πράξη ευθύνης,  ηρωισμός και καθήκον να στέλνεις στον πάτο της θάλασσας  απόκληρους!

 

 

 

Ναυάγιο στη Σικελία: Τα στοιχεία που δείχνουν ανθρώπινο λάθος -Στο «κάδρο» ο Νεοζηλανδός καπετάνιος

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα γύρω από το ναυάγιο του γιοτ των 35 εκατ. ευρώ στη Σικελία.

Το υπερπολυτελές σκάφος, μήκους 56 μέτρων, ανατράπηκε και ναυάγησε κατά τη διάρκεια σφοδρής καταιγίδας τη Δευτέρα (19/8).

Ζωντανοί από το ναυάγιο βγήκαν 15 άνθρωποι.

Και καταλήγει η Daily Mail:

«Χθες, όλος ο κόσμος της ναυτιλίας ήταν σοκαρισμένος με την ταχύτητα που ένα τέτοιο γιοτ -κατασκευασμένο από διεθνούς φήμης ναυπηγείο και τοπ σχεδιαστές- ανατράπηκε και βυθίστηκε ενώ ήταν αγκυροβολημένο.

iefimerida.gr

 

*****

bayesian000 1 620x350.jpg

ναυαγιο-πυλος

 

Δε θα εκφράσουμε  την   ούτως ή άλλως αυτονόητη  και ειλικρινή  λύπη μας για τους 6  πνιγμένους συνανθρώπους  στο πρόσφατο ναυάγιο της Σικελίας.  Δεδομένης, άλλωστε, της προσήλωσης  του ιστορικού μας σάιτ στις αξίες του ανθρωποκεντρισμού κα της ενσυναίσθησης.

 Με αφορμή, όμως,  τον τρόπο και τη συχνότητα που τα ελληνικά Μέσα παραπληροφόρησης (ειδικά η φυλλάδα του Ράπτη)    παρουσίασαν  το συγκεκριμένο ναυάγιο , θέλουμε να προχωρήσουμε σε μια υπενθύμιση-καταγγελία.  Είναι ταυτόχρονα και έκφραση οργής για το κατάντημα των θεσμών αυτής της χώρας και ιδιαίτερα εκείνου της Δικαιοσύνης, που στην απονομή της,  διαθέτει πολλές ταχύτητες με  κατά κόρον  χρήση  εκείνης στη «νεκρά», όταν πρόκειται για εγκλήματα σαν το παρακάτω.

Δεν τα έχω με το Ράπτη. «Δεν έφταιγε ο ίδιος», που λέει και ο ποιητής. Τόσο ήταν το …ανάστημά του. Μια σπιθαμή (ηθικό) μπόι!  Από τέτοιο και μάλιστα με  γιαουρτωμένη  τη  μούρη, τί να περιμένεις;

Με τους  σκουπιδοφάγους του τα έχω. Τί πολυτέλεια μυαλού και τί ήθος, μπορεί να διαθέτει, όποιος στήνει σκηνή  καθημερινά στην ξεραϊλα τέτοιας  χωματερής μη χάσει τη θέα και την  μπόχα της βρωμιάς που αναδίνει από τη μια ως την άλλη άκρη; Λογικός, σοβαρός, αξιοπρεπής και έντιμος   μπορεί να κάνει βίζιτες σε τέτοια  μέρη;     Είναι, αν μη τι άλλο, και ζήτημα …αισθητικής ,καλαισθησίας.

14  Ιουνίου 2023 . Ο, πλην των άλλων, και ανελλιπώς …εκκλησιαζόμενος , Κυριάκος Μητσοτάκης, ως μη επιλήσμων των αρετών και των παραδόσεων της παράταξης («πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» , δολοφονεί εν ψυχρώ 700  ανθρώπους στην Πύλο. «Κολασμένοι της γης» πάνω σε ένα σαπιοκάραβο, μέρες στο πέλαγος, ξεθεωμένοι, εξαθλιωμένοι, «άχθος  αρούρης και ύδατος»,  επαναπροωθούνται στον… πάτο της θάλασσας με τα παιδιά τους στα χέρια.

Οι καλοταϊσμένοι Γκέμπελς του καθεστώτος,   περνάνε στα «ψιλά» το ανοσιούργημα.  Αν ή όταν    αναφέρονταν σε αυτό  για λίγο, ήταν  για να   διαβεβαιώσουν τους Ελληνο-ορθόδοξους πατριώτες    της παράταξης πως δεν επρόκειτο ούτε για έγκλημα ούτε για  θύματα, δοθέντος πως

 α. όπως περήφανα («ανοιχτά και ειλικρινά») διακήρυττε ο πρωθυπουργός τους  «θεωρούμε ότι έχουμε το δικαίωμα να αποτρέπουμε παράνομες εισόδους στη θάλασσα και ταυτόχρονα να ενθαρρύνουμε αυτά τα σκάφη να επιστρέψουν στις ακτές από όπου απέπλευσαν».

β.στις αρχές και τα πιστεύω  της παράταξης που ομνύουν (με το σφόδρα αζημίωτο ) οι «Ράπτες , «όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίσια. Πόσο μάλλον τα  λευκά και τα μελανά δέρματα.

 Είναι… πατριωτική πράξη ευθύνης,  ηρωισμός και καθήκον να στέλνεις στον πάτο της θάλασσας   απόκληρους! Και μάλιστα από τη «Μαύρη ήπειρο», που οι Δεξιοί ανέκαθεν,  βρισκόταν σε σύγχυση και αδυναμία να ξεχωρίσουν  σε αυτή  τις  μαϊμούδες από  τα «μαυράκια» με τις φουσκωμένες κοιλιές από την πείνα και πάνω τους να  κάνουν κύκλους  οι γύπες.

 Να κλείνουν τα μάτια οι πατριώτες;   Δεν είχε δίκιο ο «γόης» της Γαλλίας, ο προσφάτως αποδημήσας από τον μάταιο  τούτο κόσμο,  Αλέν Ντελόν,  όταν έλεγε «δε θα κάνουμε μαύρη την Ευρώπη»;

 Ειδικά την αποικιοκρατική  Γαλλία, λέμε εμείς.  Πού τόσους αιώνες  πάλεψαν οι στρατιές της, όντως με μοναδικό ηρωισμό  να ξύσουν, έστω για  να ξεθωριάσουν λίγο , οι  σοκολατένιες επιδερμίδες σαν  εκείνες των    Αλγερινών   και των   Μαδαγασκαρινών .

Και τελικά, το μόνο που  πέτυχαν  , ήταν   να  είναι σήμερα η χώρα  με  κόσμημα την «πόλη του φωτός»,  τίγκα στις σκούρες και μαύρες επιδερμίδες.  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ !   Η εκδίκηση της Φύσης, που δε συγχωρεί την αλαζονεία και την ιδιωτεία!

 Και χαρά ,ασφαλώς, δικιά μας .Δικαίως, τρίβουμε τα χέρια μας.  ΄Ιδια και όσοι  διαθέτουν απλή λογική, σύνεση και θυμοσοφία.     Να θεωρούν ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΙΑ ΦΥΛΗ , ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ, ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!