Κυριάκος. Ο …Αρίστος των παιδικών μου χρόνων

Μητσοτάκης από Νταβός: Ανησυχία για την Ερυθρά Θάλασσα – “Τώρα που προσπαθούμε να μειώσουμε τον πληθωρισμό”

ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙΟ *Aλφαβητάριo * το... - Η Κρήτη Είναι Μόνο Μία

 

-Δεν το έκανα  εγώ, κυρία, ο  Νίκος  φταίει. Μια ζωή πέφτω πάνω στον Αρίστο.  Παντού και πάντα. Αθάνατος  ο μπαγάσας.

Στα 10 και τα 12 μας στο Δημοτικό, όταν η Ευγενία η δασκάλα   μας,  τον έπιανε στα πράσα να κάνει ζαβολιές,  ψύχραιμος, αδίστακτος,   σαν…έτοιμος από καιρό και με  το  παιδικό   βλέμμα να λιγώνει με την αθωότητά του , είχε  τη δικαιολογία   στα δόντια.

-΄Οχι εγώ, κυρία, ο Νίκος  ( που καθόμουν  πέντε θρανία  πίσω του), τα φταίει όλα!

Γιατί πάντα ήμουν ένοχος εγώ  και όχι ελόγου του, που έκανε τις χοντρές τις   κουζουλάδες,  δε χρειαζόταν  να  εξηγήσει . Αρκεί που και ο Νίκος δεν υπήρξε  κι αυτός από τα καλύτερα παιδιά στην τάξη.

Μόνο που η Ευγενία  δεν  ήταν χαχόλος  ψηφοφόρος.  Δε χαμπάριαζε από τέτοια .  Του έσπαζε τη βέργα στην πλάτη του Αρίστου και τον έστελνε έξω στο σφεντάμι  να κόψει κι άλλη μετά.

 

 

 

Για το δράμα της Ελλάδας ,  αφού  ό,τι πιάνει ο Κυριάκος  γίνεται κάρβουνο, πάντα φταίνε  οι άλλοι.   Ο Πούτιν, ο κορόνα,  ο σταθμάρχης των τρένων, οι Χούθι-  Μούθι- Τούθι , τώρα στη Ερυθρά   θάλασσα.

Μην το ψάχνεις. Γι αυτό δεν πέφτει ο πληθωρισμός. Γι΄ αυτό στις 15 του μηνός εξανεμίζεται η πενιχρή  σου σύνταξη και τρέχεις πάλι να πάρεις δανεικά από  τοκογλύφο  . Αυτός είναι  και ο λόγος που σύντομα  τα επιτόκια του δανεισμού  στις αγορές , μόνο για την Ελλάδα ,θα  τραβήξουν  τη  μεγάλη ανηφόρα  την χωρίς επιστροφή  και ανάπαυλα      Για όλα αυτά και άλλα πολλά κι αμέτρητα , δεν φταίει  ποτέ  ο  Κυριάκος  ως… Αρίστος και  άριστος. Αλλιώς , τι σόι  κοτζάμ   Χάρβαρντ  θα .έβγαζε;

Εκατομμύρια (μπορεί και δισ ) χρόνια τώρα, ο άνθρωπος ,μένει ο ίδιος μέσα του. Μπορεί να του πέφτει το τρίχωμα γιατί δεν το χρειάζεται πια,  να ψηλώνει  αρκούντως για να παίζε μπάσκετ σήμερα , που τότε δεν υπήρχε, αλλά στο μυαλό, τη νοοτροπία, τη συμπεριφορά ,  μένει ο ίδιος. Ραδιούργος , μπαγαπόντης  και … Πιλάτος!

Φύσιν πονηράν μεταβαλείν ου ράδιον», Συνέλληνες , τέκνα εκ  υιοθεσίας των παλαιών  και σοφών Ελλήνων!