Κάθε κόμμα μπορεί να κάνει κάποια λάθη. Μόνο ένα κόμμα χωρίς μέλλον και προοπτική συνεχίζει να επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη!

“Διπλό μέτωπο κατά Πολάκη στην Κουμουνδούρου-Στήριξη για την ώρα από Κασσελάκη, αιχμές για το κόμμα «σουρωτήρι»

 

Ο βουλευτής και υπαρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης

«Γιατί δεν κάνετε πρώτο θέμα τη διάψευση του κ. Μητσοτάκη που έλεγε μέσα στη Βουλή, οικτίροντας τον Αλέξη Τσίπρα, “όχι είναι ψέμα, δεν θα πάρει Τουρκία F-16”. Και τώρα με τις χθεσινές δηλώσεις της κυρίας Νούλαντ φαίνεται ότι θα μπει και στο πρόγραμμα για τα F-35» υπογράμμισε.

Και προσέθεσε: «Με βάση την ενημέρωση του κ. Δένδια ακόμα δεν ξέρουμε πόσα θα πάρουμε, τι κόστος θα έχουν, τι οπλισμό θα έχουν, με τι θα τα πάρουμε και εδώ κάποιοι το παίζουν στρατηλάτες. Θα ξεχάσουμε τι είχε γίνει στο παρελθόν με τα εξοπλιστικά; Ρωτάτε με πράγματα τα οποία έχουνε ουσία, στην ουσία εγώ απαντάω, στα υπόλοιπα δεν απαντώ».

Ανεξάρτητα, λοιπόν από τη διάψευση είναι φανερό πως θα ήθελε από τον ΣΥΡΙΖΑ πιο ηχηρή αντιπολίτευση για το θέμα. Αντίθετα, θυμίζουμε ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε μαζί με τον Ναύαρχο Αποστολάκη τον Νίκο Δένδια στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και δήλωσαν τη στήριξή τους στη θωράκιση της χώρας.

Άλλωστε, ο κ. Κασσελάκης έχει σύνθημά του τον όρο “Πατριωτική Αριστερά” και φροντίζει να τον επιβεβαιώνει, αρέσει δεν αρέσει σε όλους εντός του κόμματός του”.

*****

«Κάθε κόμμα μπορεί να κάνει κάποια λάθη. Μόνο ένα κόμμα χωρίς μέλλον και προοπτική συνεχίζει να επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη».

Κάπως έτσι το έλεγε ο Ρωμαίος πολιτικός και ρήτορας Κικέρωνας.    Παραφράσαμε τη ρήση του και   μάλλον σε σημείο… μεταποίησης από ανάγκη   για να   ταιριάζει η φορεσιά στο ΣΥΡΙΖΑ.

Λέμε, λοιπόν,  πως δεν είδαμε   τα τελευταία τουλάχιστον  χρόνια, πιο θανατηφόρα , αλλά επαναλαμβανόμενα λάθη από αυτά που  κάνει το κόμμα της Κουμουνδούρου. Τα ξεκίνησε ή τα επέτρεψε , βέβαια,  ο π. αρχηγός του κόμματος Αλέξη Τσίπρας . Και τα χρεώνετε, αν δεν τα αναπαράγει και ο νέος αρχηγός Στέφανος Κασσελάκης.

