ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Ισραήλ: Πάνω από 100.000 άνθρωποι σε διαδήλωση κατά της κυβέρνησης Νετανιάχου

Στιγμιότυπο από τη μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι διαδήλωσαν χθες Σάββατο στο Τελ Αβίβ κατά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ισραηλινής αστυνομίας.

Οι διαδηλωτές, που αποκηρύσσουν τον κυβερνητικό συνασπισμό ως τον πιο δεξιό στην ιστορία της χώρας, συγκεντρώθηκαν για τρίτο συνεχόμενο Σάββατο σε διάφορα σημεία της ισραηλινής μεγαλούπολης.

***

‘ Ενα μήνα έχει κλείσει η νέα  φασιστική κυβέρνηση Νετανιάχου στο Ισραήλ, που  σχηματίστηκε με  ακροδεξιά, σιωνιστικά και ακραία θρησκευτικά κόμματα. Αν δεν υπήρχε το Ολοκαύτωμα ,κι από σεβασμό και μόνο στο όνομα Εβραίος,  δε θα διστάζαμε να αποκαλέσουμε Ναζιστικό αυτό τον κυβερνητικό  συνασπισμό .

Κι αν δεν είδαμε ακόμα   σκληρές  (και πολλές)  σκηνές θηριωδίας,  έρχονται. Στο δρόμο είναι.  Και όχι τίποτα άλλο, καιρός να νιώσουν  στο πετσί τους  όσοι δεν ανήκουν στις  φανατικές φατρίες   των σκληροπυρηνικών    Ισραηλινών, τί σημαίνει να είσαι Παλαιστίνιος  και όχι μόνο με κυβέρνηση Νετανιάχου.

Ζούμε σε ένα κόσμο, που τουλάχιστον μετά το 2ο Παγκόσμιο πόλεμο, δε θα περίμενε κανείς να υπάρχουν κυβερνήσεις  Πούτιν,  Ερντογάν,  ΄Ορμπαν, Μελόνι, Μητσοτάκη. Πολλώ μάλλον,  νέα “Ολοκαυτώματα”, όπως στη Σρεμπρένιτσα,  τη Συρία, την   Ουκρανία, τη Μεσόγειο και το Αιγαίο.   Και θα ήταν ανιστόρητο,  αν κάποιος υποστήριζε πως οι  (μόνο στη Συρία) 700.000 νεκροί και τα εκατομμύρια των προσφύγων, εγκληματικό έργο στην ουσία   ΕΝΟΣ ΜΟΝΟ ΑΝΔΡΟΣ,  του παρανοϊκού δικτάτορα της Ρωσίας, δεν είναι δα,  και τα εκατομμύρια θύματα του Ναζισμού. Ούτε πολύ περισσότερο πως  τα ευαρίθμητα θύματα  των επαναπροωθήσεων της κοινοβουλευτικής δικτατορίας   Μητσοτάκη, συγκρίνονται με εκείνα του  Ράτκο Μλάντιτς,  στη Βοσνία.  Λάθος μέγα. 

Δεν  κουβαλάει ο Στάλιν αριθμητικά, υπέρτερα εγκλήματα απο τον Χίτλερ. Αυτό , όμως δεν εξιλεώνει το Ρώσο δικτάτορα ,που ακολούθησε ίδιες μεθόδους «Ολοκαυτωμάτων» με τον Χίτλερ  ( π.χ Γολoντομόρ στην Ουκρανία). Και σίγουρα   δεν έχει κανείς δικαίωμα  να κάνει τέτοιους είδους αισχρούς συμψηφισμούς φρίκης.

Σημασία για την Ιστορία δεν έχουν οι αριθμοί των θυμάτων , για να χαρακτηρίσει το θύτη, εγκληματία. Μπορεί στα συστημικά δικαστήρια οι  ένοχοι να διακρίνονται σε κατηγορίες, όπως κατά συρροή  ή …απλοί  και από βρασμό ψυχής, δολοφόνοι   Αλλά στο δικαστήριο της Ιστορίας, δεν ισχύουν ίδιοι   νόμοι και συσχετισμοί.  10 βρέφη πνιγμένα στο Αιγαίο  ή εξοντωμένα από την ταλαιπωρία  και την πείνα στις πίσω γραμμές του τείχους του αίσχους  στον ΄Εβρο, δεν καθιστούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κατερίνα Σακελλαροπούλου …ολίγον εγκληματίες.  Στο αδέκαστο δικαστήριό  της,  είναι το ίδιο ένοχοι με όσους έδωσαν εντολή να εκτελεστούν  τα παιδιά στη Σρεμπένιτσα .

