ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ : ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΥΧΑΙΑ Η…ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ (ΞΑΝΑ)

Μητσοτάκης: Ιστορικό παράθυρο ευκαιρίας η αναβάθμιση της Ελλάδας από την S&P -Δεν έγινε τυχαία

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου

 

Ασφαλώς,  δεν έγινε  τυχαία η ακριβοπληρωμένη  (κι αυτή από τα δανεικά)  δυναμωτική  ένεση, της S&P,  λίαν απαραίτητη για ένα θνήσκοντα ακροδεξιό  οργανισμό που έχει καταρρεύσει πια.   Κι ας δείχνει πως κρατιέται, έστω  με το στανιό στα πόδια του. Τα λοίσθια πνέει.

 Ο  μη αισχυνόμενος πρωθυπουργός, γόνος της γνωστής φαμίλιας της απάτης και της κλοπής, καλά κάνει και βγαίνει να αραδιάσει όσα ψεύδη και φέικ νιους   γουστάρει. Δημαγωγός είναι,   ό,τι θέλει λέει. Δεν πληρώνει (ακόμα) , για να μετράει τις κουβέντες του..

Κάνει τα πάντα, βέβαια,  μήπως και διασωθεί ΠΟΙΝΙΚΑ  τη  τελευταία  στιγμή .  Τώρα πια, μόνο εκεί ,σκοπεύει.. Κυβέρνηση ξανά δε πρόκειται να δει στον αιώνα τον άπαντα. Το ζητούμενο πλέον  για τη δυναστεία είναι ποιος και πότε θα πάει φυλακή στον καιρό που η χώρα θα πάψει να είναι Μπανανία   ‘Κοντός ψαλμός, αλληλούια”!

Αυτός , ΒΕΒΑΙΑ, είναι ο Κυριάκος. Και κατά …Μητσοτάκη πράττει και ενεργεί.  «Κατά κύρη»  συμπεριφέρεται. Γνωστά.

  Ο φέρελπις (και δεν το λέμε ειρωνικά), όμως,   αρχηγός του νέου ΣΥΡΙΖΑ τί κάνει; Για να μη ρωτήσουμε  το μεγάλο…ακτιβιστή Γιάννη Βαρουφάκη που σεμνύνεται πως είναι και μέγας οικονομολόγος.  Πέρα από τα φληναφήματα των ανακοινώσεων  και των κομματικών τοποθετήσεων, γιατί, αν αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα  των καιρών και τί περιμένει τις γενιές των Ελλήνων  που έρχονται,  δεν  “ξαπλώνουν” στη σκηνή  δυο βδομάδες  έξω από του Μαξίμου σε μια συμβολική απεργία πείνας; ΄Η θα πέσει η υπόληψή τους ;

 Είναι, ή δεν είναι , όχι  πια επί θύραις ,αλλά εντός των τειχών η χρεοκοπία  με τα αλλεπάλληλα χτυπήματα  στον κορμό της     ελληνικής οικονομίας; Να θυμίσουμε μόνο  τα 15 δισ που πέταξε στα εξοπλιστικά  για μίζες ο Κυριάκος και  τις φοβερές εκείνες  συμβάσεις που συνήψε με τα δανεικά , λεφτά που θα πληρώνουν για τα επόμενα 50 χρόνια οι γενιές των Ελλήνων.  Δανεικός πακτωλός  για να ταϊσει τη γαλάζια ακρίδα, που ενέσκηψε εδώ και τεσσεράμισι σχεδόν χρόνια (*) και ρημάζει κάθε φύλλο ικμάδας, όπου επιπέσει.

    ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, ΥΠΑΡΧΕΙ  ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ  ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΔΙΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ; ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ;  ΑΥΤΟΙ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΕΣΜΕΝΗ ΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥΣ.  ΚΙ ΑΝ, ΝΑΙ, ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ;  Αν μια παραγωγική ικανότητα έχει αυτή η της χώρα (ανέκαθεν)  είναι μόνο η …δανειακή. Πασίγνωστο  από καταβολής ελληνικού κράτους.

  Πότε η Αντιπολίτευση επί αλήστου μνήμης  ημερών Κυριάκου Μητσοτάκη    χτύπησε καμπάνες και σήμανε συναγερμό  για τις τραγικές ημέρες  της ελληνικής οικονομίας, που έρχονται και θα έχουν καταλυτικές επιπτώσεις σύντομα,  ακόμα και στο  ίδιο το πολίτευμα;   Δεν αντιλαμβάνονται    πως η  νέα χρεοκοπία , όταν σε λίγο θα δείξει  πάλι τα άγρια δόντια της, που κρύβει σήμερα η  εξαγορασμένη   μάσκα που  της S&P , θα είναι άτακτη και μη ελεγχόμενη;

 Είναι κοντά ο καιρός που η «ανάγκη» του Μαρξ θα βγάλει στους δρόμους  τις  φτωχοποιημένες , κοινωνικές μάζες.  Και τότε …ποιος είδε το θεό και δε φοβήθηκε! ΄Η, όπως το λέει ο ποιητής

αὐτὸ τὸ βόιδι τὸ μανό, π᾿ ὅσο βαθειὰ ρουχνίζει
τόσο εὔκολα μυγιάζεται κι ἀνεμοστροβιλίζει
καὶ ποὺ τὸ κράζουνε Λαό. Θὰ σπάσῃ τὸ καρίκι
καὶ θὰ προβάλῃ μὲ φτερὰ μία μέρα τὸ σκουλήκι.
Τότε, πουλὶ τὸ σερπετό, ποιος ξέρει πού θα φτάση.

 

________________________________

(*)  Η ΕΠΕΛΑΣΗ  ΤΗΣ  “ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΑΚΡΙΔΑΣ” ΦΕΡΝΕΙ ΝΕΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

29 Οκτωβρίου 2021

Zαλίζουν τα ποσά που αποκαλύπτεται πως δαπάνησε το Δημόσιο μέσω συμβάσεων που συνήψε για την αγορά υπηρεσιών, προμηθειών, την κατασκευή έργων και την εκπόνηση μελετών μέσω απ’ ευθείας αναθέσεων.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Ναυτεμπορικής» το ποσό φθάνει το 1,88 δισ. ευρώ και αφορά τη διάρκεια του 18μήνου Ιανουαρίου 2020 – Ιουνίου 2021.

Το τεράστιο ποσοστό των απευθείας αναθέσεων παραπέμπει σε ξέφρενο πάρτι γαλάζιων παιδιών που ενώ κατηγορούν το δημόσιο ως αντικρατιστές, την ίδια ώρα τρώνε με χρυσά κουτάλια [Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για απευθείας αναθέσεις – bit.ly/3GvZzXD]