Πρώτο, κυρίαρχο και καθοριστικό  λάθος, που είχε ως  συνέπεια τα περισσότερα από τα μεγάλα κατοπινά λάθη  του ΣΥΡΙΖΑ,  ήταν τούτο.    Δέσμιος ο Αλέξης Τσίπρας  μιας ακατανόητης  για μας  ερμηνείας που ο ίδιος επέλεξε   για τις  έννοιες δημοκρατία, ελευθερία λόγου και  κομματική πειθαρχία,   επέδειξε μια περίεργη, όσο και επικίνδυνη ανοχή  σε   ελευθεριάζουσες κομματικές συμπεριφορές .  Στην ουσία,  μιλάμε για  απειθαρχία και ανάδειξη του  άρρωστου «εγώ» των πρωταγωνιστών τέτοιων   περιστατικών από  κορυφαία στελέχη  του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι για κόμμα,  ο Αλέξης Τσίπρας επέτρεψε στις «Σίες»  …προδοσίες τώρα πια, να βγαίνουν και να τσαμπουνάνε κάθε φορά ό,τι  τουλάχιστον μια   Αριστερά, δε θα μπορούσε ποτέ να  διανοηθεί πως θα (υπο)στήριζε. Επειδή ,ακριβώς ,τέτοιες κουβέντες και θέσεις δεν έχουνε καμιά σχέση στην Αριστερά.  Παραδείγματα πολλά και καθοριστικά. Επισημαίνουμε λόγω επικαιρότητας ένα από  τα κορυφαία και ως τούτο μοιραίο.

Αποδέχτηκαν  στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ  μια   ανακόλουθη ,ως αφύσικη   για αριστερή παράταξη,  πίστη σε “αξίες”, όπως είναι   ο  …πατριωτικός αριστερισμός («Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πατριωτικό  κόμμα ! ». Φυσικά  στο αλφαβητάριο της αριστερής  ιδεολογίας, όλοι, πλην ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζουν   πως,  όπως ακριβώς το διατύπωσε  ο Εγγλέζος διανοούμενος, «ο πατριωτισμός  δεν είναι τίποτα περισσότερο από καβάντζα απάτης καθαρμάτων» .

΄Ετσι νιώθουν (ή είναι;) αλήθεια στην  Κουμουνδούρου;   Απατεώνες; Σαν τον  Γεωργιάδη ,ας πούμε,  που κρύβει τις πομπές τους πίσω από τις ηχηρές (διάβαζε υστερικές)   διακηρύξεις του περί  πίστεως  μέχρι θανάτου στο … ΄Εθνος και τη γαλανόλευκη  (που ασφαλώς τα έχει…χ#σμένα);  ΄Ετσι νιώθει σήμερα και  ο Κασσελάκης, αφού  έφτασε κι ο ίδιος να μιλάει την ίδια γλώσσα του  ΄Αδωνη,  με   όσα είπε παραπάνω για τους νέους εξοπλισμούς του Κούλη τους;

Είσαστε καλά εκεί στο Νέο ΣΥΡΙΖΑ, πλην Παύλου Πολάκη; ΄Ώστε,  έτσι, ε;  15 δισ για την  άχρηστη λαμαρίνα του Μακρόν.  Και είναι άγνωστο ακόμα, πόσα εισπράξανε οι εμπλεκόμενοι στην πατριωτική  κομπίνα , ως μίζες.  Πάντως πολλά περισσότερα από τον Τσοχατζόπουλο, που   , άντε 2-3 γενιές του, θα φάνε καλά. Ο Κυριάκος, κι από τις παλιές  τις μπάζες, θα  κληροδοτήσει  πακτωλό για …10 γενιές του μετά.  Και σήμερα, πάλι,  άλλα   8 δισ λένε,  πετάει από  το μπαλκόνι, για να τιμήσει και την αμερικάνικη αγορά και πρωτίστως , τη δική του τσέπη.

 Και τέτοια αστρονομικά ποσά από μια οικονομία που  βρίσκεται σε δεύτερη χρεοκοπία. Απλώς, όπως έγινε και με την πρώτη, το 2007,  η γκεμπελική μαφία απέκρυψε το έγκλημα Κώστα Καραμανλή μέχρι το 2009,όταν  δεν μπορούσε άλλο να μείνει μυστικό.  Και ο ανιψιός, για αυτή τους  την προσφορά ,   τους γέμισε χρυσάφι.