 Και μόνο στο μυαλό (που εδρεύει και η συνείδηση) ενός  ανήθικου και  διεστραμμένου  ανθρώπου, υπάρχει διάκριση και…ποιότητα στον έγκλημα. Όπως για παράδειγμα στη χώρα του Κασιδιάρη  α. εκείνο του Πακιστανού στην Πάρο και το όμοιο του πατέρα  (΄Ελληνας τούτος) στο Αίγιο, δεν μπορούν να τύχουν ίδιας αντιμετώπισης.   β.  οι  60 νεκροί  της Χρυσής Αυγής και οι 3.500  κακοποιήσεις  προσφύγων και μεταναστών,  δεν ήταν  λόγοι  να βγάλουν   τους ΄Ελληνες στους δρόμους και τις πλατείες, ώστε  να μην ξέρει ο Λαγός πού να κρυφτεί και πώς να  φύγει.  Αντίθετα, στη χώρα της φαιδρής πορτοκαλιάς, άνετος , θρασύς, ασεβής  ο ΝεοΝαζί  και με της ευλογίες τις έδρας, μπορεί ,ως αυτή την ώρα,  να βρίζει και να προκαλεί τη μάνα του αδικοχαμένου παλικαριού.

Για να επιστρέψουμε στην αρχική μας αναφορά, είναι ντροπή  για τον αιώνα και τον πολιτισμό  στη δική μας χώρα, που  στον κυβερνητικό της θώκο δε  βρίσκεται μόνο ένας  γόνος  μιας διεφθαρμένης  φαμίλιας, άλλα ένας Κυριάκος Μητσοτάκη με  όποιους  συνειρμούς  προκαλεί ,ακόμα και η απλή μνημόνευση και αναφορά  σε αυτό το    όνομα . Είναι ο πρωθυπουργός   που δολοφόνησε χιλιάδες συνανθρώπους μας  στην πανδημία, γιατί αντί για ΜΕΘ διάλεξε να  μοιράσει το δημόσιο χρήμα στην αχόρταγη  γαλάζια ακρίδα. ΄Η , για να κερδίσει τις ψήφους των ακροδεξιών και των ΝεοΝαζί , έχει κηρύξει τον  πόλεμο κατά των κολασμένων της γης,  που θαλασσοπνίγονται   καθημερινά με τα μωρά στην αγκαλιά  στα αφιλόξενα νερά της Μεσογείου και του Αιγαίου. Γιατί τούτος δηλαδή δεν είναι ένας  απάνθρωπος εγκληματίας;

Μιλάμε εδώ για πολύ αίμα στα χέρια του ΄Ελληνα πρωθυπουργού.   Δεν πρόκειται πια για τις τιμές στα καύσιμα ,ούτε για τα  «αργύρια»  που τσέπωσαν οι αντιπρόεδροι της κυβέρνησής του . Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  είναι  εγκληματίας  χωρίς κανενός είδους ελαφρυντικό.   Και μόνο όσοι  διαθέτουν συνείδηση λάστιχο ή  ταιριάζουν  την ηθική και τις αξίες  στα δικά τους μέτρα και σταθμά, αδυνατούν να το κατανοήσουν.

Αλλά, αν έτσι χαρακτηρίζει η Ιστορία  τον  χειρότερο πρωθυπουργό της Ελλάδας  από τη Μεταπολίτευση, ως σήμερα,  ποια είναι η κρίση της  και για το έργο και τη δράση της Αντιπολίτευσης, απέναντι σε τέτοια βάρβαρα  εγκλήματα;  Δεν υπάρχει έργο.  Δεν υπάρχει κανενός είδους πολιτική αντίδραση.

 Σύρθηκε πίσω από τα γεγονότα,  παρακολουθούσε αμήχανη, αδρανής  και άβουλη όλη την ανίερη και ασεβή  αυτή τακτική της κυβέρνησης.  Και πέρα από παχιά και πομπώδη λόγια, δεν προχώρησε σε καμιά ουσιαστική πρωτοβουλία,  για να την αντιμετωπίσει κατά μέτωπο.

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ, ΜΙΑ  ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΕΣΤΩ 100.000 κόσμο, όπως ένα μόλις μήνα μετά τη συγκρότηση κυβέρνησης στο Ισραήλ από την άκρα Δεξιά, είδαμε  να συμβαίνει στους δρόμους του Τελ Αβίβ.   Και μιλάμε  για 3μιση χρόνια  τέτοιας εγκληματικής  διακυβέρνησης στην Ελλάδα.  Ο Νετανιάχου ,μόνο ένα μήνα έχει στην εξουσία.  Και ήδη άρχισαν τα τύμπανα  πολέμου να χτυπούν.

Είναι σίγουρο πως θα δούμε  ημέρες αντίστασης και  λαϊκης πάλης στην πολύπαθη χώρα του Ισραήλ . Κάτι που στην επίσης ταλαιπωρημένη  Ελλάδα, δεν είδαμε όλα αυτά τα χρόνια.  Και γι΄αυτό, ευθύνεται  σύσσωμη η Αντιπολίτευση.  Και όχι  μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο   Αλέξης Τσίπρας.

,