΄Ομοια σήμερα. Με απλούς, καθόλου περίπλοκους οικονομικούς υπολογισμούς, η χώρα με τις δανειακές   υποχρεώσεις που έχει μπροστά της, όταν πάλι οι αγορές τρίξουν τα δόντια , θα αποκαλυφθεί  αυτό που κρύβουν  σήμερα ο Αλαφούζος και ο Ράπτης:   Η Ελλάδα  έχει ήδη  καταρρεύσει οικονομικά. Δεν τη σώζει «κάτι», γιατί δεν υπάρχει  «κάτι  άλλο», ως προοπτική και ελπίδα  να στηρίξει την ελληνική οικονομία. Μόνο βάραθρο συντριβής!

Στέφανε Κασσελάκη, φιλοδοξείς   να γίνεις ο Μητσοτάκης της Αριστεράς;  Αλλά, υπάρχει τέτοιος; Θα τολμήσεις να πετάξεις στους ώμους των παιδιών  μας  αυτό το ασήκωτο  βάρος;  Να  καταντάς  νεροκουβαλητής   του Δένδια;  Να τους παρέχεις άσυλο και απαλλαγή από ένα τέτοιο έγκλημα,  όπως είναι να βάζεις από  τώρα στο λαιμό των γενιών που δεν έχουν ακόμα γεννηθεί  τη θηλιά,  όχι μόνο της οικονομικής, αλλά κάθε μορφής  κατάρρευσης αξιών,  αφού, ως γνωστό, ο πεινασμένος, “μόνο τη θεριεμένη μέσα του πείνα  ακούει”.  Τόσο ανιστόρητος αποδεικνύεσαι;

Εδώ και τώρα. Βγες και διακήρυξε  σε όλους τους τόνους πως η επάρατη αυτή κυβέρνηση δεν καταλήστεψε μόνο  τον τόπο. Τον οδήγησε στα Τάρταρα. Πως οι  αγορές των εξοπλισμών  ήταν προφάσεις εν αμαρτίαις,  κάλυψη για μίζες. Αφού είναι πια ηλίου φαεινότερο  πως εξ Ανατολών κίνδυνος δεν υπάρχει. ΄Όπως, άλλωστε,  δεν υπήρχε από το ΄22 και μετά, πλην  των ελάχιστων μηνών που ο  “φίλος”  του Τσάρου , το έπαιζε Σουλτάνος.  Μπλόφα ήταν τελικά.

Διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό πως ως κυβέρνηση, αν ποτέ καταφέρει ένας τέτοιος  ΣΥΡΙΖΑ να γίνει (δεν αμφιβάλουμε ,είμαστε σίγουροι πως ,αν συνεχίσεις τα ίδια λάθη των παλιών ,ούτε με κιάλι  δε βλέπεις εξουσία) πως τα  «Ραφάλ»   και τα  F 35 είναι σκέτη απάτη και πως θα λογοδοτήσουν οι ένοχοι.  Πως στις δικές σου κυβερνητικές ημέρες (αν ποτέ έρθουν),  δε θα πετάξεις ούτε ένα ευρώ σε «λαμαρίνα».

Ενημέρωσε τους γονιούς να το  πάρουν απόφαση από τώρα  πως τα παιδιά τους θα ζήσουν σε τέτοια φτώχεια που  οι  γενιές σε 7-8 χρόνια,  θα θεωρούν τυχερές στις σημερινές που μπορούν ακόμα νοικιάζουν  ένα δυάρι  με… 500 ευρώ το μήνα.  Βγες όσο είναι καιρός και πέταξε την ευθύνη από πάνω σου.

Αλλιώς, δεν είσαι παρά ο Κυριάκος της «Αριστεράς”. Χαλίφης στη θέση του  Χαλίφη.   Η διαφορά σας θα είναι πως εσύ αυτοαναγορεύεσαι σε αρχηγό     «αριστερού» κόμματος  με εισαγωγικά και  πολλά –πολλά θαυμαστικά!

Σύνελθε. Κάνεις χαρακίρι!